- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steve@prhw
őstag
Sziasztok
Kezdek őszülni, van egy nagyobb telephelyem, ahol a lakók "kedvessége" folytán nem tehettük fel a zárt, belső hálózatos AP-nkat, többszöri nekifutásra sem... Kényszerből UPC Business net lett oda, fix publikus IP-vel.
Más, távolabbi kis telephelyeken bejáratott módszer szerint terveztem itt is a dolgot: mivel Panasonic IP központunk van, ami "sima" VPN kapcsolattal nem működik (állítólag a saját rendszerük kellene hozzá, aranyáron, sokat nem erőlködtem rajta), ezért a mikrotik routerek office bridge-e VPN-en jön be, a telefonos bridge pedig EOIP tunnel-en. Így tökéletes, 10 telephelyen működik, különböző (mikrós) szolgáltatókkal.
Két ünnep között nyugi volt, megjött az ominózus helyre is a mikrotik router (RB1100AHx4), beüzemeltem. Az ipsec tökéletesen működik, viszont az EOIP tunnel nem. Mindkét oldalon úgy tűnik, hogy összeállt, viszont mindkét oldalon csak TX forgalom van, RX nincs. Szakadást nem jelez, látszólag minden OK, csak mégsem..
Húztam fel egy másik EOIP tunnelt a UPC és egy másik külső telephely közé, a jelenség ugyanaz.
Lehet valami korlátozás a upc neten, ami miatt nem megy az EOIP?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Eladó Xiaomi Redmi A2 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3513, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest