Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
RB5009UG+S+In-nel az a problémám, hogy lassú az inter-VLAN routing. 1 hete van meg, előtte nem volt Mikrotikkel tapasztalatom, kíváncsi vagyok, hogy félrekonfiguráltam-e valamit. Bár sajnos találtam hasonló tapasztalatokat.
- SFP+ portban S+RJ10, abba megy a NAS. 2.5 Gbe-n (USB)
- eth1-ben desktop gép (Mac mini m2 pro), 2.5 Gbe-n (USB)
A két kliens különböző VLAN-ban vannak, iperf3-mal többnyire 1.5 - 1.6 Gb/s sebességet mérek közöttük.Az USB-s ethernet adapterekkel korábban teszteltem a mac mini és egy macbook air-t, akkor megvolt a 2.2 Gb/s. Akkor még erősen konfigurálgattam a routert, és emlékeim szerint akkor még nem volt bekapcsolva a bridge VLAN filtering. Lehetett az az oka? Ha az ki van kapcsolva, akkor a VLAN-t ignorálja a switch és L2-n megy a kapcsolat a kliensek között? Mindenesetre az USB-s adapterek jók, kábelek jók, auto negotiation jó.
/interface bridge vlan
add bridge=bridge comment=Management tagged=bridge vlan-ids=10
add bridge=bridge comment=Home tagged=bridge,ether5,ether6 untagged=ether3,ether4,sfp-sfpplus1 vlan-ids=20
add bridge=bridge comment=DMZ tagged=bridge untagged=ether1,ether2 vlan-ids=30
add bridge=bridge comment=IoT tagged=bridge,ether5,ether6 vlan-ids=40
add bridge=bridge comment=Guest tagged=bridge,ether5,ether6 vlan-ids=50
/interface bridge port
add bridge=bridge comment="nas 2.5g" frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether1 internal-path-cost=10 path-cost=10 pvid=30
add bridge=bridge comment=mac-mini frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=sfp-sfpplus1 internal-path-cost=10 path-cost=10 pvid=20
Firewall: Established és related forgalom a forward chainen fasttrack-re van rakva, rögtön utána van az accept rule. Raw rule-ok vannak, de egy accept prerouting szabály az elején se javít semmit a sebességen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AliExpress tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen program, ami...?
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OpenWRT topic
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest