Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6001) Sancza válasza PuMbA (#5995) üzenetére


Sancza
tag

:W :W
Akkor mégis mi a szarnak van szükség adapterre az dslr-es canon és nikon obikhoz a Z és RF bajonettre ? (bázistávolságot leszámítva)
Miért jelentettek meg újabb újabb FW-t néhány DSLR-es sigma és tamron obikhoz, hogy rendben tudjanak működni a milc-es gépeken adapterrel?
Az fel se merül a fejedben, hogy esetleg új funkciókat/követelményeket vezetnek be az új bajonett rendszerben amiket a régi (több tíz éve létrehozott) rendszerben nem lehet megvalósítani?
technológiai fejlődés néha megkövetel ilyen változtatásokat

Sony is tök hülye volt, hogy bevezette az e-mount-ot , nem is értem minek, hiszen ott volt neki az a-mount, tökéletesen működött ...
:W

AMD és az INTEL is olyan hülye, mivel időnként új foglalatokat vezetnek be .... na mindegy
ezek után annyira nem hangoztatnám hogy szoftver fejlesztő vagy :)

(#6002) PuMbA válasza Sancza (#6001) üzenetére


PuMbA
titán

"Akkor mégis mi a szarnak van szükség adapterre az dslr-es canon és nikon obikhoz a Z és RF bajonettre ? (bázistávolságot leszámítva)"

Csak a bázistávolságra van az adapter RF bajonett esetén, nincs benne semmiféle okosság, azaz chip :)

"Miért jelentettek meg újabb újabb FW-t néhány DSLR-es sigma és tamron obikhoz, hogy rendben tudjanak működni a milc-es gépeken adapterrel?"

Csak Canon objektívekről beszélünk, amikhez nincs újabb FW és tökéletesen működnek az EOS R5-tel is például a 2005-ös Canon obik :DDD Szerintem nyugodj le, mert nagyon belekavarodtál és egyre rosszabb a dolog. A Sigma és a Tamron mindig visszafejtéssel dolgozott EF kommunikáció esetén, hiszen az se volt nyitott bajonett, így jóhogy kell adniuk frissítéseket, amit a Canon-nak természetesen nem kell a saját obijaihoz megcsinálnia, hiszen minden procikáját ismerik a kódjuknak.

[ Szerkesztve ]

(#6003) nozs23 válasza PuMbA (#6000) üzenetére


nozs23
addikt

Nem dőlt meg semmi. Azok az obik mostohagyerekek.
Nem natív objektívek, van adapter, csak kvázi bele van építve. Folyamatosan váltja le őket a Sigma a MILC-re tervezett obikkal.

(#6004) PuMbA válasza nozs23 (#6003) üzenetére


PuMbA
titán

"Azok az obik mostohagyerekek."

Én a kivételekkel nem akarok mit kezdeni :) Egy sima fotós, aki nem olvas mélyvíz technikai dolgokat sose fogja megmondani, hogy egy obiba van-e beépítve adapter vagy nem. Az állításod ("Az a nativ, amit adapter nelkul csavarsz fel") nem húzható rá az objektívek 100%-ára, míg az én állításom igen, így maradok az enyémnél. A tiéddel sincs baj, csak én máshogy látom pont ezek miatt a mostohagyerek obik miatt.

[ Szerkesztve ]

(#6005) nozs23 válasza PuMbA (#6004) üzenetére


nozs23
addikt

Nekem mindegy. Csak szóltam, hogy 99% úgy értelmezi, hogy a natív obi az az, amit adapter nélkül raksz a gépre. Tehát ha máshol olvasnád akkor erre gondolnak. Nem arra amire te. :D Szerintem zárhatjuk ezt a roppant égető kérdést, mert kezd komikus lenni.

(#6006) PuMbA válasza nozs23 (#6005) üzenetére


PuMbA
titán

"Csak szóltam, hogy 99% úgy értelmezi, hogy a natív obi az az, amit adapter nélkül raksz a gépre. Tehát ha máshol olvasnád akkor erre gondolnak. Nem arra amire te."

Na ez igaz :)

(#6007) Sancza válasza t72killer (#5992) üzenetére


Sancza
tag

Elvileg lehetséges :)
Az FTZ adapter FW v1.10es verziójában pont ez a funkció került bele

Changes from Firmware Version 1.00 to 1.10
• Added support for F mount lens firmware updates.

[link]

(#6008) kovsol válasza nozs23 (#6003) üzenetére


kovsol
titán

És így is jobban fókuszálnak, mint sok Canon vázon az eredeti DSLR verzió amire alapból voltak tervezve.
MC11 -el is van objektív ami sony vázon jobban megy, mint canonon.

May the Force be with you!

(#6009) PuMbA válasza kovsol (#6008) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, Canon-on csak a Canon obik mennek perfektül, ezért sem vettem mást sose. YouTube-on volt (amúgy még mindig van :P ) DigitalRevTV-n a Tamron 70-200 G2 vs. Canon 70-200 teszt és már nagyon közel került ezzel az obival a Tamron a Canon fókuszálási sebességéhez, de még mindig van egy hezitálós megtorpanása a Canonhoz képest. Ez van, ha nem nyitja ki a bajonettet a gyártó, mert más obigyártó így csak 95% tud elérni a 100%-hoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#6010) t72killer válasza Sancza (#6007) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezekszt frissítenem kell az adapter firmware-ét :U :Y :R izgalmas :))

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6011) OPiiPO válasza Sancza (#6001) üzenetére


OPiiPO
addikt

"AMD és az INTEL is olyan hülye, mivel időnként új foglalatokat vezetnek be .... na mindegy
ezek után annyira nem hangoztatnám hogy szoftver fejlesztő vagy " - Az hogy az AMD vagy az INTEL milyen foglalatot használ, soha nem befolyásolta a szoftver fejlesztők feladatait, csak jelzem. Ez egy hardver szintű kérdés, semmi köze nincs még az assembly szintű programozási feladatok megoldásához sem.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#6012) PuMbA válasza OPiiPO (#6011) üzenetére


PuMbA
titán

Ja. Mi köze az alaplap foglalatnak a szoftverhez :D Itt már minden volt, aminek semmi köze a témához. Amúgy azért is vezetnek be új foglalatot a néha előforduló tervezett elavultatás mellett, mert az érintkezők számát növelni kell, ahogy a processzorban egyre több tranzisztor, azaz mag / cache van, valamint a memóriavezérlő is cserélődik pl. DDR4 helyett DDR5-höz a nagyobb sebesség miatt már több érintkező kell.

[ Szerkesztve ]

(#6013) konyi79 válasza PuMbA (#6012) üzenetére


konyi79
addikt

akkor az sem kizárt, hogy itt is kell néha valamit változtatni, pl a kétirányú kommunikáció sebességének növelése miatt?

(#6014) PuMbA válasza konyi79 (#6013) üzenetére


PuMbA
titán

Mire gondolsz? A Canon ugye +2 érintkezőt vezetett be az RF bajonetten a jövőállóság miatt - 30-40 évig megint számolnak vele, mint az EF esetén -, tehát az EF 10 érintkezője helyett 12 van. Ez lehetővé teszi a gyorsabb kommunikációt, amit például az IBIS + obiban lévő IS együttműködésére használhattak meg ki tudja mi lesz 20 év múlva, amire jó lesz még.

[ Szerkesztve ]

(#6015) konyi79 válasza PuMbA (#6014) üzenetére


konyi79
addikt

Nagyjából ilyenekre amit leírtál, amit ha csak kicsit gondolsz végig a korábbi okfejtésednek mond ellent, miszerint tökéletesen kompatibilis a korábbi bajonett.
Nem tud. Egy dolog, van egy táp, de a régi kisebb teljesítményt tud átvinni. Az a +2 érintkező mellett korábbiakkal nem egy aminek tök más a feladata.
Arról nem is beszélve, ha sw fejlesztőként dolgozol sejtened kellene, amikor az a régi bajonett született még akár kombinációs vagy sorrendi/ szinkronsorrendi logikai áramkörökön keresztül ment a vezérlés, de jó esetben is valami assembly képessége ha lehetett. Nyílván fejlődött a dolog, foltozták, de ma kb minden vázon már valami linux kernel az alap, aminek van kompatibilitási módja.

(#6016) PuMbA válasza konyi79 (#6015) üzenetére


PuMbA
titán

Nem tudom, hogy hogy van, de a Canon biztosan tudta, hogy nem fogja egyhamar elárasztani RF obikkal a piacot, hiszen a gép eladások is a béka segge alatt vannak 2015 óta és a piacon kint van egy sok tízmillió EF obi. Az EF obik 100%-os kompatibilitásának ezért nagy prioritásnak kellett lennie, hiszen tudjuk, hogy csontra ugyanolyan faszán működnek RF-en is, mint EF-en. Semmilyen minimális hátránya sincs RF bajonetten az EF obiknak EF bajonetthez képest.

Ebben az esetben sima lehetőség, hogy az RF bajonett 10 érintkezője csontra ugyanaz és ugyanúgy is működik, mint eddig az EF-é, tehát teljes a kompatibilitás. A +2 csatlakozót pedig használják RF speficikus dolgokra. Ez egy eshetőség, de ugye nem fogjuk megtudni.

[ Szerkesztve ]

(#6017) Sancza válasza OPiiPO (#6011) üzenetére


Sancza
tag

ezt kicsit szerencsétlenül/félreérthetően fogalmaztam meg, a két mondatot nem olyan összefüggésben akartam írni, ahogy neked és másnak lejött, bocsi

"ezek után annyira nem hangoztatnám hogy szoftver fejlesztő vagy "
Ezt arra értettem, hogy elképzelni se tudja az a lehetőséget, hogy egy sok évig megfelelő, tökéletesen működő protokol (api) esetleg az új követelményeknek már nem felel meg, vagy rengeteg extra munka kell, hogy a régivel megoldják az új követelményeket. Emiatt egy új protokolt (api) készítenek ami már nem feltétlenül kompatibilis a régivel, de hogy a régit protokolt használó eszközök továbbra is használhatóak legyenek, új protokol/api mellé egy adaptert/konvertert. Erre rengeteg példa létezik a nagyvilágban, ilyen kontextusban értettem azt a mondatot, hogy szoftverfejlesztőként tudnia kell, hogy ilyen azért nem egyszer kétszer fordult már elő és fog előfordulni a jövőben.
Nem az AMD,INTEL témához kapcsolódóan akartam írni ezt a mondatot.

(#6018) MrChris


MrChris
nagyúr

Szerintem kicsit túlkombináljátok ezt a működés kompatibilitást. Őskövület (rj45, usb, hdmi) adat csatlakozók is áthidalják ezt a problémát. Mikor feltekerik az új RF obit az új milc vázra, megtörténik az azonosítás, innentől minden régi 30 éves protokollt el lehet felejteni és ugyan azokon az érintkezőkön mehet egy teljesen új vezérlés, vagy egy teljesen más kommunikáció. Ha meg az adapteres régi EF obi jön az RF vázra akkor azonosítás után mehet a régi vezérlés. Nem kell semmit sem fordítani, átalakítani a kommunikációban.

(#6019) Lassú Víz


Lassú Víz
őstag

Vagytok itt páran, akik már láttak videót, én meg azt sem tudom melyik topikban lenne a kérdés helye.
A feladat panelhézag szigetelés hibáinak felderítése, dokumentálása lenne, a lakások ablakából. Innen jött az ötlet, hogy valami szelfibotot ki kellene lógatni. Pár kísérlet a monopoddal hamar bebizonyította, hogy ez még önmagában kevés.
Ott tartok, hogy kell egy Manfrotto Fast GimBoom és valami gimbal. A lehetséges felvevő eszközök: Olympus E-M1 MkII 12-50 obival vagy 9-es vázsapi halszemmel, illetve androidos telefon. Az élőképet a szobában látni kell, és szükség esetén vezérelni kell a gimbalt.
Két gimbal maradt versenyben:
Manfrotto MVG220
DJI RSC2
Mindkettőnél működik a két appos vezérlés, OI. Share és saját app, de az utóbbinál van esély a saját appjával 2 in 1 használatra is. Ezt jól gondolom?
Létezik-e olcsóbb, telefonos megoldás a feladatra? Egy telefonos gimbal jóval barátibb áron van.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#6020) t72killer válasza Lassú Víz (#6019) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az ilyesmit nem hőkamerával szokás csinálni, amikor lehetőleg hidegben? Nem feltétlen kell többmillás ketyerékben gondolkozni, a legolcsóbbakban is kibuknak a hibák, max nem olyan szép a kép.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6021) Lassú Víz válasza t72killer (#6020) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Beázási hibák is? Lehet, hogy a hőszigetelésnek berakott anyag vígan jó, de a vízszigetelésért felelős bevonat megsérült. Beázási panaszok vannak, de a szendvicspanel szerkezet miatt egy szarul beépített ablaknál bejutó víz el fogja áztatni az alatta lakót. A szigetelés mellékhatása, hogy ott bentről kifelé is zárt a víz útja.
Ha nem tudom megmutatni neki, hogy a szerkezet és a szigetelés ép, akkor úgysem fogja elhinni.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#6022) t72killer válasza Lassú Víz (#6021) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azok is kibuknak esélyesen, bár ahhoz lehet már komolyabb cucc kell :F

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6023) topikk


topikk
senior tag

Volt itt spekulacio a kepek alapjan az olimpian hasznalt markakrol, itt van nehany tenyszeruibb adat is (Financial Times / Canon)

sony-cameras-take-on-canon-and-nikon

A Canon 55%-a valoszinuleg jelentos visszaeses az elozo evtizedekhez kepest, hiszen ok dominaltak ezt a szegmenst.

(#6024) PuMbA válasza topikk (#6023) üzenetére


PuMbA
titán

70% körül volt 2016-ban. Nem jelentős visszaesés annak fényében, hogy semmit se csináltak :P

[ Szerkesztve ]

(#6025) Lassú Víz válasza topikk (#6023) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Aki elment és invesztált egy rendszerváltásba nem jön vissza csak úgy. Ez pont arra jó, hogy végre letegyék az asztalra a saját megoldásukat. Még mindig ők dominálják, csak már nem annyira. :)

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#6026) Lassú Víz


Lassú Víz
őstag

Bezzeg az OM-D Solutions...Átnevezik a kamerákat! :W Mintha két hülye marketinges valódi fejlesztési és gyártási tevékenység nélkül azon agyalna, hogy miként lehet fenntartani legolcsóbban az érdeklődést a márka iránt, amíg le nem csökkennek a készletek.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#6027) nozs23 válasza PuMbA (#6024) üzenetére


nozs23
addikt

EOS-1D X Mark III, R5, R6 + 20 MILC obi, azert nem semmi.

(#6028) topikk válasza Lassú Víz (#6026) üzenetére


topikk
senior tag

Nem rossz ez az OM 1D , 5D, 10D. Evekig volt Olympusom de gozom sem volt mit jelent az E-M, es a Google sem tudja :)

(#6029) PuMbA válasza nozs23 (#6027) üzenetére


PuMbA
titán

Mármint olimpiára alkalmas MILC kamera értelemben :) Az viszont igaz, hogy ezek mind egy lépés voltak az R3 felé. A következő olimpián már MILC dömping lesz Canon és Nikon részéről is és ezzel bevette az utolsó várat is.

[ Szerkesztve ]

(#6030) MrChris válasza topikk (#6028) üzenetére


MrChris
nagyúr

EM10, EM5, EM1, ezek az elnevezések szerintem elmentek, hosszabb változatuk bénák voltak, de egyediek. Ez az új 1D, 5D, 10D nekem kaotikus, hisz ilyen néven vannak canonok, muszáj lesz majd odatenni az OM-t. Már ha hosszabb időt megél még az OM.
Amúgy meg ez olyan gagyi, szemfényvesztés, ha ebben merül ki a k@f.

(#6031) TunerJoe válasza Lassú Víz (#6026) üzenetére


TunerJoe
senior tag

Pedig ez így sokkal jobb. Felesleges bonyolítás volt az "E-M". Legalábbis szerintem.

instagram.com/albert__gyorgy

(#6032) konyi79 válasza MrChris (#6030) üzenetére


konyi79
addikt

Lehet az Oly nevével együtt a termékek néveinek használatáért sem fizettek, ezért kell átnevezni a palettát kényszerűen.

(#6033) Stauffenberg válasza topikk (#6028) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Teljesen agyzsibbasztó volt, mikor az Olympus kitalálta elnevezésnek, az "OM-D E-M" formulát.

Az analóg időkből jött az OM, értem azt is, hogy jelölni akarták a digitális mivoltot, de teljesen hülye volt az egész. Ez az új nevezéktan sokkal jobb önmagában nézve, de az "OM" nélkül teljesen félreérthető. Az emberek nem szokták hozzá mondani ezeket (ahogy a Panasonicnál sem használjuk a Lumix vagy DMC előtagot, mert mégis mi a fenének használnánk, eleve az egész Lumix brand egy hülyeség, mindenki tudja mire gondolunk, de senki nem hivatkozik rájuk így, akkor sem ha a gépeikre is Lumix márkanév van írva).

(#6034) nozs23 válasza konyi79 (#6032) üzenetére


nozs23
addikt

Ez igy van. Nem jokedvukben kukazzak az Olympus nevet.

(#6035) nozs23


nozs23
addikt

Sony tovabb nyomul a riporter piacra: The UK's largest news agency announces partnership with Sony

(#6036) Sang66


Sang66
csendes tag

Sziasztok!
Amatőrként vettem nemrég egy Pana GX80, 12-32mm kitobis szettet.

De szeretnék változó mélységélességű teljes alakos portrékat is gyártani, így pl a háttérelmosás igénye miatt beszereztem egy 45 mm f/1.8-as Olympus Zuiko-t. Persze sokat olvastam előtte a lencsékről, és nagyon vacilláltam a 25 mm és a 45 mm között, de végül ennél maradtam.

Viszont most a gyakorlatban kipróbálva úgy érzem nagyon kevés fér a képbe, ami teljesen valid, csak nem voltam tudatában, hogy ENNYIRE. Így egy teljes alakos fotózáshoz elég durván el kell távolodni, utcai képeknél ez nem túl előnyös, illetve egy szobában fotózás már szinte lehetetlen, ha azt akarom, hogy a modellen kívül más is legyen a környezetben. Azt hiszem rosszul döntöttem, és pl. egy 25 mm f/1.7-es lenne az én méretem.

Mit gondoltok?
25 mm 1.7-essel is simán megvan a szép 'bokeh' pl. teljes alakos portrénál?
Vitte már vissza valaki MediaMarktba a kibontott/használt obit? Elvileg 14 nap elállási idő van webshop vásárlás után, szóval vissza kéne adniuk a pénzt, simán amiatt ha meggondolom magam.

Tudom persze én vagyok a láma, valahogy bele kellett volna gondolonom a 45 milis távba. Azért még próbálgatom, hátha ráérzek, csak nehogy megkarcoljam, mert akkor nem veszik vissza... :U

(#6037) vihartigris válasza Sang66 (#6036) üzenetére


vihartigris
őstag

A 25 mm-es objektív látószögét a kit objektíveddel ki tudod próbálni.
hasznos oldal

bármi reciproka a semmi

(#6038) Stauffenberg válasza Sang66 (#6036) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Én használom a 45mm f/1.8-at és a 25mm f/1.7-et is modellfotóhoz és ne bánd a 45mm-t, mert ahogy haladsz előre a fejlődésben, úgy jössz rá mennyire előnyös és sokoldalú gyújtótávolság az ekv. 80-90mm ebben a műfajban.

Én beltérben is használom a szűkebbet (műteremben azért erre szokott hely lenni), na meg nem kell a modellnek mindig állnia kint az utcán sem mint egy próbababának, le lehet ültetni lépcsőre, földre, falnak támaszkodni, pózoltatni, meg nem kell minden fotónak teljes alakosnak lennie. Jó ha van mindkét gyújtótávolságból fényerős objektíved.

A 25mm f/1.7-től viszont ne várj akkora háttérmosást, mint amit a full frame 50mm fotókon lehet látni, ez MFT.

(#6039) hibavissza válasza Sang66 (#6036) üzenetére


hibavissza
veterán

25 mm 1.7-essel is simán megvan a szép 'bokeh' pl. teljes alakos portrénál?

Ha elég messze van a háttér a témától akkor persze. Minden másra pedig ott a Ps neural filter.

Egyébkén ha olyan portré a célod amin a szem éles, de a fül már elmosódott akkor 50 mm f1,4 vagy f0,95 körül nézelődj. Nagylátó+szeparáció egyelőre FF terület, ha optikával akarod megoldani mindenképp. MFT-n Brenizer method vagy a már említett Ps neural.

[ Szerkesztve ]

(#6040) Sang66


Sang66
csendes tag

Köszi szépen a válaszokat, hasznos.

Közben leugrottam az utcára, és lekaptam pár gyanútlant. A látószög végülis elmegy, bár ehhez minimum 8-10-12 méterre kell lennem az illetőtől, ami most még nagyon fura nekem (majd kiabálok a "modellnek" a messzeségből hogy AZT MONDTAM A JOBB KEZED EMELD FEL :D )

Még agyalok a cserén 25 mm-esre, mert a szuper elmosást nem áldoznám be, de ha azzal is lehetséges elfogadható szinten hozni, akkor jobb lenne.

A dofsimulatorban amúgy nem tűnik rossznak a dolog, monjduk azt nem látom, hogy a modell milyen messze van a háttértől, ha pl kiválasztom hogy "church". Vagy vak vagyok? :)


(#6041) PuMbA válasza Sang66 (#6040) üzenetére


PuMbA
titán

A képeken látszó elmosás csak rendesen beállított, főként homogén háttér esetén megy el, amúgy elég kevés és elvonja a figyelmet a képen lévő sok dolog a portréalanyról.

[ Szerkesztve ]

(#6042) lugosi válasza Sang66 (#6036) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én a helyedben megtartanám a 45-öst, de nem ehhez akartam hozzászólni. A mediamarkttal kiváló tapasztalataim vannak elállás téren (is), én jártam úgy velük hogy elállásra nem voltam jogosult (személyes vásárlás üzletben) és így is partnerek voltak benne. Szóval szerintem gond nem lesz nálad.

(#6043) Sang66 válasza lugosi (#6042) üzenetére


Sang66
csendes tag

Köszi!

(#6044) konyi79 válasza Sang66 (#6040) üzenetére


konyi79
addikt

A képeket nézve egy ND szűrőt szerezz be hozzá.

(#6045) vihartigris válasza konyi79 (#6044) üzenetére


vihartigris
őstag

+1

bármi reciproka a semmi

(#6046) madgie válasza konyi79 (#6044) üzenetére


madgie
titán

Vagy csak kapcsolja be az e-shuttert :D

(#6047) konyi79 válasza madgie (#6046) üzenetére


konyi79
addikt

Zavarban vagyok, Fuji-nál tudom, hogy elektronikus zárral jóval gyorsabb záridőt is lehet, de mft-nél is?
Sony-nál csak az A9/A1 esetén.

(#6048) Stauffenberg válasza konyi79 (#6047) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Persze, GX80 is tudja az elektronikus zárat, meg szerintem az utóbbi 3-4 évből már szinte minden MILC váz, nagyjából ettől az árkategóriától felfelé (a nagyon belépő fapad gépekről nem tudom, egyáltalán nem követem őket).

(#6049) konyi79 válasza Stauffenberg (#6048) üzenetére


konyi79
addikt

Azt tudom, hogy tudja, de míg pl egy Fuji X-T3 1/8000 záridőt tud mechanikus zárral, 1/32000-et elektronikussal. Egy Sony A7m3 viszont mindkettővel csak 1/8000-et tud, csak az A9/A1 tud 1/8000 alá menni elektronikussal.
Szóval azt nem tudom, mft-nél hogy van a záridő, tud-e nagyon rövidet elektronikusan.

(#6050) t72killer válasza konyi79 (#6049) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

GX80/85: "Maximum shutter speed (electronic): 1/16000 sec"

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.