Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10303) bacus válasza haxy27 (#10302) üzenetére


bacus
őstag

15 éve sem mentek másképp a dolgok, illetve akkor még minden szarabb volt.
A tcp/ip régebbi találmány 15 évnél, samba is volt már akkoriban, sőt az xp-n is volt tűzfal, még ha nem is volt olyan erőszakos mint win10-en.

A fájlmegosztás több portot is használ, illetve az ottani tűzfal letilt mindent ami nem a saját subnetjéből van. Egy win10 tűzfal alapból még a pingelést is tiltja még saját subnetből is, de idegenből meg pláne.

A tesztelés idejére tiltsd le az elérni kívánt gépen a tűzfalat, mindet, az utólag felrakott nod32, meg avast meg hasonló szarokat még inkább !
Ha jó a route, akkor ip alapon el fogod tudni érni a géped.

A \\gepnev wins szerver nélkül nem fog menni automatikusan, de megkerülheted, mert amennyiben IP alapon megy pl \\192.168.0.3 nál megjön a megosztás, akkor a külső gép hosts fájljába beirva már menni fog név szerint is. (de ezt is kézzel kell minden külső gépen, mig a belső hálózaton a gépeket fixre kell tenni...

Ha nem megy valami, de szeretnéd és nem ragaszkodsz az ingyenességhez, akkor írj rám privátban, megbeszéljük, vagy távolról megoldom akár.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.