Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• A_ScHuLcZ

addikt

válasz Core2duo6600 #5688 üzenetére

A linkelt leírás elég szájbarágós, kb lehetetlen elrontani, de mégsem sikerült megcsinálni, mert a router nem jelenik meg a Netinstall programban.

Mindent pontosan úgy csináltam, ahogy a nagy könyvben meg van írva, kapott egy konfig resetet, a gépemet a 192.168.88.2-es ip-re, a netinstall-t pedig a 192.168.88.3-ra állítottam.

Próbáltam a reset gombos és a try-ethernet-once-then-nand módszert is, ugyanis winboxból reset óta be tudok lépni. A winbox belépés akkor megy, ha az eth2-5 portok valamelyikére csatlakozom (ugyebár defaultban ezek a bridge tagjai), az eth1-en nem, azt gyárilag wan porttá konfigurálja.
    Ezt csak azért írtam le, mert minden leírás az eth1-et említi, mint etherboot port.

(azt is próbáltam hogy eth5-n keresztül winboxal belépve kiadtam a /system routerboard settings set boot-device=try-ethernet-once-then-nand parancsot, majd átkötöttem magam az eth1-re, és úgy bootoltam meg, de semmi)

Ugyan áteresztettem a netinstall progit a tűzfalon, de azért megnéztem kikapcsolt tűzfallal is, természetesen a helyzet változatlan.

Tanácstalanságom miatt írok most..

Új hozzászólás Aktív témák