Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#169008) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Sziasztok!

Leírom milyen konfigot szemeltem ki és a kérdőjeles komponensekre kérnék egy kis tippet.

Nem ismerem annyira az AMD CPU felhozatalt, de ha kb hasonló költségből kihozható ott egy jobb konfig (pl: drágább CPU, de olcsóbb alaplap kombóval), azt is meghallgatom örömmel.

- i3-12100F (később lenne upgrade i7-re, de ez most a következő 2-3 évre bőven elég lenne)
- Alaplap (???)
- 2x8GB DDR4 3600 Mhz (praktikusan Kingston, Patriot CL16 lenne a jó, de elszálltak az árak)
- RTX 3050 vagy RTX 3060
- Gépház (???)
- 500 GB - 1TB SSD (OS alá kéne, nem kell fénysebesség, árban jó legyen és megbízható)
- bQ! Pure Power 9 (500W) vagy bQ! System Power 11 CM (500W)

Na most az alaplap esetén tudom bármi jó az i3-hoz, de inkább egy jó VRM hűtéssel ellátott B660 lapot vennék, hogy később azért elbírjon egy i7-re upgrade-et is. Mocsok drágák. Nem ez az elsődleges prioritás, de örülnék ennyi pénzért egy nyamvadt Type-C csatlakozónak, meg valami normálisabb audio-nak (nem kell high-end, csak valami korrekt).

A gépház küllemére finnyás vagyok (bocsi, ez van), szeretem az elegáns, minimal design dolgokat, de azért szellőzzön is. Nem baj ha belemegy legalább 2db normál HDD + 2db 2,5" SSD is. Cooler Master NR400-at néztem ki, de ebbe csak mATX lap megy (ami nem baj, ha találok jót). Tetszik még a DeepCool CL500 is, csak itt meg idegesít, hogy a 4F (4 ventis) változaton lefalazták a Type-C csatlakozót, szóval a sima kéne, ebbe már megy ATX lap is. De jöhetnek még tippek! Fractal Meshify házak is tetszenek, csak azok árban már jóval feljebb vannak.

A GPU esetén az aktuális árak döntenek. Ha a 3060 ára tovább esik (most éppen kicsit emelkedett), akkor simán azt venném. Láttam a napokban 185k körül kétventis Palit-ot, de az most nem rendelhető. Inkább ez, mint 150k körül az RTX 3050. Amúgy nincs szükségem most jelenleg egy RTX 3060 erejére, főleg H.264 4K videót vágnék meg fotót szerkesztenék a géppel, de jövőállóbb (AMD RX 6600/XT tippeket hagyjuk ki, kell a CUDA miatt az Nvidia, amúgy én is inkább azokat venném).

Játék ha lenne, ott változó felbontás, de ha bírja a GPU az adott címnél, inkább FHD felett, akár DLSS mellett és 50-60 fps (a 4K monitorom többet amúgy sem tud). Ebből is inkább régebbi játékok vagy olyanok, mint a Forza Horizon 4/5, autó szimulátorok, Civilization, stb. Amúgy van konzolom, nem annyira szempont a játék PC-n és talán az is lejön így, hogy a kicsutkázott Ultra beállítások sem hoznak lázba.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.