- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Oké, ez eddig világos, de még mindig nem értem, ha az új kapcsolatoknak felveszek egy acceptet, hiba, mert minden ide tud tartozni, de ha nem veszek fel ide egy acceptet, akkor nincs is új kapcsolat...
add chain=input action=drop connection-state=invalid comment="Disallow weird packets"
add chain=input action=accept connection-state=new in-interface=LAN comment="Allow LAN access to router and Internet"
add chain=input action=accept connection-state=established comment="Allow connections that originated from LAN"
add chain=input action=accept connection-state=related comment="Allow connections that originated from LAN"
add chain=input action=accept protocol=icmp comment="Allow ping ICMP from anywhere"
add chain=input action=drop comment="Disallow anything from anywhere on any interface"
add chain=forward action=drop connection-state=invalid comment="Disallow weird packets"
add chain=forward action=accept connection-state=new in-interface=LAN comment="Allow LAN access to router and Internet"
add chain=forward action=accept connection-state=established comment="Allow connections that originated from LAN"
add chain=forward action=accept connection-state=related comment="Allow connections that originated from LAN"
add chain=forward action=dropEz ismét egy mikrotikes firewall rule list, itt is azt látom:
Invalid csomagokat az inputról eldobja, majd established majd related elfogad, ami ebbe nem tartozott bele eldob.
(bár nem értem akkor ezzel hogy lehet új kapcsolatot létesíteni, hisz ha én kiveszem a new accept rule-jaimat elmegy a net...eztán forwardról is eldobja az invalid csomagokat és megismétli forward chain-en amit az előbb, majd mindent eldob.
Meglátásom szerint ugyan ez történik nálam is csak nincs köztes drop rule.
De ha elmagyarázod ez miért nem igaz az én esetemben, megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest