- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
S*Tom*
aktív tag
Nekem a fekete tetszene, mert az oxidálódott réz után megszerettem a színt. Rev C. nincs feketében gondolom? Még jó, hogy írtad, közben megnéztem és van, akkor amit linkeltem már nem is okés nekem. Ha nem kapok itthon rev. C TRUE black-et, Ausztriából tudok hozatni, de nem lenne olcsóbb ott sem.
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
DarkDeer #15994 üzenetére
Attól függ, hogy [milyen a tied] az oldalventis bekavarhat a biztosba.
-
S*Tom*
aktív tag
[Én itt néztem], de nem tudom majd hol tudom beszerezni, kell majd az 1366 lefogató is ezért drágább is lesz, így már a Mega shadow-al egy árszintre kerül. Az biztos ahány proci,lap,ház, paszta venti stb. annyi az eredmény. Tizedike körül valamit rendelnem kell, most ez a kettő tetszene ami el is elérhető talán, meg persze addig néznem kell majd hozzá valami szuper PWM-es ventit.
-
Henk
veterán
válasz
S*Tom* #15987 üzenetére
Majd meglátjuk mennyit ér ez a polírozott talp. A lefogató erő meg nem tudom mennyi lehetett a TRUE-nál de a csavarokat már alig tudtam belekapatni is. Nálam jobban teljesített a TR, de rájöttem, hogy ez környezet függő. Múltkor beszéltem vhunor-al nála a Proli volt jobb 2 fokkal. Teljesen más eredményeket kapsz ha más ventiket használsz vagy más a házad kialakítása. Ha lenne értelmes árban én vennék TRUE-t mert nálam az bizonyult jobbnak.
realmadrid92: múltkor már folyt erről a vita és arra jutottunk, hogy ventivel együtt 137mm magas.
blck1: adnak hozzá pasztát. Milyen széles a házad? Az alapján eltudod dönteni, a Mugen2 158 mm.
-
0805
tag
válasz
realmadrid92 #15988 üzenetére
"Egy pillanat, itt most valamit nem értek, ez a hűtő a ventillátorral nélkül 14 cm magas vagy anélkül?"
Igen majdnem jól fejezted ki magad
De amugy 14 cm(137mm) magas a ventivel együtt
Remélem jól tudom de majd megcáfol vki aki jobban tudja
Ha 16cm magas hütö lenne akkor már elég kevés házikóba férne be....
-
blck1
tag
üdv!
a mugen2-höz adnak pasztát is a dobozban?
és belefér biztosan egy gigabyte poseidonba? nem a 310, hanem a régebbi, bár nem tudom méretben különböznek e... -
S*Tom*
aktív tag
Nagy a [talpak]különbsége minden verzió között, a [Venomous X] talpa lesz a legpolirabb és a [lefogató] meg a brutális erővel 18,1 és 31,75 Kg között állítható "nyomással" fekszik fel a processzor felületére. (Ha érdekel)
Tényleg jobb vételnek tartod a TRUE-t mint a Prolimát? -
0805
tag
válasz
realmadrid92 #15985 üzenetére
Szia!
ITT nézted már?
-
realmadrid92
tag
-
Zoli-206
senior tag
-
Henk
veterán
-
-
ADAM1337
nagyúr
Nem tudjátok külön meglehet-e venni a venomous X lefogatóját ?
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #15972 üzenetére
kis kiegészítés: a házam egy cm690es, mind a 4ram foglalatot használom, nincs is gond, az SK II is elfér fölötte, csak a felfogató teljesen összeszerelve nyomja a közelebbi ramot, ha nincs rajta az egyik része, akkor jó...(van egy Corsair ramhűtőm, az nem fér el az SK-tól, de mivel nem tuningolok az nem gond...)igazából nem muszáj cserélnem, csak érdeklődöm
-
CptMisi
őstag
Hy!
van egy silent knight 2esem, és az a bajom vele, hogy nagyon rálóg a ramokra...x4 955re kéne valami, 7k körül
Tudnátok mondani párat, ami nem olyan széles, ennyibe kerül, és lehűtené a procit? -
Henk
veterán
válasz
realmadrid92 #15967 üzenetére
Igazából a proci kupakjától kéne a venti széléig megmérned a távolságot mert a cpu hűtőnek oda kell beférni. Mert ha valóban a laptól mérted akkor abból még eléggé kiemelkedik a proci, akár 0,5-1 cm is lehet. Az ajánlott Shuriken meg esetleg a Zipang biztos befér mert direkt htpc-be való hűtők de ezek teljesítményre jócskán elmaradnak a Kama Cross vagy Freezer Xtreme-től.
eszakas: ha a sys fanra dugod az AC-t akkor is működni fog a szabályzás viszont sokkal lomhább lesz mert ott a rendszer hőmérséklet függvényében szabályozza a lap és ott nincs akkor ingadozás. Nálam pl. ott nem is változott a venti sebessége.
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
realmadrid92 #15969 üzenetére
Ha ragaszkodsz a Scythe SCKC-2000 Grand kama cross-hoz szerintem csavarozd ki az oldalsó ventit a Kama úgy is a fetek fele fúj. Ezt azért is írom, mert a két venti közvetlen egymáson feküdne, nem tudni menyire segítenék, vagy éppen oltanák ki egymást, biztosat erre szerintem senki nem fog neked írni, ezt neked kell kitesztelni. Ha ragaszkodsz az oldalsó ventihez és a Scythe márkához érdemes volna megnézned [Scythe SCSK-1100 Shuriken Rev.2 ] vagy a [Scythe SCBSK-1000 Big Shuriken ]
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
realmadrid92 #15967 üzenetére
Nem volt egyszerű kitalálni azt, ami egyértelmű.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
eszakas #15963 üzenetére
Hát persze, direkt azért ilyen a kábelezés !
A procihűtő kábelének kéne az alaplapra dugva lenni, hogy abból menjen a másiké tovább. De gondolom azon a gyári venti van, így nem fog menni, viszont próbáld ki fordítva, meglátod műkszik-e (közben a proci hőfokot meg a fordulatszámokat figyeld azért). -
eszakas
őstag
Segítség!
Az a gondom hogy vettem egy PWM-es AC8-as ventit most az a gond hogy a vezeték nem ér el at alaplapi PW csatlakozóhoz. Viszont a proci PWM csatlakozóhoz elér.Kérdés rá lehet e kötni és együtt járatni a Mugen2 ventiével? Y kábel van hozzá az AC-val összeépítve.
-
Zoli-206
senior tag
Az enyémnek állt a ventije amíg a borda hideg volt, igaz nem tartott sokáig. Azután elkezdett mocorogni, kb. 1 lapát szélességnyit elfordult, gondolom ilyenkor még kevés feszt kap. Aztán amikor már langyosodott a borda, akkor bekapcsolt.
Egyébként Windowsban kb 34-36 fok között megy a CPU a Mugen2-vel. Játék alatt, minden full beállítással 50 fok fölé még nem ment
-
Henk
veterán
válasz
realmadrid92 #15959 üzenetére
Hát mert azt mondod, hogy az oldalsó venti kifele fúj a kama cross ventije meg a lapra fúj. Magyarul egymással ellentétes irányba fújnak a ventik pedig egymás mellett vannak, alig lesz köztük pár cm. Az oldalsó venti lapátjai befele néznek, kívül van a motor?
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
realmadrid92 #15954 üzenetére
Akkor az fordítva lett beszerelve, mert gyárilag befele volna. [Kép]
-
Henk
veterán
válasz
realmadrid92 #15952 üzenetére
Mondjuk az érdekes lesz ha a kama cross ventije a lapra fújná a levegőt az oldalsó 25-ös meg kifelé szívná a házból úgy, hogy a 2 venti közvetlenül egymás felett van. De ezek a nagy oldallap ventik nem befele szoktak fújni?
-
Mikiller
aktív tag
Sziasztok!
Van már Artic Cooling Freezer 7 pro első szériához 1156-os lefogató?
Vagy esetleg valamilyen univerzális átalakító 775-ről 1156-ra? -
Monyesz
aktív tag
válasz
realmadrid92 #15945 üzenetére
137mm a magassága, 140-es szélessége a venti miatt ugye, a hossza 177mm.
Az oldalsó hűtő ráfúj ? -
Monyesz
aktív tag
válasz
realmadrid92 #15942 üzenetére
Aztat talán megveri !
Kartácsnak egy Ph II -n van, láthatod ha visszaolvasol.
És Grand Kama Cross, a régi a Kama Cross - nem mind1 ! -
14adam
addikt
válasz
realmadrid92 #15942 üzenetére
Nekem volt anno Kama cross-om.De egy húzott celeron-d prescott magos procit 55 fok alá tuningal nem nagyon akart menni,aztán kapott egy Noctua ventit és azzal már sikerült lemenni 50 fokra.Nem voltam vele megelégedve,de nagyon szép hütő és ha nem tuningolsz akkor ajánlom.Amikor csak neteztem akkor volt ennyi a hőmérséklet,játék alatt 60 fok fölé nem ment,de akkor a proci 60%-os tuningot kapott
-
Henk
veterán
válasz
Monyesz #15939 üzenetére
Mikorra tervezed a Kama vásárlását? Mert tegnap volt szerencsém a Z600-hoz meg akkor valamit nézek még melléjük és ebből a 3-ból is mehetne egy összehasonlítás.
Zoli-206: ezek szerint mégis van olyan, hogy a Mugen2-nek áll a ventije amíg elég hűvös. Pont volt ma egy ilyen kérdés.
-
realmadrid92
tag
Scythe Kama Cross
ez felér egy hyper 212 plus teljesítményével?
ja és kompatibilis egyáltalán az am3-mal, mert sehol sem találomValószínűleg vagy a kama vagy a freezer extreme rev2 vagy a n520 közöl választok
-
Monyesz
aktív tag
válasz
realmadrid92 #15933 üzenetére
Akkor barátkozz a Grand Kama Cross-szal !
10k az ára.
-
0805
tag
válasz
realmadrid92 #15933 üzenetére
AC freezer 64 Pro PWM-es is elbír azzal a procival sztem....ha jól szelözik a házad..
Nekem is van 64 Prom de csak 1800 as fordulatnál jön meg a hangja.Addig hangtalan.
És ezek csak 4-5K.De ez csak 1tipp. -
realmadrid92
tag
válasz
Monyesz #15932 üzenetére
Nekem igazából mindegy hogy fekvő vagy álló a hűtő
A lényeg az legyen hogy a ventije ne pörögjön 2000 rpm fölött ( a jelenlegi gyári majdnem 6000-en pörög, ami iszonyat hangos)
ill. a másik hogy terhelve 50 foknál alig legyen több, (jelenleg gyári hűtővel 58-59 fok)
És az ára, ami 10k-nál ne legyen több, de inkább 9k -
Monyesz
aktív tag
válasz
realmadrid92 #15929 üzenetére
Fekvő hűtőt nem akarsz ?
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Picturemaker #15925 üzenetére
Úgy tudom, hogy feszemelés nélkül is emelkedik valamennyit a fogyasztás, persze feszemeléssel durvábban. Ez majd kiderül, ha mérem az enyémen - vettem a fogyasztásmérőt (konnektorba dughatót).
-
Henk
veterán
válasz
realmadrid92 #15929 üzenetére
Nem tudom talán hasonló a teljesítménye bár szerintem hangosabb. De ha az tetszik akkor azt vedd. Mondjuk az AC 6 év garit ad a hűtőre nem tudom milyen hosszú távra tervezel.
De valóban nem lehet benne ventit cserélni, illetve körülményes mert csak barkácsolással megoldható. -
Henk
veterán
válasz
realmadrid92 #15927 üzenetére
Na igen ez a hátránya meg van az oldallapon lévő ventiknek, a komolyabb álló hűtők viszont mind 155-160mm magasak. Ami jó alternatíva lehet és árban is kb. annyi az AC Freezer Xtreme rev. 2.
-
realmadrid92
tag
sziasztok, egy aerocool extreme engine 3t házba szeretnék egy amd 955 alá venni egy
Cooler Master Hyper 212 Plus-t
Viszont ahogy méricskéltem sztem nem fog elférni, mivel a 212 túl magas. (árgép szerint 15.8 cm, és nekem csak 14.5cm helyem van az oldalsó hűtőig.Mit ajánlotok helyette, ami el is férne?
-
-
Picturemaker
őstag
válasz
Monyesz #15923 üzenetére
"Csak" 80W [link] és találkoztam nem egy olyan példánnyal, amely fesz. emelés nélkül (1.3V) simán ment 3600-on. Az egyiken spec. az említett AC hűtő van és nem éri el az 50 fokot még terhelve sem.
A 4 magossal is elboldogul (mivel nálam most még a TX2 van és elbír a procival, az AC meg pár fokkal jobb hűtő), csak ott azért terhelés alatt már fog tekerni a venti, de szerintem 1500-as fordulat fölé nem igen fog menni. -
Kroni1
veterán
Mégegyszer:
Esteleg a Big Typ hűtőhöz tud valaki olyan megoldást amivel 1156-os procira illeszthető?
A Gyári intel 1156os hűtő nagyon szar, ha fordszab. bekapcsolva akkor összevissza fel-le pörög.. -
Monyesz
aktív tag
válasz
Picturemaker #15921 üzenetére
2 magos PhII 85W. Ha BE, akkor megy feljebb a húzással, ha lehet + magot aktiválni, akkor megint... A vége 125W vagy felette.
-
robesz87
tag
válasz
Picturemaker #15921 üzenetére
No rendben, akkor azt veszem. Köszönöm a segítséged.
-
Picturemaker
őstag
válasz
robesz87 #15914 üzenetére
Rögtön ott a válasz a lapon: CPU support: AMD Athlon X2, Sempron vége!
Egy 4 magos procira, főleg ha tuning is lesz, komoly hűtő kell. Ha nem lesz túlhajtás, akkor jó a gyári. C&Q és nem is lesz hangos.
Ha ilyen kicsi hűtőket akarsz venni, akkor inkább egy 2 magos PHII-vegyél. Azok jóval hűvösebbek. Bár ez a hűtő arra is lehet hogy kevés.Szerintem vegyél egy AC Freezer 64 Pro-t, amit először linkeltem, az fúj levegőt a FET-ekre is. Ennél olcsóbban jobb hűtőt nem kapsz, sajnos.
-
Monyesz
aktív tag
-
robesz87
tag
válasz
Picturemaker #15910 üzenetére
Ja aha, azt nem néztem.
Erről vélemény: [link] -
Monyesz
aktív tag
válasz
Kroni1 #15911 üzenetére
Persze, de eddig nagyjából az derült ki, hogy az alulfeszelt Phenom procik gyak ugyanazt tudják mint a gyárilag válogatott energiatakarékosok. Ergo kár plusz pénzt kiadni érte.
Vissza is butíthatod a négymagost kétmagosra és akkor még kevesebbet eszik.Hűtőt meg túlméretezve kell venni, nem éppen kicentizve.
-
Kroni1
veterán
válasz
Picturemaker #15910 üzenetére
Jön az energiatakarékos Phenom II X4 910e 2,6GHz-en, 4 magos 65W TDP-vel! Az jó kis proci lesz..
-
Kroni1
veterán
Big Typ hűtőhöz tud valaki esetleg olyan megoldást amivel 1156-os procira illeszthető? Ha jól tudom nincs hozzá kiegészítő keret..
-
Henk
veterán
válasz
robesz87 #15907 üzenetére
Ezzel mégis mit szeretnél? Azt mondtad húzni akarod a procit majd, ez nem sokkal több mint a gyári hűtő. A fekvő hűtők ugyanabban az árkategóriában alapvetően gyengébbek mint az állók. Tehát egy valamire való fekvő hűtő már elég drága. Esetleg nézz egy CM GeminII S-t az talán olcsóbb, esetleg használtan. De egy alul méretezett fekvő hűtőnél ami jól felengedni melegedni a procit annál nem biztos, hogy előny mikor a venti ezt a meleg levegőt fújja rá a fetekre.
-
robesz87
tag
Erről mi a véleményetek? [link]
Ennek az alja elég széles. Nem éri el a feteket? -
Henk
veterán
Alkalmam nyílott ma kipróbálni egy Z600-at. Elöljáróban annyit, hogy alapórajelen még szépen tartotta magát de 4Ghz-en már 5-6 fokkal elverte a TRUE. Meg jó nagy is, a ventivel együtt a 6 ram slot-ból 4-et kitakar, magas hűtőbordás memória kizárva.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Picturemaker #15903 üzenetére
Akkor az lehet hogy elég lesz. Az a baj, hogy kisebb ventivel tudnál csak több levegőt odavinni, de az keresztbe menne gondolom a légcsatorna vonalán, azaz semmit nem érne.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Monyesz #15901 üzenetére
Ezt a megoldást múltkor egy másik hűtőnél is láttam egy videón, nem tudom már milyen volt, és ott sem volt semmilyen extra rögzítés, csak két kis préselt pöcök, ami bepattan.
Kicsit meghajtom a lemezt és egyszerűen beszorítom két borda közé. Ha kell kap két csepp ragasztót a két szálén és kész. A FET-ekre mindenképpen akarok levegőt juttatni.
Bár a lapom elég érdekes, mert igazából a FET-ek nem is melegek, viszont a tekercs kockák forróak! -
Picturemaker
őstag
válasz
robesz87 #15899 üzenetére
Hát, ha tuningolni is akarsz, akkor elég nehéz lesz (ha nem lehetetlen) ennyiből megúszni a hűtést!
Az AC Freezer 64 Pro (nem a Rev 2-es, mert az már tesó-gazdaságos változat) talán elviszi, (de necces 4 magnál) annak az alsó 3 lemeze úgy van kialakítva, hogy fúj egy kis levegőt a FET-ekre [link]. De a normális házszellőzés is ildomos lenne.
Vagy használtban kell valamit vadászni.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Picturemaker #15894 üzenetére
Nem tudom ez mennyi levegőt nyom oda !
Tudsz ilyet csinálni és felfogni a bordára ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Hobby elektronika
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Fujifilm X
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest