- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
umenhoffer92
csendes tag
üdv.
milyen processzorhűtőt tudnátok javasolni ha keret max 10 ezer?
cm hyper tx3?
thermalright true spirit 120?ezt a kettőt nézegettem. de ha tudtok jobbat akkor várom
szempont igazából csak a hűtés lenne. a zaj annyira nem fontos.cpu: intel i5 3470 gyári hűtővel, ami mellett már kezd melegedni a cucc. tudom nem vészes de most átlag 70 fokon van terheléssel. és ezt akarom lejjebb vinni.
-
Sziasztok!
Egy i5-4670 procit tervezek venni. A kérdésem az lenne, hogy a gyári hűtője elegendő lesz, vagy érdemes kicserélni másra?
Előre is köszi.
-
Kirir
tag
Alpenföhn Brocken 1 és a 2-es változat között mi a különbség? Melyik a halkabb, melyiknek nagyobb a légszállítása? Valamint elfér alattuk magasabb, nem low profile típusú memóriamodull?
Más alternatíva, márka is érdekel. -
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
Peaceliker #52484 üzenetére
Értem
Esetleg mást ajánlasz, ajánlotok?
-
Peaceliker
addikt
válasz
.:GoliBali:. #52483 üzenetére
Tapasztalat.
450 es fordulaton tartja 55 fok alatt az fx6300 am (mondjuk alap órajelen ) játék alatt (crysis 2 ) egy nem túl jól szellőző felső tápos házban, amiben nincs kereszthűtés sem.
Én is aprón vettem használtan. -
aktív tag
válasz
Peaceliker #52480 üzenetére
Tapasztalatból beszélsz? Ha igen, mennyire jó a hűtése, illetve te milyen procin használod?
Szerk: huh most nézem, ez 16k
Ennyit nem gondoltam egy hűtőre költeni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
.:GoliBali:. #52476 üzenetére
Be quiet dark rock advanced c1. 18.8 maxon, de úgy nem szokott menni!
-
kromatika
veterán
válasz
erik22 #52472 üzenetére
szia. a Coolink swif 2 120P nem jó bordára.házhűtőnek kiváló,de a lapátok dőlés szőge miatt nem jó bordára.kevés a légnyomása.Ha az ár nem számít akkor Alpenfohn 120mm Wing Boost Plus PWM - black & white[link] olcsóbban Alpenföhn 120mm Wing Boost Pure Plus PWM-Fan - black[link] vagy
Scythe Slip Stream ház hűtő 12 cm /SY1225SL12LM-P/ PWM[link] ezek közül mindeggyik jobb bordára sokkal mint a coolink. -
aktív tag
Sziasztok
Segítségetek szeretném kérni. CPU hűtőmet szeretném lecserélni egy halkabb verzióra. A kigondolt cél a 20decibel. Visszaolvastam a forumban jópár postot, és eddig a Macho ami legközelebb van ehhez a célhoz, viszont kérdésem hogy tudtok-e ennél halkabb, de azért még szépen hűtő cuccot?
CPU amire lesz egy AMD FM2 Athlon II 750k (Az újabb APU procik GPU mag nélküli darabja) -
axwel18
senior tag
válasz
erik22 #52472 üzenetére
Coolink swif 2 120P szerintem jó lenne rá.
-
erik22
tag
Hello most vettem egy cooler master hyper 212 evo cpu hűtőt és ahoz kaptam gyárilag egy 12 cm cooler master a12025-16cb-4bp-f1 venti ami fúj és szeretnék rárakni még egyet a hűtőbordára (mert rá lehet)ami szív és a kérdésem az lenne hogy tudtok e ajánlani milyet lehet rá rakni,persze 4 pines legyen,csendes ár nem nagyon lényeg!
-
Sziasztok!
i5-2500k-ra szeretnék halk, nem túl drága, tuningra is alkalmas hűtőt venni.
Miket tudnátok ajánlani?Előre is köszönöm
-
neko18
senior tag
-
Peet82
csendes tag
Kedves Fórumozók és Hozzáértők!
A segítségeteket szeretném kérni CPU hűtő választásban. Én sajnos 4-5 évvel ezelőtt lemaradtam a témában.
A config amihez kellene:
Egy CoolerMaster Silencio 550 midi házat használok.
Előnyök és hátrányok... a maximális CPU cooler magasság a CM S550 háznál hivatalosan 154cm, de ha óvatos akarok lenni, akkor inkább 2-3cm-el kevesebb. Ehhez szeretnék egy olyan CPU hűtőt, amit ha nem húzom a procit, akkor szép csendben elvan magának, viszont tuninghoz is legyen benne elég erő ha már éppen meg szeretném hajtani.
Az alaplap egy ASRock Z87 Extreme4 , a proci i7-4770K lenne, a ram most kerül beszerzésre, valószínű G.Skill lesz, 4 slotban. Nekem elsőre, mint a hűtők piacát nem követőnek, a sima AC Freezer 13 volt szimpatikus (nem a Pro vagy a CO), de biztos hogy tudnátok valami jobbat ajánlani nekem
1-2 hosszászóllást visszaolvasva, láttam a TermalRight Macho120-at is, amit én ugyan nem ismerek, de talán az sem lehet rossz... vagy csak jobb lehet?
Kérném szépen szíves segítségeteket!
Köszönöm!
-
Potzee
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
umenhoffer92 #52452 üzenetére
Én nagyon elégedett vagyok az enyémmel, bár annyinak még örülnék, ha 90 fokkal el lehetne fordítani …
Hangja az kb nincs, max fordulaton ha nagyon odafigyelsz, akkor talán picit hallani (ha a tapod is hangtalan ).
Az enyém egy dark rock advanced c1. -
szaki1986
tag
Sziasztok!
Cooler Master Hyper 212 EVO befér egy Bitfenix Merc Beta házba? A ház szélessége 190 mm. FX 8320 mellé lenne.
-
-
pipo112
őstag
el is készültem a beépítéssel szerintem szépen mutat a kuckóban ahogy magabiztosan trónol a procin
na de beszéljenek a képek :
a csomag
amint látszik azért magas memoriat ne vegyen mellé az emberés végezetül a egy 10 perces aida stressz szoba 23 fok , cpu 4,1ghz , feszt alaplap kezeli auto-n (elégedett vagyok teljesen profi hűtő )
-
umenhoffer92
csendes tag
a "Be Quiet" hűtőkről egyébként mi a véleményetek? esetleg tapasztalatok akinek van?
-
Potzee
addikt
válasz
Derek V. #52448 üzenetére
A CM 212 vagy 612 helyett Scythe Ashura vagy Thermalright HR-02 Macho / Macho Rev.B
A Corsair GS 600 táp helyett XFX Pro 650W, FSP Raider 650 esetleg CoolerMaster V700 jobb választás lenne -
bombibmw
veterán
válasz
Derek V. #52448 üzenetére
Hűtőből ilyen áron inkább Scythe Ashura.
Halkabb és jobb hatásfokú a CM-oknál.
Mivel a ház 200mm széles és nincs semmilyen kidudorodás rajta,valószínű,hogy elnyeli az Ashura-t.
Sajnos erről a házról sem találtam olyan infót,hogy mekkora cooler fér el benne,szóval a legbiztosabb a mérés lenne ebben az esetben is(persze csak ha Te nem találsz infót).
Azok a ventik nem a legjobbak,hosszabb távon csapágyasak lehetnek(nekem az lett még régen).
Xilence Red wings,vagy Coolink Swif2,ha a szín és a led nem számít.
Ha számít a led,akkor maradhat a CM. -
-
Derek V.
tag
Üdvözletem!
Gépépítés előtt állok és a szakmai véleményeteket kérem az alábbi összeállítással kapcsolatban:
Processzor: Intel Core i5-4670K
Processzor hűtő: Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 vagy Cooler Master Hyper 612S
Alaplap: Asus GRYPHON Z87 alaplap (mATX)
Memória: Corsair 2x8GB DDR3 1866MHz CMY16GX3M2A1866C9
Videokártya: Asus GTX660 Ti 3GB DDR5 GTX660 TI-DC2OC-3GD5
Tápegység: Corsair 600W GS600 2013 Edition CP-9020063-EU
SSD: Samsung 128GB MZ-7PD128BWA meglévő Gigabyte Poseidon 310 házamba kívánom beépíteni az új konfigurációt,azonban a ház ventilátorait(elég hangosan járnak már) ilyenre cserélném: Cooler Master R4-L2R-20AC-GP kék LED ventilátor.
A processzor-processzor hűtővel kapcsolatban vannak aggályaim: ezek a hűtők elméletileg elférnek a házban,azonban az alaplap esetében a választott memória el fog férni?
Mi a véleményetek a ház és a processzor hűtőkről?Várom az építő jelegű hozászolásokat!
-
bombibmw
veterán
-
Duttya
csendes tag
válasz
bombibmw #52440 üzenetére
Lehet akkor megbánom, de megrendelem a Scythe Ashura-t.
Ez alapján [M-TECH NOBLE NOB09A és egy AC A30] azt remélem egy ilyen megoldással én is megúszom a történetet.
Az adatokat néztem, elvileg az Ashura és ez az A30 egyforma magas. -
bombibmw
veterán
válasz
bombibmw #52438 üzenetére
Ha viszont kiveszed a ventit,akár 170mm-es cooler is befér és akkor mehet az Ashura.
Mindenesetre mérni kell.
Nekem 205mm széles a ház és gyakorlatilag bármilyen coolert be tudok tenni akadás mentesen,tehát elviekben Nálad sem lehet gond.(#52439) Potzee:
Azt néztem én is,hogy előrefelé fúj a venti hátulról.
Ahhoz képest nem rosszak az eredmények.
De lehet kipróbálom én is,hátha javítja a hatásfokot. -
Potzee
addikt
válasz
Casanova* #52435 üzenetére
A Midgard II-be necces, hogy befér-e vagy sem...a gyári oldal szerint 1 mm hiányzik...bár ennyit biztosan enged(ne) az oldallap is...Ugyanakkor ShellKretor cikke 170 mm-t említ max. CPU cooler magasságnak...
Ez a lötyögés szerintem user error volt...
"...akár mennyire is húztam meg a csavarokat az alaplap mögötti processzorhűtőt tartó hátlap egészen addig lötyögött,amíg a processzorhűtő teljes egészében fel nem lett szerelve..."
AMD platform esetén nem kell használni a hátlapi merevítést, más módon történik a felszerelés! A rögzítő keret (két fél keret) négy csavarral van felfogatva az alaplapra és ehhez kell lehúzatni egy keresztmerevítést, ami tartja a hűtőbordát...[link]
...és ahogy elnézem a venti sem a hűtőborda jó oldalára került...(B)(#52436) zolee0307(/B): Egy HSZ-szel vissza talász egy tesztet az Ashura-ról...abban úgy van felszerelve AMD platformra a borda, hogy a venti hátrafelé fúj...(illetve szív...
)
Szerencsére alsó tápos, felöl szellős házad van, úgyhogy, ha a Z 11-be keresel hűtőt, akkor ugyanolyan jó ha felfelé fúj a venti, mintha hátrafelé fújna...sőt, mivel a meleg levegő egyébként is felfelé száll, még jobb is...én is ezt a felszerelési módot használom passzív hűtésnél. -
bombibmw
veterán
válasz
Duttya #52437 üzenetére
Érdekes,mert bár 200mm széles a ház,olvastam,hogy csak 150mm-es cooler fér bele.
Szóval akkor marad a Thermalright Macho 120.
Ami azért nem egy "maradék" cooler,hanem a legjobb ebben a méretben.Viszont a legjobb az lenne,ha le tudnád mérni a proci tetejétől,a ház oldaláig a távolságot,mert lehet,hogy csak az oldalsó venti miatt nem lehet nagyobbat betenni.
Az viszont úgyis felesleges kb. oda.
De nem találok semmi infót a maximális CPU hűtő magasságra,úgyhogy mérni kell ventivel és anélkül is. -
zolee0307
őstag
A Scythe Ashurát amd-s lapra bármilyen irányba fel lehet szerelni?
-
Casanova*
veterán
válasz
Potzee #52433 üzenetére
Scythe Ashura vagy alpenfoehn matterhorn pure edition? De sajnos a nehézkes szerelés, illetve az AMD-s hátlapok lötyögése miatt nem kaphat ajánlott díjat a hűtő.
fx8320, lap: asus M5A97 evo R2.0, xigmatek midgard ll házba vennék cpu hűtöt!
-
Potzee
addikt
válasz
kromatika #52432 üzenetére
+1 a Scythe Ashura -ra!
Csak férjen be a házba. -
Duttya
csendes tag
Sziasztok!
Egy Athlon II X4 760K-hoz szeretnék hűtőt venni egy GA-F2A85X-UP4-es alaplaphoz úgy, hogy csak 2 slotot használok a RAM-nál. Olyan 12000-13000 forintom lenne rá.
Tudnátok tanácsot adni, hogy mit lenne érdemes?
-
pipo112
őstag
na megjött a kis macho 120 megyek is bepattintom azt bészámolok mit is tud a kis drága
kézbe véve nagyon pöpec sokkal szebb mint a képekena csavarnyúzó is profi darab
na lépek előkészítem a terepet neki ahol majd ki machozhatja magát -
Casanova*
veterán
van jobb cpu hűtő alpenfoehn matterhorn pure edition-nál abban az árban? ebben az árban milyet ajánltok? fx8320 procira.
-
sith7
félisten
Sziasztok
Scyhte Ninja 3 hűtő jó 1155 - ös, vagy AM3+ - os foglalatra ?
-
Tigi
őstag
válasz
tojaaji #52422 üzenetére
Hali
Már ajánlottak neked, kicsit légy figyelmesebb.
-
tojaaji
aktív tag
Sziasztok milyen hűtőt ajánlotok egy FX-6100-hoz, ami belefér egy CoolerMaster Elite Knight 350 házba és 10 ezer FT környékén van?
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!
Akkor 3db maradt a döntőben.
Thermalright True Spirit 140
Noctua D14
alpenföhn matterhornMelyik a legjobb ezek közül sorrendben ? Ár érték arányt nézve a Tr nem ?
-
bombibmw
veterán
válasz
*Tata* #52412 üzenetére
Phanteks-et vegyél,nem lesz gond az átalakítóval.
(#52413) and1ao : Köszike
(#52414) FeRRaR1: Phanteks a legjobb léghűtés ezen a földön,úgyhogy nem kérdés.
Legalább is,ha nekem rendelkezésre állna az összeg,amibe kerül,azonnal venném.
Mondjuk lehet nemsokára rendelkezésre is fog állni. -
FeRRaR1
őstag
Alpenföhn K2 vagy inkább Phanteks PH-TC14PE BK Premium Edition Black
Egy árban vannak ~24eNem tudok dönteni, alig találtam olyan tesztet ahol egyszerre szerepelnek, amit találtam ott meg fej fej mellett voltak.
-
Potzee
addikt
válasz
bombibmw #52408 üzenetére
...ééés egyszer még hátha gyártásba kerül az Alpenföhn Everest...
-
-
bombibmw
veterán
Helló mindenkinek!
Cseréltem az Archont a Be Quiet Dark Rock Pro 2-re.
Nem volt egyszerű szülés,de végül is szépen a helyére ment.
Visszakerülhetett a Thermal Armor is és szerintem szépek így együtt.
Csináltam egy 4,4GHz-es tesztet is a 3570k-val,ami ugye kupaktalanítva van,úgyhogy kb. 20 fokot rá kell tenni,hogy egy kupakos eredményt kapjunk.
A teszt szerint 2-3 fokkal veri az Archont,hangja pedig semmi,úgyhogy elégedett vagyok.
A ventik 600-on!!! forogtak.
Köszönet érte Gtaati fórumtársnak. -
zolee0307
őstag
válasz
Rypejakten #52399 üzenetére
Gondolom, hogy megéri az árát, de szeretném ott megfogni a pénzt ahol lehet. Egyenlőre úgy néz ki, hogy egy-két alkatrészen már megtudok spórolni annyit, hogy teljen rá. A Macho 120-os képest mennyivel jobb?
-
Potzee
addikt
válasz
123sylaar #52341 üzenetére
Ó, nem...
erre ne adj ki pénzt!
FX 6300-ra a minimum egy EKL Cold Tower Merlin Edition [link]
Bár, én inkább 120 mm-es ventis coolert javasolnék pl. CM T4 [link], Xigmatek Loki II...ill. az apró-n is ki lehet fogni 5-6k környékén nagyon jó cuccokat (Scythe Mugen 2/3, CM Hyper 212 4k-ért, stb...)(#52398) tojaaji: CM K350 - " CPU cooler height: 148.5mm / 5.8 inch "
Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross Rev.B vagy az aláírásomban szereplő Gammaxx S40
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W