Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz Khelben #39197 üzenetére
Ez névre szolva kapták és nem ugy aki kapja marja.
+a faszi Egerben melozott majd kiküldték Németbe melozni és ott állt a beton flaszteren (malév) akár 2hónapot is.
Cég-Melóhely 6km....
5db adtak le 33.600km volt a legtöbb.Nálunk a cégnél is vannak autók 4 éves de max 80,000km adják le.Híhető vagy nem de ez az igazság.
Csak egy példa.Falunkban van egy 82 éves papi.Első gazdás 501 trabija van 31000km körül az autót RÓZINAK hívja.Sértetlen hibátlan garázsos.12éve nincs joggsija de a kocsit havont leomossa.
-
törölt tag
Hy!
Ma szerencsével jártam.Van egy Egri cég aki lecserélte a ford fiestáit.
2007 1400cc,klíma,elektromos kűtyűk stb...19500km szervizeltél és 22166km van benne
1 tulaj vezette.
Beszéltem vele telefonon+a szervizzel is.Semmi humbuk.
Max a kocsinál ami kicsi hiba,hogy gépi mosóba vitték és rendesen össze van karistolgatva.
1,4misi az ára+téli gumikkal
Itt a cégemnél is utána nézettem alvázszám szerint hol,mikor rakták össze +mikor értékesítették és mikor szervizelték és mit csináltak rajta.
Megtekeintettem a gépjárművet+rátegvizsgáloval is.Hibátlan és a belseje is.Azt nem mondom,hogy új szaga van de megkímélt... -
Atomgeszi
nagyúr
Hali.
Ezekről a Seatokról mi a vélemény?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
joshua7
veterán
Srácok, smart forfour-ban érdemes gondolkodni? 1.5 benzin, utolsó évben (2006) gondolkodom. Végül is Mitsubishi az egész, azért talán nem kell a gatyánkat is ráfizetni.
Semper Fi
-
Khelben
nagyúr
válasz viharhozo #39190 üzenetére
Koszos autón kiválóan lehet 300-as értékeket is mérni.
Amúgy sem árt, ha ért hozzá az illető, mert pl egyik ismerősöm közölte, hogy az autóm összes eleme fényezve volt, el se tudja képzelni, mennyire össze lehetett törve, minden elemen 200-as értékeket mért. Mondom, talán azért, mert az autónak 200-220 a gyári rétegvastagsága -
viharhozo
addikt
válasz #00809728 #39175 üzenetére
Amikor az elozo automat arultam jott egy csoka egy ilyen szerkezettel, korbenezte az autot, majd kozolte, h a motorhazteto ujra lett fenyezve. A motorhaztetohoz soha senki nem nyult hozza, viszont az auto hatuljat valoban fenyezni kellett, miutan belemjottek, ezt viszont a muszer nem vette eszre.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
gaborbol
őstag
válasz Zozzant #39188 üzenetére
Konkretan amirol szo volt, abban szerintem pont nincs.
En az automatakban 60k kilometerenkent cserelem a szurot meg a z olajat, de van aki 50k km-et javasol. Annyit nekem meger a nyugalom. A gyartok "ellettartam" hozzaallasaban meg egyszeruen nem hiszek, mas akkor ha egy uj autot 150k kilometerre terveznek.
Van nekem egy 10 eves dodge grand caravan sport 3.3L V6 automata verdam, en vagyok a masodik tulaj most van benne 520.000 kilometer.
Bontatlan eredeti motor+valto, nem eszik olajat, nem fustol,nem kopog, nem zorog, es ugy valt ahogy kell. Biztos makom is van, de az elozo gazda ugy csinalt rajta mindent ahogy a nagykonyvben meg van irva.Inkabb veszek valamit amirol tudom,hogy mennyi van benne, milyen gazdaja volt, mint amibe esetleg van fele ennyi kilometer, viszont le se szartak, de legalabb a kilometerorat visszatekertek benne valami jol hangzo szamra.[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
Vegyetek használt autót első tulajtól, és ne kereskedőtől!
Nekem például van egy 2004-es, rendszeresen karbantartott, szervizkönyves Citroen Xsara 1,4 SX-em, az utolsó szériából való, minden extrával felszerelték (tolatóradar, légkondi, bőrkormány, alufelni, plüss ülés stb.) 63.000km-nél tartok, a motorháztető újra lett festve, miután egyik nyaraláson rácsöpögött valami fagyanta több helyen, faszán fel is szedte száradás után a fényezést. Lassan eladó lesz, családi egyterűre akarok váltani.[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
gaborbol
őstag
válasz saguaro #39183 üzenetére
Azert mert aki hasznalt autot vesz az a legfaszabbat akarja megvenni, olcson kilometer nelkul jogasz nyugdijjastol aki evi 4000 kilometert rakott a kocsiba viszont havonta hordta atvizsgalasra a markaszervizbe. Mivel 98% ban erre van igeny az autokereskedok 98% ban "keszitenek" ilyen autokat mivel 100 hasznalt autobol 98 nem ilyen....
El kene felejteni a legendas 100000 kilometers hatart, egy benzines elmegy siman haromszor ennyit ha kicsit is foglalkoztak vele, nagyobb motor meg plane.
[ Szerkesztve ]
-
Zolexx
aktív tag
Hi, olyan kérdésem lenne hogy pl: ha van egy 2.5-ös audi akkor 2.5 mit is akar jelnteni? mert valahogy nem vágom ezeket a dolgokat? 2.5l-es motor van benne vagy mi?thx
Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
saguaro
tag
válasz DeadMeat #39180 üzenetére
Nekem is van pár olyan kollégám, akik 4-5-6 éve vették az autóikat, nyaralni járnak vele, meg pesten belül dolgozni, és most tartanak 40-50.000km körül, azaz durván évi 10.000-et autóznak, heti 100km körül. Az napi 20km, 10 oda, 10 vissza, de mivel a munkahelytől mindössze 5-6km-re laknak, ebben benne vannak a hétvégi bevásárlások is többek között.
Teljesen reális az ilyen kis futás.Azon jobban csodálkozok, hogy miért fél mindenki attól, hogy 3-4-5 éves autó és 1-1 elem fújva van rajta? Meghúzta parkolóba, összekarcolták, vagy bármi, lefényezi azt az elemet 50-60.000ft-ból, ahelyett, hogy megvenne pl egy komplett csomagtérajtót olyan 300-400.000-ből(tipp volt, gőzöm nincs mennyi lehet). Ezen a Passaton is van pár karcolás, horzsolás, most hétvégén megy fényezőhöz, le is lesz fújva rajta 2 elem is, mert ha már valami vadállat a kulccsal végigszántotta, meg belerajzolt egy Z(orró) betűt az ajtóba, akkor ne éktelenkedjen már ott. Ezért meg új ajtót nem fogok venni. De ettől még törve nem volt az autó, miért kell annyira zokon venni?
Pl egyik kollégámnak az új Superb-jét is végighúzta valaki, lefényeztette, használja tovább. 2 éves, van benne vagy 35.000km, törve nem volt, mindenféle szempontból abszolút patent állapotban van a kocsi, de volt fújva a balelső lökhárító. Szép, igényes munka, ha valaki mögé néz, látja, hogy belül nem volt se hegesztve, se semmi, csak egyszerűen le lett fényezve.Ck.: Köszi!
Természetesen átlag, a pillanatnyi az folyamatosan változik, szívmelengető látvány elinduláskor látni a 99.9l-es értéket... De átlag természetesen nem ugrál folyamatosan. Egyébként teli tank, megvárom míg kiürül(talán még nyaralás előtt ki fog, ilyen ütemben), aztán megnézzük, mennyit hazudik. Remélem felfele kerekít.aero.: Az elég sok szerintem, átlag napi 80km, ha évi két nyaralást veszünk, mondjuk egy télit, meg egy nyárit, akkor is napi 60km átlag.
[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
aero.
veterán
válasz DeadMeat #39180 üzenetére
Nem mondtam, hogy minden kocsira vonatkozik. 50 ezer km 7 évre az már szinte alig használt kategória, szinte már fölösleges, főleg a dízel havi 5-600km-re. De! egyáltalán nem baj, hogy vannak még ilyen gyöngyszemek, ez csak pluszpont. Nem sok van ezekből se, láthatod a fenti példát.
Mi is vettünk kocsit 2005-ben. Nem emlékszem, hogy túl sokat mentünk volna vele, de 3.5 éves korában megvolt a 100 ezer.
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
Igen?Akkor az én autómmal pont átbasztak,meg 4 kollegámat is,mert mind idősebb mint 5 év,és mind 100k km alatt van.3 fábia,1 mazda,1 pug.Ráadásul a pug dízel is,7 éves és 50k km van benne.
Az elméleteddel az a bibi,hogy mind 0km-es korában került a mostani gazdájához. Nem mindenki jár a budira is kocsival ám.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
saguaro
tag
Na, eredetvizsga, átírás, meg minden, ami csak kell ilyenkor, teljesen kész, cakli-pakli fizettem 93.800ft-ot ezekre.
Holnap elmegy a kocsi egy autóvillamossági szerelőhöz, az legalább itt van tőlem 2 utcára(VW szervízben ajánlotta az egyik szerelő, hogy elvileg nagyon profi és egész olcsó is), megnézik, hogy tolatóradar miért is nem csipog, meg a cd tárral mi a helyzet, pénteken megy fényezőhöz, jövő héten meg indulás.Ugye tegnap előtt tankoltam és nulláztam a fogyasztásmérőt, most pillanatnyileg, egész napos pesten rohangálás, klímázás után 13.2 literen áll.
Sajnos tegnap óta 8 decivel megnőtt a fogyasztás, de ezt betudom annak, hogy nem végig a szokásos tempóval mentem, hanem néhol sárga lámpánál nyomtam egy kövér gázt.[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz #00809728 #39175 üzenetére
Ez megy. Egy öt éves kocsiban minimum 100.000km-nek lennie kell, és így még akkor a havi átlag csak 1666km. Szervizkönyv már sajnos nem bizonyíték semmire.
tothm: Ha tetszés szerint kell választani, akkor a Saab ill. az XC90. Mondjuk az X5 meg az XC90 erőlködés nélkül hozzá a 20 litert városban.
Az Actyon-on én mondjuk meglepődtem, elég dinamikus egy batár a 140 lóerejével ( mercedes motor ), attól függetlenül, hogy csúnya. El van 7-9 literrel.
[ Szerkesztve ]
-
tothm
őstag
Sziasztok!
Csak úgy kíváncsiságból kérdezem, hogy ti melyiket választanátok!?
1: VOLVO S40 1.8 16V Kinetic 2005 2,5M vagy
SAAB 9-3 1.8 i Linear 2005 2,2M
illetve egy másik blokk
2: VOLVO XC90 2.9 T6 Summum Automata 2004 2,6M vagy
BMW X5 X 5 4.4 Automata 2002 2,9M vagy
SSANGYONG ACTYON 2.0 Xdi Plus 2007 2,7M
Kérlek mind a két csoportból válasszatok 1-1!
Kösz -
törölt tag
Autóvásárlás!
Kb 2 hete nézelödünk és keresgéljük az asszonynak a kis autót.
mai autók...
Mitsu colt 1300,sok extrával 5 éves 74500km.Autó hiátlan SZERVIZKÖNYVES.
Majd be a mitsuhoz egy átvizsgálásra és ott a leolvasó 135,000km írt.
2* is leellenőriztettem.Megköszöntem a tulajnak és eljöttem.
Még egy bocsika sem tudtam leolvasni az arcáról.Toyota Yaris:
2006-55.000km aránylag jól felszerelt SÉRÜLÉSMENTES.
Rétegvizsgáló 300 felett mért.(120-150körüli a jó)
Köszönöm.... -
lajafix
addikt
válasz Pancsermeste #39171 üzenetére
'Szintén 2002-es évjáratú benzines Mondeoknál is van 110 és 125LE-s 1.8-as mocik. Ezek között mi a különbség és melyiket érdemesebb venni?' A két 1.8as közötti különbséget nekem a mondeo.hu fórumon sem tudták megmondani. az erősebbik egy zabagép városban, ezt garantálom neked, a 2 literes nem eszik nála többet. Megbízhatónak mind megbízható, ha karban van tartva. Illetve ott a 2.5 V6.
Rock'n Roll
-
Rick4
félisten
válasz saguaro #39164 üzenetére
rendszer szerint váltó olaj csere is volt 120.000km körül
A szerelő meg még aznap haza is vitte az olajat, másnap meg is lett a gazdája, neked meg marad benne a régi olaj... Azért csak ki kellene húzni a váltó nívópálcáját, és megnézni, megszagolni azt az olajat...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
VR6-Fan
veterán
válasz Pancsermeste #39171 üzenetére
motorkód alapján.
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
Pancsermeste
őstag
2002 körüli Octaviáknál hogyan tudom egyértelműen megállapítani, hogy az 1.6-os motor még a 75 LE-s, vagy már 105LE? Illetve mi különbség van a kettő között teljesítményen kívül?
Szintén 2002-es évjáratú benzines Mondeoknál is van 110 és 125LE-s 1.8-as mocik. Ezek között mi a különbség és melyiket érdemesebb venni? Vagy inkább 2.0 litereseket nézegessek?-= Pancsermeste® =-
-
-
finest
addikt
Egy 3300km-et futott Peugeot 5008 tesztautóra mennyi kedvezményt illene adni szerintetek? Az új ár 75%-át megajánlva szemét lennék?
4 hónap alatt nyomták bele egy 1,6HDI prémiumba.lsc:Szerinted mi lenne a reális? Azért 3300km nem éppen kevés.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
saguaro
tag
válasz saguaro #39163 üzenetére
Közben előjött egy apró probléma, ma voltam VW szervízbe, körbenézték a kocsit, semmi baj nincs vele, rendszer szerint váltó olaj csere is volt 120.000km körül, szóval semmit nem találtak.
Ezeken a jó budai utakon belementem egy ''enyhe'' kátyúba, azóta cd-t nem játszik le. Kivettem a cd tárból mindent, próbáltam tök más cd-vel, 1-el, 2-vel, 6-al, semmi, akármelyik helyre teszem. Mindegyikre azt írja, hogy disc error.
Mi lehet a gond? Ezért márkaszervízbe nem mennék vissza, ha itthon is megoldható a dolog.Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
Dare2Live
félisten
válasz hobizoli #39158 üzenetére
Ilyen alapon viszont mindent lopnak.
Amúgy a VW/Fiat árai semmik ahoz képest ha vmi olyan szarik be a Toyotadban amit nem EUban gyártanak.
Egy kerékagy laza 100.000Ft! Ja persze elmegy 600.000+kmet gond nélkül. Kivéve ha 130km/hval bele mész egy 1m hosszú 20cm! mély kátyuba. Az tacsra teszi. (gumi, felni is kuka, de nem lett durdefekt így nem haltam meg. Mostantól Michelin hívő vagyok. )
Végül sikerült bontoból szerezni egy agyat 25.000Ftért. "Happy End"
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
hobizoli
nagyúr
válasz !Overdose! #39154 üzenetére
Ez nem fobia, csak egy gorbe tukor. Jopar Honda juzer haverom van, de azok nem akarjak eloadni sehol, hogy soha nem romlik el, meg soha nem kell hozza semmi, meg utheted vaghatod, mert mindenallo, es minden teren mindennel a legjobbabbabb mindenben. Abba is kell idonkent ez-az, mert hasznaljak es kopik meg fogy. Es pl az egyikben a vezermuszij megiscsak 32k km-t birt es az gondolhatod nem esett vmi jol a tulajnak a dolog...
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz Kickass #39156 üzenetére
A 13 eves rozsdaboglya mk1 1.4-s TD Uno-mat is csak elloptak vmiert ~10 eve... pedig ert vagy 2 kilot (akkor).
Kulonben meg "azoknak" az alkarteszeknek arai nem csokkennek attol, mert oreg az autoba kell, annyi amennyi. A W140-s Meciket is ezert vettek bontasra par eve, ha kellett bele vmi kaptal egy egesz masik autot annyiert.
több drón kell ;P
-
Khelben
nagyúr
válasz saguaro #39128 üzenetére
Ez az autó sosem fog neked 9 litert enni. Fele város fele országút esetén lesz 11-13 körül, egy dugós pesti napon meg 16-20 körül. A fedcompot meg felejtsd el, az sosem fog pontos fogyasztást mutatni. Teletank majd újra teletank, úgy lehet számolgatni. Ha meg úgy autózol, hogy 9 litert egyen, akkor elég lett volna egy 1.6os is, ráadásul a motort is hamar kinyírod.
-
Kickass
őstag
válasz hobizoli #39143 üzenetére
azert ne rohogtessuk mar ki magunkat, ja biztos a 2-300ezret ero Ibizakat meg Cordobakat viszik mert azert hu de megeri kockaztatni mikor egy bontott alap motort 60k vagy azalatt megkapsz egy valtot meg 30-40bol, radasul halomba allnak az alkatreszek hozza a bontokban hazaviszed kiprobalod elotte megjelolik ha nem jo visszaviszed kicserelik, lopkodjak a VW-kat jah, csak ugy 4es golftol felfele mert egy kettos tomegu lendkerek, egy turbo, ecu, porlasztocsucs kicsit dragabb moka mint amennyit egy regebbi seat osszesen er, seatokbol is az ujabbakat viszik es foleg a fovarosban
Rick4: nagy kulonbseg van a ketto kozott, de te csak az elsot feltetelezed legalabbis az irottak alapjan, ami viszont sarkitas, mert van aki megcsinaltatja az autojat rendesen de aztan eladhatja, az enyem is volt torve de se egy gorbe nyulvany semmi nem utal ra, olyan egyenes futasa van hogy a fater sokkal fiatalabb kikimelt fabiaja megirigyelhetne
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Kickass #39119 üzenetére
Na de itt nem arról van szó, hogy Te magadnak frankón megcsinálod, akár az eredetivel megegyező állapotra hozod fel, mert meg akarod még több évig tartani a kocsit, hanem arról lenne szó, hogy valaki összetörte, valaki törötten olcsón megvette, aztán olcsón, de legalábbsz@rul megcsinálta, csak hogy épp jó legyen, és utána tolta a piacra eladni. Nagy különbség van a két megoldás között...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
VR6-Fan
veterán
válasz hobizoli #39150 üzenetére
de ha megnézed azért nem is a lassan 20éves 1,4-es seat cordoba/ibiza viszik
új passat, új golf...
azért kérdeztem hogy konkrétan ezen a tipuson (vagy az ilyen korú felszereltségű golfokon) mi az ami drága és mondjuk nem kopó de döglödő cucc?
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
hobizoli
nagyúr
válasz !Overdose! #39144 üzenetére
Miert? Az elektromos csatikon van tomites. Normalis esetben persze, ahol meg nem buzeraltak ki. De egy Hondaban miert is kellett volna barmit is buzerlani...?
több drón kell ;P
-
saguaro
tag
válasz !Overdose! #39148 üzenetére
Baja nem lett, remélem nem is lesz, mert ha igen, akkor sűrű könnyzápor lesz utána.
Köszi!Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
hobizoli
nagyúr
-
saguaro
tag
-
-
saguaro
tag
válasz !Overdose! #39144 üzenetére
Nem tudom neked milyen autód van, de ugye ebbe mint a képen is látszik, szinte minden le van borítva műanyaggal. De amikor esik az eső, akkor az alulról úgyis felcsap, meg az első légbeömlőn is befolyik, nem szabad a víz kárt tegyen benne.
-
-
hobizoli
nagyúr
Nem azert, de enyem is volt torve mielott vettem (GT-bol, meg ugy altalaban topmodellekbol 6+ evesen mar tuti nincs toresmentes db, kar is keresni), es amikor kinyilt a legzsak benne nalam is kiszalltam belole sajat labon. Akkor a jobb vaznyulvanyon megrogyott az egyik energia elnyelo hullam a kettobol. Gyari hegeszteseknel nyissz le, egy masik picsanvert egyseg reccsmentes eleje fel, nem huzattuk ki a rokkantat, az se lett volna occsobba. Futomu se ment el, a javitas utan elso uton kiprobaltam lejton elengedett kormannyal 45-l legurult nyilegyenesen, a gumi se kopik felre...
több drón kell ;P
-
Szplöttyy
senior tag
válasz lorcsi #39135 üzenetére
Nekem is suzuki színnek tűnik, de nem hinném, hogy csak mert ez tetszett átfújták volna. De én még nem láttam ilyen szint.
(#39136) saguaro:130lovas PD nekem is bejön. Jaja, de az összes VW konszernes autónál ezt látom. Fabiábaól is van a szánalmasan fapados, hogy még a centrálzár is feláras(suzkikba meg alap már asszem), de van belőle fullextrás is.
Smoke & Torque
-
saguaro
tag
válasz Szplöttyy #39134 üzenetére
Én eredetileg dízel, 120-140 lóerő körüli Octavia-t akartam, 2007-est, normálisan felszereltet(jó, nem kellett volna full extra, de egy világos kárpit, navi, automata váltó, xenon nem ártott volna), annál is elképesztő különbség van a full fapad, meg a szalonba kiállított full extrás autó közt. Sajnos.
Szerintem az a jel most jött le, mikor elvittem mosóba, és a srác nagynyomásúval kipucolta a motorteret is. Előtte egész nap napon állt a kocsi 35 fokban, utána még mentem is vele, meghajtottam egy picit, ragasztót elnézve nem csodálkoznék rajta.
Viszont el is felejtettem, hogy eddig egy Varta akksi volt benne, pénteken én hagytam égve a lámpákat, kereskedő nem vette észre, úgy maradt, akksit leszívta, mondtam neki, hogy azért fel kéne tölteni, vagy valami, erre fel inkább kaptam egy vadi új Perion akksit. Azért ez rendes dolog volt.Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe
-
lorcsi
veterán
létezik gyárilag iylen színű ford ?
emlékeim szerint csak szuzuliból láttam hasonlót
eladó: vadi új soundcore motion+
-
saguaro
tag
válasz Szplöttyy #39131 üzenetére
F astra...
De ültem pár kollégámnak a sokkal jobb autóiba(pl új A6-os Audi, illetve sok új SuperB-el is mentem), illetve egyik barátomékkal voltunk utóbbi 3 évben nyaralni, 1 autóval, neki ML Mercedes-e van. Sokat vezettem a főnököm C Mercedes-ét is.Ezekhez képest is abszolút helytáll minőségben. Természeten első az volt, hogy áthívjak barátomékat, mert mondta, hogy mindenképp látni akarja, ha megveszem, neki a Merci után is minőséginek tűnt. Sehol semmi nem nyiszog, jó minőségű anyagok. Nem az a Passat, amelyik 5 millió újonnan, alapmotorral, alapfelszereltséggel, ahhoz képest ég és föld.
Persze nem mondom azt, hogy veri az új A6-ost, vagy ML Mercit minőségben, de ez is egy 12 milliós autó volt újkorában(számla megvan!).
[ Szerkesztve ]
-
Szplöttyy
senior tag
válasz saguaro #39128 üzenetére
Előző autód mi volt?"Mennyire megy?" érzésre, az előzhőhöz képest? Mennyire tűnik prémiumautónak? Csak mert van aki isteníti az ilyen passatokat, van aki nem tartja tól jónak, nyilván, nem mindegy hogy Astrából, vagy A8-ból ül át az ember.
Ja igen, és grat a géphez, szép darab. Iszonyat, mennyivel jobban néz ki, a full fapad, bemattult lámpás elsőszériás hoz képest
[ Szerkesztve ]
Smoke & Torque
-
saguaro
tag
Most hogy elhoztam, mentem vele egy karikát, ahol odaléptem neki, megnéztem hogy gyorsul, ESP ki-bekapcsolás mit számít élesebb kanyarokba, felmentem ide a pálvölgyi barlang körüli utakra, ahol most csak pár autó volt, meg azért szépen végig nyomtam neki, így most 16-ot ír. Igaz, 22km van benne összesen tankolás illetve nullázás óta, azelőtt meg alig jöttem ki a Határ útról a kerepesin lévő benzinkútig, épphogy tojás volt a pedál alatt, mert össz-vissza 2 lityi benzin volt benne, úgy csak 10-et írt.
Nemsokára lesz a nyaralás, németország-franciaország-spanyolország, legalább 6000km-t tervezek, végig pálya, tempomat, maximum 130, meglátjuk mennyi lesz, 9l fölé nem kéne menjen. Papírjai azt írják országúton 7.9liter, átlag 10.9, város 16.3...Szervízkönyve végig vezetve van, megnéztem, mindenhol írja mit-mikor cseréltek, 1000km-el ezelőtt volt olajcsere, jó Castrol SLX Professional 5W-40 van benne, vadi új Pirelli P2500 4S 4 évszakos gumik vannak rajta (205/55 R16), előző tulaj elvileg Budán lakott forgalmi szerint, illetve kereskedő annyit mondott róla, hogy festékboltjai voltak. 50 fölötti emberke volt, új Passatot vett ehelyett, kereskedésből, szintén benzines, abszolút full extrásat.
[ Szerkesztve ]
-
saguaro
tag
Sziasztok!
Végül megvettem az autót, egyszerűen lezárult a dolog.
Első benyomások: nagyon-nagyon masszív, stabil, borzalmasan jól fekszi az utat.
Kényelmes, nagyon. Jól megy, jól gyorsul. Körbe van jópár karcolás, illetve jobb első ajtónál van egy enyhe horpadás, illetve a motorról hiányzik a VW jel.
Navigációs csoda témában elvileg nincs TV, de ha valaki erről tud bővebb infót (főleg VR6-Fan), ne tartsa magában. Magyar térképet nem adtak hozzá, egy német térkép van CD-n, az is másolt, nem tudom, hol találok hozzá MO térképet, esetleg EU térképet.Pár kép, frissen hazaérés után:
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
Kép 6
Kép 7
Kép 8
Kép 9Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét!
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
-
eddie17
addikt
-
eddie17
addikt
válasz Kickass #39110 üzenetére
Sejtettem, hogy kényesek ezek az alfák. Így inkább tényleg hanyagolom bármennyire is tetszik.
Csak visszajutottunk az ibizákhoz. Lehet az lesz a nyerő.
4gen civic?? Az nem éppen az én pénztárcámhoz van igazítva. Biztos negyedik generációsra gondoltál? Mert tetszenek a civic-ek. Még a 3 generációs is, az már kapható emberi áron. -
Kicker
őstag
Sziasztok
egy ismerősöm el akarja adnia zöldkártya gépét, de nem tudjuk, hogy a rajta levő személyes adatok amíg eddig rajta vannak, hogyan legyenek törölve, egyáltalán kell-e törölni? Nem tudtok ilyen esetről, hogy mi a gyakorlat?
Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Rick4
félisten
válasz romeomalac #39116 üzenetére
jól megcsinálták a törést, mert semmi ebből adódó problémát nem tapasztaltam.
Ez majd akkor derül ki, mikor egy koccnál a tied, ami több darabból van összevarrva az csak simán rádgyógyul...
Ezzel szemben a nem törött gyűrődik és a tervezettek szerint törik...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
romeomalac
tag
válasz #00809728 #39108 üzenetére
huuhh, ezek a tapasztalatok mindent elmondanak az autókereskedőkről, meg arról, hogy csak akkor lehet eladni egy autót, ha látszólag minden rendben van...
Nemrég vettem egy 95-ös évjáratú Punto 1-et... törött volt a kocsi eleje, meg a németektől hozták be... nagyon olcsó volt, jól felszerelt, megvettem, jól megcsinálták a törést, mert semmi ebből adódó problémát nem tapasztaltam... csak a szokásos karbantartások kellettek hozzá, olajcsere, vezérműszíjcsere, mert ki tudja, hogy mikor volt utoljára...stb...
én nem csalódtam benne...megérte megvenni, eddig 15e km-t tettem bele fél év alatt és sehol sem hagyott ott... -
saguaro
tag
válasz lajafix #39111 üzenetére
Inkább 30.000 lesz az, de egyébként ott a végig vezetett, pecsételt, hivatalos szervízkönyv, nemsokára indulok az autóért, és mielőtt megveszem, elmegyek vele a Porsche Budába, hogy azért nézzük meg mi a helyzet.
-
Kickass
őstag
válasz eddie17 #39099 üzenetére
Alfabol ilyen arban en lehet inkabb a boxereket neznem, az se egy igenytelen motor foglalkozni kell vele viszont egy TwinSpark-nal mar egy gyertyacsere is eleg zsebbenyulos dolog, mondjuk en Alfat csak klubtagtol vennek, negyreszuk tudja h gyari Selenia olaj meg a gyari vezerlesszett alap ezeknel az autoknal...
de Ibiza es tarsai ezeknel joval megbizhatobb konstrukcio, es pont amiatt h Alfat altalaban nem eri meg utangyartott alkatreszekkel foltozni, egy Ibizahoz meg joforman sz*rert-h*gyert van alkatresz es a korabeli szinte osszes VW csoportos alkatresz ha mas nem kis faragassal jo hozza ezert szerintem egy igentelenebb kisauto jobb valasztas alacsonyabb jovedelemhez, mert szep az az Alfa de semmit nem fog erni ha csak a garazsban/parkoloban fog allni mert nem lesz penzed javittatni
en meg nezegetnek 4gen Civicekeket is, igaz joreszuket utolerte a tunying mania de azert meg lehet talalni kozepkoruaknal meg nyuggereknel egesz megkimelteket
-
törölt tag
opel
érdekes ennek is a kormánya.... -
törölt tag
Hy!
Tegnap szeműgyre vettem 3 autót
1-ford fiesta 14tdci 76.000km 2006/11havi hibátlan megkímélt,sérülésmentes
2-opel corsa 13cdti 64500km 2005/5 hibátlan megkímélt,sérülésmentes
3-opel corsa 13cdti 55700km 2005/5 hibátlan megkímélt,sérülésmentesMindegyik szervizkönyves.
1-Ford tőrőtt volt igaz sérülésmentesnek volt hírdetve.Jogilag most sélrülésmentes.A tulaj egy jogász volt.De amikor rákérdeztem a multbéli dolgaira akkor elcsiripelte ,hogy itt-ott törött volt.Aztán jött a km átvizsgálása.Műszerfal megbontva látszott a tehetségtelen amatőr hibája miatti csavarhuzóval kelltett hibák.Kormányra elég volt ránéznem+az ajtó behuzó fogantyura.
2- opel corsa jobb eleje volt sérülve azt amikor rákérdeztem el is mondták.Majd jőtt a kormány teljes átbőrőztetése ami jól nézett ki de szerintem valami takargatni való volt benne.Motortér egy merő mocsok és olaj.
3-Állítolag egy 73 éves papié volt de az első két űlés ugy ki volt űlve mintha recaro sport verseny űlés lenne benne.Javitsra utaló nyomokat nem találtam azaz kezdtem őrülni hibátlan fényezésű autóra leletem.Nos sajnos az egész autót telibe fujták.Hát nem tudom kicsit lement a kedvem de még nem adom fel.Hátha....
-
gaborbol
őstag
válasz saguaro #39102 üzenetére
Hat ha Magyarorszagi, akkor tenyleg jol hangzik,kevesen szoktak Mo-on ennyire extras autot venni. Nezegettem a rendszamokat nekem ugy tunt,hogy kb 1-1,5 evvel nem stimmel a rendszama,de valoszinu akkor en neztem el.
Sajnos a megbizhatosagarol nem tudok mit mondani, en anno azt csinaltam amikor kocsit vettem, hogy felhivtam 2 kulonbozo markaszervizt, kertem a szervizeseket, es megkerdeztem oket. Megmondtam ,hogy milyen tipus/evjarat/motor mi a velemenye, mire kell figyelni, tipushibak, tok korrektek voltak, es mind a ket helyrol ugyan azaokat mondtak. Meg persze, hogy vigyem el a kocsit teljes atvizsgalasra, mert latni kell.
Elvittem, megneztek, megvettem, es nem is bantam meg. -
saguaro
tag
-
saguaro
tag
válasz gaborbol #39096 üzenetére
Nem. Magyarországi kocsi, tulaj neve, címe megvan, garantáltan törésmentes, pár ezer km-el ezelőtt volt utoljára nagy szervizen, előtte végig vezetve van a szervízkönyve, itthoni példány.
Elvinni lehet, hogy én is elviszem, de elég meggyőző állapotra is, messziről ordít róla, hogy nem volt festve, törve, meg nagyon vigyáztak rá.Ha megbízhatóak ezek a Passatok, ezzel a motorral, váltóval, hajtással, stb-vel, akkor 99%, hogy meg lesz véve. Nagyon tetszik, abszolút megfelel az elvárásaimnak, hátul is fűthető az ülés, amit nagyon nagyra értékelek, automata, normálisan fel van szerelve, szóval nagyon jónak hangzik.
Arról a naviról mit lehet tudni? Magyar térkép van hozzá? DVD-ről viszi a térképeket? Ha igen, navigáció közbe pl zenét cd-ről nem tud lejátszani, vagy valahol külön van olvasója?
TV adást menet közben is fogja, ha igen, bármit? Fejhallgató pl a tv-re köthető? Biztos vagyok benne, hogy a gyerek nagyon értékelné, hogyha utazás közbe nézhetné a minimaxot akár. Remélem működik, nem csak állóhelyzetbe.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest