Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) topikk válasza Mercutio_ (#4243) üzenetére


topikk
senior tag

Igen

(#4252) nozs23 válasza Mirman (#4249) üzenetére


nozs23
addikt

az emberek döntő többsége magasról leszarja a videót.

En nem ezt tapasztalom, bar bevallom az emberek tobbseget nem ismerem.
Foleg a nem hobbistak koreben, aki manapsag bele akar vagni a fotozasba, borzaszto nagy luxus ugy donteni, hogy marpedig en aztan fotos vagyok, ugyhogy nyugodtan lehetek hulye a videohoz.
Es legtobbszor ez a hozzallas is csak abbol ered, hogy nem akarnak energiat olni a videozas/utomunkazas elsajatitasaba. Es ez teljesen oke amugy.
De manapsag -szerintem- nem art ha ez a tudas ott van egy uj fotos zsebeben. Nem veletlenul a videos tulajdonsagokat ovezi a legnagyobb erdeklodes az uj vazaknal.

(#4253) 80hun válasza tvamos (#4250) üzenetére


80hun
addikt

Pedig igaza van sokan tesznek s videóra , arra jó a telefon is sokaknak.
Ne feledd még mibdig sok dslrt adnak el :)

(#4254) madgie válasza 80hun (#4253) üzenetére


madgie
titán

Ami egy ideje ugyanúgy tud videót...

(#4255) MrChris válasza Mirman (#4249) üzenetére


MrChris
nagyúr

Pedig mióta van ilyen funkció és egyre jobb a minősége azóta futott fel és ontják a milc videókat a videómegosztókra. Videó terén vannak az utóbbi pár évben a nagyobb változások. Videózás ösztönözi az egyre fejlettebb AF rendszereket. Vagyis elég általánosan kölcsönös a viszony.

80hun: fotóra meg mégtöbben telefont használnak, a fotóipar sínyli ezt meg a legjobban.

[ Szerkesztve ]

(#4256) Neck válasza nozs23 (#4252) üzenetére


Neck
veterán

A videó az új fotó, a csapból is ez folyik.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#4257) lugosi válasza MrChris (#4255) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Utóbbit az új csúcsmobilok korában nem csodálom. Amikor megvesz valaki 2-3-4-500k-ért egy csúcsmobilt, amivel elég jó végeredményt tud készíteni anélkül, hogy egy nagyságrendekkel nagyobb, nehezebb fényképezőgépet magával vigyen, akkor nem fog fényképezőgépet magával vinni (és venni egy szettet ugyanennyiért). A mindennapokban az átlagember számára szükséges fotós képességeket a mai, közép-csúcs mobilok bőven hozzák. Nem mindenki akar szűk dof-os, iso százezres képeket csinálni. A hétköznapokban bőven jó a mobil.

Videóban ugyanez, stabilizált 4k hdr videót csinál, akkor miben kellene több?
A mobilok optikái a több lencsés megoldásnak köszönhetően 3-5x-ös "optikai zoomra" is képesek ma már, miben kell ennél több a mindennapokban?
Miért fotózzon az átlagember fényképezőgéppel raw-ban, amikor a mobil algoritmusa jobb jpg-t hoz ki neki, mint amire képenkénti egy órás szerkesztéssel, gép előtt ülve képes lenne? Amihez ráadásul kellene egy fotós progi is, amihez nem ért.

Szerintem ma még mindig nem tudtak a fényképezőgép-gyártók ezekre a dolgokra olyan választ adni, amit a piac úgy fogadott volna, hogy az átlagember azt mondja: "na igen, ezért tényleg szükségem van egy fényképezőgépre". Ez látszik az eladási adatokon is.
És pesszimista vagyok: ha ennyi idő alatt nem tudtak rá választ adni akkor most már nem is fognak a meglátásom szerint. Tehát szerintem a fotós piacnak be kell állnia erre a szintre.

[ Szerkesztve ]

(#4258) MrChris válasza lugosi (#4257) üzenetére


MrChris
nagyúr

Igazad van. Ez a fajta digitális fényképezés amit megszoktunk 15-20 éve túljutott a csúcsán, innen csak lefele lesz. Ezért is tartanám hülyeségnek ha a gyártók megfogadnák ama meglátást, hogy a videó részt a döntő többség leszarja. Tegyék ők is? Drága móka lenne így megtudni, hogy még sem és megint vesztettek pár millió vásárlót.

(#4259) lugosi válasza MrChris (#4258) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Várok egy gyártót, aki kijön egy tényleg jó mobil-fényképezőgép hibriddel (az eddigiek valahogy elég felemásak voltak), vagy egy olyan fényképezőgéppel, ami nem mobil, "csak" fényképezőgép, de hozza magával a mobilok "computational photography" képességeit. Ez lehetne egy piaci belépési pont: ugyanolyan könnyű kezelni mint a mobilod, ugyanolyan színes-szagos végeredményt ad, ugyanúgy egy kattintás megosztani (ez ma fontos az átlagembernek), de cserélhető az obi, a mobil lencséjénél 5x több fényt beengedő objektívjei vannak, van benne fizikai rekesz stb., és a kezelőfelülete is mobilos, leegyszerűsített; azonnal szinkronizál a felhőbe. Tehát egy jó vegyülete a mobilnak és a fényképezőgépnek.

(#4260) nozs23 válasza lugosi (#4259) üzenetére


nozs23
addikt

(#4261) Neck válasza lugosi (#4259) üzenetére


Neck
veterán

Ehhez az kellene, hogy komolyan vegyék a gyártók a connectivity-t. Kellene egy rendes app, rendes csatlakozás, mint mondjuk egy BT fülhallgatónál. Akár úgy is lehetne, hogy a telefon "megoldja a többit" a szerkesztés szempontjából, és meg is osztja. De a jelenlegi connectivity appok szánalmasak, gyártótól függetlenül. Pedig igazán nem lenne nagy dolog egy rendes appot csinálni.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#4262) lugosi válasza nozs23 (#4260) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha kijön, lehet hogy ez az első fecske. Hasonló kellene csak cserélhető objetkívesben, és ahhoz hogy az átlaguser megvegye, azért a 6000 usd alatti árkategóriákat is jó lenne megcélozni.

Neck: nekem is rosszak a tapasztalataim a fényképezőgép-telefon kapcsolattal. Pl nekem jelenleg elsősorban az lenne a fő funkció, hogy geotagelni lehessen a képeket. Ezt tudja a gépem (GX80) telefonkapcsolattal. De hogyan? Mikor vége a fotózásnak, akkor rákattintok az appban, hogy álljon meg a geotagelés, új kattintás, hogy küldje át a geoadatokat a fényképezőgépre, és egy új kattintás, hogy tagelje be őket. Ekkor a fényképezőgép másolatot készít az összes képről a memóriakártyán, ami geotagelt (ezt onnan tudom, hogy volt hogy lefagyott a folyamat közben és megvoltak duplikálva a geotagelt képek és az anélküliek). :(( Ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy így kell megvalósítani. Telefonon hogy néz ki? Katt, és kész a geotagelt kép, ennyi. Valóban az így megvalósított connectivity nagyon gyenge.

(#4263) MrChris válasza lugosi (#4262) üzenetére


MrChris
nagyúr

Pedig mennyire nagyon lehetne ezt automatizálni. Ha már a google és társai minden másodpercben tudják hol vagyunk és ezt a gugli nyilván is tartja (szokott összesítést adni róla) akkor ezzel az nfc képes milc és telefon simán szinkronizálhatna. Még egy tetris progi is a névjegyektől kezdve helyadatokon a vércsoportig mindenhez hozzá akar férni...
Mondjuk én pont megvagyok nélküle.

(#4264) Rapid136 válasza lugosi (#4262) üzenetére


Rapid136
őstag

Sony A7III + mobil, bluetooth kapcsolat a gyári szoftverrel és kattintáskor már rá is került a helyadat.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#4265) Stauffenberg válasza Neck (#4261) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

"De a jelenlegi connectivity appok szánalmasak, gyártótól függetlenül. Pedig igazán nem lenne nagy dolog egy rendes appot csinálni."

Öcsém UX/UI designer és amikor sok évnyi telefonnal fotózás után vett egy Pana GX80-at, akkor lehidalt a telefonos apptól, hogy mennyire otromba módon ótvaros fospuding az egész. Nagyjából 20 perc alatt összerántott valamelyik designer szoftverben egy rendesen gatyába rázott appot, ami nem csak kinézett valahogy, de a használata is intuitívabb lenne.

Persze ő csak a felületet csinálta meg demóként poénból, a technikai problémák (pl: nyögvenyelős csatlakozás, elvesztett párosítás, stb) már nem az ő asztala.

Felfogni nem tudom, hogy egy világmárka miért nem tud kifizetni három rendes programozót meg egy UI/UX designert, hogy legyenek szívesek összekalapálni egy olyan appot, aminek a használata nem egy aranyér műtétre emlékeztet.

Én meg már annak is örülnék, ha már minden gyártónál alapvetés lenne, hogy azzal a nyomorult appal át lehet küldeni RAW fájlokat is. Nekem még régebbi Fuji vázaim voltak, amik csak a régi appal voltak párosíthatók, azok csak Jpeg-et tudtak átküldeni, RAW-t és videó fájlokat nem (utóbbit lejátszani engedte, de átmásolni nem), most nem tudok hol tart az applikációjuk. Panasonicnál meg nekem csak a RAW átvitel hiányzik továbbra is. A telefonomban megvan az erő és akarat, hogy a Lightroom elbánjon vele. Régen a Fuji esetén annyira nem bántam, mert olyan jó volt a Jpeg, de Panasonicnál nem az és nem is flexibilis a szerkesztése (azonnal szétesik, poszterizálódik, ahogy húzni kezded).

(#4266) nozs23 válasza Stauffenberg (#4265) üzenetére


nozs23
addikt

Szerintem valamit elnezhetsz. Nekem ment GX80-al a RAW atkuldes a Panasonic appjaval, de a G9-el 100% biztos, hogy ment (valamit allitgatni kellett appon belul, de mar meg nem mondom mit). A Sonynal hianyzik is.

(#4267) Stauffenberg válasza nozs23 (#4266) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Nincs nálam a gépem (G80-ról van szó), de az appot (Image App) hiába túrom, sehol egy kapcsoló, checkbox vagy bármilyen arra utaló beállítási lehetőség, ahol a RAW fájlok átvitelét lehet csesztetni. Öcsém szerint nála is megy GX80-nal a RAW ávitel, nekem G80-nal nem engedi.

Van még egy pár másik app (mint minden gyártónak, nekik is kell háromféle, ez a másik ami rohadt idegesítő), de azok meg csak a GH5 és újabb vázakkal kompatibilisek (érti a fene miért kell minden negyedik új váznál új appot is bevezetni, de ők tudják).

(#4268) nozs23 válasza Stauffenberg (#4267) üzenetére


nozs23
addikt

Image Appot hasznaltam en is. Tuti ment a RAW. iOS. Furi.

(#4269) Stauffenberg válasza nozs23 (#4268) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Hát de érted, ez a gáz ezekkel az appokkal, eleve van belőlük háromféle, döntsd el melyiket kell letölteni, aztán meg nézel nagyokat, hogy ami az egyik modellel megy, az a másikkal nem, meg szellemidéző szeánszot kell tartani, hogy a vágyott funkciót megpróbáld előcsalni. Hozzáteszem az Image App párosítás nálam meg prímán megy elsőre, öcsémnél meg folyton szenvedni kell vele, mert nem látja appon belül a megosztott Wi-Fi kapcsolatot, így manuálisan kell rácsatlakozni appon kívül.

Nem mintha ne lenne tök nyilvánvaló már vagy 6 éve, hogy a telefonipar felfalja a fotóst. A gyártónak arra kéne törekedni, hogy ne ellentartsanak ennek a trendnek, hanem kialakítsák a megfelelő szimbiózist és együttélést. A fényképezőgép legyen a telefon meghosszabbítása és fordítva is igaz legyen, közben pedig ne kelljen szarul érezned magad, hogy próbálod a kettőt összelőni valami kerek egésszé. A reklámfilmekben ez a szép új világ olyan jól működik, emberünk besétál a boltba, vesz egy középkategóriás gépet, aztán találkozik a valósággal.

Az autóiparban is ez megy szoftver téren: Bénák, esetlenek, bugosak, néha összeomlanak és megmagyarázhatatlan dolgokat csinálnak, aztán jön egy Tesla, felborítja az addigi világrendet és végre a többieknek is rá kell feküdniük (nagyon nem tartanak még ott, de legalább már dolgoznak rajta).

(#4270) nozs23 válasza Stauffenberg (#4269) üzenetére


nozs23
addikt

En nem irtam, hogy jo lenne. Igen, amiket en probaltam mind eleg elmaradott, de a Panaval legalabb RAW-t tudtam kuldeni, mig a Sonynal abszolut nincs erre lehetoseg. A telefonos iranyitas is jobb volt ott egy fokkal, de igazabol mindketto eleg gyatra.

(#4271) Stauffenberg válasza nozs23 (#4270) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Jajj... a Pana appban távirányításnál mindig felidegel, hogy ha bármilyen gombot megnyomok a fényképezőgépen, felugrik egy ablak, ami arról tájékoztat, hogy a gépen megnyomtak egy gombot és amíg az ablak fent van, semmit nem tudsz csinálni.

Egy zsák fagyott csirkelábbal csapkodnám agyon aki ezt így jóvá tudta hagyni.

(#4272) mikrofon válasza MrChris (#4263) üzenetére


mikrofon
addikt

Ez megy Sony és Fuji gyári alkalmazással is..... Viszont a RAW küldés egyikben sem. Mondjuk Fuji-n még azt is beállítottam, hogy egy kisebb felbontású képet küldjön át a Telefonra, mert azt könnyebb egyből megosztani....

Mikor bekapcsolod a fényképezőgépet Bluetooth-on kapcsolódik a telefonon futó gyári alkalmazásig és amíg a kapcsolat megvan, minden elkészült képen rajta esz a koordináta..... Telefonhoz hozzá se kell nyúlni....

[ Szerkesztve ]

(#4273) tvamos válasza lugosi (#4257) üzenetére


tvamos
nagyúr

Meg nincs meg a fotos Steve Jobs, de lehet, hogy mar kinai lesz...

(#4260) nozs23
Ez csak egy vicc...

(#4269) Stauffenberg
Pedig ugy tunik, nem esik le nekik, hogy szellel szemben p..salnak.
Nem kene pedig draga kozvelemeny kutatasokra kolteniuk, hogy lassak, a kutyumanias vevok a porgo szoftverfrissitesekre, a folyamatosan tukmalt uj funkciokra buknak.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#4274) lugosi válasza nozs23 (#4268) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szintén Pana, GX80, iOS app, átnéztem az app minden menüpontját de nem találtam rá lehetőséget. Lehet, hogy régen volt, de kivették ezt a funkciót?

(#4275) nozs23 válasza lugosi (#4274) üzenetére


nozs23
addikt

Nem tudom mi lehet. Ezt találtam, ami hivatalos doksi: [link]
You cannot save the following types of images to your smartphone:
In case of Android 7.0 or lower and iOS 10.0 or lower
Pictures in RAW format
Tehát friss OS-el elvileg menne, de Itt pedig (iOS specifikus): You cannot save the following types of images to your smartphone: ...Pictures in RAW format (Excludes some models) - Ez aztán a tájékoztatás.

Mondjuk ezen így tényleg nem lehet elmenni. Már jó ideje nincs Panám, de az tuti, hogy nekem még működött, mert használtam is ezt a funkciót rendszeresen.

[ Szerkesztve ]

(#4276) MrChris válasza mikrofon (#4272) üzenetére


MrChris
nagyúr

Hát furcsa, egyiken ez másikon az nem megy, bár mindegyik funkció nagyon adná magát.
A geotaginget még nem próbáltam Panán, csak a raw küldést G6-al amivel 3 bajom van, sokat fogyaszt, lassú és nálam csak jelszavas PC-re volt hajlandó kapcsolódni.

(#4278) Stauffenberg válasza nozs23 (#4277) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Specifikációk:

Kapunk egy nagyon frankó szenzort, végre lejött erre az árszintre is az IBIS, ami az f/2-es kis fix sorhoz jól fog jönni, vélhetően a videó is elég príma lesz, már csak az a kár, hogy 10-bit 4:2:2 csak külső felvevővel megy és bármennyire is utálom a marketingosztályon születő butításokat, sajnos védhető a drágább modellek érdekében. De azért nem értem miért éppen ez és nem egy X-T40 lett belőle.

Formaterv:

Blöee... Mármint nemár, na! Én elvagyok ezekkel a dögunalmas kalapácsokkal is (most éppen Panasonicom van, muhaha), ha letakarom a tetejét lehetne ez akár bármi más is, de a Fujitól megszoktuk a szexiséget, ránézel és "umff", ez meg annyira konzervatív külsőt kapott, hogy kedvem lenne tőle ásítozni. És akkor itt jön az, hogy a Fujifilm is szeretne sok-sok gépet eladni és nem csak a sarokban kiszolgálni egy fanatikus réteget, ahhoz pedig ezek a szürke egerek kellenek. Más gyártóktól is láttunk már ilyet. Ezért nem X-T40 jött ezekkel a specifikációkkal.

Szerintem jól fog fogyni. Főleg ha még több f/2 WR üvegből készül "szuperolcsó" műanyag tubusos kivitel is. Simán venném egy Sony A6400 ellenében.

(#4279) tvamos válasza nozs23 (#4277) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ezt jol odatette a Fuji. Kivancsi vagyok, mit lepnek a tobbiek.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#4280) vond válasza nozs23 (#4277) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Érdekes, hogy 1080p240 mellett csak 2160p30-at tud. Gondolom ezzel is védik a T3/T4 vonalat. De végre legalább jó magas bitrátás az a szuperlassított videó, és hang is van mellé. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#4281) nozs23 válasza Stauffenberg (#4278) üzenetére


nozs23
addikt

Nekem is bejon, bar szokatlan toluk ez a tucat formaterv. Egyedül az UHS-I szurt szemet (mint az A6600-nal). Most komolyan, hany centet sporolhattak vele?

(#4282) Stauffenberg válasza nozs23 (#4281) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

"Nekem is bejon, bar szokatlan toluk ez a tucat formaterv."

Kapunk így is elég kezelőszervet, csak az eddig megszokott szexiség hiányzik, de ami nekünk szexiség, az mondjuk egy kezdő vagy kevésbé tapasztalt felhasználónak olyan érzés, hogy "hú ehhez azért már haladónak kell lenni". Anno volt nálam 2 hétig egy X-T2-es és mikor odaadtam egy teljesen amatőrnek a kezébe (Canon xxxD-vel fotóz), baromira megrettent, aztán kellett neki vagy 10 perc győzködés, hogy nincs itt semmi különös, nem igényel nagyobb tudást, mint a saját gépe. A Fujifilm ezzel a vázzal főleg azokra céloz, akik az eddigi felhozatal kapcsán pont ilyen "félelmet" éreztek és esetleg inkább választottak egy Sony vagy Canon vázat, mert azok kevésbé tűnnek félelmetesnek.

"Egyedül az UHS-I szurt szemet (mint az A6600-nal). Most komolyan, hany centet sporolhattak vele?"

Az UHS-I mondjuk ebbe a vázba elég is, 1000 euróért még azt is elnézem neki, hogy csak 1 kártyahely van. Nem a spórolás volt a lényeg, hanem az, hogy hányan fogják bedobni egy összehasonlító táblázatba az X-S10-et egy X-T3 vagy X-T4 ellen és minél több ponton látják, hogy utóbbiak mennyivel fejlettebbek, hajlamosabbak kicsengetni a felárát akkor is, ha valójában azt a többlet tudást sosem fogják kihasználni.

Nekem egyetlen szívfájdalmam (a konzervatív oldalra kihajtogatós LCD mellett) az időjárásállóság hiánya, legalább valami alapszintűt kaphatott volna, hogy enyhén szitáló esőben/ködben, hószállingózásban használható maradjon. Ez már az X-T30 vonalnál sem tetszett. Nekem azért van egy becsípődésem az ilyen 1000 euró körüli vázak felé, amolyan tök jó sweet spot ha kell egy szaladgálós másodgép nem munka célra, de nem is fapadosak már, ezért is vettem például a Panasonic G80-at anno, abba ennyi pénzért belefért az időjárásállóság is.

(#4283) mikrofon válasza Stauffenberg (#4282) üzenetére


mikrofon
addikt

Még érdekes a név választás x-s10. Ebből következik szerintem hogy lesz x-s1 tehát szerintem ez egy új termékvonal, ha ez hozza az új vásárlói kört.
Szerintem is a Sony aps-c sorozat közvetlen riválisa lesz. Illetve a többi gyártó elhanyagolt aps-c rendszerei helyett nagyon jó alternatíva.
Remélem hogy ehhez jönnek majd az xc fix olcsó objektívek is. Végül is zoom az van már, xc15-45, xc50-230 és ugye az xc35 . Ezek elég jók is.
Ezzel egy nagyobbat haraphat a Fuji a tortából, ami ugye jót tesz az "igazi" Fuji-s cuccok fejlesztésének is.

(#4284) Neck válasza Stauffenberg (#4282) üzenetére


Neck
veterán

DPReview videó.

Chris Nicolls mondjuk szitáló ködben használja. :D

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#4285) Mirman válasza mikrofon (#4283) üzenetére


Mirman
őstag

És fő az átláthatóság, Fujifilm X-S1 néven már volt gépük egy 12 megapixeles kompakt . :C

Engem amúgy mindig az ergonómia terelt el Fuji irányból másfélé. Egyszerűen nekem szükségem van egy jól megfogható markolatra. A rengeteg tárcsa nagyon tetszik , de kell hozzá egy markolat is . X-T4 áron kihoznának egy hasonló stílusú és tudású vázát egy időjárás álló 35 1.4el én már futnék is a boltba . :D

(#4286) Stauffenberg válasza Mirman (#4285) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Akkor neked a H vonal kell, nekem volt a kezemben egy jó barátom X-H1-ese (DSLR-ről jött, eredetileg az X-T3-ast javasoltam neki, de ugyanaz volt a baja mint neked) és tényleg elég jó volt a fogása. Bár amúgy a T-gépekhez is kaphatók nagyobb markolatok, azokra nem próbáltál rá?

(#4283) mikrofon: Igen, írtam is korábban, hogy az f/2-es pici fixekkel ez egy nagyon jó kis csomag lesz, főleg ha több üvegből csinálnak XC változatot. De én mondjuk tartom magam ahhoz, hogy az időjárásállóság jó lett volna, hiszen az XF f/2 WR üvegek is azok és úgy már egy tök jó utazós gép lenne mindenféle időjárási körülmények közé. De aki ilyen terveket dédelget, menjen szépen a drágább vázak felé... ugye. :)

(#4284) Neck: Nem gondolom, hogy egy délutáni séta szitáló csapadékban bármelyik gépet is rottyra tenné, de azért évek távlatában a megdöglő gombokért és tekerőkért szerintem simán hozzájárul ha sokat használod ilyen körülmények között.

[ Szerkesztve ]

(#4287) lugosi válasza Neck (#4284) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A videó alapján nagyon tetszik az új váz, a piaci sikerét már csak az ár határozza meg. Kíváncsi vagyok, itthon mennyiért fog menni.

(#4288) Mercutio_ válasza nozs23 (#4277) üzenetére


Mercutio_
félisten

Juhééé, középre rakott EVF-es Pana GX80 artikulatív kijelzővel? :DD :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4289) tvamos válasza Mercutio_ (#4288) üzenetére


tvamos
nagyúr

Igen, en is ezeket neztem, hogy franko lett. Ja, meg a 240 fps... az is nagyon tetszik. Meg a 20 fps sorozat. Croppal meg 30 fps. (Mondjuk ezt a mostani gepem is tudja, de le van azon is veve 5-re.)
Lehet, hogy jobban tetszik, mint a Nikon Z50... No mindegy. Tobbet is kernek erte.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#4290) Stauffenberg válasza tvamos (#4289) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

"Lehet, hogy jobban tetszik, mint a Nikon Z50... No mindegy. Tobbet is kernek erte."

De mondjuk ehhez legalább van is objektív. :U

(#4291) vakablak93 válasza Stauffenberg (#4290) üzenetére


vakablak93
őstag

Én ismerek olyat aki hosszas agyalás után a Z50-et választotta az X-T30 ellenében csak mert hogy arra felmennek adapterrel a mittudomén milyen obik....és hogy mekkora hátrány már hogy a fujinál nem.....szóval ez nagyon emberfüggő hogy kinek mi jelent lehetőséget.

Majd akkor lesz instám, ha felkel a nap a hold sötét oldalán :D

(#4292) El Joe válasza vakablak93 (#4291) üzenetére


El Joe
tag

Ezt nem nagyon értem, mert én is használok adapterezve m42 üvegeket fujin és ahogy elnéztem szinte mindenre (is) van adapter...

(#4293) Mercutio_ válasza El Joe (#4292) üzenetére


Mercutio_
félisten

Olyan obira tippelek, aminél megmarad az AF adott adapterrel.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4294) tvamos válasza vakablak93 (#4291) üzenetére


tvamos
nagyúr

Meg tudom érteni valahol. Obi parkot cserélni minden képen veszteség. Ha megszokta és megszerette valaki a Nikont, akkor nehezen áll át másra. A Nikonban van weather sealing... bármit is jelentsen, jól hangzik. Egy árban vannak, és sokszor nagyon jó árban adják hozzá az FTZ-t. Nehéz döntés amúgy.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#4295) El Joe válasza Mercutio_ (#4293) üzenetére


El Joe
tag

Igen, utána már nekem is leesett, de hát vannak olyanok is, csak azok már 3-400 eurósak.

(#4296) topikk


topikk
senior tag

Jó kis objektívteszteket olvashatunk majd a DPR-en

[link]

(#4297) Neck


Neck
veterán

Egy nagyon érdekes összehasonlítás - felveheti-e a versenyt a Pixel shift / Hi-res mode bizonyos körülmények között a 100MP középformátummal?

(Természetesen a Pixel Shift nem használható, ha a téma csak minimálisan is mozog - de műteremben, fotó digitalizáláskor, esetleg épületfotózáskor érdekes lehet.)

Fuji GFX100 vs A7R4 vs OM-D E-M1 Mark III

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#4298) topikk


topikk
senior tag

(#4299) Stauffenberg válasza topikk (#4298) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

A Canont szokás volt sokáig fikázni a szenzorfejlesztésben való "lemaradása" miatt, de ez mindig csak féligazság volt, mivel amúgy nagyon erősen fejlesztettek mindig is, csak ezek főleg nem a fotós üzletágnak szánt szenzorok voltak, hanem speciális területekre mentek velük (tudományos eszközökbe, térképészeti célokra például).

Csak ugye az volt, hogy a DxO chartokon dinamikában mindig leszerepeltek a Sony szenzorok mögött (mondjuk személy szerint engem pont ez érdekelt a legkevésbé, de elfogadom, hogy van akinek meg ez fontos, mert olyan témában fotóz). De már láttuk a szabadalmait a global shutter HDR szenzornak is tőlük. Nyilván mocskos drága, meg a hűtéssel is valamit kezdeni kell, szóval nagy bravúr lesz beletenni egy Canon C700-nál kisebb gépbe, ahol aktív hűtést sem kaphat.

De persze hajrá! Szerintem nyugodtan oda lehet lépni a Sony sarkára is, ha fotós szenzorokról beszélünk, mert a verseny mindig jó nekünk, felhasználóknak.

(#4300) topikk válasza Stauffenberg (#4299) üzenetére


topikk
senior tag

Valószínűleg drága, de a mechanikus zárat teljesen el lehet hagyni, azon visszajön egy része.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.