- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
aswmaster
tag
válasz bombadil #54346 üzenetére
hali
nekem is ilyen konfigom van.
én NOCTUA NH-D14-et javaslok. azt mondjuk azért nézd meg, hogy elfér-e a házban
üdv[ Szerkesztve ]
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
aswmaster
tag
válasz Potzee #53796 üzenetére
ez naggyyon komoly
lehet megvárom és inkább ezt veszem, ha nem lesz túl drága"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
aswmaster
tag
válasz vjozsef #53795 üzenetére
"Ugyanolyan zajos mint leghutes es tobb helyet is foglal hiaba kompakt."
egyetértek. sőt, igazából még zajosabbak, mint a legjobb "levegős" társaik.
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
aswmaster
tag
válasz MPowerPH #53605 üzenetére
#53605 BMW001: "Kompakt vízhűtésen gondolkodok, úgy látom most már kezd kiforrni ez az ág is, és kicsit többet nyújtanak, mint egy hatalmas hűtőtorony.
Corsair H100i és H110 között vacilálok."hali
azért ezt így nem jelenteném ki egyértelműen.
előnye: pár fokkal jobban hűt, mint egy toronyhűtő
hátránya: drágább (~28k vs 20k), de ami a fő lényeg, jóval zajosabb. egy komoly hűtő még a 20 dB-t sem éri el, a H100 meg 22 dB-ről indul.összegezve: 30%-ért többet fizetsz egy gyakorlatilag ugyanolyan hatékony de zajosabb hűtésért. a működési időtartamról meg ugye még nincs akkora tapasztalat a vízhűtésekről, mint a léghűtésekről. azaz úgy értem, hogy azért egy márkás légről tudjuk, hogy 5-6 évig nem kell hozzányúlni.
persze nem le akarlak beszélni vagy ilyesmi, de véleményem szerint jelenleg még nem indokolt az ilyen kompakt vízhűtések használata egy komoly toronyhűtővel szemben.
-
aswmaster
tag
nem jól néztem 2014 Q1-ben jönne az új, a régieket fogják 2013 Q3-ban eladni - gondolom olcsóbban...
ja, meg leváltják a D14-et vmi újra: "a new 92mm D-type prototype to an updated 140mm dual tower cooler that will further improve the NH-D14's renowned quiet cooling performance. The NH-L9 compatibility updates are already being implemented with current production and the new 140mm dual tower is scheduled for release in Q4 2013. The 92mm model is planned for Q1 2014."[ Szerkesztve ]
-
aswmaster
tag
válasz Casanova* #53682 üzenetére
szia IGAZAD VAN!
de jó, hogy mondod, eddig nem is figyeltem fel erre (azért nem gondoltam, hogy nem PWM-esek a hűtőik). aztán megnéztem a honlapjukat, és látom, hogy megújítják a D14-es modellüket, amiben már PWM-es ventik lesznek. jött ki LGA2011-es foglalatra is D14, azon már az új verziók vannak. azt írják, hogy most Q4-ben már lehet kapni az új ventivel szerelt modelljeiket:
[link]
[link]Azt hiszem akkor ezt már megvárom, mert azért nem mind1 no
Amúgy a "réri" ventisek ki is futottak már, jelzik is a D14 leírásánál, hogy már nem gyártják.Most már csak az a kérdés, hogy nálunk mikor lehet majd kapni, mert végül is már Q4 van
[ Szerkesztve ]
-
aswmaster
tag
válasz proci985 #53675 üzenetére
köszi a véleményed, megmondom őszintén, kicsit elbizonytalanítottál K2 vs D14 terén
tesztek alapján talán egy hajszálnyival jobb az Alpenföhn megoldása (többet is átolvastam), de gyakorlatilag mérhetetlen különbséggel (fél fok meg 0,5 dB előny), viszont, ha jól néztem, a NOCTUA-ra sokkal több garit adnak (5/6 év), az Alpenföhn-t meg mindenhol 2 év garival hirdetik. emiatt talán erre felé billen a mérleg nyelve"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
aswmaster
tag
válasz vjozsef #53667 üzenetére
hát egy régi CK-1018-am van, abban még nem voltak 120/140-es helyek. de tökéletes állapotú, csak azért nem cserélem ki, hogy kevesebb hűtőt tudjak bele rakni. de amúgy ilyen extra alacsony fordulatosak, szóval tényleg kb semmi hangjuk nincs.
miért gondolod, hogy a Bqt lenne a jobb választás?
-
aswmaster
tag
válasz Peaceliker #53664 üzenetére
köszi a gyors választ!
még esetleg egy jöhet szóba (régebben volz Zalman-om és meg voltam vele elégedve):
ZALMAN CNPS9900DFCsak ha jól nézem, ez azért hangosabb, meg nekem ilyen spéci ventiknek tűnnek, ami egy esetleges cserénél majd gondot okozhat. Vélemény?
-
aswmaster
tag
Sziasztok,
CPU hűtő vásárlás előtt állok (FX-8320 4GHz-en megy, ami most van hűtőm is tökéletes, csak kicsit hangos, mivel már nem mai csirke szegény). Elég sokat olvasgattam, hogy milyent vegyek, gyakorlatilag három közül kellene választani, de nem igazán tudom, hogy melyik lenne a legjobb közülük. Nézegettem youtube videókat is, de elég nehéz megállapítani, hogy melyiknek mekkora a hangja.
Ezek az opciók:
BeQuite! Dark Rock Pro 2
NOCTUA NH-D14
Alpenföhn K2Az ár most nem annyira érdekes, mert lényegileg ugyanannyiba kerülnek, ahogy néztem. Fő cél, hogy minél halkabb legyen (persze azért megfelelő hűtés mellett, mondjuk egy erősebb tuningot is feltételezve). Ház amúgy szellőztetve van 7 db 80 mm-es halk ventivel.
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Proxmox VE
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...