Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17161) Reggie0 válasza Audience (#17160) üzenetére


Reggie0
félisten

A leiras nem azt irja, amit te mondasz. Ha megnezed, akkor pl. egy lokalis halozatnal csak az interfesz neve van ott a routingban. Ez azt jelenti, hogy az adott halozathoz azon az interfeszen kell kimenni a csomagnak, ehhez a MAC cimet lookupolnia kell. Ha IP cim (is) van megadva az azt jelenti, hogy nem kell MAC cimet lookupolni, hanem a default gw-nek megadott ipcimu gep MAC addressere kell kuldeni. Ezert van az, hogy a csak interfesz neves route-nak 0 lesz a distance, mig az IP cimesnek mar 1, mert ott egy masik host-on keresztul tortenik a kommunikacio.

Persze lehet, hogy peldaul PPPoE-nel van olyan okos a rendszer, hogy rajon az egy pont-pont tunnel igy logikusan csak a tuloldal MAC cime van es emiatt nem fogja izgatni, hogy az if neve vagy cime van megadva, de erre mondtam, hogy ki kell probalni.

Viszont ha ez mukodik akkor Marcelldzsonak csak a scriptes reszet oldja meg, a tobbire meg szukseg lesz. A packet flow/routing decision ugy megy, hogy eloszor a celcimhez keres routing szabalyokat lehetoleg minel rovidebb eredo distancevel. Ha versenges van, akkor mukodestol fuggoen sorrendben vagy esetlegesen round robin rendszerben kivalasztja egyiket. Majd miutan megvan, hogy a default gw milyen cim lesz annak megfeleloen valaszt interfeszt. Tehat a logika forditott, mint ebben az esetben varnak, nekunk elobb kene interfeszt valasztani es az interfesz szerint routingot.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.