- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #4865 üzenetére
Na voltunk kinn kiallitason. Hat mit ne mondjak, vannak szep kocsik
Nameg kenyelmesek is.
Persze ki lett probalva a dacia is, de volt jopar, ami sokkal jobban megfogott belulrol.
Pl. a hyundai accent , de a chevrolet kalos is.
Legjobban az accent tetszett, egy diesel valtozat , amit 2.7 M-rt arultak.
Szinte fullos volt.Nagyon nagyon bejott. Szep jo , nekem valo
Paromnak a kalos tetszett nagyon, teny es valo, bitang kenyelmes a valtoja, minmden kezre esik , szal belulrol nagyon okes az az auto....
Es akkor meg nem ejtetten szot az uj almerarol.. Hat az nagyin nagyon kenyelmes volt....
Sajnos a logan nagyon magasan ulos -parom meg szinte fekudni szeret a kocsiban, a samaraban is eleg fekvosre van allitva az ules- ilyen szempontbol a kalos , a lacetti es az almera volt ami igazan inyere valo volt....
HAt , hat... Dilemma...
Teny es valo , hogy ezekhez kepest a logan puritan. Nem csunya , csak puritan.
Az uj szerelmem igy az accent lett. (mondjuk kalosos valtoval)
Kepeket hamarosan pakolok fel.
JA es amiben nagyon csalodtam: toyota aygo... A micra nem is olyan veszes belulrol, de alig ferek igy is bele...
Egyebkent meg volt egy nagyon franko yamaha motor527 000ert.
Ja es ha jol lattuk divot is arrafele jarkalt . Remelem jol lattuk.
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
válasz
fokukac #4690 üzenetére
Melyik BMW volt? En is teszteltem 325i-t, 530d-t es 535d-t, de a kis talajhullamokat nem birja kisimitani a futomuve, bar nagy buckakon jol viselkedik, ugyhogy maradt a Land Cruiser. Mondjuk hozza tartozik, hogy 17.5-ert megvettem volna az 535d-t, de ott helyben annyit nem engedett az elado srac, aztan mire beadta volna a derekat, rajottem, hogy nekem inkabb tank kell... Azert meg kell hagyni, hogy az 535d kurva jol megy, 80-120 kozott meg az 545i-t is legyorsulja, pedig az 333 loero.
Amugy elmentem Hondaekhoz Accordot nezni... Nem rossz... Egyedul a kormanyt birom igy kapasbol fikazni, ez a lyukacsos cucc nem tetszik (mondjuk a CR-V kormanya is ilyen), Civicen sokkal faszabb borboritas van.
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
válasz
fokukac #4547 üzenetére
Szasz Kukac!
Nem ez nem ilyen formában igaz.Marad minden a régiben csak frissitenem kéne és egy jobbra.Ami most van az is elég szép és jó helyeket írtém el vele.Itt nem gyorsulásira gondolok hanem külső megítélése alapján.
Nekem nagyon bejőtt ez a forma csak valahogy kiváncsi vagyok a tőbbi féle autóra is.Sajnos ez nekem a legnagyobb problémám.
Egyébként a gázolaj addig van olcson amig vannak kamionok. -
Blagoje
csendes tag
válasz
fokukac #4550 üzenetére
Hogyne tudnám, mazdám van.
Meg nemsokára nekem is lesz egy új 6-osom, mert heteken belül lecserélik a céges vectrámat, mert meguntam, hogy vagy a sebességet nem veszi, vagy a vizet forralja, vagy nem mennek az elektromos dolgok..., mindezt egy lassan 2 hónapos autó produkálja...
Úgyhogy opelt soha többé...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #4466 üzenetére
Az nem kell
De ez.. Ez valami meseszép. .
Egyébként tök igazad van. Csak tudod ez olyan dolog, hogy egymást pörgetjük be párommal. Szal én hiába mondom, hoyg óó nem kell még, meg ráérünk vele , ő is elvan még egy darabig így , hogy nem kell még, majd csak később, de aztán rápörög, engem is rápörögtet, szal érted... ördögi kör
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hm, egész jó munkád volt akkor ott odakinn , ha így félre tudtál pakolniViszont a 40 fokot azt nem irigylem
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #4446 üzenetére
Tetszik tetszik.. De ..sok a az a 2 milla
Mármint nem a loganre, hanem úgy , általában...
Egyébként valld be , csak azért akarod , hogy megvegyem, hogy aztán a markotokba nevethessetek, hogy megszívtam(csak viccelek).
A szamár gyúgyulása függvényében még átgondoljuk , meglesz-e véve...
Részemről logan téma befejezve... Majd a tesztvezetésrőla z infókat felrakoma blogomba.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
-
válasz
fokukac #3984 üzenetére
95-ös.
Ilyeneket ki lehet fogni elég sűrűn. Ez is állt különböző kereskedésekben éveket, mert nem nagyon veszik. Félnek a népek a nagy autóktól, mert azt hiszik, hogy drága fenntartani. Ami igaz is, csakhogy olyan olcsók, hogy ha azt nézzük, hogy egy alsó-közép mennyibe kerül, akkor 10 éveket lehet autózni vele, mire a fenntartási- és az árkülönbözet kiegyenlíti egymást.
Például megveszel egy ilyet 1 milláért és ráköltesz havonta 10k-val többet a benyára, mint egy astrára, amit 1 millás kezdőbefizetéssel elviszel, és havi 50k-t fizetsz a részletekre. Na most akkor melyik is az olcsóbb? Mondhatnád, hogy az astra új, csakhogy egy prémium kategóriás autót úgy építenek meg, olyan anyagokat használnak, hogy még ígyis tovább autó marad, mint a vatta új alsó-közép... -
vati
senior tag
válasz
fokukac #3909 üzenetére
...és honnan akasszunk le egy igazi szakértőt (hozzáértő szerelő + akna alákuksizni), aki eljön velünk 10 kocsit megnézni, akár vidékre is?
Ha használt autót keres az ember, inkább vidéken találhat jó állapotú olcsó példányokat.
Az a 20-30 okosság, amit eszébe jut a férfiembernek használtautó nézegetés közben (hol rohad, hol nem rohad, hol olajos, hol nem olajos, milyen állagú és színű trutyi van az olajsapkán, mikor hogy csilingel a motor, milyen színű-állagú füst jön ki, milyen a hűtőfolyadék, hogy mocorog a kormány, hogy szól a váltó, stb.stb.stb.... vagy összhangban van-e az általános állapot és a km-óra állása - ezeket nézegetni túró, ettől még lehet olyan zizis a kocsi, hogy csak na... Pl. rejtett computerhiba, ami átlag hetente 1x jön ki de akkor nagyon. Vagy behatárolhatatlan elektromos hiba, ami csak és kizárólag nagy zuhi után v. télen válik tünetessé. Az eladók se hülyék, a legtöbb problémás autót fel lehet turbózni eladás előtt annyira, hogy az adott típust nem ismerő, laikus úrvezetőt átverje 1-2-3 próbakör erejéig..
Kérdezem azért, mert nemsoká nálam is aktuális lesz topikcím.
Annyi szigorítással, hogy 700-900 ezres használt kategóriában gondolkodok, ezen belül viszont csakis az AUTÓK (újkorukban középkategóriás családi járgányok) játszanak.
Ami valljuk be, elég nehézzé teszi a választást. -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #3901 üzenetére
és mi van ha átbasznak?
jungleman: na ez szépMit jelent vajon a kedvező hitel? Mi van , ha besz.rik benne valami? Jó lenne ezeket tudni
Triangulum: sajnos minket nem győzött meg. tudod ez relatív. Én nagyon rosszul éreztem magam benne. Lehet meg lehet szokni, de ...
vizslakutya: köszönöm ezeket a kedvező híreketMeglessük
Végre valaki, aki átérzi a gondolataim
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #3891 üzenetére
Igen , valami iylesmiről beszéltem/hallottam én is. Tudsz valamit ajánlani 2 millió környékén, ami sedan? Fabia sedan mennyi lehet vajon
róland: az egy pöttyet sok.2200 000 alá ha kérhetném
tbs: nagyon jó kis program, köszönjük
pilóta: te kipróbálta d a logant, vagy csak úgy messziről ítélkezel név alapján? Csak mert úgy... kicsit más. lásd párom csalódását a suzival kapcsolatban. Pedig régen le sem lehetett volna beszélni róla...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #3881 üzenetére
meg a fiat albea, meg a a skoda fabia sedan ( Bővebben: link)
Upsz ez utóbbit meg kell néznimert nagyon tetszik
---------------------------------------------------------------------------------------
Az ignis mióta sedan?Ráadásul kemény a futóműve
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
fokukac #3863 üzenetére
Ez Bővebben: link tetszene nekem is, csak sajna most nincs rá keret.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #3847 üzenetére
hm. autópályán még sosem volt melegem
Igaz le volt húzva az ablak.
Nyugi , leeht nem elsz még megvéve... Én örülnék a klímának csak sokallom érte a + 200 ezret
pilóta: mert ronda. Ő például ezerszer szebb, csak párom nehezen mer gari nélkülibe belevágni:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #3841 üzenetére
Most őszintén: ha swiftet vettem volna, lehet én is eladnám... 8 hónap után. Hogy miért? mert mondjuk jobbra számítottam.
Integra : ismerem a corollát de ez a széria meg az újak iszonyat rondák. Tudom, hogy a tojszli jó kocsi, fater kocsijának (20 éves , corolla), olyan kompressziója van öröm nézni.
Egyébként ami nekem számít: eddig az összes, általam ismert logan tulaj elégedett volt a kocsival. Eddig csak olyat hallottam a logant leszólni, akinek nem is volt.... Hanem csak mert jó leszólni, csak mert dacia. divotot ezért tisztelem: ő nem szólta le, sőt kiváncsi rá
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #3807 üzenetére
Feelingre igen, a samara jött ki győztesen.
Meg nagyságra is
Elöl ülni benne nagyon kényelmes, egy nagy hodály az egész
De az holtbiztos, hogy divotnak x év múlva is jó lesz a motor, nem kell azon paráznia , hogy a kocsi szétrázódik az úton, kevesebb benzint fogyaszt (a mienk most épp 10 litert) stb.
Egyébként megnézzük az új ladákat is(Csak úgy, hogy érzésre milyen, persze nem fogunk olyat venni...)
''de hogy az autókipróbálási élménybeszámolót miért kell a színnel kezdeni?''
Mert kívűlről haladtam befeléMásrészt én a műszaki témához, hol fog ez meg az, milyen, hozzá sem tudok szagolni (még), viszotn a külsejét látom, hiszen nem vagyok vak.
Egyébként ha olyan tökéletes kocsi lenne a szamara (sajnos nem az, még újonnan sem...) , akkor nem nézegetnénk mást.
Tök más a kettőt vezetni, a samarához erő kell, szinte szó szerint, ráadásul abban mindig vagy kattog, vagy recseg valami, egyszer még a végén szétesik alattunk. (majdcsak nem , mert egyébként midnenki azt modnja , ninc srossz állapotban - kivéve talán a páromat.... Ő elég kritikus a szamárral szemben).
Ja és ha jól tudom divot swiftje is eléggé fullos volt, szóval nem a sima kémilkás kategóriaMégsem győzött meg igazán. Sőt, nekem ez kicsi
Nem tehetek róla
[Szerkesztve] -
divot
veterán
válasz
fokukac #3664 üzenetére
Mivel nem vagyok se közszereplő, se híres ember, így nehezen hullhatna le rólam az álarc. Mondom, csak azért nem akartam föltenni a fotómat, mert a munkahelyemen esetleg kellemetlenségem lehetne a poltopicos túlzott őszinteségemből.
(Ha én lennék pld. Orbán Viktor, akkor nyilván nem ajánlanám föl Tildyéknek a próbautat...)
-
tuctuc
aktív tag
válasz
fokukac #3343 üzenetére
Szegény Pug. Erről nem a film tehet. Kerék gagyi, gumi ballonos, kipu mackós. Légterelőket szívesen letörném. Talán el is gondolkodnék, miért csesztem el 5 kiló ráköltésével az elegáns autómat. Remélem alap 1.8as, gyári kazettás magnóval, és a tesco motorolajon spórolta meg a boldog tulaj.
Persze még mindíg jobb, és kisebb szentségtörés, mint a zöld 75ös Rover a citromsárga ''fast and furious'' matricákkal a városban. -
Blagoje
csendes tag
válasz
fokukac #2954 üzenetére
Ez a verzió angliában készült, lehet, hogy emiatt ilyen olcsó.
Három éve dolgoztam egy cégnél, ahol több ilyen civic is volt, és mindengyiknek folyamatosan elektronikai gondja volt, ill. az egyik zabálta az olajat is. (pont az, amelyikkel én jártam...) Tehát nekem alapból nem szimpatikus az a civic, amit nem dolgos japán kezek raktak össze.
Amúgy meg szerintem teljesen reális az ára. Lehet, hogy csak valóban el akarja adni. -
Integra
titán
válasz
fokukac #2892 üzenetére
ezek a 126 lovas motorok kb 8-8,5 literrel jönnek ki csak városi használatkor
de veszettül mennek, nem lehet nem nyomni, úgyhogy nyugodtan kalkulálj inkább 9 lityóval(én szinte biztos ilyen 1.6 mocisat fogok venni, csak még nem eladó a járgány)
csak élőben lehet az autókról bármit is mondani, nappal, lemosott autót napfényben nézni, fényezés vastagságmérő, vezetni etc, szóval a teljes kör.
meg fontos az emberismeret, a szubjektív érzések a tulajdonossal szemben, keresztkérdésekre mennyire gyorsan és milyen stílusban válaszol etc...
ezekből a harmadik a legszimpatikusabb így hirtelenjében.
ha az a km állás a tényleges, akkor egész jó lehet. reméljük nincsen ropira törve...
[Szerkesztve] -
yerico
senior tag
válasz
fokukac #2781 üzenetére
Van még egy lényeges különbség számomra a Swift és a Jazz között, és az a méret. Egészen egyszerűen nincsenek egy kategóriában. A Swift egy supermini, azaz Twingo / Seicento kategória, a Jazz meg felülről próbál betüremkedni a kisautó osztályba. Nálam pedig ez döntene jelenleg, mert nem csak magamnak venném. Ha csak egyedül használnám, akkor egy három ajtós 1.3-as Swiftem lenne.
Mellesleg a nyomatékos autózás híve vagyok, nem pörgetem a kocsimat 3500 fölé, csak ritkán, pedig az is DOHC motor. A Corsámnál 3000 a nyomatékcsúcs, így a Honda 2800-a sokkal barátságosabb, és használhatóbb a mindennapokban. A magas fordulatszám persze azonnal a fogyasztásban jelentkezik. Az 1.2-es Jazzek könnyedén mennek 6 liter alatti városi fogyasztást -
törölt tag
válasz
fokukac #2786 üzenetére
Szasz Főkukac.
Gondolod meg tudod őket győzni.Hagyd őket anno én is írogattam de felesleges csak a lehurrogás meg a...
Honda nem rossz de nem lesz sajnos annyira elterjedve mint a szuzi.Új szuzi formája nem rossz sőt a régihez képest kifejezetten előnyős.Igaz én nem vennék de azt kell mondjam ebből sokat fognak eladni.
Én akkor is maradok a peugeot Hdim-nél.Még ha valakinek ez sem jó.
[Szerkesztve] -
a_tesz
Korrektor
válasz
fokukac #2781 üzenetére
pedig még kommentárt is írtál a lényeg mellé... az a 2800/4200-as fordulatszám a nagyon nem mindegy. nem kell taposni annyira, hogy a forgalom ritmusát át tudd venni. és a sok kis apró különbség eredményezhet akár jelentősebb megtakarítást is, hasonló menetteljesítmények mellett, mint a swift. másfelől a szabványos fogyasztási értékekből messzemenő következtetéseket nehéz levonni a tényleges fogyasztásról.
a technikai előnyön pedig azt értettem, hogy a hondában hengerenként két gyújtógyertya dolgozik, amit gondolom nem annyiból tartott kifejleszteni, hogy fúrtak még egy lyukat a henger falába... és ezzel érték el, hogy nyomatékra és gazdaságosságra tudták hangolni a gépet.
szerk: egyébiránt félre ne érts, nem akarom feltétlenül a hondát fényezni, hiszen én is elvakult suzukis vagyokcsak megemlítettem, hogy a hondában vannak olyan fejlesztések, amik miatt az ára is magasabb, de ezt elég nehéz eladni a magyar árérzékeny piacon..
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
fokukac #2654 üzenetére
nagyon egyszerű a válasz: amíg ennyien megveszik a szutykot, addig simán megteheti...
bár kezdenek ők is nagy gázban lenni
hiába no, az embereknek kezd elegük lenni az egységes platformokból, az ugyanabból, aminek semmi lénye, egyedisége nincsen
megmondtam ezt már évekkel ezelőtt -
-
Integra
titán
válasz
fokukac #2522 üzenetére
az árból talán lehet még picit lecsippenteni
szubjektív, de szimpatikus hogy nincsen agyon ajnározva a gép, hanem az van odaírva hogy megkímélt és rendszeresen karbantartott. ha tényleg minden 10ezer km után minőségi olaj lett beleöntve, nagy gond nem lehet, 250ezernél van az első motorgenerál.
amúgy meg érvényes erre a civicre is minden mint a többinél, hogy mire kell odafigyelni, mechanikában és törés téren. nem árt óvatosnak lenni!
csak nappal fényben szabad autót venni, az autó legyen kitakarítva és lemosva, fényezésvastagságmérőt vigyél, próbakör, ne füstöljön (jó ha egy haver jön mögötted autóval és nézi), váltó, kuplung, gázreakció, etc etc
szervízkönyv, leinformálhatóság és így tovább
mod:
nézd meg a képet nagyítva, látod hogy az ajtó picit lejjebb van mint maga fix oldal elem?
szar a kép, lehet hogy csak ezért, de a fényezés is mintha elütne.
szerintem ez bal oldalt, bal elöl nyomva lehetett
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest