- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
válasz
PeeterssoN #54199 üzenetére
Arctic Cooling MX-4
-
PeeterssoN
őstag
Tudnátok ajánlani jó minőségű, megbízható hűtőpasztát?
Illetve ezekkel lehet ujrapasztázni vga t is?
-
bombibmw
veterán
válasz
vjozsef #54195 üzenetére
Elég csak a Scythe Ashura-ra gondolni Glide Stream PWM ventivel.
-
vjozsef
senior tag
válasz
bombibmw #54182 üzenetére
Glide Streambol meg nem lattam pwm-eset, pedig azert en ott vagyok a Scythe termekekben...szerintem.
Itt sem latom: http://www.scythe-eu.com/produkte/luefter/glidestream-140.html
-
bombibmw
veterán
válasz
vjozsef #54192 üzenetére
Ok,de előbb megvárom,hogy itt legyen a hőtő.
Ha már itt lesz és esetleg nem tudom vezérelni a ventiket,akkor sem más ventit fogok venni,hanem egy fan controllert.
Nem cserélem a gyári ventiket,mert azokkal néz ki jól a hűtő és azokkal adja le legjobban a teljesítményt.(#54194) Bandi821:
120-as az. -
vjozsef
senior tag
válasz
bombibmw #54190 üzenetére
Minden tiszteletem a velemenyednek, de megnezted/elolvastad azt a linket amit kuldtem?
PWM / VR switch
The Slip Stream 140 PWM Adjustable VR comes along with a PCI bracket switch allowing to choose between PWM and VR mode. By sliding the switch, the corresponding mode will be chosen. Please note: In order to take advantage of PWM function, please use the motherboard with PWM features build-in.Adjustable Air Flow
Slip Stream 140 PWM Adjustable VR is equipped with a fan controller. By turning the knob, PWM-range or fixed speed in VR mode can be adjusted. Please note: PWM function will not work if the fan is connected via 4-Pin peripheral connector or connected to 3-Pin fan port. In this case, the fan will spin at the maximum speed. -
bombibmw
veterán
válasz
vjozsef #54186 üzenetére
Én nem veszek a 29k-s hűtőhöz plusz ventiket,mikor prémium kategóriásak járnak hozzá.
Ha valami folytán nem tudom majd vezérelni őket,veszek egy több ventihez való szabályzót.
De amíg nem tudom biztosan,hogy lehet-e,vagy sem,addig felesleges is bármin gondolkodnom.
A hozzá adott átalakító pedig pont azért van,hogy lehessen vezérelni a 3pines ventiket alaplapról,ne pedig tekergetni kelljen valamilyen potmétert.(#54191) vjozsef :
Igen,valami elkerülte a figyelmemet? -
Bandi821
tag
válasz
bombibmw #54185 üzenetére
hát nem olcsó az tuti, de nem hiába. Nagyon komoly cucc, de egyébként, amit belinkeltem, ott majd talál még más 140-as ventit, ami, ha nem ez az árkategória, akkor mindegy melyiket veszi meg 2-3 ezerig ugyanazt tudja mindegyik, talán a Scythe hidrocsapágyasai jobbak, de abból nem tudom, hogy van e pwm-es.
-
bombibmw
veterán
válasz
vjozsef #54181 üzenetére
Nem,a Phanteks-szel is ez a baja.
(#54180) Maotun:
Kíváncsi leszek nálam mi lesz.
Jöhetne már,de még meg sem jött a boltba se.
Mindenesetre ahogy beérkezik,másnap már jön is.
Egyébként a Glide Stream-ekből vannak PWM-esek is.(#54183) vjozsef :
Van hozzá 3 to 4pin adapter,azzal elvileg kéne mennie pedig.
Nálam nem lesz szerintem probléma vele.
Legalábbis bizakodok. -
vjozsef
senior tag
-
Maotun
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani csendes 14 cm -es PWM (4 pin) -es ventit amin 12x12 felfogatás van? -
Pepszi
tag
sziasztok.
lga775 E2200 procira lenne valami jó ajánlat, ha a lényeg a zajtalanság?
(főleg htpc-ként használjuk) -
newclass
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A gép:
Proc.: Intel i5 2500 K SB (nincs tuningolva, nem is tervezem)
Ház: CM Elite 430 [link]
Memória: Corsair Vengeance (magas bordás)A gépet elsősorban netezésre, zenehallgatásra, filmnézésre, munkára (irodai alkalmazások) használom. Játszani ritkán játszom, esetleg a gyermekeim.
Olyan hűtőt keresnék, ami ehhez a felhasználáshoz ideális. Illetve elfér a házban a memória mellett.
Elősször egy 2500 Ftos Artic hűtőt ajánlottak egy boltban, aztán szétnéztem a neten, illetve benéztem ide, és mostmár végleg nem tudom.Esetleg tudnátok ajánlani
5e-ig
7/8e-ig
10e-ig
13/14e-ig?
ami megfelelő lenne?
(nekem ezek a lélektani határok anyagilag).Illetve itt off, de a házban csak egy ventilátor van elől, szeretnék egyet hátra (esetleg oldalra a plexire) (120 mm-es megy ha jól tudom, valami halk, megbízható és emgfizethető ventit tudnátok oda is ajánlani
Előre is köszönöm!
-
and1ao
őstag
válasz
N.Ferry #54164 üzenetére
Bocs már hogy így belepofátlankodok a dologba de.
Most egy kicsit visszaolvasgattam, meglestem ezt azt, osztottam szoroztam, és kijött az hogy ezzel a megoldással így hogy push pull-ba még ventit is cserélnél azon a h90-en ez így kb olyan öngól szerintem mint ide Lacháza,
ennyi röpögós forintért már csúcskat léget kapsz(sőt még kevesebbért) ami ugyanaz a szint vagy még elis veri a kis radi méret miatt.
Tehát vagy nagy kompakt vagy csúcskat lég. -
bombibmw
veterán
válasz
N.Ferry #54164 üzenetére
A 200-as ventik alatt van egy keresztmerevítő,vagy mi,amiben ki vannak alakítva a kisebb ventiknek is a lyukak.
Így fel lehet szerelni dupla radis megoldást is.
Ezen az oldalon láthatod is,ha lejjebb görgetsz egy kicsit. -
-
bombibmw
veterán
válasz
aerosmith #54157 üzenetére
Azért nem írtunk semmit a CM Seidonra,mert senkinek nincs vele tapasztalata,ami közkincsé lett volna téve itt a topicban.
Olyan H60 szint lehet kb,ami meg hát...
Az biztos,hogy a ventik azonnali cserések,mint általában ezeken a kompakt vizes megoldásokon.
Leírtam Neked pár hűtőt,azokkal jobban jársz szerintem. -
bombibmw
veterán
válasz
LógaGéza #54156 üzenetére
A Macho-nak 12-es lyukazású a felfogatása,tehát mehet rá 12-es venti is,meg olyan 14-es,aminek 12-es a lyukosztása.
Itt egy venti is,ami a karácsonyfa minden színében pompázhat és a haverod is örülhet neki nagyon.(#54158) N.Ferry:
Kb. H90 szint.
Itt nincsenek nagy különbségek a hűtők között,mivel nincs hőleadó felület növelés sem.
Ez egy kicsit vastagabb,mint az általános slim méretű radik.(#54159) Gerisz :
Azért az nem olyan rossz,hogy elveri például a Heligon-t.
Viszont ez egy elég kusza teszt,ahogy már írtam is korábban,mivel a top hűtőket verik a középkategóriásak,ami azért meglepő és mulatságos is egyben. -
aerosmith
őstag
válasz
bombibmw #54131 üzenetére
Gigabyte Poseidon házam van.
A fapados vízhűtésekkel senkinek sincs tapasztalata?
Mert a CM Seidonra nem írtatok semmit.Amúgy a procim nemrég lett újra pasztázva pont emiatt, de nem változott semmi, a felerősítés meg csavaros azon nincs mit elrontani.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Kedves ismerősöm Zalman Z9 Plus házba, FX8320-ra hűtőt keres. Ajánlottam neki a HR-02 Machot, mert ugye már nekem bejött. Annyi kifogása volt ellene, hogy nem ledes, neki meg olyan kellNekem is megvolt a véleményem, de az most nem lényeg.
Szóval megpróbálom rábeszélni, hogy maradjon a Macho, max másik ventivel rajta, gondolom ez megoldható.
2 gyors kérdés: Csak 14-es venti mehet rá, vagy elég a 12-es is? Tudtok ajánlani szép kéken villogó ventilátorokat, amiknek még valami légkeverése is van?
Köszönöm! -
Kirir
tag
Egy Fractal Design Arc Midi házba, Asrock FM2A88X Extreme4+ alaplaphoz, AMD A10-6700 processzorhoz kellene egy nagyon csendes jó hűtési teljesítményű hűtő, csak minimális tuning lesz. Mit lenne érdemes vásárolni? Pénzösszeget nem írok, de ez nem jelenti azt, hogy értelme lenne beszerezni erre a célra például egy SilverArrow SB-E Extreme típusú hűtőt.
-
bombibmw
veterán
válasz
N.Ferry #54153 üzenetére
Hátulra beférhet a H90,de felülre nem találtam infót a 200mm-es venti kiváltására 2x120,vagy 2x140-es ventikre.
Ezért nem tudom,lehet-e felülre esetleg dupla radis megoldást tenni.
Ezt meg kéne tudakold!
Ha lehet,akkor mindenképpen duplaradis kellene,mert nem sokkal drágább és jobban hűt.
Ha csak hátra lehet betenni egy 140-est,akkor marad a H90,a Brocken-t hozni fogja,az biztos.Viszont hála Neked,megtaláltam a kedvenc review-mat.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
bombibmw #54149 üzenetére
A házat cserélni akarom egy Thermaltake OVERSEER RX-I-re.
-
bombibmw
veterán
válasz
Casanova* #54150 üzenetére
Holnap után,vagy azután érkezik meg egy fekete példány a házikómba.
Üsd be Google-be és meglátod,hogyan teljesít!
De a teszteredményeknél ne nagyon görgesd lefelé az egeret,mert mindig ott fogod találni elől a résztvevők között.
Egy(egy magánhangzóval előtte) szóval: a léghűtő(#54152) Casanova* :
-
bombibmw
veterán
válasz
N.Ferry #54145 üzenetére
Tudná,de inkább H80i,vagy H100i,H110-et vedd!
Valahogyan ezek a H90-ek nem sikerültek a legjobban állítólag.(#54146) Casanova*:
Hát pont ezt írom.
Mikor már a második ventit is feltette 1700-ra,akkor is sok volt hangban nekem,nemhogy 2500-ra.
SB-E SE és halkság is van,meg teljesítmény is. -
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Brocken(2 Alpenföhn ventivel) látja el a proci hűtését,(I5 2500k 4.8-on) nagyon profi módon.
Viszont nagyon sok helyet foglal,illetve most már útban van bizonyos terveimnek,ezért kinéztem ezt.
CORSAIR Hydro H90Kérdésem az lenne,hogy van valakinek tapasztalata abban,hogy egy a hűtés tudná e produkálni a Brockennel elért hűtést?
-
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #54141 üzenetére
Nehogy azt hidd,hogy én piszkafa vagyok.
Ott a kép az 500R-ben.(#54142) Casanova*:
Én az SB-E SE-t venném a helyedben.
Az Extreme ventik nem hűtenek annyival jobban,mint amennyivel hangosabbak már közepes fordulattól.
De hátha Te nem Vagy annyira háklis a hangra,mint én... -
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #54138 üzenetére
Egyforma magasak(-1mm az Ashura-nak).
Az Ashura-n középre rakva a ventit magasabb,de be lehet úgy lőni,hogy egy magas legyen a bordával.(#54139) Casanova*:
Igen,biztosan.
Viszont Merlinnél venti nélkül 23k,annyiért meg még inkább SA.
Ha bejön rendesen az országba és több bolt fogja árusítani,lesz még olcsóbb is,ventivel.(#54141) marinea2 :
Jaaa,igen.
Be fog férni szépen a kis kezecskéd mellette. -
Casanova*
veterán
értem,köszi! gondolom HR-22 ventivel jobban hűt.
-
Casanova*
veterán
Thermalright HR-22 jobban hűt,mint a silver arrow extreme? melyiket vennétek?
-
aerosmith
őstag
Sziasztok,
Jelenlegi i5-750em megy 4gigán de nagyon melegszik és egy idő múlva emiatt visszaveszi magát 1.4gigára. (95foknál) Most Freezer 7 Pro van rajta, szerintem ez max 3600ig elég.
A következőket néztem, kérem adjatok javaslatot melyik lenne a legjobb választás. Fontos hogy halk legyen, és nincs túl sok helyem sem a házban, emellett a lehető legerősebb hűtés kellene. 20ezernél többet nem szánok rá.
Scythe Ninja 3 (nem biztos hogy találok még)
Scythe SCMG-4000 Mugen 4
Thermaltake CL-P0564D Frio (ez elég nagyméretűnek tűnik)
Thermaltake CL-P0596 Frio
Cooler Master Seidon 120M (ezeknél nem tudom mennyire hangos a pumpa meg terhelésen a venti)
Cooler Master Seidon 120VElőre is köszi a válaszokat illetve lehetséges egyéb alternatívákat.
-
bombibmw
veterán
válasz
Potzee #54125 üzenetére
Nagyon jó megoldás,hogy az a biz-bax rajta van a bordán és leszívja a meleget a hátsó venti róla.
Csak ne lenne ilyen csúnya narancs színe.
Meg hogy kicsit kihagytak a bordából a ramoknak.
Komoly erőt képviselhet majd a felső szegmensben is.(#54125) Potzee :
Az én szívem a Phanteks-é.
Sétálunk majd a Duna partján,elmegyünk moziba,meg ilyesmi.
Holnap-holnapután remélem meg is érkezik már. -
Casanova*
veterán
Thermalright HR-22 jobban hűt,mint a silver arrow extreme? melyiket vennétek?
-
Elixión
tag
[THERMALRIGHT HR-22] épp van eladó
-
bombibmw
veterán
-
Potzee
addikt
válasz
vadallat88 #54106 üzenetére
Régóta vágyom egy CR-95C-re... sajnos, kemény ára van
A legjobb passzív cooler [link]
viszont a kompatibilitásra nagyon figyelni kell! -
Apollo_21
addikt
válasz
Ez komoly h 32papírosért adják?
-
bombibmw
veterán
válasz
h_9101 #54105 üzenetére
Szia!
A 60 már elég sok,tekintve,hogy 71 fok a max,amit még el tud viselni.
Ha le szeretnéd vinni,akkor a már oly sokszor ajánlott EKL Cold Tower Neked is jó lehet megoldásként.(#54107) marinea2:
30k+(#54106) vadallat88:
Szerintem senki,leginkább az ára miatt,meg azért,mert elfoglalja a fél gépházat.(#54109) marinea2 :
Azt írtad,nem számít a della. -
marinea2
addikt
válasz
Mennyi egy ilyen? nagyon bejön.
-
vadallat88
tag
Nofan CR-95C-t használ valaki?
-
h_9101
újonc
sziasztok. amd fx-6300hoz keresek hűtőt ~5ezer Ft környékén. gigabyte 970a-ud3 alaplap.
mekkora az 6300 ideális hőmérséklete? gyárival 60 körül van terhelés alatt. -
Bogyi007
veterán
Bakker! Ez az Ekl Cold Tower hűtő szép nagy jószág! Most hozta meg a futár....
Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap +
Akyga AK806BG Micro Atx táp nélküli fekete számítógép ház (330 x 175 x 405mm) kombóba lehet érdekes lesz elhelyezni, max a ház oldalát leveszem. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- BestBuy topik
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged