Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3997) p_adam válasza Neck (#3996) üzenetére


p_adam
addikt

Akinek megfelel az A7III, az veheti azt is. Ha a ZV-1-et el tudják adni, akkor annál korlátozottabb számban valószínűleg ezt is.
Egy csomó más fogyasztási cikknél is előfordul, hogy meg lehet venni a korábbit, ami szintén jó, de 40%-al olcsóbb, bár itt egy kicsit másról van szó.
A Panasonic vagy a Nikon egy sokkal kisebb rendszer (plusz az AF mindkettőnek ugyanúgy gyenge pontja, talán majd a Z6s...), meg kell győzniük az embereket, hogy vegyék, így muszáj nekik lejjebb árazniuk/engedményeket adniuk a Sony vagy a Canon kameráihoz képest, nem kell velük versenyeznie.
Itt megint az van, hogy teljesen tisztában vannak vele, hogy az A7C nem tömegtermék, és ennek megfelően árazzák be. Nyilván az embereknek nem tetszik, hogy az A7III után már nem kapnak még egy olyan ár/értékarányú gépet, abból meg hiányoznak dolgok, amiket már csak egy lényegesen magasabb árszinten kapnak meg.
A legelején az eredeti A7-et is el tudták adni 1800$-os áron annak idején (ami tényleg szinte semmit nem tud ehhez képest ugyanolyan méret/súly osztályban jópár konstrukciós hibával), akkor a kezdeti hónapokban valószínű ezt is el tudják.
Majd ha elkezdenek kihullani a régi modellek, akkor a C vonal lehet majd a belépő szint, de amíg ennyi régebbi modell megy mögötte, addig azok lesznek az alternatívák (az APS-C vonal is ugyanígy működik).

Egyébként hiába van 5 lépés megadva az IBIS-re, még gyengébbnek tűnik, mint az A7III, a videó AF mintha béta üzemmódban futna (biztosan függ az objektívtől is) szóval lesz ez még olcsóbb is, az indulóár mindig drága.
De maga a koncepció, hogy ennyire amatőrnek kinéző gép ilyen szenzorral AF-el FF4k videóval legyen felvértezve, az mindenképp egyedivé teszi (az eredeti A7/A7s is pont ugyanilyen volt az akkori szinten, sokkal könnyebb a kézben, mint egy A7III)

Nem tudom mit terveznek a prémium kompakt RX1 vonallal, de annak is elég komoly alternatívája lehet ez a kamera: variálható az objektív, valamiféle IBIS csak került bele, sokkal olcsóbb, és az AF már nem egy gyenge pont, hanem erősség.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.