Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3201) mikrofon válasza kovsol (#3186) üzenetére


mikrofon
addikt

Azta, de kicsinosodtál az elmúlt időszakban :DDD

Egyébként én rendelek általában egy szilikon tokot a gépeimre a gyerekek miatt. 3 gyerek mellett hamar becsúszik egy kis kellemetlenség. Nah nem az hogy leesik hanem vagy én vagy a gyerekek megfogják ragacsos kézzel...
Aztán azzal elég otvarul tud kinezni nem hinném hogy a tolvajok érdeklődését felkeltené.

[ Szerkesztve ]

(#3202) PuMbA válasza Stauffenberg (#3200) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, hát a Canon el van maradva a procival, ezért csak FullHD-ban utaznak még ma is. Az lesz érdekes, hogy a DIGIC X, ami végre egy jó proci (1DX III, R5 és R6), mikor hozzák le az alsóbb kategóriás cuccokba... természetesen valamennyire lassítva.

(#3203) p_adam válasza PuMbA (#3202) üzenetére


p_adam
addikt

M6 Mark II, 90D, EOS R
Nyilván lesz újabb processzor, de a Digic 8 is tud 4K DPAF módot, a szenzortól is függ.

(#3204) Plexicushio válasza PuMbA (#3202) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Szerintem a többség félreérti ezt a DiGiC X témát. Közel sem olyan erős az, szerintem nem az lesz az R5-ben. Gyanús nekem, hogy nem ez lesz a következő lépcső. R6-ban talán csak Digic X, mert a szenzora megegyezik (?) az új 1dx-el.
1Dx mkiii-at jóval hamarabb kezdték el fejleszteni, mint az M6 mkii-t.
A kettő közül melyik tol ki több nyers erőt?
20FPS 20Megapixelen,
vagy
14FPS 32.5Mpixelen?

Az utóbbi, 13%-kal.

És AF is csak 40k 30p-n van, vagy croppolt 60p. Ahol az 1Dx gyorsult, az nem a feldolgozási teljesítmény, hanem a háttérmemória kezelése. (Hello CFExpress)
A DigiC X szerintem legfeljebb egy DiGiC8+ lehet, csak most ilyen díszes elnevezéssel.

[ Szerkesztve ]

(#3205) PuMbA válasza Plexicushio (#3204) üzenetére


PuMbA
titán

Talán az 1DX III-ban még csak a DIGIC X alacsony órajelen üzemelő változata van, hiszen a megbízhatóság a legfontosabb, illetve, hogy sivatagban, 50 fokban is működjön a gép egész napon át. Canon szerint 3x gyorsabb, mint az 1DX II, pedig az is kitol sok képkockát, illetve Dual Pixel AF-re külön blokkok vannak. Ezért fog tudni 8K-ban is DPAF-et az R5 meg Animal detection-t.

1DX III-ban egyébként a DIGIC X mellett van egy DIGIC 8 is, ami a keresőn keresztüli mérésről és AF-ről gondoskodik.

[ Szerkesztve ]

(#3206) Plexicushio válasza PuMbA (#3205) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Tudom hogy dupla procis, meg a 7D-k is. A tippem, hogy DiGiC 9 lesz az R5-ben, a hatosban meg az X. No de két héten belül -egyre több minden- kiderül. :))

(#3207) PuMbA válasza Plexicushio (#3206) üzenetére


PuMbA
titán

A poén egyébként, hogy a DIGIC 8-at Live View-ban nem használja az 1DX, pedig ott is brutál AF van, szóval a MILC-ekben valószínűleg megszűnik a dupla proci. A 7D-m azért meleg tud lenni nyáron.... dupla proci = dupla hő . Ez ilyen okos költségcsökkentő megoldás volt egyébként...hogy ne kelljen új procit tervezniük csúcsgépekbe. Rakjunk bele kettőt Béla és el van intézve.

Az X az 10, szóval nem vagyok biztos benne, hogy lesz DIGIC 9 :D

[ Szerkesztve ]

(#3208) hibavissza válasza p_adam (#3195) üzenetére


hibavissza
veterán

A fHD-ja viszont ugyan az a felkonvertált SD. Elhagyós, leejtős point and shot gépnek kicsit húzós 170-ért. Egy 170 ezres mobil körberöhögi videó terén. Ennyiért azért már sok gép van amelyik jobb. Gx80, a6000, EM10 II-III, stb. Ha meg csak fotó, akkor az elődje is jó közel fele áron.

[ Szerkesztve ]

(#3209) PuMbA válasza hibavissza (#3208) üzenetére


PuMbA
titán

Akkor a kis méret miatt rossz a videója. Nem tudták megoldani a hőelvezetést, mint az M50-ben.

[ Szerkesztve ]

(#3210) p_adam válasza hibavissza (#3208) üzenetére


p_adam
addikt

Nekem ugyanolyannak tűnik, mint az M50 esetében, vagyis teljesen jó, ami meg itthon drága, ott nem azt tekintem mérvadónak (a mikrofon bemenet meg a jelenlegi ár miatt egyébként is inkább az M50-et választanám).
A többi említett gépnek is ugyanúgy van hibája, mint az AF vagy az AWB, érintőképernyő, stb.

A mobilos összevetést én hanyagolnám, merőben másképp néz ki, ha valakinek az tetszik, ok, de amik ténylegesen jók, azok inkább az 1000 euró plusz kategória.

PuMbA
Amióta tudjuk, hogy egy ősrégi EOS M (vagy M2) ilyen szintű videóra képes, azóta egyértelmű, hogy az összes Canon kamera többre képes videóban, mint ami gyárilag bele van programozva, hőelvezetés ide vagy oda :P a legújabb RAW képes kamerákra is igaz, direkt le van bennük tiltva a crop RAW videófelvétel, ami fájlméret és rolling shutter szempontjából sokkal jobban hasonlítana, pl. a C200/C300 III RAW videófelvételére :D

Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért csak a Blackmagic gyárt kis méretű kevés megapixeles RAW videós gépet, egy külső felvevővel más Nikon Z6 alatt kamera is képes lehetne rá (valószínűleg jobb minőségben, mivel a Z6 és Sigma fp line skipping módban megy RAW esetén).

[ Szerkesztve ]

(#3211) hibavissza válasza p_adam (#3210) üzenetére


hibavissza
veterán

[link] Ez alapján az eos M200 fHD videó nem tűnik túl esztétikusnak. A 4K videó minden ilyen Canonban értelmezhetetlen. Nincs fókusz, durva a crop és zselézés. Állványon lehet használni kizárólag. Ez a kiinduló téma azaz turistáskodásra nem teszi alkalmassá. Fotóra pedig az m100 is jó. A Canon mirrorless divízió még mindig egy vicc. Az új üdvöskék pletyka árait nézve meg is ragad a vicc kategóriában. Kár érte pedig. Szerencsére van több normális gyártó aki jó hibrideket gyárt.

"A mobilos összevetést én hanyagolnám, merőben másképp néz ki, ha valakinek az tetszik, ok, de amik ténylegesen jók, azok inkább az 1000 euró plusz kategória."

:DD Pedig marhára nem. Már egy 100 ezer körüli, közepesen gagyi kínai teló is fényévekre van a Canon entry level mozgóképes produkciójától. 2020-ban ez már vérciki. Egyszerűbb lenne, ha kihagynák a kameráikból a videó opciót. Kevésbé lenne égő.

[ Szerkesztve ]

(#3212) p_adam válasza hibavissza (#3211) üzenetére


p_adam
addikt

Ebben semmi újdonság nincs, csak mindenkinek más tetszik, az M50, ami ugyanezt tudja (ezt állítják több videóban, bár egymás mellé nincs rakva a kettő) és egy kifejezetten jól fogyó modell és videóra is használják, vagyis az eladási számok nem értenek veled egyet.
Miért rossz a linkelt videó? Mert nem jó a háttér, persze, hogy kiég, és nem néz ki jól.

Ameddig emberek ennél gyengébb kamerákkal is képesek milliós nézettségű YT csatornákon minőségi tartalmakat készíteni (sokkal esztétikusabbat, mint mások a hiperszuper telefonnal), az azt jelenti, hogy ami egyeseknek "vérciki" az másoknak még lehet tökéletes 2020-ban és utána is (az irónia az a dologban, hogy ha telefonra készül a dolog, akkor meg végképp nem számít a minőség)

Ha a 4k fontos, akkor az A6000-t eleve meg se kellett volna említeni korábban.
Valahogy ezt az "olcsó 4k" koncepciót én nem kifejezetten értem, ha annyira fontos a minőség, akkor már egyáltalán nem itt kezdődik a dolog, hanem sokkal feljebb. (Úgy értem, hogy alkalmasint lehet spórolni a kamerán, jó, hogy van ilyen opció, de ettől még az önmagában ez nem valószínű, hogy elegendő, tehát a vége nem lesz "olcsó")
Komolyabb objektívek, komolyabb világítás, stabilizátor, megfelelő méretű tárhely (a mozgást kevésbé tömörítő kodek), megfelelően gyors gép (a megfelelő tudás az utómunkához és a vágáshoz), stb. vagy ahogy írod, állvány, a YT videók jelentős része is így készül, csak az AF hiánya erősen limitáló egy személy esetén.
Ha a kamera állandóan mozgásban van, akkor meg úgyis elvész a felbontás jelentős része.
Mindegy, ez is csak a döglött lő ütlegelése gif...

[ Szerkesztve ]

(#3213) hibavissza válasza p_adam (#3212) üzenetére


hibavissza
veterán

Az M50-nek elég normális fHD-je van. Nem jó, de legalább nem okádék mint a többi nyomi váznak. Nem tudom, hogy a YT milliós nézettség mióta meghatározója egy videó minőségének, Egy monokróm kaputelefonnal is lehet milliós nézettségű videót készíteni, ha elég extrém a téma. Egy kamera videós képminőségét a konkurenciához érdemes hasonlítani. Sajnos a Canon még 2020-ban is fényévekre van a konkurenciától.
Egy konkrét váz szolgáltatási körén és az egyéni minőségigényen nem érdemes általánosságban filozofálni. Engem pl. nem vonz a kutyahús fesztivál. Milliókat ellenben igen.

(#3214) p_adam válasza hibavissza (#3213) üzenetére


p_adam
addikt

Én meg már azzal kezdtem a legelején, hogy az M200 is ugyanilyennek tűnik, mint az M50, akár jó ez, akár nem.
[link] [link]
Nem teljesen ugyanaz a perspektíva meg teljes más időpont, de nekem elég hasonlónak tűnik, és mások is ezt állították.

Az M100-ról csak ezt találtam, gyengének tűnik
[link] [link]

Rendben van, hogy összenézzük az élességet a konkurenciával, de mi a helyzet a többi dologgal, az AF, érintőkijelző, színek, stb. a 4k hátrányai az égvilágon semmi nem számítanak?

A minőséggel kapcsolatban egy másik topikban meg azt írod, 720p-ben is elég filmet nézni, ez nem teljes önellentmondás? :)

[ Szerkesztve ]

(#3215) hibavissza válasza p_adam (#3214) üzenetére


hibavissza
veterán

Elég nagy különbség van az M50 és M200 közt. Az, hogy téged ez nem zavar a te magánügyed. Meg is tarthatod magadnak.
Borzasztóan nem vagy képben vagy trollkodsz. :U Az idézett thread nem filmfelvételről szólt, hanem arról, hogy egy professzionálisan felvett, utófeldolgozott és tömörített mozifilm élvezhető e/nézhető e 720p-ben. Ami egyetlen egy adat a minőséget korrekten leíró adatsorból. És akkor a cselekménynél még nem tartunk.
Még egyszer leírom. Az, hogy neked fincsi valami és habzsolod két dolgot biztosan nem jelent. 1, hogy az az általános standard 2, hogy másnak is ízleni fog. :D

(#3216) MrChris válasza p_adam (#3214) üzenetére


MrChris
nagyúr

Megnéztem a linkelteket, M200 elég fostalicska, az a szokásos régi Canon. Valszeg a 700 sor sincsen meg és az van interpolálva. Az M50 már lényegesen jobb, de még nem az a pixelpontos.
Más kérdés kinek mire van szüksége, vagy mi a tartalom.
Valószínűleg mindegyik rendszer alul van hajtva, de csak a Canon-t tudták jól meghekkelni. A Nikon már nem nagyon ment, Sony-t, Olympust tudtommal egyáltalán nem. Panánál a GH2-vel voltak érdekességek, pl 150mbps-ig sikerült feltornázni a videót, G3 és még pár másik váznál 50mbps-ra, ezzel nagyon részletes FHD-t lehetett elérni, mert eleve elég sok sorból dolgozott a videó így volt is értelme. Többi gyártónál nagyon megy a lineskip.

(#3217) Neck


Neck
veterán

Még egy blog hír az Olympusról, talán némi plusz infóval.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#3218) Stauffenberg válasza Neck (#3217) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Szerintem itt a lényegi dolgokat már érintettük ebből is. Egyébként meg bármennyire is fikázni szokás a Xiaomi Micro 4/3-os gépét, de ők egyébként pontosan azt csinálják, amit a JIP-től várnak (hiába) az Olympus rajongók: Felvásárolnak más cégeket és a termékeiket egy Mi logóval ellátva kiviszik a nemzetközi piacra. Van elektromos rollerük, okoskarórájuk, robotporszívójuk, okos WC ülőke és ezernyi más cucc, amiket nem ők fejlesztettek, csak bekebelezték a startupot, amely ezt már megcsinálta. Az eddigi legnagyobb fogásuk lenne az Olympus, eleve ott vannak már a Micro 4/3-ban és szerintem bennük az akarat is megvan arra, hogy amire ráteszik a mancsukat, azt lehetőleg ne rontsák el.

(#3219) grigo válasza Neck (#3217) üzenetére


grigo
őstag

Ez azért elég gyászosan hangzik. Mondjuk a magyar olympus nyilatkozatára eddig sem sokat alapoztam, nem akarok megbántani senkit, de a totál perifériára szorult európai piac mérhetetlen magyar részének képviselőjét nem veszem készpénznek amikor ilyen volumenű dolgokról van szó. Nem vagyok optimista.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#3220) Hi!King válasza Stauffenberg (#3218) üzenetére


Hi!King
őstag

A Xiaomi nemzetközileg nem ismert márkanevű cégeket vásárol fel, és rakják rá a Xiaomi logót, lásd pl. Huami Amazfit, amiből lett Xiaomi Amazfit, majd így áruljak a jellemzően low-end kategóriájú termékeiket globálisan. Azaz a saját, eredetileg mobiltelefonok piacán befuttatott márkanevükre alapoznak. Nem pedig befutott márkanevű, de veszteséges cégeket hoznak rendbe.

(#3221) Stauffenberg válasza Hi!King (#3220) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Én is lényegében ezt írtam le. Viszont ők is nyitnak már a prémium szegmens felé a mobiliparban (egyre inkább oda illő árazással) és kellően ki van tömve a cég ahhoz, hogy egy ilyen bekebelezést meg tudjanak lépni. Az Olympus megszerzésével viszont megfordítanák a receptet: Ezúttal a Xiaomi mászna fel egy ismert márka hátán.

Más fényképezőgép gyártót aligha tudok elképzelni, hogy megvenné őket (semmi értelme nem lenne üzleti értelemeben), csak olyasvalaki esélyes (szerintem), aki belépne ugyan a hagyományos kamera piacra (a Xiaomi próbálkozott már vele), de újoncként ez ma már szinte lehetetlen vállalkozás, nincs meg hozzá a know-how és egy patinás márkanév, de bekebelezve egy meglévő gyártót a szabadalmai, mérnökei jól jönnének más területeken is és a Xiaomi a mobilipar egy igen kiemelt szereplőjeként eléggé érdekelt az ilyesmiben.

De az valószínűbb, hogy a JIP minél többet ki akar sajtolni a tetemből, így szépen felszeletelve fogja kiárusítani. A JIP ugyanolyan eszközkezelő a cég, mint amelybe kiszervezték a Kodak digitális fotós részlegét, azok pedig boldog-boldogtalannak eladtak mindent amire éppen vételi ajánlat jött.

(#3222) Mercutio_ válasza grigo (#3219) üzenetére


Mercutio_
félisten

Csak az elejét volt időm megnézni, az alapján a korábban betett angol hsz fordítása.
A JIP tekintetében csak az a kérdés kit talál és annak mit ad el.

Amire kíváncsi lennék hogy a szöveg többi része mennyire hiteles, és mennyiben találgatás/pletyka.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3223) hibavissza válasza Neck (#3217) üzenetére


hibavissza
veterán

Három obihoz egy tetszőleges ajándék váz? :Y Ennek tükrében különösen röhejes a magyar mintabolt hablatyolása.

(#3224) lugosi válasza hibavissza (#3223) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

3 pro obihoz azért. Most nincs előttem az eredeti hír de forintra átszámolva ha jól emlékszem olyan másfél millió Ft volt adó nélkül a 3 obi. Nézőpont kérdése, a 24-i hírek nélkül jó akció, azokat figyelembe véve, egyéni preferencia kérdése.

(#3225) hibavissza válasza lugosi (#3224) üzenetére


hibavissza
veterán

az USA-ban speciel olyan akció van most, hogy ha három M-Zuiko objektívet veszel, tetszőleges OM-D gépet adnak ajándékba melléjük. Ezen kívül az Olympus nem vesz részt a soron következő PhotoPlus kiállításon – a szerk.

Szerk: [link] Adoramán nem láttam, de az Olympus USA-n ott az akció. Igazad van, tényleg csak a pro lencsékkel. Az meg még így is rablás.

[ Szerkesztve ]

(#3226) Neck válasza hibavissza (#3225) üzenetére


Neck
veterán

Az alján a marketing szöveg:
"HERE’S WHY PHOTOGRAPHERS ARE MAKING THE SWITCH TO OLYMPUS"

Azért ez szerintem nem túl szép.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#3227) PuMbA válasza Neck (#3226) üzenetére


PuMbA
titán

:DDD Az elején a baromi nagy FREE felirat is nagyon vicces. 5800 USD nem tudom, hogy mióta jelenti azt, hogy ingyen. Ez a marketing trükk a legátlátszóbb, kis belegondolás után már röhög az ilyeneken az ember, mint ahogy multi üzletláncoknál ingyen / olcsóbban kapsz például serpenyőt, de csak ha jól sok lóvét elköltesz ott.

[ Szerkesztve ]

(#3228) Neck válasza PuMbA (#3227) üzenetére


Neck
veterán

Igen, ez inkább olyasmi történet, hogy 25% kedvezmény, de 4 terméket kell venni hozzá. Mindjárt nem hangzik olyan jól :B A végeredmény persze ugyanaz, de az emberek jobban szeretnek valamit ingyen kapni.

Szerintem lesz ettől még komolyabb Oly akció is, ahogy a JIP elkezdi lean-esíteni a raktárkészletet...

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#3229) Mr.Csizmás válasza PuMbA (#3227) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a7x, gfx kit simán kijön belőle, igaz kisebb gyt. határokkal.

aki meg tényleg pro témán nyomja, sport, stb. az nem ilyen reklámos bundle-ből fog venni felszerelést, hanem összepakolja célirányosan és fizet. (-i a munkáltatója)

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#3230) Lassú Víz válasza Mr.Csizmás (#3229) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Vagy maga a gyártó viszi az eseményre a brutál szettet. Völgyi Attila blogban lehet erről olvasni.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3231) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Sziasztok!

Olympus E-M10-em van, és a legutolsó bekapcsolásnál nem nyitott a zár. Pittyen egyet, de nem történik semmi. Találkoztatok már ilyennel? Orvosolható otthon, vagy szerviz lesz?

(#3232) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Nem tudom láttátok-e, az egyik leggyakrabban linkelt kamera méret összehasonlító oldal jelezte, hogy támogatás nélkül nem lesz "élőntartás" :(( (hogy lehúzza a rolót, vagy csak újabb vázak/obik nem kerülnek fel nem egyértelmű)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3233) csacsi77 válasza Mercutio_ (#3232) üzenetére


csacsi77
senior tag

Nekem fontos ez az oldal, ma is használtam. 1$-t megért nekem, remélem lesz még pár ember a világon, akiknek szintén fontos.

Öreg fater megoldja!!!!

(#3234) jmakk válasza Mercutio_ (#3232) üzenetére


jmakk
őstag

Tényleg megérdemel pár petákot, hasznos oldal.

(#3235) rushmoon válasza Bazsee71 (#3231) üzenetére


rushmoon
csendes tag

Az enyém még garanciális volt amikor ezt csinálta, egy új mark2-t kaptam vissza a szakszervízből. Ha jól emlékszem valami belső elektronikai hibát említettek, amit nem lett volna gazdaságos javítani. :(

(#3236) tvamos válasza Mercutio_ (#3232) üzenetére


tvamos
nagyúr

En is kuldtem neki 2 uveg jobb sor arat....

Sajnalom az Olympus-t, :O de a zsugorodo piacon nem latom be, hogy maradhatna fenn ennyi Japan gyarto, ahol rohadt magasak a koltsegek, fokent a mostani formaban. Ha esetleg osszefognanak, lehetne fogni a marketing, a gyartasi, meg a fejlesztesi koltsegeken. Mondjuk CaNikon. Szerintem 2025-ig max. 3 fog maradni, de lehet, hogy csak ketto.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#3237) nozs23


nozs23
addikt

Nikon Z6s, Z7s év végére pletykálják
EN-EL15c battery, USB-C powering, dual memory card slots (assumed to be dual CFexpress), 4K60p video and have the option to use an add-on vertical grip, which would be sold as an optional accessory

Canon EOS-R5 8k video
• 512GB CFExpress card will fit about 21 min of 8K RAW video footage.
• NO CROP in 8K30 OR 4K120 verified ✅.
• No Dual recording video to both cards.
• Running the 8KRAW video for 20 min straight NO HEATING issues whatsoever.

Tamron 28-200mm F2.8-5.6
Megfizethető áru, normális minőségű travel zoom Sony FF-re

Olympus 150-400 f/4.5, 8-25 f/4
Elvileg jönnek végéig

Sony A7S II utód nyárra várható
"Everything is new"
4K/60p, and 10-bit 4:2:2

[ Szerkesztve ]

(#3238) nozs23


nozs23
addikt

(#3239) madgie válasza nozs23 (#3238) üzenetére


madgie
titán

Hát ez odaver a Sony-Pana videós vonalnak, meg kb bárminek :D

(#3240) nozs23 válasza madgie (#3239) üzenetére


nozs23
addikt

Remélem.
Bár a 8k egyáltalán nem érdekel, de az lenne egészséges, ha szépen tolnák egymást, hogy jobbnál jobb gépeket hozzanak ki. Azért még mindig szkeptikus vagyok, a semmi IBIS-ből most 8 stop lett. Kiváncsi vagyok a teljes tesztekre.

(#3241) PuMbA válasza nozs23 (#3238) üzenetére


PuMbA
titán

A 2. generációra dobtak egy teljesen kiforrt cuccot, amelyen egy specifikációba sem lehet belekötni. Indul a Canon úthenger :)

[ Szerkesztve ]

(#3242) MrChris válasza PuMbA (#3241) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ja ja, láttam, hogy a Sony és Pana gyáraknál a portásbácsi már a lakatot teszi fel és mindenhol eladó/kiadó táblák lógnak. ;]

(#3243) PuMbA válasza MrChris (#3242) üzenetére


PuMbA
titán

Ezt azért nem, de az látszik, hogy a Canon nem viccelt, hogy ő akar az első lenni FF MILC-ek terén :) Újra az élvonalban vannak, csak egy kicsit meg kellett erőltetniük magukat.

[ Szerkesztve ]

(#3244) lugosi válasza PuMbA (#3243) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Volt honnan feljönni. De felhasználóként csak örülök neki.

(#3245) madgie válasza PuMbA (#3243) üzenetére


madgie
titán

Majd jön a Sony válasz, 8K... 8 biten :DDD

(#3246) tvamos


tvamos
nagyúr

Canon EOS R5 1 millio 770...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#3247) PuMbA válasza tvamos (#3246) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, de 12/20fps-sel lő 45megapixelt :) 100 képes bufferrel. Mutass nekem egy ilyen gépet....

madgie: Ahogy olvastam a Sony-t most nem érdekli a 8K, szóval 4K-n maradnak.

[ Szerkesztve ]

(#3248) Lassú Víz válasza tvamos (#3246) üzenetére


Lassú Víz
őstag

A konkurencia sem olcsó, és szerintem ezt nem az átlag hobbista fogja venni. Nekik ott az RP 500-ért kitben.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3249) vihartigris válasza madgie (#3239) üzenetére


vihartigris
őstag

A versennyel csak jól járunk.

bármi reciproka a semmi

(#3250) madgie válasza PuMbA (#3247) üzenetére


madgie
titán

Megugorják végre a 4K/60p-t? Vajon teljes szenzorméretben, vagy croppocska lesz? :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.