Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • amol

    addikt

    válasz dabadab #6163 üzenetére

    Többek között arról szól a cikk, hogy paphiány van, ezért kénytelenek egy nap több helyen is misézni, amihez elengedhetetlen a misebor. Vagy úgy gondolod bárkinek van hatalma vagy felhatalmazása megváltoztatni a vallást a zéró tolerancia miatt?
    Mit gondolsz, miért miséznek? Azért, mert még mindig járnak misére, sok embernek a hit nagyon sokat jelent. Nem vagyok szentfazék, de ismerek mélyen vallásos embereket és egyik sem olyan alávaló szarcsimbók aki saját magát képzeli Istennek mint amilyenekkel nap mint nap találkozik az ember.

    Kezit csokolom, modern, vilagi demokraciaban elunk, tudod, allam meg egyhaz elvalasztasa. Egy ilyen kepzodmenynek arra a felvetesre, hogy "de hat nekem ezt mondja a vallasom" egyetlen valasza lehet: leszarom.
    Nyugodtan tegezhetsz. Nem a vallása mondja, hanem ez a kötelessége. Hallottál már ilyenről? Akinek pedig ez az egyetlen válasza az jobban teszi ha megtartja magának a véleményét.

    Ha a papnak szabad par deci miseborral vezetnie, akkor masnak is szabad, mivel a pap nem elvez semmi kulonleges statuszt a tobbi polgarhoz kepest, ha meg a tobbieknek nem, akkor neki sem. Ilyen egyszeru ez.
    Ha ennyire egyenlőnek érzed magad velük, akkor gondolom te is nap mint nap imádkozol az ő lelki üdvükért.

    Így két lehetőség maradt: Elnézni azt a kis mennyiséget vagy megoldani a papok fuvarozását. Gondolom ahhoz nem járulnál hozzá hogy ezt a te adódból fizessék.
    Ilyen egyszerű ez.

    A teokrácia olyan politikai rendszer, melyben egy isteni elhivatású szervezet uralkodik. Szerinted itt ez van?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés