Új hozzászólás Aktív témák

• steve@prhw

őstag

Sziasztok

Kezdek őszülni, van egy nagyobb telephelyem, ahol a lakók "kedvessége" folytán nem tehettük fel a zárt, belső hálózatos AP-nkat, többszöri nekifutásra sem... Kényszerből UPC Business net lett oda, fix publikus IP-vel.

Más, távolabbi kis telephelyeken bejáratott módszer szerint terveztem itt is a dolgot: mivel Panasonic IP központunk van, ami "sima" VPN kapcsolattal nem működik (állítólag a saját rendszerük kellene hozzá, aranyáron, sokat nem erőlködtem rajta), ezért a mikrotik routerek office bridge-e VPN-en jön be, a telefonos bridge pedig EOIP tunnel-en. Így tökéletes, 10 telephelyen működik, különböző (mikrós) szolgáltatókkal.

Két ünnep között nyugi volt, megjött az ominózus helyre is a mikrotik router (RB1100AHx4), beüzemeltem. Az ipsec tökéletesen működik, viszont az EOIP tunnel nem. Mindkét oldalon úgy tűnik, hogy összeállt, viszont mindkét oldalon csak TX forgalom van, RX nincs. Szakadást nem jelez, látszólag minden OK, csak mégsem.. :( Húztam fel egy másik EOIP tunnelt a UPC és egy másik külső telephely közé, a jelenség ugyanaz.
    Lehet valami korlátozás a upc neten, ami miatt nem megy az EOIP?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés