- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
törölt tag
Hy!
Csőrikés a Szilvikéjé ismerem régota.Igaz szép de 4 misibe van már neki =APUKA=.De a calibrások már azt mondják rá tul futurisztikus és nem is hívják a calibra forumra sem.
Tesom cliff modelje is szép igaz inkább immsher tuningos kb van hozzá egy 4kilos kis könyvecske amit modositottak benne.Kiíálitott db volt és én hoztam kintről.
Á-Zig mindent átdolgoztak az immsherék rajta. -
Rick4
félisten
válasz #00809728 #2393 üzenetére
az uccsó csőrikéset láttam, az tényleg szép állapotú. de nekem egy ilen stock is megfelelne: DTM edition ez a másik véglet, bár drágán venni, és abban hinni, hogy hibátlan..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
mennyire lehetett betépve aki ezt: a gépet így ebben a formában megálmodta?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
a múltkor kínáltak itt Szegeden egy 2.5 V6os calibrát olcsón, azt is érdemes lett volna megvenni. de a 115 pacisnak van egy nagyon nagy előnye, ha normálisan hajtod 8 literből megvan. én tuti lepukkantat, vagy nagyon olcsót vennék, akár hibásan is....jobban jársz, ha te csinálod meg, semmi különleges technika nincs benne, mindenki ért hozzá...
-
Rick4
félisten
válasz Gergello #2383 üzenetére
nem tudom, a Dózsa györgy utca, és az Arany János utca sarkán van. alatta van kávézó is. csak ez az egy parkolóház van szegeden, de ilyen automatán működő 1000kmes körzetben sem sok van, az tuti...
-
_seth_
veterán
Ezen is gondolkoztam már! Elvégre ami a motorháztető alatt van azt ha kompletten cserélem 100-ból megvan és tudok olyat szerezni bele amivel nincs gond, végülis lenne vagy 6-700e mire készen van de akkor valóban jó cuccok kerülnének bele!
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
A kadettet nem cserélném el egy swiftre akkor gondolhatod, hogy amikor egy calibra szóba jön akkor a swift már erőteljesen felejtős.
Ha mindenáron gyorsulni szeretnék akkor raknék egy C20XE mocit a kadettbe és jöhetne nekem GTI meg akármilyen swift (akármilyen széria nem kell linkelni a ferrari verő suzukikat).
Pl az álomautó számomra 525D bmw is a maga 164 pacijával és a hozzá tartozó súlyával nem éppen sportautó de nem érdekelne, hogy megelőz valaki egy suzukival... tegye
A kadett 12,3 alatt volt 100-on amikor megvettem azóta még kicsit helyre is lett hozva az a moci (gyújtás, szelepek, tömítések, váltó stb...) és az is elég volt még ahhoz is, hogy lámpánál 90%-ban én legyek az első, 75 pacival!
A 115 pacis calibra nem lenne egy gyorsulási autó ellenben a 10sec (asszem ennyi a 0-100) még így is jobb mint a kadettnek és akkor össze sem lehet hasonlítani a két autót más téren...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
(Kolombusz)
veterán
A Renault Mégane 1.9/2.0 dCi-kkel mik a tapasztalatok?
-
Rick4
félisten
én a helyedben ilyet vennék: olcsóért nem baj, ha le van pukkanva, de olcsó legyen, minden van hozzá, és csak akkor lesz igazán jó, ha te csináltatod meg magadnak, mert az eladó azt mondja hogy a fél autó ki volt cserélve, aztán vagy úgy van, vagy nem...ausztriából fillérekért hozol mellé egy donort, és hadd szóljon..
-
törölt tag
Hy!
Korábban írta marad a Német autóknál.
esetleg ezt! -
törölt tag
Hy!
Ma megkapta az autóm a jóságot.Vettem a házhoz vakoló anyagot+ragasztot és 570kilo cuccot begyőmőszőltem a kocsiba.Hát rendesen megérezte a futómű olyan igazi sportos lett.
Sajnos az emberem aki lehozta volna annk nem indult a kistehergépjárműve.Utcsó pillanatban szolt és kb volt egy órám a müveletre. -
Boxer001
veterán
Jól van na, befogtam.
-
_seth_
veterán
A motorba nem lehet belelátni, az elektronikába sem (olyan szinten, hogy mi romlik el legközelebb) ez sajnos minden autónál így van
Egyébként még nem aktuális a dolog... majd kb fél év mire ebből a cseréből lehet valami
-
_seth_
veterán
válasz Boxer001 #2369 üzenetére
Maradok a német autóknál
-
_seth_
veterán
válasz hobizoli #2368 üzenetére
Az F astra nem tetszik, ránézek és nem támad birtoklási vágyam. Ismerőseim közül soknak, van még vezetni is F astrán tanultam (huuu de ment az 1.4-es gázzal 140 volt max speed... na jó főúton elég volt az is, tanulóként...)
A másik alternativa a C20XE 150 pacival, ez a két motor amit viszonylag olcsón lehet szervizelni.
Az, hogy egy swift mit tol le nem messze érdekel, úgy kezdődik a neve, hogy suzuki na nekem itt már véget is ér a téma... egyébként meg a 93 pacis swift 2-nek még az 1.3S kadettel is lehet meglepetést okozni szal nem vagyok elragadtatva tőle az meg amikor beülnek 5-en hát komolyan mondom viccbe illik
Ésszerűbb lenne az F asstra de hát mint írtam nem tetszik olyat pedig soha nem fogok venni ami nem tetszik nekem
-
hobizoli
nagyúr
válasz TexT-BoY #2362 üzenetére
A Blahanal van egy hasonlo, egy regi berhaznak kinezo epuletben. Beallsz egy betonlapra, irja egy monitor feled, hogy kicsit jobbra balra, elore hatra stb, gondolom vmivel nezi az urszelvenyt, hogy ne logj ki. Aztan ajto nyilik, es elviszi az autot egy ize. Kapsz egy kartyat. Amikor erte mesz akkor benyomod a kartyad, es hozza az autodat. Vmit elkurhattak a beallitassal, mert amikor megall vmelyik mozgasban az emelo szerkentyu, szinte minden autoban megszolal a riaszto. Szoval ugy kapod vissza, hogy eppen villog meg sipakol.
hobizoli
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
Alulmotorizalt, dognehez az auto a motorhoz (~1200kg+), es egy Swift is letolja, asszem vmi ~11sec 100-g (1.4-s autok mennek ennyit). Mazochistaknak meg csinaltak automata valtoval es 4x4-l is, na ugy aztan vegkepp sehogy nem megy..
SZVSZ ez ego egy sportosnak kinezo autohoz. Tudom nem a gyorsulasa a lenyeg, de egy annak kinezo auto az menjen is vhogy. Na meg a legujabb is van 11-12 eves...
Havercsavonak C20XE volt, 1.6-s mk2 Clio-nal(110lo) eppen csak jobban gyorsult kigyorsitasnalAszondjak a motorja a vilagbol is kimegy, de 180-200km es 4 tulaj utan mar...a hatso kerekiv rohad, mint minden Opel-nel a G Astra-g, a lampa a loko csilliokba kerul hozza.
En aszondom vegyel egy F Astra GSI-t, az olcsobb, konnyebb, jobban megy, konnyu hozza alkatreszt talalni.
hobizoli
több drón kell ;P
-
Rick4
félisten
a cimborám vett valami jóállású calibrát a múltkor, pont ilyen volt, 115 pacis, egész jó állapotú, egy autószerelőé volt, tényleg egyben volt kívül- belül, de pár nap múlva elmentek vele többszáz kmre, ott viszont nem akart indulni, valami szenzor megadta magát, kihűlt a gép, akkor megint idnult, hazajöttek valami szerelő barkácsolása után, de ő opelt ezek után nem akar...visszavitte a mókusnak..inkább azt nézd meg, hogy odakint mennyiért lenne egy 93-94es gép, Dumb segít a behozatalban..
tegyük hozzá a dodge grand caravanját 2.5 hónapja csinálják, az automatás szerelő korrekt volt, le se szedték a váltót, és 200at akart kérni, kicserélték a lambda szondát, mikor jó volt a régi, kicserélték a gyújtótrafót, mikor semmi baj sem volt a régivel, és sikeresen szétkapták a motorvezérlőt, oda saját lábán ment az autó, félidőben próba is volt, akkor azt mondta, hogy kész a gép, de 5 km után ugyanazt csinálta, 3 hét múlva már nem is indult...ezek után nem csoda, hogy az ő fájdalomküszöbje kissé lejjebb csúszott...
-
_seth_
veterán
Csak a 3 ajtó zavar vagyis még kettőnek a hiánya egyébként tökéletes lenne De az A vectra formája nem sok újdonságot hoz az E kadett után, a calibra már igen
Ha az 1.3S-el képes voltam odatenni az autót sok erősebb autó elé akkor szerintem 115 pacival sem lenne gondom (azért kadettel látni a sok ideges emberkét amikor megelőztem ).
-
Rick4
félisten
ha ilyen parkolót akarsz látni, gyere el Szegedre, itt isvan olyan parkolóház, hogy egyik oldalon bemész, egy robot elviszi az autódat valahova felfelé ahol van szabad hely, mikor jössz vissza, szépen kiveszi, és kiadja. nézni is lehet, hogy hogy csinálja..
-
_seth_
veterán
válasz TexT-BoY #2362 üzenetére
Őőő nem gyorsulásra gondoltam éppenséggel
115LE-vel bőven elmegy az az autó, inkább maga az autó érdekelne, tapasztalatok
Azért a C20NE 115 pacival mert ha meghal valami rajta olcsón van alkatrész, ha meghalna az egész motor (ami persze kizárt meg én sem olyan vagyok ugye... csak a kadettben is széthajtottam az 1.3S mocit KO-ra) szal abba a cser is megvan 80-ból kompletten váltóval
Egyébként ha nem elég a 115 paci alig kell hozzányúlni és már 130, kicsit jobban megpiszkálva pedig még tovább növelhető a teljesítménye de itt a tartósság lenne a lényeg
-
Rick4
félisten
ááááá, végre jó irányba haladnak a gondolataid..... közlekedni elég, egyszer egyszer gyorsabban menni is elég, versenyezni nem elég...a közlekedésben 99%ban bőven megállja a helyét, az eddigi mocid után bőven jó.
-
TexT-BoY
addikt
szánalmas teljesitmény kontra azt rebesgetik hogy a világbol kimegy.
Corsa vagy Kadett kaszniban talán még jól is megy (IMHO)a garage amit linkeltetek az nagyon Tokyo Driftes kemény lenne idehaza is az ilyen parkolo, bár a kormányt nem szivesen hurcolnám a suliba
IMHO nehéz lehet az ilyen parkolóházakban driftelni.HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
_seth_
veterán
Opel Calibra 2.0i (C20NE 115LE), vélemények? Pro és kontra?
-
Dumb
senior tag
Japó parkoló
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Majstor
senior tag
Hi all!
[link]
Mi a véleményetek Chevrolet Lacettiről?http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
lajafix
addikt
sógorom az A Vectrájára Ausztriában negyedévente kétszázvalahány euró kötelezőt fizet. Mondja is hogy több az adó, mint az értéke. De a kocsi jól szuperál még mindig, 300e km környékén. Kisgyerekes, áruszállító melóval meg nem lehet ott sem zsírúj C merdzsóba ugrálni.
Rock'n Roll
-
Rick4
félisten
válasz #00809728 #2344 üzenetére
a szlovákok meg felből számolják, mert fogsz 3500 koronát (kb 16K magyar forint) és a nevedre írják a gépet, se eredetvizsga, se regadó, se ilyesmi....na ez az igazán röhely...
-
törölt tag
Hy!
Kb 15 éve ismertem meg egy Bulgár egyetemi tanárt és ő áttelepült Szfvárra majd ment ki autókért.
Ő nem érti a Magyar vámszabályokat.Bulgáriában meg kell szorozni az évjáratot a cc-vel majd leosztod valamivel aztán a loerőket is még belekalkulálják és már kész is mennyi az annyi.
Szoval ő egy zsebnoteszes napellemes szarral is ki tudja számolni.Rőhej nem? -
Rick4
félisten
de legalább nem a kocsmában ül, és gondolkodik, hogy neki van 40ezer levája, az asszonynak van 30 ezer levája, az üvegvisszaváltóból összejön 25ezer leva, és mégsincs soha pénz...
-
Rick4
félisten
válasz hobizoli #2339 üzenetére
most mondja az egyik ismerősöm, aki Csornán lakik, és kijárogat melózni, hogy odakint ingyen osztojatják az A vecrtákat, bár megvan a forrás aki kapja, szal valami ismeretség dolog is van benne, de sokat ezek odakint már nem érnek. szerintem érdemes ott körülnézni alaposan..most hogy a románok is úniósok lettek, olyat csinálnak, hogy a lomtalanításkor kimegy egy kamionnal, 3 ember telepkolja egy nap alatt, és viszik kifelé ezerrel. nem kispályáznak..
-
hobizoli
nagyúr
válasz kenguru99 #2334 üzenetére
Hat igen, azota felhomalyositottak, hogy a hataron muxik vmi Falcon rencer vagy mi, ami nezi a rencamot, szint stb, es kicsit feltuno lenne, hogy eccer sem ment ki az auto, de mar jon befele ....a szin elteresrol amr nem is beszelve .
Ha sikeral megvenni, akkor a hatar kozeleben elo unokatesommal kiugrunk erte egy berelt trailerrel. Innen 100-120k-ert hoznak be ...ugy megusznam 25-30k-bol es nincs vele parahobizoli
több drón kell ;P
-
Rick4
félisten
ez nagyon csúnya...
Halálos baleset történt Budapesten a Hungária körúton, amikor egy, a Lágymányosi híd felől érkező autó egy balkanyarban vélhetően kisodródott és egy oszlopnak csapódott. mennyivel mehetett????49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
96 utáni motor könnyen lehet euro-2es, tehát ha mindenképp megpróbálod, erre indulj el...A regadószámoló arról szól, hogy kintről mi mennyibe fog kerülni pluszban, de me gtudod nézni, hogy van most egy autód, arra lenne x ft a regadó, és ha motort cserélsz, akkor azt nézik, hogy miből lett mi, vagyis ha másik motor van benne, esetleg fiatalabb is, akkor más lesz a regadó mértéke, vagyis be kell csengetni ha pozitív, de nem kapod vissza ha negatiív. korrekt, nem?
-
Dumb
senior tag
Azért egy kis hangjuk van, de egyéb zajok azt elnyomhatják...
[link]"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
kenguru99
senior tag
válasz hobizoli #2321 üzenetére
Még az eu előtt volt az a szabály hogy az alkatrésznek szánt autót nem lehetett egyben behozni.
Most hogy bennt vagyunk az eu-ban azt csinálsz amit akarsz. Ha forgalomba akarod helyezni ki kell fizetned a regadót. Ha nem, egyszerűen hazahozod lerakod a kert végébe és kész. A határon csak az útleveled vagy a személyidet kérik el, pár hónap múlva már azt sem. Semmi közük nincsen már hozzá, hogy vettél egy autót.
A saját rendszámmal való behozatalt nem javaslom, válts ki ideiglenes rendszámot a hazaútra.
-
dragonfx
veterán
Néztem ma pár autós lapot
Merci c63 amg ..nagyon üt..brabus tuninggal hatalmasat üt
a3 cabiro, tisztára az 1es kabrió ...csak 4 karikásba.
A mazda 6 klassz csak azokba a mocikba lehetne több kraft +20lóval.
Dodi ha tetszik az egyterű terepjárók, és a dodge stíle nézd meg a seat tribut terepjárót.Igaz nem sok van róla de zsír.
uj impreza 1.5ös mocis ..107 ló..nem rossz 1500ból, de imprezához nem illik, mondjuk egy kompresszorral már jó lehet takarékos üzemre.
Bmw x6 brutál nagy dög.
Nevetséges kis autók között egy skoda nyer olyan mezőnyben ahol egy toyota, merci és renault is van...
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
_seth_
veterán
A katalizátortól nem lesz II-es
A regadószámolót nem nagyon értem de ez nem arra van, hogy külföldről behzozok egy autót? Mert ebben csak 1 autó adatait lehet megadni és nem nézi milyen volt és milyen lett a motor...
Egyébként már el is felejtettem... 1 milla körül meg lehetne csinálni legálisra... vicc...
-
Rick4
félisten
asszem azért számít még a motor évjárata is, meg ugye a szabályozottkatalizátor miatt nem hinném, hogy euro1es lenne az a motor....a kat miatt lazán legalább euro2 kellene lenni, mint ahogy Dumb 190ese is..így meg azért már jól jöhet ki..regadó számoló de még ezzel számolva is 300K-t kellene betolnod regadóként???? nem sámli..
-
dragonfx
veterán
Én úgy tudom nem müködő autót be tudsz hozni rendesen....
Seth szerintem felejtős, ha hivatalosan akarod, ha meg nem akkor a műszakiig vagy jó. Netán járkálsz anélkül, szerintme ha van 1 kis kapcsid ottanság, és picit bevállalósabb avgy mint én meg tudod jáccani pár évig, amíg összegyűlik a kettő közti különbség, értsd mostani és gsi.....vagy 2 autóból csinálsz egyet, de az megint csak kenve megy át..igaz nem tom vidéken mennyire szigorú a műszaki, mert itt pesten szörnyű...én ha lehet vidéken fog a következőt csináltatni, mert itt nem lehet egyszerűen mert köcsögök....vagy ha sikerül akkor másik verda és úgy hozom haza hogy rajta vana 2 év...
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Dumb
senior tag
Itt egy ilyen korom kályha. Ha nem füstölne nagyon ,nekem tetszene Golf
(Ez még nincs széttuninngolva halálra, 200-220 kihozható belőle...)"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Dumb
senior tag
Ha képes a közlekedésre, ideiglenes rendszámmal sztem be lehet hozni. Csak itt nem helyezed forgalomba, ennyi
Ha sötétbe jössz át, kamera nem mondja meg, hogy milyen színű pontosan És 1-2-3 hónap múlva nem is lesz határ Hegyeshalomnál..."Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
hobizoli
nagyúr
Hat konkretan ~50k-val tobbert lenne ez a masik komplett auto, mint amiert a kasznielemek huto lampak kerulnenek...es akkor lenne egy valagnyi egyeb cuccom is meg egy komplett eleje, ha vegul nem kihuzzak, hanem nyissz le.
Van egyebkent tobb db is, csak erosen kohogos aron aruljak. Olcsobban lehet itthon kapni komplett rendszamos forgalmis autot, ami nem torott....es akkor ugye azokon meg sehol semmi papir meg semmi nem lenne.
4-5kEUR-ert vesztegetik okethobizoli
több drón kell ;P
-
_seth_
veterán
Ez is szép baleset... látom te is belevágtál a sűrűjébe
-
hobizoli
nagyúr
Na nekem meg vki arra aszondjon vmit, hogy mi van ha ebay-n veszek egy masik donorautonak szant PGT-t. A gond az, hogy nem tul messze levo darabnak nem egyezik a szine az enyemmel.
Felhittam 1-2 embert, aszondjak nem lehet behozni egyben autot csak darabokban...ezmiez a hujeseg mar? Hogy tudom igy egyatlan behozni a hataron? Kiviszem a rencamom rateszem es hello go haza labon? A szin elteres miatt kerdezem, mert nyilvan kalyhazezustmetal lenne az is akkor siman igy csinalnam, de az fekete, igy ha van vmi video kontroll a hataron egy BM adatbazisbol, egybol buko van, hogy a rendszamhoz rendelt autonak mas a szine a nyilvantartasban, es agyonlonek
Ugyanijen szinut is talaltam, de "csak" Palermo-ban, az meg kisse khm... 2200km oda meg ugyanennyi vissza is.Plz input
hobizoli
több drón kell ;P
-
_seth_
veterán
válasz hobizoli #2318 üzenetére
Nem is tudom... 50-ért benne van egy 1.3S papírokkal és tojok minden másra... lehet ez lesz... azért nem gyenge, hogy milyen törvények vannak nálunk...
-
_seth_
veterán
válasz hobizoli #2317 üzenetére
Őőő igen, kadettklubon erről társalgunk és ha mindent jól értünk ami elég gáz akkor majd 700e lenne a regadó mivel az 1.3S Euro 0 a 20NE Euro 1-es moci így mindkettő roszabb mint 5-ös besorolást kap... ez azért nem gyenge... És akkor itt százezres értékű mociról van szó egy kétszázezres autóban... magyar állam, grat! Miért fáj nekik ha környezetbarátabb motort rakok bele???
-
hobizoli
nagyúr
Ne mar....~400k-ert kapsz fitti GSI Kadett-t, nem eri meg keccsolni vele. Eladod ezt, megveszed azt es kezicsokolom, ~150k-bol megvan a a csere.
Muszakin at nem tolod, ha nem papirozod ossze, csak a papirmunka kerulne annyiba, mint az egesz masik auto, es akkor meg hol vannak a egyeb koltsegek reg.ado, mega cuccok amiket meg kene venned hozza.600k-ert mar F Astra GSI-t is kapsz, akar C20XE-t is.
hobizoli
több drón kell ;P
-
_seth_
veterán
-
Rick4
félisten
valami ilyesmire kellene gyúrnod: gsi a javából
-
_seth_
veterán
Most néztem... a jelenlegi nem katalizátoros, a C20NE pedig szabályzott katalizátoros, nem karbis hanem injektoros, abba van compu elvileg csak jobb....
Te jó ég mekkora káosz van motorcsere téren...
-
Rick4
félisten
ha volt gyári, akkor nincs nagy gond, még lehet, hogy átalakítási egnedély sem kell. egyedül abból lehet bajod, hogy az 1.3 és a 2.0 között regadó differencia jelentkezik, ami ha pozitív, az állam igényt is tart rá. tehát figyelj arra, hogy a 2.0-s jobb környezetvédelni besorolású legyen, legjobb ha az katalizátoros..
-
_seth_
veterán
A legközelebbi KFF száma már elmentve a telkönyvbe holnap hívom is őket. E Kadettet ilyen motorral adtak el szal az átalakítás utáni autó megegyezik egy szériaautóval.
Ha horribilis összeget mondanak akkor 2 dolgon fogok elgondolkozni: hagyom a papírokat a fenébe... vagy marad az 1.3s moci... de jó lenne cserélni és legalizálni
-
_seth_
veterán
válasz dragonfx #2308 üzenetére
100-ból benne van minden ami kell a motor transzplantációhoz első körben, a futómű+ fék nincs másik 100-as sem... a szerelés ami sokba van.
Most pl lenne 2 literes moci + cuccai + váltó + gólyalábak + egyéb cuccok 80-ért egyben egy vectrából csak egy tank kell és be is van rakva működőképesre
-
Rick4
félisten
a hozzád legközelebb eső közlekedési felügyeletet érdemes hívnod,( ahova majd az átépítés után vinni kell vizsgátzatni) be kell adni egy átalakítási engedély kérelmet 16K környékén lesz csak a papír, meg valami közlekedés vagy autómérnőkkel át kell terveztetned a rugó- lengéscsillapító-futómű-fék-hűtőrendszer vonalat...nem lenne mégicsak jobb egy 30K-s 1-3as moci, meg a csomagtartó teleszórva a megspórolt ezresekkel? akkor jársz a legjobban, ha a kinézett motort valaha egyszer is beépítették egy ugynilyen kasztniba...
-
dragonfx
veterán
fék+futómű+moci+váltó+tank+beszerelés..+ugye a legfontosabbról nem szólsz vezérlőelektronika...ez így nekifutásra 250 szeritnme minimum, de inkább 300.
Igaz akkor egész jó autód lesz.Szeritnme hütő is másik kell, légtömegmérő, óraegység benntre..meg mgé ami nem jut eszembe most.Az a baj nekem is a 2.0ás cserénél nem maga a moci+váltó +elektronika lenen drága..hanem a vele járulékos többi dolog....és úgy már tényleg nem éri meg......mondjuk hallottma már olyat aki sima 1.8as mocihoz 116 ló hozzárakta a 193as 2.5öst..és semmit nem cseérlt ki!!! ..még váltót se!!!!..és megy a gép....
-
_seth_
veterán
Sok cuccot nem kell átalakítani csak mindent ami a belső teren kívül van
Motortér komplett cserés, az olyan 80-100e, ami még kell az egy másik tank bele, ha most a zsebemben lenne 100e már meg is lenne minden ami kell az átalakításhoz! Persze még a szerelőnek be is kell raknia és az sem 2 fillér Amit később cserélnék anyagi okokból: fékek, futómű... kb fél éven belül ezeket is megcsinálnám + peres gumi alufelnin
"sztem nem ér ennyit.." ér nem ér nincs mit tenni... most max vontatni lehet ami nem túl jó persze mehetne bele megint egy 1.3-as de ha már külsőre GSi legyen a mocitető alatt is az
Nem lesz egyszerű ez biztos... holnap intézek pár hívást és majd utána okosabb leszek + ránézek a kocsira is...
-
Rick4
félisten
ezt kóstolgatom én is, elég erős átalakítás kell neki, mert 20%nál nagyobb a különbség lóerőben, szal ott nem csak a mocit kell bántani..nagyon sok pénz, sok papír, sztem nem ér ennyit..
-
_seth_
veterán
Lenne egy kérdésem:
Mivel jár az ha a halott 1.3-as 75 pacis motorom helyére egy 2 literes 115 pacis motort rakok be? Nem arra gondolok, hogy ki kell venni az 1.3-at és berakni a 2.0i-t hanem, hogy ezt legalizálni is szeretném. Pls csak olyan írjon aki tudja is miről beszél! Infó: 85-ös a gépezet, akkor még csak 1.8 volt a legnagyobb moci bele de 86-ban már volt 2 literes is akár 150 pacival. Opel kadettről van szó (E kadett).
-
Rick4
félisten
válasz parandroid #2300 üzenetére
jaja, ismerem, de mindenki rendesen félrenézte a kérdést, holott linkeltem a cikket, amire kérdeztem volna..