Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) kovsol válasza p_adam (#3998) üzenetére


kovsol
titán

1/4000 és az electronic front-curtain shutter nem kikapcsolható.
Komolyan ilyen butítások minek? És ki tudja mi hiányzik még.

May the Force be with you!

(#4002) p_adam válasza Neck (#3999) üzenetére


p_adam
addikt

Alapvetően már az f/4 zoom objektívek is tekintélyes méretűek meg szűk lehet a hely a bajonett mellett a kéznek.
Az A7III ilyen szempontból sokkal inkább behívómodell.
Ez azoknak való, akik látnak előnyt a lehető legkisebb méretben és súlyban (mint ugye a vlogolás, gimballal videózás, utazás, utcai fotózás), és ezért hajlandóak kompromisszumot kötni más dologban ugyanolyan árszinten.
Az sem kizárt, hogy tesztelnek vele, ha jól fogy, akkor jöhet több, sokkal jobb, de még drágább C modell is, ha nem akkor meg csak megmarad, mint belépő szintű kamera.

[ Szerkesztve ]

(#4003) Mercutio_ válasza p_adam (#3997) üzenetére


Mercutio_
félisten

A legelején az eredeti A7-et is el tudták adni 1800$-os áron annak idején

Mivel lényegében nem volt konkurenciája (FF milc) így nem meglepő :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4004) Neck válasza p_adam (#4002) üzenetére


Neck
veterán

Nekem a kialakítás, mint olyan, nagyon szimpatikus. Szeretem a rangefinder vázakat, mivel (lévén jobb szemmel használom a keresőt) az orrom a váz "mellett" van, nem állítom bele a kijelzőbe. A méret szintén, kis kezem van, nem okoz problémát sem a grip, sem a váz használata.

Csak azt nem értem, miért "herélték", illetve, miért nem adják olcsóbban.
Legalább azt a nyamvadt touch menüt beletették volna :W

Engem egy belső kényszer visszatart attól, hogy csaknem 50%-al több pénzt adjak valamiért, ami nem ad 50%-al több értéket (most használt A7III árhoz viszonyítok, ami nyilván nem fair, de a lényegen nem változtat). Még akkor sem, ha amúgy tökéletes lenne, pont ilyet keresek, és nagyon tetszik. Mert nem hoz ennyi extra értéket magával. Igen, én vagyok az, aki Kia-t vesz Audi A3 helyett, pedig az utóbbi tetszik).

Persze, aki nem ilyen, mint én, és tetszik neki, megveszi, ez nem vitás. Én nem fogom - legalábbis nem ennyiért.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#4005) Mercutio_ válasza Neck (#4004) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én attól az elcs*szett "szerencsekerék"-től kapok agybajt amit erre is tettek.
Rendszeresen elállítottam ezt-azt, mert észrevétlenül hozzáértem.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4006) p_adam válasza Neck (#4004) üzenetére


p_adam
addikt

Sajnos a Nikon Z5 vs Z6, vagy Panasonic S5 vs S1 összehasonlításoknál is teljesen ugyanez van, az újabb nem olcsóbb érezhető mértékben, hiába olcsóbb rajta az LCD vagy az EVF, ez a negatív megítélésük fő oka.

(#4007) lugosi válasza p_adam (#3995) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"A6600-hoz érdemes viszonyítani, amire szintén nem panaszkodnak"

Én azért láttam rá példát, és nemcsak fórumon, hanem tesztben is.

(#4008) Stauffenberg válasza p_adam (#4006) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Alighanem az van, hogy amikor a Z6, S1 és az A7 III utódai befutnak, már eleve magasabb árban fognak indulni. Csak valahogy a sorrend nem stimmel, mert így most meg csak az jön le, hogy kijöttek az olcsósított modellek, amik annyival azért nem olcsóbbak.

(#4009) p_adam válasza Stauffenberg (#4008) üzenetére


p_adam
addikt

Szvsz inkább az a baj, hogy ezek a modellek már túl későn érkeztek meg, a promóciós anyagból is látszik, hogy nem is akartak vele nagy visszhangot kelteni. Csak ilyenünk is van, és kész, ennyi.
Emiatt pár hónap múlva már az "alsóház" tagja lehet ez is.
Egy kb. 1000 eurós "szakadék" van kialakulóban az A7III-Z6-EOS R vs A7IV-Z6s-EOS R6 vázak között, egy ideig kb. ennyit fog érni a 4k60p 10-bit meg egyéb újítások felára (az A7II és A7III között sokak számára jelentősebb volt a változás, itt a Canon esetében lehet a legnagyobb különbség). A Panasonic S1/S5 kameráknak az elérhetőbb videós képességek miatt meg lesz a helyük a piacon(kb. azonos árszinten válaszható két különböző méret ennek megfelelő előnyökkel és hátrányokkal, érdekes...)

(#4010) MrChris válasza PuMbA (#4000) üzenetére


MrChris
nagyúr

Valamint abban a videóban az AF megszégyenítően alá teljesít, ezt talán még a Pana se. Ha ez tényleg ilyen az nagyon csúnya kitolás.

(#4011) p_adam válasza MrChris (#4010) üzenetére


p_adam
addikt

Valamennyire azért tudni kell helyesen beállítani, a Canon DPAF sem működik bizonyos esetekben, ha magára van hagyva.
Buta az érintő funkció, de azért AF kijelölésére még lehet használni, főleg ha a user felé néz ;)

(#4012) Stauffenberg válasza p_adam (#4009) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Az A7 II még egy viszonylag kiforratlan váz volt, míg az A7 III meg egy olyan gép, amitől az egész szaksajtó és a közösség is letette a haját, hogy mennyi mindent belezsúfoltak 2000 dollárba. Szóval így innen nézve nyilván jelentős volt a változás, de ekkora ugrásokat nem lehet mindig elsütni ha a technológiai fejlettség ezt nem teszi lehetővé.

(#4013) mikrofon válasza MrChris (#4010) üzenetére


mikrofon
addikt

Vagy csak ez a jóember nem tudja/akarja jól használni....
De legalább van egy videója ami megint arról szól, hogy....

(#4014) kovsol válasza mikrofon (#4013) üzenetére


kovsol
titán

Hét lépésben állítható az AF érzékenység és a sebesség.
Simán kinéztem belőle beállította a leglassabb értékre mind a kettőt, meg bent hagyta az animal eye AF-t.

May the Force be with you!

(#4015) mikrofon válasza kovsol (#4014) üzenetére


mikrofon
addikt

Nem lepődnék meg ha ez már meghaladná a képességeit, vagy figyelmességét.

(#4016) PuMbA válasza mikrofon (#4015) üzenetére


PuMbA
titán

Valszeg nem haladja meg, hiszen A7R IV vázzal fotózik a mindennapokban. Ezért lett Sony Northrup a neve, mert egy időben a Sony-kal volt állandóan elfoglalva :) Csak tudja, hogy hogy működik a saját gépe, ha már használja egy ideje. Inkább az a furcsa, hogy a többiek tesztjében miért nincs IBIS teszt pl. Szerintem már azt gondolják, hogy úgyis jó, minek tesztelni megint.

"The video AF settings are at the defaults, which in previous tests have shown to be the best. "

[ Szerkesztve ]

(#4017) mikrofon válasza PuMbA (#4016) üzenetére


mikrofon
addikt

Nem a stabiról van szó hanem az AF-ről!

(#4018) PuMbA válasza mikrofon (#4017) üzenetére


PuMbA
titán

Top kommentbe ott van, hogy az alapértelmezett videó beállításokat használta, ami eddig más Sony váznál nála mindig kiváló eredményt hozott :)

(#4019) mikrofon: Tudja valszeg, mert állította és nem lett jobb:

"The "AF Sub. Shift Sens." determines how quickly the camera switches between subjects and it is at the max setting, which is 5/5 ("Resonsive"). Based on the results, that setting needs to go to 11 lol. The "AF Transition Speed" determines the smoothness of the transitions once the camera has decided to transition, and it is set at 5/7, which is the default. Setting that higher produces jerkier video and doesn't change which subject the camera decides to focus on."

[ Szerkesztve ]

(#4019) mikrofon válasza PuMbA (#4018) üzenetére


mikrofon
addikt

Pont ez a lényeg most akkor tudja használni vagy csak alap auto beállításon???

(#4020) mikrofon


mikrofon
addikt

Akinek valaha volt Sony-ja és azt rendesen használta és megismert, nem csak alap auton tólja az örökre megjegyzi hogy ha kezébe vesz egy új Sony vázat akkor a beállítással kell kezdeni. Mert pont az az előnye ami egyben hátrány. Nagyon jól paraméterezhető de ehhez idő és akarat kell még érteni is kell hogy mi mit jelent és mivel mit is állítasz. Ráadásul ez szükségszerű a jó eredményekhez.
Fokozottan igaz ez ha a képességeit szeretnénk tesztelni vagy bemutatni...

Nah szerintem pont ez hiányzik ebből az emberből.

Persze még az is lehet hogy neki van igaza és rossz az AF.... Valószínűsége mindennek van.....

(#4021) Neck válasza PuMbA (#4018) üzenetére


Neck
veterán

Nem tudom, mi történhetett Tóninál, de érdekes módon pl Gerald Undone-nál ez nem jött elő, azt mondta, a fókusz valamivel jobb az A7III-nál. Ráadásul a kommentben azt mondja, hogy a fókusz issue csak Sony obikkal jött elő, miközben a videóban meg azt mondja, Samyang van fent. Össze-vissza beszél (ami amúgy nem meglepő).

Az egyszeri user se azt várná, hogy az eddigi trend, miszerint minden váz egyre jobb AF-fel érkezett, most hirtelen összetojja magát.

Simán lehet, hogy auto-n hagyott mindent, és a cucc lerekeszelte magát a kezében annyira, hogy már csak a CDAF ment. Ott minden AF összecsinálja magát, a Sony is.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#4022) PuMbA


PuMbA
titán

Értem. Nem tudom akkor :) Azt hittem, hogy Sony-nál az alap beállítások elég jók, de akkor ezek szerint nem annyira. f/1.4-en videózott direkt, mert szerinte ott a legnehezebb a helyes fókuszálás, tehát a lerekeszelés nem lehetett gond.

[ Szerkesztve ]

(#4023) vond válasza PuMbA (#4016) üzenetére


vond
MODERÁTOR

"Csak tudja, hogy hogy működik a saját gépe, ha már használja egy ideje." - Most ezt úgy írod, mintha egyértelmű lenne. Pedig nagyon nem az. :N

Tegnap kicsit részletesebben utánanéztem ennek az S5-nek, és a "hozzá járó" 20-60-as obinak. Végülis nem olyan rossz kombó ez, főleg ha még lejjebb megy egy kicsit az ára. A fogás, a kezelés, és a fotós/videós képminőség is pazarnak tűnik. Az AF meg tudjuk, milyen. Ezért haragszom is a Panára nagyon. De legalább belerakták az S1H-ból a választható és paraméterezhető lineáris manuál fókuszt.

Ez a 20 milliről induló kitobi pedig kifejezetten szimpatikus. Na ezt nevezem én "vlogger" lencsének. És ahogy nézem, a képminősége is teljesen rendben van. Számomra sokkal többet ér "lent" az a 4mm, mint "fent" a 10 egy általános 24-70-es alapzoommal összehasonlítva. Remélem, a többi rendszerben is egyre több hasonló lencsét hoznak ki. Sony E-re jelenleg van ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#4024) vihartigris válasza vond (#4023) üzenetére


vihartigris
őstag

Sajnos a Sony új kitobija a közelében sincs.
28-60 mm. :O :W

bármi reciproka a semmi

(#4025) lugosi válasza vihartigris (#4024) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Tesztek vannak már erről az obiról? Én nem találtam, pedig kíváncsi lennék rá. Előre az a tippem, hogy az alap Sony kitobinál jobb lehet optikailag.

(#4026) vond válasza vihartigris (#4024) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ja, láttam. :((( Azt nem is értem, hogyan gondolták, főleg, hogy bevallottan vlogger cuccnak (is) szánják ezt az új A7C-s szettet. Legalábbis nekem így jött le. Vagy benéztem valamit? :D

A Olympus-nál van ugye tervben egy 8-25 (16-50) f/4. Na az még jó lehet (főleg, ha rendszerben maradok), de PRO obi, úgyhogy biztos jól megkérik majd az árát. Ez a Pana 20-60 viszont kitben kb. egy 100-as, ami elég jó ár. :K Külön ez is túl drága, de vázzal együtt nem rossz. Főleg, hogy most (meg még szerintem sokszor) jár melléjük egy Sigma 45mm f/2.8 is, ami mégiscsak egy ~500 dolláros lencse. ;]

Most ~830 itthon ez a szett, ami ha belegondolok, nem is olyan sok. Még a végén elgondolkozok ezen is. ;] Csak az a baj, hogy nekem kéne valami hosszabb alapzoom is (mint pl. Sony E-n a Tamron 28-200), de L Mount-ra nem látok ilyet. Erről van esetleg hír, hogy jönne ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#4027) madgie válasza Neck (#4021) üzenetére


madgie
titán

Hát a Northrup família olyan messze áll Geraldtól szakmaiságban, hogy arra nincs értelmezhető hasonlat :)

(#4028) PuMbA válasza madgie (#4027) üzenetére


PuMbA
titán

Nem mindenben. Tony-nak van 14 perces videója arról, hogy hogy működik a kontraszt és a fázis érzékeléses fókusz :) Elég részletesen elmagyarázza, beleértve magának a DSLR-ek AF szenzorának működését is.

[ Szerkesztve ]

(#4029) nozs23 válasza vond (#4026) üzenetére


nozs23
addikt

10-25 f/1.7 ;]

(#4030) Neck válasza PuMbA (#4028) üzenetére


Neck
veterán

Javaslom, nézz meg pár GU videót egymás után, aztán nézz meg újra egy Goofy Northrup videót, és érteni fogod :)

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#4031) PuMbA válasza Neck (#4030) üzenetére


PuMbA
titán

Jaja, tom. GU-ban csak szakmai videók vannak, míg Tony-nál sok a nem szakmai :) Tony-nál régen volt sok szakmai, amik egy része még mindig a kiváló, de ma már egyre kevesebbet csinál.

[ Szerkesztve ]

(#4032) MrChris válasza vond (#4026) üzenetére


MrChris
nagyúr

Azt a vázat szerintem elsősorban azaz obi adja el, mert ilyesmi nincs másutt. Bár maga a váz is elég jó, csak a sokat szidott AF a mumus. Az objektív támogatás is jól alakul és láthatóan bővítgetik.
Furcsállom, hogy elvileg a m4/3-ot, most pedig a FF szériáját 12 év veszteség (?) után se adta fel. Panasonic általában be se kerül az eladási listákba, tehát kb mindenkinél kevesebbet adhat el. Akkor hogy?

(#4033) madgie válasza PuMbA (#4028) üzenetére


madgie
titán

Mégsem képes beállítani a gépeket, soha.

(#4034) vihartigris válasza vond (#4026) üzenetére


vihartigris
őstag

[Csináltattam Neked 2 tesztnapot] :D

bármi reciproka a semmi

(#4035) vond válasza vihartigris (#4034) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Köszi, láttam. :D De csak ezért nem bumlizok fel Szombathelyről. :N Annyira nem érdekel.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#4036) vond válasza nozs23 (#4029) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Jól van, emberi árban és méretben gondolkozok. ;] :D Bár ennek valószínűleg az Oly 8-25 se fog megfelelni, legalábbis az elsőnek biztosan nem. :(

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#4037) vond válasza MrChris (#4032) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Patent kis lencse, így látatlanban is. :K És kitben nagyon jó ára van.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#4038) Stauffenberg válasza MrChris (#4032) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

A Panasonic eladásokban 2019-ben a Fujifilmmel volt egy szinten és éppen az Olympus az ami nem tudott felkerülni a Top 5 listára.

[link]

Ami igazán érdekes, hogy ezen a listán messze-messze a két legnagyobb vállalatcsoport a Sony és a Panasonic, nagyságrendileg azonos éves árbevétel mellett. Előbbi rendesen bevásárolta magát a második helyre (első lépés a Minolta felvásárlása volt, de a DSLR piacon sosem tudtak igazán felkapaszkodni és időben álltak bele a MILC-be, abba viszont nagyon keményen).

(#4039) MrChris válasza Stauffenberg (#4038) üzenetére


MrChris
nagyúr

Korábbi listákon (2014, 2018) emlékeim szerint az Olympus rendre előrébb volt a Panánál. Ennél több statisztikát most nem találtam.

(#4040) Stauffenberg válasza MrChris (#4039) üzenetére


Stauffenberg
Topikgazda

Tudom, régen mindig az Olympus volt a népszerűbb MFT márka (még ha a vége felé csak kicsivel is), de az akkor volt, talán nem véletlen, hogy mostanra ők dobták be a törölközőt és nem a Panasonic. Meg ugye kérdés, hogy a teljes ILC piacot vagy csak a MILC-et nézzük a market share adatoknál.

(#4041) kovsol


kovsol
titán

Sony A7C váz 850e Ft [link]
Sony Alpha 7C ezüst + Sony FE 28-60mm objektív 970e Ft [link]

Nem tudom még eldönteni sírjak-e vagy nevessek, miközben egy A7III ugye 580e Ft akciósan épp, és volt már olcsóbb is.

May the Force be with you!

(#4042) lugosi válasza kovsol (#4041) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Uhh hát ezeket az árakat megnyomták rendesen.
Hány % lehet ebből a korai felár? Mármint az első két hetes, míg másoknál is megjelenik?

[ Szerkesztve ]

(#4043) wms válasza kovsol (#4041) üzenetére


wms
senior tag

Ennyiért szerintem eladhatatlan :N

(#4044) kovsol válasza lugosi (#4042) üzenetére


kovsol
titán

Linkelhetem a sony központi szalont is. Pont ennyibe kerül ott is: [link] és ennyibe fog kerülni mindenhol, mert akkor ez a hivatalos magyar ár.

A kit objektív felára jóval nagyobb, mint amire számítottam.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#4045) lugosi válasza kovsol (#4044) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ez kemény, akkor nekem egy gonddal kevesebb, most úgyis egy ipad-re akarom ellőni a zsebpénzem :)

(#4046) Mr.Csizmás válasza kovsol (#4041) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

báz, majdnem bejött a 999 msrp jóslatom :U mondjuk mégegy bokánrúgás a forintárfolyamnak, és meg is lesz....

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#4047) vond válasza kovsol (#4041) üzenetére


vond
MODERÁTOR

A hülyének is megéri. :D Nem normálisak, komolyan. :((( Miközben tényleg nagyon jó ára van az A7III-nak, és volt nemrég 530 is.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#4048) Mercutio_ válasza vond (#4047) üzenetére


Mercutio_
félisten

Majd szóljatok ha már 3 parci használtan az A7 III :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4049) Lassú Víz válasza Mercutio_ (#4048) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Szerintem már a parcit sem úgy váltják mint régen... :D

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#4050) tvamos válasza kovsol (#4041) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ugy tunik, a Sony megmondta, hol mennyiert kell adni. (Pedig ugy tudom, ezt nem lenne szabad.)
[link] [link]

Nekem tetszik ez a vaz, foleg meretre. Egy Samyang AF 24mm f/2,8-cal pont jol hurcolhato lenne... a tekerok szamaval is megbaratkoznek, ugyis altalaban apertura elovalasztas modban hasznalom a gepet.
Kar, hogy a Sony ilyen eszement draga.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.