Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr X
veterán
válasz
Rommel6600 #6196 üzenetére
Azért ha jól tudom, eddig sem volt engedélyezett az alkoholos állapotban vezetés. Akkor eddig hogy mentek miséről misére?
Távol álljon tőlem, hogy bántsam őket, de az az érzésem, hogy ezt a felvetést nem azok a papok találták ki, akiknek szükségük is lenne rá.
-
amol
addikt
Ez így van. Természetesen választható más alternatívája is a helyváltoztatásnak. Lovaskocsit, kerékpárt sem szabad ittasan vezetni. Itt nem ittasságról van persze szó, de a mennyiségekkel nem szeretnék tovább foglalkozni.
Rommel6600: igazad van. Csak kár hogy így elkurvult a nemzet hogy már az egyháznak sincs tekintélye.
[ Szerkesztve ]
-
amol
addikt
válasz
dabadab #6192 üzenetére
Egy kis torpe csoport megint a nyalat veri es plusz jogokat kovetel maganak
Mivel egyetlen pap egy hónap alatt többet és több embernek segít mint te az egész életedben fogsz, a legkevesebb az hogy tisztelettel szólj róluk. Törpe csoport... neked ennyit jelent a kereszténység. Hangoztasd csak. -
dabadab
titán
válasz
Rommel6600 #6189 üzenetére
Baromira nem volt felesleges.
Egy kis torpe csoport megint a nyalat veri es plusz jogokat kovetel maganak, vmifele feudalis megszokasbol. Ideje lenne a tudomasukra hozni, hogy azok az idok elmultak.
-
Mr X
veterán
válasz
Rommel6600 #6189 üzenetére
Miért járna egy papnak alanyi jogon ez a "kiváltság"?
#6190: A lényeg ugyanaz. Nem az alkohol bevitelét engedélyezi.
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz
Rommel6600 #6182 üzenetére
Azért a harmadik-negyedik miséje után zsinórban megnézném egy cingárabb pap szondáját...
Plusz a 0.1 ezrelékes tűréshatár tudtommal nem ennyi alkoholt enged meg, hanem csak a hibahatár miatt van.
[ Szerkesztve ]
-
amol
addikt
válasz
dabadab #6184 üzenetére
Ja, a két szép szeméért.
Mintha itt fontosabb indokok lennének.
pont ugy, mint barki mast.
Én például többre tartom őket mint "bárki" mást.Hagyjuk a fenébe, így is elég szomorú ez a kilenc a kettőhöz arány, elég sok mindent elárul. Van ahol mindez fordítva van.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
Ez kulonosebben nem erdekel. Ha elszinezodik a szonda, buntessek meg, ha nem, akkor nem: pont ugy, mint barki mast.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Nem szeretnének magasról tenni rá, ezért kérnek engedményt."
Es ez szerinted ez igy rendben van, hogy az ember begyalogol a hivatalba, hogy "kezitcsokolom, ez a torveny engem zavar, adjanak alola felmentest a ket szep szememert"?
Az onerot meg nyilvan a katolikus egyhaz egeszere ertettem, akik - ha lemaradtal volna rola - zsiros allami tamogatasokat is kapnak (es nem, nem csak az iskolakra meg a muemlekvedelemre, meg az ilyenekre, hanem a konkret hiteletre is), sot, az egyhaznak ugye tagjai a hivek is, talan ok is tehetnek vmit az ugy erdekeben, ha fontos nekik.
-
amol
addikt
válasz
Köszönjük. Én sem azt írtam hogy ha magába dönt fél litert akkor ne büntessék meg.
-
Rommel6600
őstag
válasz
dabadab #6170 üzenetére
[link]
Az Az elfogyasztott ital mennyiségéhez beírtam nagy bátran 100ml-t, az alkoholtartalomhoz pedig 12%ot.
Testsúlyhoz 70kg-ot, ami egy felnőtt férfi esetében nem annyira szokatlan, sőt még talán kevés is.
Az italfogyasztás óta eltelt időhőz fél órát írtam, ugyanis a mise végefelé issza meg a bort, de nem távozik azonnal, szóval a fél óra az kb reális.
Az eredmény 0.12, és 0,1 az még megengedett mennyiség most, az zéró tolerancia alatt is! -
amol
addikt
válasz
DeadMeat #6178 üzenetére
Akkor a pap is gyalogoljon.Vagy tomegkozlekedjen.
Napi több tíz kilométer gyaloglással még kevesebb pap lesz. Tömegközlekedés pedig nincs mindenhol.Vagy ha autora telik az egyhaznak,teljen soforre is.
Dúskálnak.A bortermelot is,a sorfozot is megbuntetik,ha megkostolja a termeket,akkor a papot miert nem?
Mert a papnak ez a KÖTELESSÉGE. -
amol
addikt
válasz
dabadab #6175 üzenetére
Vagy ugy gondolod, hogy barki magasrol tehet a torvenyekre a vallasa miatt?
Nem szeretnének magasról tenni rá, ezért kérnek engedményt. Különben nem tennék.Marad az, hogy sajat maguk oldjak meg a fuvarozast. Onerobol.
Önerőből? Bravó. A papi hivatás köztudottan jövedelmező.
Nem is értem hogy várhatod el tőlük hogy önerőből segítsenek -adott esetben- neked. Ennek ellenére sokszor megteszik.[ Szerkesztve ]
-
amol
addikt
válasz
bolondember #6177 üzenetére
Írtam, vannak kivételek de ettől még nem biztos hogy nagyobb lesz az arány. A pálinka nem misebor, azt nem kötelesek meginni, ilyen esetben természetesen büntessék meg őket.
-
-
bolondember
MODERÁTOR
az eddigi keresztmetszet alapján, hadd jelentsem ki, nagyobb az arány a papok között, akik isznak rendszeresen/ritkábban, mint akik nem.
Mondom ezt úgy, h fősulin katolikus kollégiumban laktam.Elkértük a kollégiumi lelkésztől az autót, ő meg megkínált minket pálinkával. Elhárítottuk. Visszaadtuk neki a kocsit, ledöntött (amikor elkértük akkor is) utána is egy-egy páleszt, majd beült az autóba és elment.
most akkor, h is van ez?
Persze, ez egy kiragadott példa, nem ilyen gyakori, de azért elgondolkodtató...
-
dabadab
titán
"Vagy úgy gondolod bárkinek van hatalma vagy felhatalmazása megváltoztatni a vallást a zéró tolerancia miatt?"
Igen.
Vagy ugy gondolod, hogy barki magasrol tehet a torvenyekre a vallasa miatt?"Akinek pedig ez az egyetlen válasza az jobban teszi ha megtartja magának a véleményét."
Az a baj, hogy semmilyen mas hozzaallas nem mukodokepes, foleg akkor nem, ha egynel tobb vallast/iranyzatot is megengedhetonek tartunk.
"Így két lehetőség maradt: Elnézni azt a kis mennyiséget vagy megoldani a papok fuvarozását. Gondolom ahhoz nem járulnál hozzá hogy ezt a te adódból fizessék.
Ilyen egyszerű ez."Jol gondolod. Meg az is igaz, hogy az elnezes nem mukodik, nem mukodhet.
Marad az, hogy sajat maguk oldjak meg a fuvarozast. Onerobol."Különben nem feltétlenül ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk, ugyanis ők nem az állam szolgái."
En se vagyok az allam szolgaja, ellenben polgara igen, pont ugy, mint ok. Es mint ilyenekre, azonos szabalyok vonatkoznak. Tudod, szekularis allam.
[ Szerkesztve ]
-
amol
addikt
Ez is egy lehetőség. Lenne, ha a misékre nem főleg idősebbek járnának, gyalog.
Különben nem feltétlenül ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk, ugyanis ők nem az állam szolgái. Persze az államban élnek, erről lehetne napestig vitázni de szerintem ez nem az a fórum. Kényes téma ez.[ Szerkesztve ]
-
amol
addikt
válasz
dabadab #6163 üzenetére
Többek között arról szól a cikk, hogy paphiány van, ezért kénytelenek egy nap több helyen is misézni, amihez elengedhetetlen a misebor. Vagy úgy gondolod bárkinek van hatalma vagy felhatalmazása megváltoztatni a vallást a zéró tolerancia miatt?
Mit gondolsz, miért miséznek? Azért, mert még mindig járnak misére, sok embernek a hit nagyon sokat jelent. Nem vagyok szentfazék, de ismerek mélyen vallásos embereket és egyik sem olyan alávaló szarcsimbók aki saját magát képzeli Istennek mint amilyenekkel nap mint nap találkozik az ember.Kezit csokolom, modern, vilagi demokraciaban elunk, tudod, allam meg egyhaz elvalasztasa. Egy ilyen kepzodmenynek arra a felvetesre, hogy "de hat nekem ezt mondja a vallasom" egyetlen valasza lehet: leszarom.
Nyugodtan tegezhetsz. Nem a vallása mondja, hanem ez a kötelessége. Hallottál már ilyenről? Akinek pedig ez az egyetlen válasza az jobban teszi ha megtartja magának a véleményét.Ha a papnak szabad par deci miseborral vezetnie, akkor masnak is szabad, mivel a pap nem elvez semmi kulonleges statuszt a tobbi polgarhoz kepest, ha meg a tobbieknek nem, akkor neki sem. Ilyen egyszeru ez.
Ha ennyire egyenlőnek érzed magad velük, akkor gondolom te is nap mint nap imádkozol az ő lelki üdvükért.Így két lehetőség maradt: Elnézni azt a kis mennyiséget vagy megoldani a papok fuvarozását. Gondolom ahhoz nem járulnál hozzá hogy ezt a te adódból fizessék.
Ilyen egyszerű ez.A teokrácia olyan politikai rendszer, melyben egy isteni elhivatású szervezet uralkodik. Szerinted itt ez van?
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
Rommel6600 #6167 üzenetére
Bocs, de te irsz hulyesegeket, lathatoan pl. fogalmad sincs, hogy hogyan mukodnek a tobb falut is kiszolgalo papok, de azert lelkesen nyilatkozol rola. Nyilvan ha csak tobb oras szunetekkel kellene lenyomnia a miseket, akkor az egesz kerdes fel sem vetodne, mert ennyi alkoholt annyi ido alatt siman feldolgozna a szervezete. Ellenben a valosagban az van, hogy a pap nekiindul es szepen vegiglatogatja az egymas melletti falvakat (amik azert nincsenek olyan messze, legalabbis itt a Dunantulon), mindenhol lenyomja a musort es megy tovabb.
Az meg mondjuk tovabbra is erdekelne, hogy Mo mikor lett teokracia.
-
Mr X
veterán
válasz
Már ne mazért, de te honnan tudod, hogy annak a papnak a szervezete, amelyik mise után így vezet, mennyi alkoholt bír el reakcióidő-csökkenés nélkül? Tök mindegy mennyit iszik, befolyásolja a reflexeit.
Másrészt a vallás mindenkinek magánügye, az ittas vezetés nem.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Ha nem inna misebort,nem kellene ilyen engedmeny nem?
-
Rommel6600
őstag
-
dabadab
titán
válasz
Rommel6600 #6165 üzenetére
Szerinted mirol szol a cikk?... Na?...
-
Rommel6600
őstag
Hagyd már rá szegényre, Ő biztos tudja.
Divat manapság ócsárolni valamit, sajnos ezalól az egyház sem kivétel. Pedig aki nem vallásos az jobban tenné ha nem mondana ilyen véleményeket. Az pedig, hogy nem vallásos az biztos, mert ha az lenne nem beszélne hülyeségeket.
Én sem vagyok hívő, de néha eljárok egy egy misére, és eddigi életem folyamám még csak olyan embereket ismertem meg az egyházon belül, akiknek azon nyomban adnék egy ilyen felmentést mint ami a cikkben is szerepel. Aki hívő, vagy csak kicsit is ismeri a helyzetet az tudja ezt. -
dabadab
titán
Kezit csokolom, modern, vilagi demokraciaban elunk, tudod, allam meg egyhaz elvalasztasa. Egy ilyen kepzodmenynek arra a felvetesre, hogy "de hat nekem ezt mondja a vallasom" egyetlen valasza lehet: leszarom.
Ha a papnak szabad par deci miseborral vezetnie, akkor masnak is szabad, mivel a pap nem elvez semmi kulonleges statuszt a tobbi polgarhoz kepest, ha meg a tobbieknek nem, akkor neki sem. Ilyen egyszeru ez.
-
Rommel6600
őstag
Igen, tart egy reggeli misét 8 órakor Bivajbasznádon, ahol elfogyaszt 1 deci bort, aztán egyet délben Kukutyinban megint 1 deci bor, és utánna még 4kor és este is tart egyet valahol ahol szintén megiszik 1-1 deci misebort. Azaz 1 deci bornál soha sincs több a szervezetében. Olyat pedig, hogy valaki óránként misézzen nem tudok elképzelni, tekintve hogy 1 mise is kb. 1 óra, ill arról volt szó hogy elszórt településeken tartaná ezeket, azaz utaznia is kell valamikor. Azaz egy nap nem tarthat 4 max 5 nél többet szvsz.
Ennyi mennyiséggel simán lehet vezetni. Nézzetek utánna, hogy Nickelsdorftól nyugatabbra mennyi alkohol lehet (vagy legalábbis nem olyan rég még lehetett, mostmár a sok EU szarság miatt nem biztos hogy így van, de van valahol egy táblázatom ami ezeket felsorolja) a véredben amivel még lehet vezetni! 1-2sör simán belefér némelyikbe, 1 biztos. Csak a magyarnál ez sem működne, mert mattarészegen még állítaná hogy 1 sört ivott, és hozná a tanúkat is... Ennyi, sajnos itt tartunk.
Az viszont az én megítélésem szerint oké hogy a papok kapnak ilyen kivételt (szerintem meg is érdemlik, olyat aki erre nem szolgálna rá, vagy visszaélne vele, nem ismerek, és az én általam ismert egyház szerint nincs/nagyon kevés ilyen lehet).Ami viszont biztos, az az, hogy szerintem amennyi iszákos pap ezzel megússza majd, annál még mindig sokkal többen fognak ittasan vezetni és/vagy ilyen-olyan módon megúszni a felelősségrevonást. Eddig is vezethettek azzal a kevéske miseborral a szervezetükben, mégsem hallottam még egy esetet sem amikor részeg pap okozott volna balesetet, ellenben nem pap, de részegen karambolozó autósról viszont folyamatosan hallani.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz
Rommel6600 #6159 üzenetére
" számos plébános egymás után több településen tart szentmisét, amely szertartásonként féldeci, egy deciliter bor fogyasztását jelenti. "
Most akkor hány deci borról beszélünk?
A másik, ha megállítja rendőr, meglobogttja a felmentését és már haladat is tovább. -
Rommel6600
őstag
Ti sem tudjátok értelmezni a cikket, csak elolvasni és hőbörögni.
Feketén fehéren benne van a cikkben: "született egy megállapodás, amely legálissá tette a papoknak "a misézéshez elengedhetetlenül szükséges alkohol" fogyasztását."Azt írják, az elengedhetetlenül szükséges, nem a mértéktelen alkohol fogyasztást. Nyilván ha a pap majd megfújja a szondát és az kiakad, majd őt is szépen beviszik, de ha csak kis mennyiséget jelez a szonda elengedik.
Ez a jelenség tipikus példája a mai oktatásnak: Nem mindenki tanul meg értően olvasni. Elovasni el tudja mindenki, de megérteni már csak nagyon kevesek.
De én vagyok a hülye, hogy foglalkozom az ilyenekkel, mikor lenne más dolgom isszerk: egyébként meg nem tudom mit vagytok úgy oda, senkinek sem árt meg 1 deci bor /1 sör. Akinek meg igen, azt nem engedném vezetni. A legtöbb ember viszont ugyanúgy vezet 2-3 sör után is, az ezt meghaladó mennyiség után van már probléma. A zérótolerancia okait nem itt kell keresni: Ezért vagyok azon a véleményen, hogy aki iszik ne vezessen.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Ez milyen szép...
És a legjobb, hogy eddig is így volt. Gratulálok a törvényhozóknak. -
Ma hallgattam justmusic.fm-et, mesélik a műsorvezetők mennyien nézik az oldalt és hallgatják a zenét.
Ezután nem sokkal, vhogy feljön a bünti módosítás téma és kiböki az egyik, hogy neki 17 pontja van és az új évnek hála nem lett meg a 18, mert vhogy elévült.
Aztán jön, hogy ittas vezetéstért 70.000 magyar forintot fizetett 4 rendőrnek, meg hogy a szonda majd szétrobbant és ezt adásban mondja.
Ezután kiderült, soha nem köti be magát, mert a terepjáró megvédi, tudniillik fojtja az öv. -
amol
addikt
Megjavíthatnák belőle ha van még belőle
De addig sem baj ha van tábla.
Furcsa döntés, én egyelőre nem bánom. Majd kiderül mi sül ki belőle, nem jósolgatok.
A rendőrség költségvetésébe nem látok bele, de nem hiszem hogy tellik a határőrök fizetésére, az új radarokra, az autókra (ha a határőrségiek nem jók) stb.
A rendőrség ugyanis nem jutalékot kap mint a vállalkozók, őket nem így ösztönzik a teljesítményre. Közlekedési rendőr fizetése nem nő attól hogy több gyorshajtót kap el.
Ha rosszul tudom finoman szidjatok -
Warnen
tag
Vagy megjavíthatnák az utakat a befolyt útalapból, meg satöbbiből. De ilyet, hogy maszek vállalkozóknak, önkormányzatoknak, közterület felügyeleteknek sebességmérési jog? Szerintem abszurd. Ugyanakkor a rendőrség nem tudja feladattal ellátni a felszabadult határőröket....vagy rosszul tudom?
-
amol
addikt
Annak jó akinek bevétele van az üzemanyag jövedéki adójából. Ezek nem mi vagyunk.
Még mindig jobb ha kirakják a táblákat mintha azt sem tennék, mert az meg a szerelőknek lenne jó. Persze nem ez lenne az ideális megoldás de így legalább van esélyed hogy megtartsd a futóműved.[ Szerkesztve ]
-
Warnen
tag
válasz
Khelben #6142 üzenetére
Egyetértek. Ha kátyús, repedt, töredezett az aszfalt, tegyünk mindenhova 30-as, meg 40-es táblát, aztán el van intézve. Nálunk Miskolcon az utak állapota kritikán aluli, tele is van a város ilyen 30-40es táblákkal. A maszek meg persze hogy ráharap a mérésre, hisz pofon egyszerű pillanatok alatt hatalmasat szakítani. Ha ezt bevezetik, félek minden sarkon áll majd egy 30-as tábla, és egy radar. Megoldják. Pénzért mindent.
Nem is értem, hogy születhet ennyire idióta gondolat az illetékesek fejében. Sok a kint felejtett, és az utak balkáni állapota miatt kirakott tábla. Ha mindenki eleget tesz a (sokszor indokolatlan, és fölösleges) korlátozásoknak, még nagyobbak lesznek a dugók, és a benzinfogyasztás is megnő. Ja, hogy az csak jó? De kinek?
-
Warnen
tag
Bocs, ha már volt, de erről kinek mi a véleménye? [link]
-
Rommel6600
őstag
válasz
Winner_hun #6139 üzenetére
Aha, oldja, oké és akkor mi van? Van nálad a belvárosban benzin? Elképzelem ahogy ráspriccelik az ablakomsót és szétkenik a szélvédőn az ablaktörlővel
Ez lesz az első reakció, nem a benzines mosás.
Még ha benzines az autód, akkor se fogsz tudni szippantani belőle, és lemosni valamivel a belváros közepén. Legalább egy benzinkútra el kell menni, vagy venni lakbenzint, vagy haza kell menni. A kosz pedig csak, szépen ragad rá...[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
félisten
válasz
Rommel6600 #6127 üzenetére
Szilikon spray-re: benzin úgy oldja mint a huzat
-
DeadMeat
nagyúr
Nalunk a rendor is megcsinalja ugyanezt.Sot a kib** szekuritisok is.Tegnap is megalltak a 2*2 savos fout szelso savjaban 4-en (3 szekus fasz meg 1 fakabat) beszelgetni.Termeszetesen keresztezodestol 2 meterre sem volt az elso auto,es meg a mellette levo zebran is parkolt 2.
Szoval amig ok ezt megengedik maguknak,addig nem varjunk mast mastol sem.. -
amol
addikt
-
fokukac
nagyúr
válasz
én a "köcsögmód parkolok" matricákat ragasztgatom
-
Mr X
veterán
válasz
Ezt én is úgy tudom utálni... És forgalmasabb utakon is ez van. Például XVIII. ker. Ady Endre út. Tele van járdaszigetekkel, középen villamos. És az istenbarma leb*ssza a kocsit a járdasziget meg a szélső járda közé, amíg bemegy kávézni egyet. Még azt sem mondhatom, hogy elfér, mert időnként igencsak centizni kell. És minden kereszteződés után ott virít a megállni tilos tábla.
A poén az, hogy innen nincs messze a rendőrség. Mégsem történik velük semmi. Komolyan mondom, az ilyen rohadt patkányok autóját én is szívesen vitetném el.
-
amol
addikt
válasz
Hasonló sztori: Társasház, mélygarázs. Srác szeretne beállni, de egy "nagy fekete autó" áll az ajtóban, melette két smasszer.
- Bocs, de a főnök a szomszéd házban kurvázik, és amíg nem végez maradunk.
Érdemes lett volna vitába szállni? Kocsi maradt az utcán. Nagyon remélem hogy ezeket is utoléri a sorsuk. -
Rommel6600
őstag
Hasonló volt nagyfateréknál is, beállt egy paraszt délután a KAPUBEÁLLÓba (társasház), és senkié sem volt az autó (értsd: az összes lakó meg lett kérdezve, a közeli rendezvényen be lett mondva), este 10kor még ott volt. Szomszéd már jó ideje be akart állni, kihívák a zsarukat. Mivel nálunk Szegeden hétvégén nem fizetős a parkolás, nincsennek szolgálatban a "lopósautók" (nemröhög, nálunk így mondják
). 3 óráig ott villogott a rendőr, és a rendőrség elintézte hogy mégis kijöjjön egy. El is vitték mint annak a rendje. Nem lennék kíváncsi arra a számlára amit kapni fog, lévén a rendőrséget is biztos ki kell majd fizetni, ill az este az ágyból behívott szeparkos autóelvivő díját is. Hogy szép ki összeg, ill élete legdrágább parkolása volt, az biztos. Azt megértem hogy a belváros legközepében nincs hely, de hogy kapubeállóban parkoljon valaki azt nem. Várakozás az még rendben van, én is csináltam már ilyet, de amint jött valaki elálltam.
Az viszont már borzasztó, hogy 30 métert nem képesek megtenni némelyek gyalog. Ma, a kisstadion előtt ott volt leb@szva az úton(egy egy sáv, egy hogy mondják? egysávos?) egy bmw, közvetlen a bejárat előtt, mert a szentem már nem volt képes a 30 méterre lévő parkolók egyikébe beállni...
Az ilyennek is legszívesebben kitekerném vagy 2 szeleptűjét, egy azért kevés mert egy pótkereke általában minden autónak van.
Vagy ami még jobb: Szilikon spray. Rá a szélvédőre, és mosd le paraszt ha tudod! Ragad rá a kosz, nem jön le, szétmaszatolódik, az eltávolításához melegvíz, ultra miegymás kell, de még az is alig visziSzóval párszor neki kell gyűrkőzni mire lemossa az ember. És A hatás garantált, csak ajánlani tudom, még kárt se tesz az ember a kocsiban.
-
biker
nagyúr
miért parkolnak a pest környéki agglomerációban is úgy, mint egy állat című rovatunk...
ez a paraszt egy szőke nő volt, megjött, leparkol a ház elé, majd a TÚLOLDALI kozmetikába bement.
paraszt1ez a paraszt reggel 10kor már itt állt, a kép délután 14:30kor készült. a skodámmal ha el akarnék menni, igen nehéz lenne, mert belóg 30cmre az eleje.
paraszt2
ha reggel még ott lesz, esküszöm, elvontatom valahogy.mindkét esetben jól látható, bőven van üres parkoló, ahova rendesen be lehetne állni
-
dragonfx
veterán
ilyne esetben átmehetsz a piroson, nem veszélyeztetsz senkit...
Van erre egy jó szabály....nem az alényeg zöldön menj át mert gyalogos akkor is lehet és akkor elbaxod mert zöldöed volt?.ugye hogy nem, elenben akkro ellentetje is igaz ha pirosba nem jön mér ne mehetnél át..ha mást nem akadályozol.
Detto mint a lámpa állsz zebránál,mikor mész ha zöld van vagyha látod megállnak/nem jönnek autok?..szerintme gyértelmű a válasz 2. -
biker
nagyúr
hát igen, közlekedésmérnöki kérdés...
- vasárnap harasztiból be az obiig a lámpák szigorúan piroshullámra vannak állítva. ha a mostani kocsimmal jól elrajtolok, még épp a sárgán átmegyek a második lámpán, de a harmadikon már akkor sem.
- vasárnap ugyanezen a szakaszon rendre zöldet ad a gyalogos forgalomnak olyan helyeken, ahol 1: nyomógomb van, 2: vasárnap nincs gyalogos közlekedés, mert az átjáró az ottani gyárakhoz vezet (pepsi, fég, stb) itt napi 5gyalogos van, ellenben a kocsik rendre megállnak és várnak.
- ugyanekkor pirosat ad rendre a mellékutcából kikanyarodóknak, ahol senki sem áll.
könyörgöm, 20éve vannak lámpáknál forgalom érzékelők, zebránál nyomógomb, miért nincsenek bekötve????
-
brd
nagyúr
A problémám nekem nem a közlekedésmérnökökkel van, hanem azokkal, akik Istenként hoznak szabályokat Magyarországon. Igen, a közlekedési szabályok megszegéséért osztogatott büntetést is ilyen emberek határozzák/határozták meg. Holott, az eredeti célt (biztonságos közlekedés) nem azzal kellene elérni (nem is lehet, majd figyeld a statisztikát, hogy változik-e...), hogy egy jól bizonyítható és büntethető, ámbár önmagában minimális veszélytöbbletet hordozó szabályátlépésért büntetünk (pl. 50 helyett 60, vagy 130 helyett 150 az olyan sok, hát hülyék ezek???). Nem, nem a gyorshajtás okozza a baleseteket, nézzük már meg az egyes balesetek okát! Mutasson bárki olyat, amelynél az egyetlen (mondom egyetlen!) ok az volt, hogy nem tartotta be az illető az adott szakaszon a korlátozást (kivéve persze az extrém eseteket, mint pl. városban 150...)! Az lehet, hogy gyorsan is ment az okozó, de nem ez önmagában okozta a balesetet, hanem egy másik döntése is közrejátszott (ezt még meg tudom előzni, elég jó ez az út ehhez a sebességhez, vagyok olyan jó sofőr, hogy ilyen sebességnél is biztonságosan vezessek, híres ember vagyok, a fizika is az én seggemet nyalja stb.). Persze ha erre valaki azt mondja, hogy igen, de a lassabb haladás kevésbé súlyos balesetet okoz, akkor én erre azt mondom, hogy persze, akár gyalog is mehetünk. Vagy inkább tényleg megtaníthatnánk az embereket járművet vezetni (szigorítani a számonkérést, és mondjuk valahogyan azt is vizsgálni, hogy mekkora felelősségérzete van az adott embernek), persze tudom, ezt nehezebb (lenne) megtenni. Meg a bevételek is csökkennének...
-
amol
addikt
Azért egy kicsit talán
Én nem azt vallom hogy a szabályok csak irányadók és a táblák dísznek vannak és nem érzem úgy hogy csak azért érdemes betartani őket hogy ne büntessenek meg. Akik kitalálják őket lehet hogy nem agytrösztök, követnek el hibákat és nem lehetnek ott egyszerre minden kereszteződésnél, táblánál stb. de ez egy külön szakma (közlekedésmérnök) és valószínűleg jobban értenek hozzá mint itt bárki. Nem igazán láttam értelmét ezen tovább vitázni. -
amol
addikt
Nem veszem az írásaimat szentírásnak de nem ok nélkül írom őket.
Olyantól még nemigen volt kirohanás aki nem hangoztaja állandóan milyen kihágásokat követ el és hogy ezek mennyire rendben vannak. És velük nem is szálltam vitába.Te egy olyan mondatra reagáltál amit nem neked cimeztem és még köze sem votl a reakciódnak a dologhoz.
Nem nekem címezted de nem is támadó célzattal írtam, ez az amit félreérthettél.Miért csőlátás az ha valakinek nem tetszik hogy az emberek mit meg nem engednek maguknak az utakon?
Ha normális stílusban írtál volna, már rég lezárhattuk volna a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- ASUS TUF Gamer Laptop 144Hz Ryzen 7 3750H 16GB DDR4 512GB NVMe SSD RTX 2060 6GB GDDR6 192bit Jó Aku
- 2db WD Red 4TB NASware 3.0 - WD40EFRX
- Huawei Soyealink B535-333 4G 4g+ CPE 3 LTE router független 4G+ sim-es
- Dell Magyar Gamer Laptop i7 6700HQ 16GB DDR4 256GB NVMe SSD 640GB GTX 960M 4GB GDDR5
- teljesenÚJ csak aktivált Apple iPhone 16e 128GB White ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest