Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
-
XaraX
addikt
válasz eventus #67710 üzenetére
Igen, teszteket néztem Én is, tényleg jónak néz ki.
Személyes tapasztalata esetleg valakinek?
Ventit raknék rá szerintem, de nem tudom, milyen legyen...
NOISEBLOCKER BlackSilentPRO PK-3( ebben lenne tartalék felcsavarva), de akár PK-1, PK-2
NOISEBLOCKER BlackSilentFan XK1
esetleg Akasa Viper R
Ezeket néztem, de ha van jobb, megköszönném, ha ajánlanátok. -
ati888
senior tag
válasz eventus #67591 üzenetére
Köszi. utánaolvastam a tweaktown.com-on és vagy 3 hűtő maradt a rostán, de ezek közül is az Alpenhöf Himalaya 2 tűnik nekem a legjobb választásnak i5 3570k tuning mellé. Egyébként hasonló árban még a Mugen Max és a Macho lenne.
Már csak ki kell találnom, hogy a Himalaya2 befér-e a magas RAM-jaim mellé az Asrock Z77 Extreme 4-be. Most egy LGA775-ös hűtő van rajta ferdén, de ez is beleér kicsit a memóriákba:
Ati
-
oluska
csendes tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz eventus #66114 üzenetére
Annyi levegővel, ami a rendszerben van, nem is csodálom, ha darál. Legalábbis amit itt látok, az erre enged következtetni. De rá lehet tölteni, kizárandó a levegő nagyját. Persze akkor a tágulás lesz probléma. Kíváncsi lennék a teljesen zárt rendszerekben ezt miként oldják meg
Nekem mindenesetre szimpi, a bonthatóság/bővíthetőség okán, adott esetben egy VGAt is rá lehetne még bízni, a 30mmes duálradi nem számít gyengének. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz eventus #66109 üzenetére
Ez kifejezetten jó ajánlat pedig..feltéve persze, hogy rászán az ember ennyit..
Nyilván, nem sokkal többért össze is lehetne dobni egy saját/jobb rendszert..Részemről a kompaktoknak csak pici rendszerekben látom értelmét igazából.
Mert ahol van hely, ott egy combos borda halkabban hozza az eredményeiket.
Viszont ha kicsi, rosszul szellőző házba kerülnek, kiviszik a meleget egyből.. -
jerry311
nagyúr
válasz eventus #65955 üzenetére
Szerintem értelmezd újra az olvasottakat. Sem schawo, sem én nem azt írtuk, hogy a kompakt víz csak rossz lehet. Mindketten azt kifogásoltuk, hogy ha ugyanakkora a hőleadó felület vagy kisebb, mint léghűtésnél (ezek jellemzően a szimpla radis cuccok 120-as ventivel), akkor kb. felesleges plusz pénzt kiadni érte. Inkább egy jó léghűtés kevesebből.
A H100i meg pont dupla radis, jó nagy felülettel amin távozhat a meleg. Más kategória a kompakt vizeken belül. -
titán
válasz eventus #65951 üzenetére
A víz a nagyobb puffer miatt lassabban éri el a stabil hőmérsékletet. A stabil hőmérséklet viszont nem a hőközlő közeg típusától függ, hanem a hőleadás hatékonyságától. Az 50 fok nem rossz, függően attól, hogy milyen terhelés mellett van 50 fok. Ha egy húzott i7 burn test alatt, akkor nagyon jó, ha alapórajeles i7/i5 burn test alatt, akkor jó, ha egy húzott i7/i5 játék alatt, vagy idle, akkor gyenge. És hát a H100 egy negyvenezres hűtő, szóval attól elvárás a jó hőmérséklet. Ő pont nem számít a gyengék közé. Csak hát abból kiindulva sokan képzelik, hogy az óccsó is jó lesz majd.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz eventus #65948 üzenetére
Nulla hőleadó felületű vackok az semmi hülyeség? A többség sajnos ilyen. Cseszheti az ember fia, hogy elment a hő a cpu-ról. Ha nem a környezetbe távozik, hanem a keringő folyadék veszi fel, akkor hamar megtelik a puffer, és csak melegszik, melegszik, melegszik.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
laxus
csendes tag
válasz eventus #65905 üzenetére
Re: [link]
Sajnos Corsair H75-ra most nincs keret, úgyhogy inkább maradok a léghűtésnél. Most néztem a házam specifikációját, de sajnos csak 155mm magas hűtő fér el.
Kissé elszomorodtam, mert a topicban ajánlott hűtők többsége nem igazán fér be. Egy listában összeszedtem mi jöhetne számításba, de szinte minden kiesett. (Leginkább Scythe Ninja vagy Alpenföhn Brocken tetszett.)Holnap lemérem pontosan mennyi hely van, hátha találok fél centit Még az kérdés, hogy ezek a méretek az alaplaptól vagy a processzor tetejétől értendőek.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz eventus #61079 üzenetére
Ha a HR-02-re gondolsz, akkor ShellKretor által mért adatok szerint nem fér be (mérései alapján 158 mm-ig támogatja a CPU-t). Nyilván érdemes lemérnie, hátha tévedett.
Szerk.: A Macho 120 befér viszont a maga 150 mm-es magasságával. Továbbá befér az Alpenföhn Brocken is. Ami árban a Macho-hoz közel van. Nyilván lehet 15 fölött is találni jót, de mivel eleve 10-et adtál, ezért feljebb nem néztem.
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Fasten
tag
válasz eventus #61065 üzenetére
Szia!
Igen, igazad van, többet is megérdemelne.
Használat tök normál. Napi 4-5 óra üzem, ilyenkor csak internet + youtube + office.
Hétvégén van esetenként 2-3-4 óra játék is. De semmi extrém terhelés.
Kis update. Szétszedtem a gépet, kiporszívóztam a hűtőbordákat + át is helyeztem a gépházat az asztalom tetejére ( előbbi helye egy szűk hely volt, bútorlapokkal beépített ), most idle 33-36. :-) Majd megnézem terhelés alatt is.
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Pancsermeste
őstag
válasz eventus #61071 üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy kivezetem a radit, nem hiszem, hogy probléma lenne, elfér hátul, konzollal felrögzítem, nem is látszana.
Ami az igazi dilemmám, hogy a 120-ast FX proci 5GHz-es tuningjához kevésnek mondják. A 240-es radisok is csak picivel jobbak, mint a brutál léghűtők, így gondolom a HR 22-nél se lennének sokkal jobbak.
Ahogy nézegetem, a H110 már 37K körül van, tehát 10K-val drágább lenne a HR 22-nél, és nem biztos, hogy 25%-al erősebb lenne nála. Tehát jelenleg nekem még mindig a HR 22 a szimpatikusabb, ha lehűtené az FX-em 5GHz-en, akkor ezt választanám... de várok még további véleményeket.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz eventus #61067 üzenetére
A házat azért nem írtam, mert gagyi Noname (én se tudom a márkát), viszont előre bele applikáltam 2 db 12 cm-es ventit, összességében nem olyan rossz...
A vizet sajnos csak házon kívüli radival tudnám megoldani (nem fér be, nincs is helye), tehát ki kell vezessem a cuccot, ezért szimpatikusabb lenne a léghűtő.(#61070) Apollo_21: Hátul sajnos csak egy 9 cm-es hely van.
Mondjuk ezek a kisebb (egy ventis-radis) vízhűtők talán nem is elég hatékonyak. Ezeknél sztem jobb a HR 22, bár lehet, tévedek??[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
StanDoFF
tag
válasz eventus #56421 üzenetére
Basszus mekkora "árulás" van a ventiknél. Megnéztem azt amit mondtál, ha Ledes fenyőfadíszt veszek, akkor az 5500 ft a twin pack ([link]), ha viszont nem kell, az már több mint 8 rugó!
Na mindegy majd rendelek akkor a hűtő mellé egy olyat amit linkeltem kékben vagy fehérben.
Amúgy jövő év elején tervezek majd egy új konfigot i7-el H100i/H110 kombóval. (most nincs pénzem új házra, és a mostaniba csak hátulról tudok felfogatni egy 12-es ventit)
Köszi a megerősítést és a tippet!Szerk.: Ugye jól vettem ki az angol felszerelős videókból, hogy be van pasztázva az a cucc (nem tudom minek mondják )?
[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz eventus #54383 üzenetére
Mindig mondjuk hogy ott a hátlapi merevítés azért van, láttam meghajlott lapot gyári intel hűtő alatt is .
A ram meg csak annak para aki veszi 8cm magas dominator platinumot, mert világít a borda teteje,Bombi.: Az a H80i olyan jól sikerült vagy mi a szösz? valami infót csepegtess már róla kicsit bunyugó vérembe-
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
kromatika
veterán
válasz eventus #51611 üzenetére
Mondjuk nekem egy cpu hűtő esetében a legutolsó szempont hogy hogy néz ki.(inkább a monitort szoktam nézni ,nem a hűtőt)Sokkal inkább fontos a hűtési teljesítménye,halksága,és szerelhetősége.Mondjuk ami Zalmanokat linkeltél,már eleve nem kellenének,mert a venti egyedi kialakítású rajtuk,és ha idővel hangossá válnak nagyon nehezen és költségesen cserélhetők.De természetesen elfogadom hogy van akinek a forma is számít. Egyébként tényleg szépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Noctua NH-D14
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest