Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3101) Stauffenberg


Stauffenberg
Topikgazda

Már félve dobom be a múltkori vita miatt, de:

Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG DN OS ($1000)

Egyelőre L- és E-bajonettel érkezik Full Frame rendszerekhez. Az ára szerintem teljesen korrekt és ezek a Sigma Contemporary üvegek egészen jók szoktak lenni.

(#3102) Stauffenberg


Stauffenberg
Topikgazda

Ugye a kiszivárgott infók szerint a Canon EOS R6-ot is az R5 mellett fogják bemutatni, az R5-ről már most is sok infót lehet hivatalosan tudni, most jött némi R6 pletykacsokor is:

- 20 megapixel
- IBIS
- 12fps mechanical and 20fps electronic
- Oversampled 5K, 4K/60p, and 1080/120p video capability
- Canon Log
- 10-bit video shooting
- AutoFocus system identical to the EOS R5
- Dual SD UHS-II slots
- Head and Animal Detection AF
- No top-mounted LCD
- Identical 5M-dot EVF as the EOS R5

Még annyit hozzá, hogy a forrás szerint RAW videó támogatás nem lesz árban meg 2500 USD környéke. Nekem érdekesen hat a koncepció, bár a 20 megapixelt kevésnek érzem, de ha cserébe jobban teljesít magasabb érzékenységen, akkor egye fene. Ha a videót nem herélik ki erős croppal és azzal, hogy a Dual-Pixel AF csak bizonyos módok alatt megy, akkor még akár jó is lehet.

(#3103) Lassú Víz válasza Stauffenberg (#3100) üzenetére


Lassú Víz
őstag

És manapság jónéhány mobil optikáján is ott fityeg a Leica logó.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#3104) Hi!King válasza Lassú Víz (#3103) üzenetére


Hi!King
őstag

Meg a Panasonic kompakt gépeinek objektívjén, ami azért fura, mert míg MFT obi kínálatban kimondottan prémiumok viselik a Leica márkanevet, addig kompaktoknál a kimondottan gagyi obik is.

Szerk.: Tudom, van ugyanez Zeiss-Sony, régen meg volt pl. Pentax-HP viszonylatban.

[ Szerkesztve ]

(#3105) Stauffenberg válasza Hi!King (#3104) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Ne legyen ebben félreértés: A Leica a design-t licenceli, nem pedig gyártja ezeket az objektíveket néhány kivételtől eltekintve. A Zeiss ugyanez, van nekik licencként kiadott, Zeiss logós de nem saját gyártású, meg van házon belül Jénában készülő.

(#3103) Lassú Víz: Aha, drágább Huawei telefonok szokták viseli a Leica feliratot, de gyanítom nem Wetzlarban reszelgetik nekik az üvegeket, csak megvették a kínaiak a licencet az objektív designra.

(#3106) Muerte68 válasza Stauffenberg (#3105) üzenetére


Muerte68
addikt

Konkrétan Leica közreműködésével készülnek, magyarul néha ránéznek :D

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#3107) Hi!King válasza Stauffenberg (#3105) üzenetére


Hi!King
őstag

Akkor is fura, hiszen ezzel valahol degradálják a márkanevet. Olyan, mint ha a Luis Vutton márkanévért fizetne mondjuk az Adidas, hogy rárakhassa a sporttáskáira (direkt nem valami kínai gagyigyártót, hanem egy népszerű, kommersz sportmárkát írtam), szerintem ilyet nem tenne a LV.

[ Szerkesztve ]

(#3108) p_adam válasza Muerte68 (#3106) üzenetére


p_adam
addikt

Azért az vicces, amikor az ember rákeres a PanaLeica 25/1.4 szabadalmára, és a Sigma jön ki, mint bejegyzett forráscég :D (ez még a régi tükrös 43 rendszerhez gyártott D Summilux nevű verzió, nem az m43)
De az Olympus 75/1.8 is Sigma eredetű, vagy a Zeiss Batis 85/1.8 is egy Tamron szabadalom, stb.

(#3109) vihartigris válasza Stauffenberg (#3100) üzenetére


vihartigris
őstag

Jó volt olvasni egy kis fotó történelmet. :K

bármi reciproka a semmi

(#3110) p_adam válasza Hi!King (#3107) üzenetére


p_adam
addikt

Lehet, hogy valaki a matrica miatt vásárol egy adott terméket, aminek nincs köze hozzá, de a már meglévő "oldschool" dolgokra nincs hatással, mert a legtöbb ember, aki hallott már a Leica kamerákról, az M távmérős gépeket meg az Oscar Barnack által meghonosított formátumot társítja hozzá.
Mivel ezek megőrzésére is állandó figyelmet fordítanak, ezért örökké a márka értékei maradnak, amit az is igazol, hogy egyes régi filmes modellek értéke eléggé elindult felfele, ezek a matricás dolgok szerintem nem degradálnak, inkább pont fordított hatást érnek el, még jobban népszerűsítik a márkanevet, ezáltal fenntartják a keresletet a régi dolgok iránt is.

Szerintem pl. a Ferrari sem lesz kisebb attól, hogy mindenféle dologra rákerül a márkajelzése :)

[ Szerkesztve ]

(#3111) Stauffenberg válasza Hi!King (#3107) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

De a Leicát már nem érdekli, hogy őt a Louis Vuittonhoz vagy inkább a Canonoz hasonlítják jobban fejben. Bizonyos értelemben soha nem is érdekelte, ez az imázsépítés egy üzleti döntés volt, hogy a felszínen tartsák az egészet.

(#3108) p_adam: Be tudsz linkelni ilyen szabadalmi leírásokat? Én élnék a gyanúval, hogy az ő bejegyzett oltalmuk részmegoldásokban épül a Sigma vagy Tamron saját szabadalmaira és ez valahol feltüntetésre került, de ugye oltalom alatt csak egyedi megoldások állhatnak, amik a már meglévőktől markánsan különböznek. De léteznek több cég által közösen fejlesztett és szabadalmaztatott megoldások is (ezek általában valamilyen "joint venture" alatt létrejövő projektek). Pont ez a szellemi tulajdont védő oltalmi rendszer lényege, nem lehet valamit egy az egyben átvenni és saját oltalom alá helyezni még a "forrás cég" hozzájárulásával sem, csak a szabadalom felhasználási jogait lehet adni-venni (ez ilyen szempontból ugyanúgy működik, mint a fotózásban a szerzői jogok kérdése: A szellemi tulajdon birtokosa elidegeníthetetlen, csak a felhasználási jog ruházható át).

Szerk: Azt se felejtsük el, hogy azt ritkán tudjuk meg, hogy egy Leica vagy Zeiss logó milyen hozzáadott értéket tartalmaz. Ez lehet gyártás házon belül, gyártás másik fél által a saját design alapján, lehet gyártástechnológia felhasználása, vagy ha rosszmájú akarnék lenni, akkor "konzultáció" is lehet, amiről hát tudjuk, hogy a céges élet egyik jolly-joker számlázási tétele, mert bármit elbír. :)

[ Szerkesztve ]

(#3112) p_adam válasza Stauffenberg (#3111) üzenetére


p_adam
addikt

[link] csak ezt az oldalt néztem, de a kódra rákeresve biztos kidobja a részletes szabadalmat, de egy név van mellette, aki az adott optikai formulát tervezte - és nem német :)
A Tamron / Zeiss innen van, a Sigma / Olympus meg innen, nem világos, hogy csak úgy megcsinálták, hogy más megvegye tőlük (az Olympus formula kicsit eltér), vagy eleve rendelésre tervezik az adott rendszerek számára.

[ Szerkesztve ]

(#3113) Stauffenberg válasza p_adam (#3112) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Igen, akkor arról van szó amiről beszéltem: Teszem azt az Olympus csinált egy joint venture projektcéget a Sigmával közösen, hogy megtervezzék a 75mm f/1.8-at, a Sigma megcsinálta a rá eső részét a megtervezéssel, az Olympus lett a szabadalom haszonélvezője, ő gyártja és értékesíti a design alapján készülő terméket, de a szellemi tulajdon továbbra is a Sigmánál van (ez nem jelent semmit, főleg ha teljesen lemondott a design további felhasználásáról, csak övé az első hely a stáblistán az idők végezetéig, de ennyi).

Ezért is mondom, hogy az ilyesmi mindig zavaros, mert ezek általában vállalati titkok, hogy ki-mit rakott bele egy közös munkába, aminek a végén logók kerülnek felmatricázásra.

(#3114) p_adam válasza Stauffenberg (#3113) üzenetére


p_adam
addikt

Az L-mount esetén mindenesetre elég érdekes, hogy a Leica Vario-Elmar-SL objektívek szabadalmához a Panasonic van hozzárendelve, de az árképzése ettől még ízig-vérig Leica.
A fix objektíveket mindenesetre már teljesen a Leica tervezte.

A végén még kiderül, hogy nem is olyan rossz tapadású gumi az a Sigma objektív az L-bajonettes Leica kamerán, csak a tálalása lehetett volna kissé prémiumabb :D

[ Szerkesztve ]

(#3115) Stauffenberg válasza p_adam (#3114) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Fogtam már ezeket a Sigmákat kézben és hát a tapintási érzet alapján pontosan oda teszed fejben, ahol vannak: Belépő szintű nagy fényerejű fixek, a manapság már elvárt időjárásállóságot pedig hírből sem ismerik. De jól is van ez így, legalább megfizethetők, optikailag meg teljesen korrektek. De ugye egy csomó MFT meg Sony tulajnak nem kell már bemutatni őket.

A Vario-Elmar SL miatt nem csodálkozom, a Panasonicnak elég nagy rutinja van a broadcast/NGE jelenlét miatt a vario (zoom) objektív gyártásban, míg a Leica hagyományosan fixekben utazik (még a mozis objektívek gerincét is ezek jelentik). Az árképzés meg: Meg kéne nézni hol gyártják ezeket, ha Németország, akkor pont a fordítottja van, mint eddig, most a Panasonic adta a designt és a Leica gyárt.

(#3116) Neck válasza Stauffenberg (#3101) üzenetére


Neck
veterán

Az első (egyébként véleményem szerint nagyon igényes) teszt alapján az autofókusz sokat javult és egész jó, de még picivel elmarad a G master szinttől. A képminőség viszont pariban van a G masterrel és a Canon hasonló obijával. Szerintem ennyiért nagyon jó vétel lesz.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#3117) Mercutio_ válasza p_adam (#3108) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ezeknek a Sigma/Tamron "kóperációban" készült obiknak a léte a márkafanok körében általában ismert. M.Zuiko 75/1.8-ra én is emlékszem, de DSLR fronton pl. ott a Pentax 12-24/4 és 50-135/2.8 (Tokinával közös fejlesztés mindkettő, épp ezért nem is árulták K-bajonettel a Tokinákat)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3118) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Ha valakinek útba esik a Fotoplus, ezen a héten regisztráció nélkül lehet a Nikon termékpalettát próbálgatni dedikált márkaszakértő segítségével a Touch&Try program keretében. Bár a hírlevélben a D6-ot emelik ki, de gondolom a Z-széria is tesztelhető (egy telefont előtte azért eresszen meg akinek nem esik útba)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3120) vond válasza nozs23 (#3119) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ez azért elég durva hír. :(

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#3121) lugosi válasza vond (#3120) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Jaja, ha volna kedvem viccelni, azt mondanám, hogy remélem komoly, mert viccnek elég durva.

Az m43 topikban leírtam a szempontjaimat, nem akarom megismételni őket, de számomra (mint épp felszerelésvásárlás előtt álló hobbifotós) ez egy újraátgondolást jelent, valószínű középtávon megyek Fuji vagy Sony aps-c irányába.

(#3122) Mercutio_ válasza nozs23 (#3119) üzenetére


Mercutio_
félisten

Japan Industrial Partners are a Japanese private equity fund specializing in restructuring / turnaround situations. They buy loss-making businesses, strive to make them profitable and, once done, resell them to corporate acquirers.

Ha a sok japános hülyeség egy részét kigyomlálják (béna marketing, vásárlókat nem meghallgató "fejlesztések", stb.) akár még eredményes is lehet.

After the due diligence and further discussions and negotiations, the parties are aiming to sign a legally- binding definitive agreement for the Transaction (the “Definitive Agreement”) by September 30, 2020.
Itt azért az átvilágítás során még lehetnek meglepetések, amire azt mondja a JIP, hogy inkább mégse :U kiesik néhány jakuza csontváz a szekrényből ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3123) vond válasza lugosi (#3121) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nagy lesz a mozgolódás, az biztos. De szerintem ne kapkodd el a váltást. Mondjuk én is állandóan nézegetem a Sony FF-et, bár nem kéne. ;]

Nem tudom, jól látom-e, de most pénzvisszatérítéssel és különböző akciókkal ~550k az A7III váz, és ~820k a 24-105 kit. Azért ezek már jó árak (persze még mindig nem a magyar fizetésekhez igazítva).

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#3124) lugosi válasza vond (#3123) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A FF nálam a méret és súly miatt hátrányból indul, nem hiszem hogy abba az irányba mennék tovább, plusz (nekem) felesleges is. Volt FF gépem egy rövid ideig, semmi szükségem rá és csak akadályozott a súlya, mérete. Zaj-mélységélesség-stb. tekintetében nekem a m43 is megfelelő volt (az is). Meglátjuk még, utánanézek, de nem hiszem hogy FF lenne. Mivel főleg jpg-ben fotózok, ezért a Fujira teszek nagyobb voksot jelenleg.

(#3125) INTELligent válasza Mercutio_ (#3122) üzenetére


INTELligent
senior tag

Én itt alapvetően Mercutio_-val értek egyet, egy cég életében fel kell tudni ismerni azt a pontot, amikor racionalizálásra van szükség. Ha ez külső segítséggel megy, akkor menjen. De így legalább megvan annak az esélye, hogy profitábilis lesz az üzletág.

Ha viszont a korábbi menedzsmentszemlélet maradna, akkor - a számok alapján - elvegetálgatnának még egy darabig, de nem biztos, hogy jó lenne a vége.

lugosi: értem, hogy alapjaiban miért aggódsz, de ahogy a többiek rámutattak, azért a termékéletciklus nem fog napról napra megváltozni. Tessék,itt egy új Oly lencse, meg egy váz.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#3126) lugosi válasza INTELligent (#3125) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi, hogy megosztottad, ez jó hír.

(#3127) MrChris válasza INTELligent (#3125) üzenetére


MrChris
nagyúr

Végén kiderül, hogy minden megy tovább, mint a Lenovo eladásánál.

(#3128) Hi!King válasza MrChris (#3127) üzenetére


Hi!King
őstag

Mondjuk a VAIO esetében meg nem ment tovább. De szurkolok, hogy úgy legyen, ahogy mondod.

(#3129) MrChris válasza Hi!King (#3128) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ja, ellenpélda sajnos több van.

(#3130) hibavissza válasza MrChris (#3127) üzenetére


hibavissza
veterán

Ahogy utána olvastam az Olympus nevet nem kapták/vették meg csak a Zuiko, OMD, stb. neveket. Kizártnak tartom, hogy érdemben továbbmenne az mft rendszer. Nem véletlenül szállt ki az Olympus. Ha a Samsung kiszállt majd pont egy befektető csoport fog évekig pénzt lapátolni egy márkanév nélküli gyárba....

(#3131) konyi79 válasza hibavissza (#3130) üzenetére


konyi79
addikt

Ez viszont még jól is elsülhet. A Yi ugye amolyan futottak még, a Pana marad mft vonalon érdemben. Talán a rendszer kedvelői ha kitartanak és az egy gyártóhoz tömörülnek ott adhat még kis lendületet.
Talán
HA lehúzza a rolót az Olympus üzletága.

(#3132) nozs23 válasza konyi79 (#3131) üzenetére


nozs23
addikt

Ez meg barhogy elsulhet a Pananak. Nekik egyelore biztos tobbet hoz az MFT, mint a rohadt draga es hianyos FF rendszeruk.
Legyen barmi az Olympus uzletag sorsa, azert most megrendult a bizalom, foleg a folyamatos hitegetes utan ugy, hogy par honapja dobtak piacra az uj csucsmodellt, hogy meg azert lehuzzanak egy bort a kitarto taborukrol.

(#3133) Mercutio_ válasza hibavissza (#3130) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mivel az Olympus orvosi műszerek és mikroszkópok terén vezető cég nyilván nem adja oda a céges márkanevet, csak a modellcsaládokét.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3134) nozs23 válasza Mercutio_ (#3133) üzenetére


nozs23
addikt

Mondjuk a Nokia is atadta, amikor megvettek toluk a mobil reszleget, nem? De itt valoban csak az Zuikot es az OMD-t emlitik.

(#3135) Hi!King válasza nozs23 (#3134) üzenetére


Hi!King
őstag

Nokia az átmenetileg adta át, egy bizonyos határidőig, az utolsó Lumia-k és feature phone-ok már Microsoft márkanéven futottak. Most meg bérbe adja a Nokia a márkanevet.

A Kodak talán olyan példa, ahol a márkanevet is adtak, bár azt a történetet nem igazán ismerem, ott csődeljárás is volt.

(#3136) Mr.Csizmás válasza Hi!King (#3135) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

kodak néven csillió vackot rendelhetsz kínából, valszeg nincs igazi gazdája a márkanévnek (sajnos) :( [link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#3137) Hi!King válasza Mr.Csizmás (#3136) üzenetére


Hi!King
őstag

Dehogy nincs igazi gazdája, a JK Imaging Ltd birtokolja a fényképezőgépeknél a márkanevet, és árul is Kodak Pixpro néven kamerákat. Az, hogy mások is használják, gondolom részben legális matricázás, amiért fizetnek, részben pedig a szokásos kínai hamisítás.

Szerk.:
Nyilván azzal senki sem lenne elégedett, ha az Olympus is így járna, és 2025-ben az utolsó váz 2020-as lenne...

[ Szerkesztve ]

(#3138) Neck válasza MrChris (#3127) üzenetére


Neck
veterán

12 éve használok napi ~10 órában Thinkpadeket. Még mindig jó, de a régi IBM Thinkpadekre a lélegeztetőgépem vezérlését rá mertem volna bízni, a mostani Lenovomat meg kifejezetten rühellem a hülyeségei miatt. (T580, szóval nem gagyi :B).

Ez nagyon off ide, csak azért akartam leírni, hogy azért a Lenovo sem annyira "jó példa".

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#3139) hibavissza válasza konyi79 (#3131) üzenetére


hibavissza
veterán

Szerintem aki Olympust vesz inkább fog Fujira váltani mint Panára. A másik réteg aki ráment a "pro" cuccokra. Ők nem fognak még egyszer bevásárolni egy tántorgó márkából. Persze, ha a Pana jó üzleti érzékkel kihoz egy retro vonalú vázat akár még nyerhet is az Olympus fotós részleg megszűnéséből.

(#3133) Mercutio_ A Philips tv divízió mintája után megkaphatta volna az Olympus márkanevet az új tulaj. Nem így történt az eddigi infók alapján. Hogy egy klasszikust idézzek: ennek kampó.

(#3140) hibavissza válasza hibavissza (#3139) üzenetére


hibavissza
veterán

Jut eszembe, ami a Panasonic sikersztori kialakulását még megakadályozhatja, hogy milyen érzékelőt fog gyártani neki a Sony az egyre csökkenő darabszámok mellett. Ezen a kihulló márkatárs nem biztos, hogy segít, mert mindenképp eladás csökkenést okoz globálisan az mft szenzorokban. Márpedig ott most nagyon kéne valamit virítani. Legalább egy Fuji szintű fókuszrendszer lenne a minimum a kövi vázakban. Márpedig a Panasonic nem fogja elengedni a DFD-t valami istentelen perverzió miatt.

Szóval, ha a GH6 nem kap egy retro verziót, profi (nem Olympus) szintű fókusszal, nos akkor el lehet tolni a talicskát.

Amiben viszont teljesen biztos vagyok, hogy a Pana még az idén ki fog dobni egy új 14-42-es kitobit. ;]

[ Szerkesztve ]

(#3141) lugosi válasza Neck (#3138) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Van egy T420-am, teljesen egyetértek veled. Jó gép, de már nem olyan.

(#3142) Stauffenberg


Stauffenberg
Topikgazda

Engem sokkal jobban aggaszt az egész MFT rendszer sorsa már középtávon (értsd: 2-3 év). Az Olympus kiszáll, a JIP ki tudja mit hoz ki még ebből (de az ilyesmi ritkán válik a minőség előnyére), Sony is eladta tavaly az összes megmaradt Olympus részesedését (érezték az üszkösödés szagát) és a Panasonic előremenekült az L-bajonettel.

Hónapok óta ment a pletyka már, hogy az Olympus kiszáll és senki nem hitte el, hogy tényleg ez lesz. És ez lett. Ha most azt mondom, hogy hamarosan a Panasonic bejelenti, hogy kiszáll az MFT-ből, azt ugyanígy nem hinné el senki (talán most egy kicsit jobban, mint 24 órával ezelőtt). Pedig itt lebeg felettünk az egész.

Én szomorú vagyok az egész miatt. Pedig nem gondoltam, hogy örökké maradok az MFT rendszerben, de azért ez eléggé gyásznap a fotóipar történetében.

Szerk: Viszont ez komoly felhajtóerőt jelentet az L-bajonett számára, ha a Panasonic hajlandó lesz irgalmatlan összegeket beleborítani, ahogy a Sony tette az E-bajonettel. Ha a cégek puszta méretét nézzük, akkor a Panasonic pariban van a Sonyval árbevételben és kétszer akkora cég, mint a Canon.

[ Szerkesztve ]

(#3143) t72killer válasza Mercutio_ (#3122) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kérdés, hogy a mérnök-szaki gárda hány %-a lép le? Láttam már hasonlót belülről, bár a K+F "prioritást élvezett" és "csak" picit nyirbálták meg, aki csak tudott lelépett még azelőtt, mielőtt elkezdték osztogatni a felmondóleveleket.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3144) lugosi válasza Stauffenberg (#3142) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Ha most azt mondom, hogy hamarosan a Panasonic bejelenti, hogy kiszáll az MFT-ből, azt ugyanígy nem hinné el senki (talán most egy kicsit jobban, mint 24 órával ezelőtt). Pedig itt lebeg felettünk az egész."

Szerintem abszolút benne van a levegőben ezek után. Valahogy úgy éreztem mindig, hogy a m43-ban az olympus volt a nagyobb szereplő, a panasonicot valahogy másodhegedűsnek éreztem benne (nem tudom, hogy így van-e, ez volt az érzésem). Nem hiszem, hogy tovább akarnák tolni azt a szekeret, amiből a nagyobb szereplő éppen kiszállt.

Csalódott vagyok és mérges.

Egyébként több cikkben és videóban azt találgatják már, hogy melyik cég/márka lesz a következő. A legtöbb tipp a Pentax-ra érkezik, de láttam már a Nikont is megemlíteni, azért ezen még jobban meglepődnék.

Ha belegondolok, hogy tegnap este azért nem adtam le egy nagyobb összegű m43 obimegrendelést a neten, mert nem voltam regisztrálva az adott webshopba, és késő volt, álmos voltam, úgy gondoltam, hogy majd holnap... Ha megrendelem (cégre, elállás nuku), akkor most a házipatikás dobozban turkálnék könyékig mert keresném a nyugtatót az tuti.

Szóval ahogy írtam csalódott vagyok és mérges, és átverve érzem magam. A tavaly év végi nyilatkozatok, hogy dehogy adjuk el, meg az olympus visionary-ken keresztüli etetések, hogy nem lesz itt semmi. Aha persze.
Azt hiszem a GX80-am megy hamarosan a megőrzendő cuccok közé, az E-330-am mellé. Épp összeszedtem a másik topikban, hogy hány becsődölt tech cuccom van itthon, lassan nyithatnék egy techmúzeumot. Így utólag 2 nagyobb fiaskó hiányzik, a hd-dvd és az Ms Zune.

(#3145) Hi!King válasza lugosi (#3144) üzenetére


Hi!King
őstag

Az is lehet, hogy nem kiszáll a Panasonic, hanem azt csinálja, amit a kompaktoknál, bridge-eknél, lényegi újítások nélkül ad ki új modelleket, illetve a bevált modelljeit futtatja sokáig. K+F-re meg nem költ. Nyilván hosszútávon ez is a rendszer halála, mert egyszer csak elfogynak a vásárlók, csak lassabb.

(#3146) t72killer válasza lugosi (#3144) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Én magamra vagyok leginkább mérges, hogy a már nem használt oly pro obikat nem adtam tovább még tavaly... Príma üvegek, csak ugye az értékük nem kis részét az adja, hogy 5év múlva is lesz alájuk értelmes új váz.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3147) grigo


grigo
őstag

Ezt a döntést nyilván nálam okosabb emberek hozták meg. De nem lehetett volna egy vázat megtartani és abba beletolni egy csökkentett költségvetést? Nem lenne pen m1 mt m10 pen stb csak egy mft filozófiába illeszthető középutas, minőségi módon összerakott váz kis méret kis tömeg. Nagy hülyeség lett volna? Mondjuk nyilván az ha inkább szabadultak az egésztől....

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#3148) Stauffenberg válasza lugosi (#3144) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Szerintem túlzás árulást kiáltani. Gyanítom az utolsó pillanatig próbálták menteni a divíziót, de a tavaly év végi nyilatkozatok ellenére jött egy előre nem látható gazdasági válság, amiben most a fényképezőgép az utolsó dolog amire az emberek költenek, ez betette kaput.

De én a mobilok előretörését nehezen tudom összhangba hozni a "miért éppen most" kérdéssel, mivel a mobilpiac már a válság előtt is elkezdett egyre lassulni (az emberek megunták az évenkénti cserét a nulla érdemi előrelépésért cserébe), ráadásul ez egy olyan faktor, ami már 10 éve hatással van a fotóiparra, nincsenek hirtelen nagy változások benne és más gyártók is valahogy megélnek a jég hátán.

Valószínűleg lesz még ott pár csontváz a szekrényben.

(#3149) hibavissza válasza grigo (#3147) üzenetére


hibavissza
veterán

Valószínűleg az Olympusnàl nincs olyan szintű elköteleződés a fotózàs irànt mint mondjuk a Pentaxnàl.

(#3150) Mercutio_ válasza hibavissza (#3149) üzenetére


Mercutio_
félisten

Pentaxnál sincs, több éve eladták a Ricohnak akik kukázták a sok extrával telepakolt "belépő" vonalat. Maradt a közép és semi-pro aps-c és kijött az 10+ éve dédelgetett/igérgetett FF DSLR

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.