Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hatás, ellenhatás törvénye. Pont akkora erővel nyomja a labda a betonfalat, mint a betonfal a labdát nyilvánvalóan. Egyébként pl. elmozduló beton akár jobb energiaelnyelő lehet, mint egy deformálódó felület.
Betonerőművek, megvan? Pl. egy lövedék energiáját hatékonyan nyeli el a sóder. Anno a lőtéren azzal volt töltve a védőfal....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
mephi666
nagyúr
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Szoszo94
őstag
válasz Reggie0 #52492 üzenetére
Olyan nem létezik, hogy valami semennyire se nyelje el az energiát. Akkor meg lehetne oldani az örökmozgót is, légüres térben két betonfal között pattogó labda, megyek is levédetni
A betonfal is elnyeli, csak jóval kevesebbet, mint a céleszköz a videóban. Falnál az energia nagyon nagy hányadát már az autó nyeli el, azért nem is marad belőle szinte semmi.[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
MasterMark
titán
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #52491 üzenetére
Egyaltalan nem. Ha elnyelne az energiat, akkor kisebb serules erne, mert kevesebb energiat kene az autonak es a testednek elnyelnie. Ehhez kepest a betonba utkozve torod ossze a legjobban magad. Ha 100 kobmeter tollpihebe erkezne es semmi bajod nem lenne, az azert lenne, mert elnyelte az osszes energiat es neked nem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Na megint egy büntis videó...40k-s birsággal.
-
Reggie0
félisten
A betontomb nem igazan nyeli el az energiat.
(#52477) aprokaroka87: A felfestes alapjan nagyjabol 20 metert veszfekezett - ezert kapcsolt fel a veszvillogo automatikusan - , elotte ki tudja mennyit es mennyire lassitott. Egy atlagos autonak 36 meter kell 100-rol, hogy megalljon veszfekezessel. Ha kb. 1 masodperccel elobb veszi eszre, ami extra 27-35 metert jelent, akkor talan meg is tudott volna allni.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz aprokaroka87 #52477 üzenetére
Persze, ezt nem is vitattam, arra az idióta túlzásra gondoltam, hogy szinte fékezés nélkül csapódott be.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Siriusb
veterán
Ismét egy iskolapéldája annak, hogy a sok hülye azt sem tudja, miről ír és ez még nyilvánosságot is kap: [link]
Aszongya: esztelen forduló -
Viszlát
addikt
válasz philoxenia #52473 üzenetére
Érthetetlen, amikor a személyautó műanyagjai sem sérültek. Mondjuk már a cím és a látottak sincsenek köszönőviszonyban, egyértelműen látszik, hogy fékezett ezerrel, csak nem tudott megállni.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz philoxenia #52473 üzenetére
Tudomásom szerint az MK a Verdegro vállalat megoldásait használja
Ezeken szokott pl villogni egy hatalmas nyíl, ami már messziről látszik.. persze van aki nem látja, vagy látja csak nem érti....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #52472 üzenetére
a sofőrt és a munkaterületet is megvédő ütközési energia elnyelő szerkezet viszont használhatatlanná vált.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
titán
válasz aprokaroka87 #52470 üzenetére
Kemény. Mondjuk a becsapódás jóval kisebb tempójúnak tűnik és gyakorlatilag az autó sem sérült meg, legalábbis nem látszik.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
-
nyikszi
őstag
Nem tudom hol van.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
t72killer
titán
válasz Pickit3 #52457 üzenetére
Nekem is grafikusmunkának tűnik Kicsit érdekes, hogy a furgon eleje széthullik egy hátulról érkező autótól...
Mondjuk a valódisága mellett szól az egyébként hibátlan kompozíció, még a jelenet tükröződése a motorháztetőn is hibátlannak tűnik.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Pickit3
aktív tag
Kicsit közel volt [link]
-
Siriusb
veterán
Nagyon durva: [link]
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Hát, hogy összevissza elfogynak a gyalogos sávok balra jobbra, nem is szaggatottan szemben ráadásul, hanem csak úgy lecsapják. Érdekes felfestés.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
titán
Bosszút állt a tilosban parkoló autókon a Németországban dolgozó magyar buszsofőr
Több száz autó kerekét szúrta ki egy magyar férfi Németországban 2016 óta, írja a 112press.hu a Tag24 cikkére hivatkozva. Az 59 éves K. Tibor a chemnitzi közlekedési vállalat buszsofőrjeként dolgozik, és annyira idegesítették a szabálytalanul parkoló autók, hogy éjszakánként bosszút állt a sofőrökön, és kiszúrta az autógumikat.
Egy idő után annyira beteges lett ez a szokása, hogy a saját autója kerekét is kivágta. Nagyjából 40 ezer euró kárt okozott, és volt olyan autó, amelynek kétszer is kiszúrta a kerekét.
74 ESET MÁR BIZTOSAN AZ Ő NEVÉHEZ FŰZŐDIK, DE A VÁD SZERINT NÉGY ÉV ALATT ÖSSZESEN 310 AUTÓN ÁLLT BOSSZÚT.
A rendőrök végül úgy kapták el, hogy csapdát állítottak neki. Szándékosan tilosban parkoltattak egy autót, Tibor pedig kiszúrta a kerekét, és utána nem sokkal elfogták. Már a bíróság előtt az ügye, júliusban lesz a következő ülés. -
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #52446 üzenetére
Sokkal inkabb azert, mert lecsapnal ra, ha szerinted jo aron lenne, mert befektetes, de villanyautobol nem vennel ot ugyanolyat egyszerre magadnak.
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #52443 üzenetére
Hat nem egeszen, csak nem mindegy, hogy valaminek a felvasarlasi laz tartja fenn az arat, vagy a technologiai korlatok. Az elektromos auto sem azert draga, mert mindenki azt akar venni es nem tudjak kiszolgalni az igenyeket, hanem mert jelenleg csak dragan tudjak eloallitani.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #52441 üzenetére
Mert az penzhelyettesito eszkoz
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Reggie0 #52440 üzenetére
Gondolj az aluminiumra, az dragabb volt, mint az arany, amig nem talaltak egy jo modszert az eloallitasara, most meg olyan filleres, hogy uditoket palackozunk bele. Na a villanyauto is ilyen, majd lesz olcsobb.
Gondolj az aranyra, az maradt olyan drága mint volt....
Valamelyik estélyen egy híresen szép, de kissé butácska táncosnő került az erősen kritikus drámaíró, G. B. Shaw mellé… − Nekünk tulajdonképpen össze kellene házasodnunk! – mondta a csevegés lendületében a hölgy. – Képzelje, milyen csodálatos gyermekeink lennének, ha az ön eszét és az én szépségemet örökölnék. − Valóban! – merengett az ötleten Shaw. – De mit csinálunk, ha fordítva sül el a dolog, és a gyerekek az ön eszét meg az én szépségemet öröklik?
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #52439 üzenetére
Is-is. A litiumot feldolgozni is nehez, mert baromi reaktiv es sok energiat tarol, igy kulonbozo soibol redukalni is sok energiat igenyel, valamint nem tul gyakori anyag. Amugy a villanyautozas veget nem feltetlen jelenti, fejlodnek az alternativ kemiaju akkumulatorok is, mint pl. a natrium-ion akku.
Gondolj az aluminiumra, az dragabb volt, mint az arany, amig nem talaltak egy jo modszert az eloallitasara, most meg olyan filleres, hogy uditoket palackozunk bele. Na a villanyauto is ilyen, majd lesz olcsobb.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Reggie0 #52438 üzenetére
hotarolos acel labos bonyolultabb es osszetettebb, mint egy aranykanal, az utobbi megis dragabb
Ilyenkor két eset lehetséges:
1; Annyira ritka az anyag, hogy azért drága. Ez esetben elfelejthetjük a villanyautózást.
2; Az anyaghoz jutás olyan sok energiába és anyagba kerül, hogy azért drága. Ez se sok jóval kecsegtet...
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #52396 üzenetére
Ha kevesebb anyagbol all es egyszerubb, az meg nem jelenti azt, hogy fajlagosan nem dragabb. Peldaul egy hotarolos acel labos bonyolultabb es osszetettebb, mint egy aranykanal, az utobbi megis dragabb.
(#52395) doeeg:
Szerintem nem, inkabb elkanaszodtak az erre hajlamos emberek. Mar a karanten alatt is sokkal tobb volt a piroson athajto, most meg aranyaiban tobben is vannak, mint a karanten elott. Pedig a forgalom mar visszaallt a normalis szintre.(#52409) t72killer: Majdnem annyira gyilkossagi kiserlet, mint amikor a postan ralepnek a labadra.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52435 üzenetére
A cikkíró mentségére legyen szólva, a videó azért elég gyengusz felbontású és frekijű. Nem tiszta, hogy mozgott-e a kocsi, amikor érintkezett a két jármű (ha igen, az = elsodrás).
De valóban, nem az átmegyekrajtakétkerékkel full gázolásról van szó, ami a blikkes címet olvasva az embernek instant beugrik Következő linkelésnél próbálok nem blikkes forrást megadni
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz syberia #52434 üzenetére
De ha egyszer ez történt? Nem értem miért fáj nektek, hogy ez történt? Ott van a videón, meg lehet nézni.
Ha kirakod az öklöd és valaki belefut, akkor nem te ütötted arcon, hanem belefutottak a kezedbe.
Ez nincs azzal összefüggésben, hogy ki a hibás, erről nem is mondtam semmit. Annyi volt a lényeg, hogy a cikkben hatásvadászabban van leírva a sztori, mint ami valójában a videó alapján történt. Ez nekem nem tetszett, főleg hogy ez már a második ma.
Switch Tax
-
syberia
veterán
válasz MasterMark #52410 üzenetére
Értem már. Tehát ha valaki váratlanul orrba vág a semmiből, akkor nem a másik keze, hanem az arcod ment bele az öklébe! Fuck Logic!
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
dh66e
veterán
válasz MasterMark #52431 üzenetére
Mondom én hogy trolkodsz teeeeeee!!!!
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52431 üzenetére
Amit írnak, az mozgó autót feltételez az ütközés pillanatában, (ld a kocsi helyzete az útmintákhoz képest) úgy néz ki, mintha pont akkor állna meg a kocsi, amikor az elöl haladó bringás elrepül.
Az ügyvédek fognak ezen egy sort agyalni azért, bár nekik meglesznek a kaszni karcolásaiból megfejtett okosságok is. (nekünk kétlem, hogy ezt lehozná a sajtó).
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz MasterMark #52429 üzenetére
Hagyd már a klikkbájtos Blikket hogy hogy fogalmaznak....nem ez a lényeg.
-
MasterMark
titán
Ki véd bárkit is? Nem mondtam, hogy nem rántotta rá a kormányt.
Annyit írtam, hogy nem lökte meg. Több képkockáig mennek egyenesen egymás mellett. Akkor esik föl, amikor lefékez mivel beakad a keze a tükörbe.
Azért fontos ez, mert rosszul írják a blikkes cikk címében és magában a cikkben is.
t72killer: Mást próbálsz megmagyarázni, mint amiről beszélek. Sosem kérdőjeleztem meg, hogy szabálytalan lett volna az autós. Önmagában már az is szabálytalan hogy ráhúzza a kormányt.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52424 üzenetére
Bingó, kb annyi, mint a bringa kormánya. Ez szted szabályszerű közlekedés az autós részéről?
Újranézve a kritikus 22.másodpercet, igazad van, a kocsi oldalában (tükör, kilincs, akármi) akadhatott el - ami nem tudom miben enyhítené a sofőr akcióját, kb olyan, mintha a cserbenhagyásos gázolásnál azon próbálnánk a büntetési tételt eldönteni, hogy a bal vagy a jobb kerék nyírta ki jobban az alulmaradt szerencsétlent.
Egyébként a kocsi hátuljára felkenődő asszonykára: tudomásom szerint a másik féktávján belül megjelenni sem szép cselekedet. Egy dolog, hogy a kamerák elterjedése előtt az ilyen barmok megúszták, attól függetlenül szándékos balesetokozás, ami puhatestű alany esetén igen jó eséllyel végződhet komoly sérüléssel.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz MasterMark #52426 üzenetére
Ne viccelj már, rárántotta a kormányt.Hogy tudod védeni ezt a hülyegyereket?
-
dh66e
veterán
válasz MasterMark #52415 üzenetére
Nagyon jól trollkodsz.
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52422 üzenetére
Hány centire haladt szerinted a kocsi az út szélétől?
-
MasterMark
titán
válasz mephi666 #52420 üzenetére
mintha karot dugtak volna az elso kerek kulloi koze
Ezért mondom mintha megakadt volna valamiben.
t72killer: De nem is ütötte el. A biciklisek mentek neki az autónak.
Egyébként pont akkor esett föl, amikor lefékezett az autó. Miután a válla is kificamodott, szerintem a karjával akadt be a tükörbe. A hátsó meg belement a hátuljába.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52419 üzenetére
Gázolás nem történt. Az elütés tágabb fogalom. Lehet nem is létezik a közlekedésrendészeti szótárban így?
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz MasterMark #52419 üzenetére
Beleakadt a kormany a tukorbe... lefekezett az auto, a kormany bal oldala beleakadt a tukorbe es jott a bukfenc, hatul halado biciklis meg felkenodott a kocsi hatuljara... kijar ez alapjan a felvetel alapjan a buntetes az autos hulyegyereknek
Ui: az is lehet, hogy huzta a bringas a feket, dolgozott a tehetetlenseg, majd a tukor teljesen megfogta... parhuzamosan van a kocsival vegig, olyan az eses, mintha karot dugtak volna az elso kerek kulloi koze
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52417 üzenetére
"már egyenesen megy"
Mégjobb, akkor bizony a kocsi orra lesz a ludas. Egyébként ezt annyira nem atomfizika megfejteni, a helyszínelő megkuksizza, hol van sérülés a kocsin. Egyébként tükörrel elsodorni sem illik a puhatestűt, pláne nem szándékosan.
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52415 üzenetére
Ne szórakozz már, a tükörtől repül oldalirányba másfél-két métert egy 80kilós ember?
Egyébként miafrancot keres a biciklisek nyakában, amikor korábban rendesen átsorolt a másik oldalra, mintha annak rendje-módja szerint kikerülné őket? Szembe senki se jött.
Ezen sokat nem lehet mosdatni, mivel nem vágtatott szembe a Szipirtyószentgyörgyi Szűz rózsaszín unikornison, elég egyértelmű, hogy szándékos volt a manőver, melynek során oldalról találkozott az egyik bicajossal == szándékosan ütközött vele. A másiknak pedig féktávján belül vágott elé, szintén szándékosan, ütközést okozva.
Esetleg utóbbit kipróbálom, amikor a jogsimentesített tag bringázik, egy alacsonyplatós járművön, megpakolva betonvasakkal. Gondolom csak vmi finom szabálysértést követek majd el?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz MasterMark #52410 üzenetére
Az előréb haladót oldalról lökte meg - különben nem az árokba repült volna.
[ Szerkesztve ]
-
-
tibcsiworld
aktív tag
640 km felett a Tesla Model S hatótávja
És az új akkut még csak most fogják bemutatni!
-
t72killer
titán
szándékosan gázolt el egy bicikliző házaspárt a 18 éves sofőr
Olcsón mérik arrafelé a kettős emberölési kísérletet...
-
syberia
veterán
Szép volt! De legalább nem ütött el senkit.
Engem 2 napja kerékpározás közben, egy mobilját nyomkodó hülye p*csa akart kivasalni, úgy rohant bele a körforgalomba, mintha kihalt országúton kocsikázna.
https://howbad.info/
-
dh66e
veterán
válasz MasterMark #52405 üzenetére
Na jó ,de legalább elkapták a tetvet.Az is valami.
-
dh66e
veterán
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz tyielow #52402 üzenetére
meg amikor kínából elárasztják a földet teherhajókon keresztül minden sz@rral és azokból 1 tucat több káros anyagot nyom a levegőbe, mint az eu összes személygépkocsija... vagy pl miért magasabb miskolc/ózd/putnok vonalban a szmog, mint pesten? (putnok most épp annyira nem is durva, de érdemes ránézni pl télen, amikor elégetnek minden szutykot)
[ Szerkesztve ]
-
tyielow
aktív tag
válasz Elemental #52400 üzenetére
Szép lassan át kell állni a szél-víz-atomerőművekre, aztán kedvező energiamix-szel máris barátságos lesz a dolog.
Én Gajdán tanár úr fél órás videóját néztem meg youtuben, az is elég korrektül kiemelte a kutatásból a lényeget. Korrekt összehasonlításnak tűnik.Viszont néha úgy érzem hogy a németek is csak álszent módon tolják ezt a ZÖLDséget, igazából nem a CO2 érdekli őket, hanem a piac meg a nyereség.
Ahogy a nemtom milyen Úr mesélte a győri előadáson: azért mert az EU-ban szabályozol, a cégek kitelepítik a gyártósorokat, sok CO2-t pöfékelve kínába, majd visszautaztatják hajókon az anyagot európába, a Föld ugyanúgy nyeli a CO2-t... nem lett a folyamat környezetkímélőb.
Mint mikor az EU torkán nyomják le az emissziós értékeket, hogy így meg úgy megfelelni, de Indiába meg egyéb szutyok szennyező helyen nem teremt rendet senki[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
válasz Elemental #52400 üzenetére
Talán építeni/bővíteni kellene modern atomerőműveket nem pedig szenet, gázt stb égeti. Nem is értem miért használnak még ilyen elavult megoldást amikor ott van az atomenergia gyakorlatilag minimális szennyezéssel.
Ilyen formán tényleg többet árt az elektromos autózás a környezetre mint amit használ.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest