- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
viharhozo
addikt
Nyomatek ide, nyomatek oda, az ilyen kategoriaju autokba gondolkodos automatat szerelnek. A 0-100 sprintje sztem 14-15 masodperc lehet, nem tul szivderito.
Egyebkent en sokat kergetek 1.6os benzinest, 2.0as HDi-t es 2.2 dCi-t, aztan megse velek felfedezni orbitalis kulonbsegeket. A nagyobb motorokhoz esetemben nagyobb kasztni is tartozik, ettol fuggetlenul egyaltalan nem vagyok elajulva a teljesitmenyutol. Viszont keveset fogyasztanak, ezt elismerem. -
Den
veterán
akkor éreztem ilyet mikor kijött a ducati 999. mikor jöttek az első kémfotók még reménykedtem, ááá ez nem lehet ilyen, csak el van maszkírozva...
aztán hivatalosan bejelenteték, és kész, két hétig gyászoltam...
olyan mint a vicc:
-addig röhögtünk a főnök viccén míg rá nem jöttünk hogy az a mai feladat... -
tildy
nagyúr
Szamárban hugi elfért mögötte (igaz ő csak 167cm/53kg). Sőt a loganben még én is, viszonylag kényelmesen
Tény és való, nem túl örvendetes nekünka kis kocsi...
Divot/den: hűűű de kittes az elejeMondjuk nekem tetszik
(kinn a kiállításon volt talán egy hibrid civic... Hát nem túl nagy teljesítményűa villanymotor benne.. De legalább már van iylen is.. A toyota hibrid változata 8 milla.. Kiváncsi vagyok ez mennyi... De még nincs rá ár)
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
A helyzet az, hogy jelenleg Svájcban él, ott lízingelt egy Accord-ot, most 4 hónapos, kétezres 150valahánypacis, nagyon megy az a gép. De, hazajön az év végén, és nem tudja áthozni sehogysem ide a hitelét, úgyhogy el kell adnia és itthon venni egyet, de ide nem akar ekkora autót, ezért az Astra. Viszont nagyon parázik, hogy a dízel nem fog annyira menni neki
-
TexT-BoY
addikt
nekem már tart egy ideje most te is megizlelted!
ezt a Focust kikell probálni mentem ST170el , uj STvel , Focus titaniummal
szerintem páratlan van egy kategoria ami számomra abszolut a prémiumot jelenti és mégse BMW és audi... ez a kategoria kb ezekböl áll: Lancer Evo series, Focus ST és RS series, Type R series , Subaru STi Series stb...
Amugy az uj STböl melyik volt a kiállitáson? a kékalapon fehércsikos vagy az electric orange? kb 5db van msot az országba hétfőtöl renlehető nagyobb számban -
TexT-BoY
addikt
kis javitás a focus narancssárgája electric orange 300e Ft az egész autóra és focus RS nincs csak Ford Focus ST ami 225lovas turbos 2,5ös motorbol áll amit ha minden igaz a volvo adott el a fordnak. További ectraként emgemlithető hogy egy csinos csippel megvan a 300lo csak a 4kerék meghajtás hiányzik belöle
.
[Szerkesztve] -
a_tesz
Korrektor
hát kalos váltót még csak állva próbáltam, de a swifté mindenesetre elég jó, az biztos. gyors, nem is jár hosszú úton, nekem nagyon bejött, meg úgy az egész kocsi
(Bővebben: link) -
tildy
nagyúr
Ez mondjuk igaz, tényleg be tudok lelkesedni.
Na jó, mondom azt , hogy nagyon kézreállt a váltó, és tetszett nagyon..Úton nem tudom , hogy viselkedik, de így tetszett. Jó ez a felhúzom és akkor tudom kirakni lükverbe megoldás is.
Hát igen, hátul nem ültem a 3 ajtós kalosban.. (szvsz az két emberre tervezett max! ) Csomagtér= a suziéval.
Kívülről nem fogott meg... De ezt te is sejted gondolom..(kivéve a 4ajtóst...)
Nem volt skodavagy én láttam rosszul?
Pilóta helyzetet nagyon nem tudtuk sok kocsiban beállítani jóra, többek közt a logan fejtámlája is túl hátúlra került, ha kellően megdöntöttük az üléseket... Márpedig... Szal eléggé fekvő helyzetbe lett mind levíve... Ebből a szempontból talán a nissan almera volt a legkényelmesebb...
Össze kéne pár kocsit gyúrni , ami tetszik nekünk, és akkor királyság lenne(Párom még a lacettit nézegette nagyon...Na ja csak minimum egy fél millával többe kerül...)
Mi egyébként jobban szeretjük a hosszabb váltóutat. Mármint ami hasonlít a samarához. Lehet emiatt nem tetszik neked a kalos sem, ha jól emlékszem nem kicsi a válóút benne.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Parom azt mondja o is el volt bambulva, meg tan te is..Azt nem mertunk odamenni.De ez akkor volt, kb 1.45 kornyeken, arrafele a suzi / chevrolet kornyeken...
Na a regi jaguarok nekem nagyon nem jottek be....
Nameg engem nem lehetett leloni, amilyen kocsi kicsit is tetszett, hopp mar csuccsentem is beNeztem amit tudtam .Szegeny parom, mar unta
Na jo, kiprobaltam a micrat is, belulrol hatarozottan jobb, mint kivulrol.
Ki volt allitva a diesel logan motorja isHat nem rossz...De hatarozottan jot tett nekem, hogy lattam mas autokat is...
(ket kedvenc lett: 4 ajtos kalos vagy 4 ajtos accent
)
Den:na majd kapnak eyeka szemukbe nagy fenyereju ledet, azt leshetnek....
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Jó, persze... az új swiftben szinte minden tetszik, csak a csomagtér nem.... de hát két gyerek után ez már szempont... Most is a kocsinkban van egy játékfűnyíró (ez ma a gyerekeknél a menő), egy kismotor, és egy fémvázas négykerekű gyermekkerékpár és egy gyerekülés.... elég jól elférnek a skoda fabi combi csomagterében
.
-
-
bobsys
veterán
szép szép de a belső és az a műszerfal nekem nem tetszik
ma láttam egy zsír új Range Rovert, hát az valami gyönyörű volt. Amúgy is szeretem a szögletesebb formájú autókat, de egyszer lesz egy ilyenem
Bővebben: link -
tildy
nagyúr
Ha jó a szamár nem lesz logan
De mostanában néha beteges
Remélem meggyógyul.
És akkor .. Akkor nem lesz loganem.
---------------------------------------------------------------------
amdk7: jó lehet rossz a példa.. Na de elég sokáig elkíísérnek engem bizonyos dolgok.. Kb. addig míg tönkre nem mennek.
[Szerkesztve] -
kovasz
senior tag
azert ezek a ''trabant is auto'' meg ''a trabant is elvisz a-bol b-be'' jellengu hozzaszolasok olyanok, mint a ''minden ember egyforma'' jellegu elavult beszolasok.
vannak szar autok es vannak jo autok. a dachia-nak a multja miatt bizonyitania kell es ahogy en ismerem a roman viszonyokat (most eltekintve a francia autok minosegerol) nemigen fog sikerulni.
mindenki jobban jar egy hasznalt par eves japan autoval. az ido ugyis engem igazol majd -
fokukac
nagyúr
azért ennyire olcsó, mert az elmúlt években a dollár nagyot esett, de (hogy versenyképesek maradjanak) nem emelték annyival az áraikat, amennyivel az árkülönbség miatt kellett volna... ezért ma az usa a világ egyik legolcsóbb országa...
az objektívem is 600 dollárba (120e Ft) került, míg nálunk 230 ezerért vesztegetik... -
-
tildy
nagyúr
Egy ismerősnek van octaviája , ő elégedett vele. de a nagy autómániás munkatársam előbb nagyon leszólta, hogy mennyire ráz.
JoHnni : semmi másra, pont erre kell. Én nem fogok száguldozni mint az őrült,de szeretném ha nagy , tágas, kellemes, nekem tetsző ''kis kocsim'' lenne. Lehetőleg vigyen el A-ból B-be, ne fogyasszon sokat, ne érezzem magam belezárva, kényelmes és nyugodt legyen. Ennél több nekem nem is kell. Nem akarok én szlalomozni a hungárián(vagy autópályán, vagy egyéb helyeken), azt meghagyom másnakNem kell , hogy ksi helyre beférjek vele, hiszen nem jároka belvárosba, ahova megyek , ott meg van hely....
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
-
Jungleman
csendes tag
A C1 és a Peugeot 1007 a két társ.Mindenki rakott rá saját lámpát meg lökhárítót,és kész a kisautó.
Egyébként nem rossz ötlet ez a városi kiskocsi,sokkal inkább ez mint egy Smart,de autószámba ne vegyük már.Ez dodgem.
(rajtam kívül senki se látta a Top Gear-esek Aygo-s focizását)
-
tildy
nagyúr
''Ettől zseniális a térérzet, elöl az Aygo simán eladhatná magát két kategóriával nagyobbnak.''
Egyébként láttam már szebbet is, de ... Aki swiftet néz, annak alternatíva lehet
----------------------------------------------------------------------------------------------
7végén logannézés -
Integra
titán
kb.
beülsz és azonnal lehangol az élettelen fószvágen egyenruha, az a semmilyen nulla, amit sportosságnak akarnak eladni. szánalmas germán gagyi. nem tudok rá mást mondani.
ez a leon sokkal jobbat érdemel belül.
de ez az átka a platformstratégiának, a lego rendszernek, nincsen lehetőség változtatni. -
aesir
veterán
Értelmét nem látom, viszont nagyon régi szabály.
Arra emlékszem, hogy a régi Zsigulikon gyárilag a sárhányón volt a kerek visszapillantó (jobb oldalon nem volt), a miénk is így jött még nagyonkicsikoromban, aztán hozták a rendeletet és az ajtóra kellett szerelni. Valószínű azért bírtam megjegyezni, mert Édesapám bosszankodott, hogy a zalaegerszegi Autókerben egy hétig nem volt semmiféle tükör (Pár évvel később még Csepel Camping is csak előjegyzésre volt, Mayfair pedig 4 db volt az egész városban).
Tudtommal nem vonta vissza senki, mellesleg azóta nem láttam olyan autót, amelyiken nem az ajtóra szerelik. -
tildy
nagyúr
Nem baj
Ő viszont elég visszahúzódó általában , de ezek szerint jópofa fazonnak tarthatott, mert eléggé ki volt nyílva a csipája
Ilyen akkor szokott lenni, ha szimpatikus neki az illető, akivel dumál
Egyébként nem beszéltél sokatSőt , örülök neki, hogy a kezdeti, régi civakodásunk ellenére ilyen kellemeset csalódhattam benned
[Szerkesztve] -
törölt tag
ismerős.
Vater próbált ''állítani'' rajta, már elő is adta nekem hogy a 23éves Passaton hogyan kell, nézegette -nézegette csak nem jött rá ezen hogy kell. Aztán mutter felhívta a szervízt, hogy mégis mit lehet vele csinálni, a szervíz meg felvilágosította hogy minden suzuki kuplungja ilyen, és meg nem próbáljon rajta állítani, mert nem lehet.
-
parandroid
félisten
Minden autóhoz tartozik egy sztereotípia-sofőr. Ugye mindenki ismeri a kalapos skodás szófordulatot? A régi Swift-hez a hegyre járós bácsika volt a usual look, legalábbis felénk (not offending, szeretem a hegyre járós bácsikákat). Ezzel az új Swift-tel viszont nagyon sok kis szolid szöszi cicát látni - nagyon kis csaj-autó lett, nyilván nem véletlen. És valahogy pont olyan csajokat látok mindig benne, akik valahogy bejönnek... No, ennyit mára a sztereotípiákról.
Befejezésül meg szeretném osztani veletek a mai nap sokkoló élményét:
Kanyargós sötét zalai úton szolid 100-110-zel bóklásztam hazafelé, szembe piros Nissan Sunny, becslésem szerint olyan 15-18 éves, dinamikusan közeledik, hasonló tempóban a kanyarok között, mint ahogy én is. Majd árkot fogtam, ahogy elsuhantunk egymás mellett: kendős, 60 körüli nénike a volánnál! No, ezt nem tudtam hova tenni semmilyen sztereotípia alapján. Ráadásul azzal a tempóval, amivel szembe velem a kanyar ívén elsuhant... Skodások, le a kalappal!
p -
tildy
nagyúr
Mindenesetre nagyon örültünk , hogy kipróbálhattuk
Nagyon rendes vagyÉs sokkal jobb volt tőled hallani mindent, mintha valaki oylan mesélt volna, akinek érdeke fűződik ahhoz, hogy ilyenünk legyen.
Ha hozzánk vágna valaki egy iylet, azért nem mondanánk, hogy kösz de nem kell -
pff
kettesben meg nem gaz a lefulladas, en meg negyesben is lefulladok neha a ladankkal mer annyira alacsony az alapjarat, hogy fekezesnel kinyomom a kuplungot, es megall....
Faterom eddig mindig kirohogott mikor mondtam neki, de mult heten ois jol benezte, es lefulladt neki is negyesben -
tildy
nagyúr
''A 92LE 3000, de inkább 4000-es fordulat fölött jön elő, erre most nem igazán volt lehetőség''
Na ja, csak mi azt hittük, hogy...
Egyébként vezetésileg -nekem- kezesbáránynak tűnt, bár nagyon szokni kell az egész kocsit.
De szerintem ezt láttad is rajtunk, meg el is mondtuk, amiket elírtam.
Egyébként haláli jó volt visszaülni a szamarába, az olyan tágasnak tűnt -
tildy
nagyúr
egyrészt a suzuki oldaláról:
''Üzemanyag-fogyasztás (liter/100km)
városban 8,0 8,0 8,6 9,3
városon kívül 5,1 5,2 5,3 5,6
vegyes üzemmódban 6,2 6,2 6,5 6,9
CO2-kibocsátás, vegyes üzemmódban (g/km) 148 152 159 170''
Másrészt kb 2 hónapos nepitelet adatbol. Latom azota eleg sok a 6 -7 literes atlagfogyis....
Bar atlagban a logan is 6-6.6
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Nekünk 6,8 körül volt városban légkondival az átlag (és ekkor volt vadonatúj az autó, azaz bejáratós. Az mese, hogy a mostani autóknak nincs szüksége bejáratásra, most 2000-2500 km után kezd el igazából jól menni a kocsi.) Most, hogy többet jártam vele városon kívül 6, de még mindig légkondival. (Ja és szinte folyamatosan megy benne a légkondi.)
-
tildy
nagyúr
Én 8-9 körüli átlagokról hallottam, autópályán természetesen 6 ról, ahogy logannél is
Pumpi:suzukinál nem tudom mennyi a gari, a logannél 3 év vagy 100 000 km.
Mindegy, holnap kipróbáljuk divot suzukiját, sé vélemént fogunk alkotni rólaMármitn nem divotról
Hanema swiftről.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
na mivan, nem tetszik az ötlet?
csak nehogy lehulljon Rólad az ogre álarc...
Nade, hogy ON is legyek.
------------------------------------------------
ma voltam a 6 éves Swiftünk-et vizsgáztatni, és természetesen csont nélkül átment a vizsgán. és 6 év alatt az olajcserén és a fékbetét-cserén kívül mást nem kellett rákölteni.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
a legfapadosabb 5.1 milla most
Bővebben: link
ha egy év múlva számolsz, akkor szerintem 4 körül lehetne megkapni, de valszeg drágább lesz még, nagyon tartják az árukat.
igaz a jazz is elég kell legyen az elején, mert csak nem kell két év múlva már 43as csukát húznod a kis ogre lábára
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések