Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz raczger #41787 üzenetére
Az ilyet helyben kéne fejbe lőni, felelőtlen másokkal szemben, közveszélyes őrült
UI: és ha valaki leállt volna előtte a leállósávba valamiért, akkor mit csinál, vagy ha kilyukad a kereke, mert nincs olyan állapotban a leállósáv, hogy 130-al haladjunk rajta...
[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
Hasonló volt az M0-án egy kamiont kezdem el előzni ,kimentem a belsőbe amikor is szemre 200-al feltűnt egy s merci a tükörben. Nem számított rá hogy észreveszem és lehúzódok olyan tempóban jött és azt gondolta jobbról kikerül és még visszajön előttem és a kamion mögött. Pechjére elkezdtem lehúzódni, de már elkezdte a manővert és a leállósáv használatával tudta csak véghezvinni a kis tervét. Ami abban a kocsiban elektronika menetstabilizáló satöbbi 3 betűs volt szerintem mind dolgozott, azt a kocsit és a sofőrt a technika mentette meg.
-
m3tr0
őstag
Ugye ezt most nem mondod komolyan?
Engem pont pénteken előzött így meg egy Porsche Cayenne az M7-en Nagykanizsa felé.
Én 120-szal mentem a külsőben ő meg olyan szemre 180-nal jobbról a leállósávban.
Hagyjuk már,hogy nem veszélyes.Barátnőm annak ellenére megijedt,hogy szóltam neki,hogy mi jön majd jobbról és mennyivel, mert már láttam a tükörben,hogy biza az életcsászára nem fékez és nem veszi el a gázt hanem áttolja mindenen...és mindenkin.
Hangosan fél perc káromkodás után még annyit kívántam neki,hogy remélem megkóstol majd egy felüljáró betonpillért egymaga.
A videón lévő szintén életcsászára ugyanez a típus. Hasonlókat kívánok neki.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Csak a folyamatos haladás esetén elhaladás nem minősül előzésnek, az, amit pl a furgonnál megcsinált tipikus jobbról előzés. De mondhatom azt is, hogy a forgalmi sávokban elhaladás nem előzés, a leállósáv viszont nem forgalmi sáv, szóval ismét jobbról előzött.
És ha nagyon nem érted, mitől veszélyes, ott van az illusztráció 51 mp-nél. Ha 40 környékén lenne, akkor most azt olvasnánk, hogy a bunkó hátulról belerohant.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
ADAM1337
nagyúr
-
guftabi96
addikt
az, hogy gáz van, ha pl a leállósávban van valakinek a lerobbant autója.
Egyébként elég ránézni, egy igazi patkány.
Mellesleg vicces, amikor leb*zizza a többi autóst, miközben ott van az ölében az a "kutya"
Félreértés ne essék, ezzel nem azt akarom mondani, hogy akinek olyan kutyája van az b*zi.#KeepFightingMichael
-
raczger
őstag
Múlt héten már linkelve lett az Autós topikba. Youtubeon a videóját azóta priváttá tette, átnéztem a többi videóját és úgy látszik ezt az embert egyszer már elkapták (talán kábítószerrel kapcsolatosan), illetve a felhasználónevével találtam egy elég érdekes hirdetést... (Konkrétan dizájnerdrogot árult a neten...)
Ja és volt fent olyan videója, ahol egy sima főúton 3-as golffal egy audi a8 után megy, 180 km/h-val...Kíváncsi vagyok a rendőrség milyen
gyorsanlassan cselekszik...www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Pickit3
aktív tag
Reggeli 2 balesetveszélyes helyzet:
1. Audis megelőz és leszorított az útról; automatán lehúzom a kocsit az árok széléig és fékezek. A baj ott kezdődött, hogy ő is ezt csinálta majd kis híján becsúsztam az árokba akkor be csellent az út közepére és 60-nal robogott tovább.2. Földút, nagy homok miatt második alapjáraton gurulok, mint általában mindenki majd egyszer csak 100-110-zel jön szembe egy sufni 1-es golf. Bepadlóztam a kocsit az egyik bejáróba és centikre elzúzott mögöttem.
Szóval ez a nap is jól kezdődött, szinte biztosan veszek egy fedélzeti kamerát. -
brd
nagyúr
Azt gondolom, félreérted a helyzetet. A baleset nem a SUV-os előzése miatt következett be, hanem azért, mert a szemben haladó megcsúszott. Az, hogy a saját előzése közben, a saját sávjába visszatéréskor egy hóbordán áthaladva az kicsit megdobta az autót és ezt nem tudta kezelni a sofőr, vagy a szemből jövő SUV-tól való feleslegesen ijedt fékezéstől csúszott meg, teljesen mindegy. Én úgy látom, a videóból nem is eldönthető, melyik történt.
The only real valuable thing is intuition.
-
TaaT
nagyúr
Hopsz [link]
Give them hell Ukraine!
-
Sotho
őstag
Most látom hogy jobbról balról az szalagkorlát. Na ezért pattant vissza a szembejövő autó.
Szívás mert 0:27-nél ki van rakva az előzni tilos amit 1:13-nál felold egy másik tábla pont a kanyar előtt.[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
"most olvasom, hogy a hattal levo suv-ra gondoltal, nem a szembejovore"
Főleg hogy a szemből jövő nem SUV, hanem valami lada samara féle, ESP-t még hírből sem ismerő személygépjármű. És ezzel el is jutottunk ki okozta a balesetet, bár az tény a SUV-os előzése is már rizikós volt a körülményeket figyelembe véve. Mondjuk az oroszoknál ez még lehet a bőven belefért kategóriába tartozik.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
titán
Este felreertettem amit irtal, most olvasom, hogy a hattal levo suv-ra gondoltal, nem a szembejovore. Szerintem amugy teljesen mindegy, egyiknek sem szabadott volna elozni ott es olyan korulmenyek kozott, szoval a balesetert mindkettot felelosnek tartom.
Szerintetek ez igy tenyleg rendben van? Havas, csuszos uton? Most ne a keresztben levo masik autot nezzuk, hanem hogy ilyen kozel van a szembol erkezo teherauto. 1.33-nal halad el az elozott jarmu vezetofulkeje mellett es 1.37-nel mar elhaladna egymas mellett a ket teherauto ha nincs az utkozes. Ez meg nyaron napsutesben neccesen de elmegy, itt viszont kod van es csuszik az ut. Ez egy ongyilkos akcio volt es sikerult is neki veghezvinni.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Tisztán be bírta volna fejezni az előzést a SUV-os ha nem löki be a kamion elé a másik autó.
Give them hell Ukraine!
-
brd
nagyúr
Nem, pont azt írtam, hogy nem tudta, hová meneküljön. Én azt látom a videón, hogy húzódna vissza a saját sávjába, de észleli, hogy szemből irányíthatatlan lett az autó és megszakítja a lehúzódást, jól látható a némileg balra végzett irányváltás, tétovázik, gondolom, balra akarta volna kikerülni, csak az visszacsapódott az út széli sötét valamiről (korlát, kőfal?).
-
titán
Nem egeszen ertem amit irtal. A masik az o savjaban kozeledett, megis oda menekult annyira vissza? Egy fenet. Szerintem ilyen korulmenyek kozott neki sem szabadott volna elozni ott. Epp azert rantotta be, mert nem lett volna eleg hely a normalis visszateresre.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
-
-
biker
nagyúr
válasz ADAM1337 #41764 üzenetére
de ha a szembejövő nem idegbetegeskedik, és rántja be a kocsit a szembejövő sávba, a suv visszamegy a sávjába, és mindenki happy.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sotho
őstag
Mi ebből a tanulság? [link]
-
titán
válasz Mike Farrel #41751 üzenetére
Koszonom az elmenybeszamolot! Akkor ennyit a megbizhato vasuti jelzolampakrol.
-
MaciG
addikt
". Általában nem szeretik azt kihangsúlyozni, hogy a villogó fehér fény csak annyit jelent, hogy a vasúti biztosító berendezések működnek"
De ha villog a fehér, tehát működik, akkor te mehetsz, hiszen ha jönne a vonat akkor piros lenne. Ha meg nem akkor mégse működik, hiába villog a fehér.
BANZAII
-
Mike Farrel
tag
Felénk elég sokszor megesik, hogy nem működik a sorompó megfelelően. Almásfüzítő és Komárom között elő szokott fordulni, hogy nem jelez (csak fehéren villog) és nem enged le a sorompó, aztán jön az IC vagy tehervonat.
Tata felől Almásfüzítőre beérve pedig a legelső átjáró az ami majdnem minden reggel rossz. Ott a személyvonat szépen meg szokott állni az átjáró előtt, és amikor nincs forgalom átaraszol, mert a sok hülye autós nem igazán szokott megállni (mivel a sorompó fehéren villog), az meg fel se tűnik nekik, hogy a személyvonat ott áll rögtön az átjáró előtt, és arra vár, hogy átmehessen. A Komárom-Pest vonalon pedig Tata és Almásfüzítő között keresztezi egy bicikli út és egy karbantartó út a vasutat, na ott se mindig a megfelelően jelez a jelzőberendezés, pár bringást már majdnem kilapított az IC.[ Szerkesztve ]
Steam: MiKe // Origin: Mikeka20 // Uplay: Mikeka20 // SC: Mikeka20
-
titán
Szo szerint nem irja, hanem:
(3) A vasúti átjáró előtt a 98., 99., 99/a. vagy 99/b. ábra szerinti jelzésnél, vagy a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt meg kell állni, ha
a) bármely irányból vasúti jármű közeledik,
Nyilvan ezt csak korultekintes eseten tudod eszlelni.
Ismetlem magamat regebbrol, szerintem oriasi problema az, hogy ezt le kell irni embereknek, mert maguktol annyira butak, hogy nem neznek korul, persze tisztelet a kivetelnek. Vagy mert ki kell irni a grizzly medve ketrecnel, hogy ne nyulj be a keritesen! Meg igy is akad aki benyul.
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
Jó, oké, lehet, hogy nincs benne így szó szerint a KRESZ-ben, viszont van egy ilyen:
"A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjáró megközelítésekor, illetve a vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek. "
Ami ugyan nem mondja ki, hogy nézzél körbe mindig, amikor áthaladsz, de pl. amikor csináltam a jogsit, akkor az oktató felhívta rá a figyelmemet erre és ezt a mai napig betartom, hogy inkább kicsit lassítok előtte és körbenézek, mielőtt áthaladok rajta.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
mezis
félisten
válasz HoaryFox #41740 üzenetére
"...a KRESZ-ben az is benne van, hogy akkor is győződjünk meg, hogy nem jön-e vonat, ha a fénysorompó szabad jelzést ad."
Nem találtam ilyet a KRESZ-ben. Általában nem szeretik azt kihangsúlyozni, hogy a villogó fehér fény csak annyit jelent, hogy a vasúti biztosító berendezések működnek és ha vonat közeledne, bizonyára átváltana villogó pirosra. BIZONYÁRA ! Mert a vasút nem úgy működik, ha villog a fehér, akkor piros a vonatnak ! (Meg különben is, attól még hogy tilos jelzést kap egy vonat, bizonyos körülmények között tovább haladhat. Persze nem 120-al. Legalábbis én így tudom.)
mezis
-
titán
válasz philoxenia #41742 üzenetére
Igen errol van szo. Azonban jelenleg nem igy nez ki, a sinek mellett jobban be van nove, igy nem lathato be olyan messzire, mint itt a google felvetelen.
-
HoaryFox
őstag
Nem lehetetlen szerintem.
Amúgy meg ha jól emlékszem, a KRESZ-ben az is benne van, hogy akkor is győződjünk meg, hogy nem jön-e vonat, ha a fénysorompó szabad jelzést ad.
Másik meg csak LOL
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
titán
Vonat és személyautó ütközött - Egy kismama megsérült
Információink szerint a nő azt állította, hogy a fénysorompó szabad jelzést mutatott, mielőtt a sínekre hajtott,
Erre igen kivancsi leszek, elviekben kizart hogy ilyen megtortenjen.
---------------------------------------------
Példás anyaként előbb felhívta fia figyelmét arra, hogy óvatosan motorozzon, mert sok az idióta az utakon, majd példátlan módon éppen ő ütötte el pár másodperccel később.
[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
barátom mesélte, hogy itthon (M3 bevezető) és Németországban is elkapták hasonló volumenű gyorshajtásért: itthon 30000Ft, ott 15 euró.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
HoaryFox
őstag
Mivel van rajta ilyen lézeres szkenner, ami leszkenneli az adott járművet és megállapítja a jármű kategóriáját, ezért valószínű, hogy az adott járműtípushoz tartozó sebességkorlátot veszi figyelembe.
-
MaciG
addikt
Azt lehet-e esetleg már tudni, hogy ezek a fix szuper trafik külön be vannak-e állítva buszra/kamionra? Ha busszal 90-el átmegyek egy alatt ahol egyébként 90 a limit csak ugye busznak 70, az gáz lehet?
BANZAII
-
tsiga18
tag
-
Sotho
őstag
Mit találtam az origón haha : [link] Ménem kerülte ki?
MaciG Ilyen jó utak vannak Szegeden?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Igen, elsobbsege van, kiveve, ha erre tabla vagy jelzolampa kotelezi. Ezt leszamitva elsobbseged van, tehat nem kell szamitanod pl egyenrangu utkeresztezodesre, nem kell figyelned a betorkollo utakat, mert azoktol teged tabla fog vedeni.
Erre nincs ilyen korlatozas. Foutvonalat es a magasabb rangu utakat leszamitva barhol kialakithato egyenrangu utkeresztezodes. Nalunk is van 50-es szakaszon siman.
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Aha. Én valamiért olyasmire emlékeztem amit itt is írnak ,hogy "A jelzőtáblával megjelölt útszakaszon haladó járműnek az útkereszteződésben áthaladási elsőbbsége van."
Olyan kereszteződés ahol a nincs tábla, mert egyenrangú és a jobb kézszabály érvényes, nem csak övezetekben (pl. 30-as zóna, lakó és pihenő övezet) meg áruházi parkolókban van? Ezt csak kérdezem, mer most így belegondolva nekem nem jut eszembe oylan kereszteződés amiben ez a szabály lenne és nem valami övezeten belül van ahol amúgy is sebességkorlátozás van.
BANZAII
-
Byk01
őstag
Ma kicsit elszállt az agyam, és mondtam csúnyákat gyalogosokra. Jövök biciklivel, pasi a kerékpárút közepén gyalogol velem szemben, és amíg megteszek kb. 100 m-t, egy pillanatra sem emeli fel a fejét, hogy észrevehesse, ha jön valaki szemből. Aztán később ketten állnak a kerékpárút közepén, és hiába csengetek, semmi reakció. Nem az hogy nem lépnek le a kerékpárútról, de a fejüket se mozdították meg (nem lógott semmilyen madzag a fülükből, tehát ha nem voltak süketek, akkor hallaniuk kellett). 50 m-rel arrébb jön a jóember a bicikliút felé, neki is csöngetek, ő sem néz rám véletlenül sem. És ilyenkor mindig felötlik bennem, hogy ugyanezt miért nem csinálják az autók által is használt utakon, miért a kerékpárútnak van ilyen "kitüntetett" helyzete.
Eddig hallották mások is, ha csengettem, nem az én fejemben voltak csak a hangok"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
titán
Teljesen korrekt. A foutvonalnak alapbol semmilyen megkulonboztetese nincs a tobbi uttol, annyi, hogy kulon jelzes nelkul elsobbseged van rajta, tehat nem szukseges az utkeresztezodes alarendelt uttal pl es nem fogsz rajta talalkozni egyenrangu utkeresztezodessel. Olyan sehol sincs leirva, hogy foutvonalon nem kell majd elsobbseget adnod, amire tablaval vagy lampaval felhivjak a figyelmed. Szerintem osszekeverted az autopalyaval. Ott tenyleg az van, hogy nem fogsz talalkozni olyan esettel, mikor elsobbsegadasra kenyszeritenek, hiszen annak az uttipusnak minden mas uttal szemben elsobbsege van. Ezert nincsenek szintbeli keresztezodesek sem kiepitve.
-
brd
nagyúr
Szerintem nem megtévesztő, plusz infót nem adna hozzá a szituációhoz, a kötöttpályás közlekedés számára kell csak elsőbbséget adni (a balról jövőknek nem kellene akkor sem, ha lenne főútvonal vége tábla, mert nekik is van elsőbbségadás kötelező táblájuk).
-
MaciG
addikt
Szerintetek ez mennyire korrekt táblázás? Jobb oldalt kint van a főútvonal tábla, majd rá bő száz méterrel odébb a villamossín keresztezi az utat, és ott meg kint van az elsőbbségadás kötelező tábla (ha sárgán villog a jelző). Ha már kint van a főútvonal tábla, akkor nem kellene egy főútvonal vége is mielőtt, egy olyan út keresztezi a főutat ahol már nincs elsőbbségünk? Mert szerintem ez így kicsit megtévesztő...
BANZAII
-
deicide
veterán
válasz Elemental #41707 üzenetére
A Véda oszlopok mellett én is óvatosan megyek, a mobil lézeresek nem zavarnak ugye.
Mondjuk igen, sebességhatáron belül autózva is vannak olyan utak, ahol fel lehet tolni az adrenalint, pl körforgalom, ja. Gyerkőc akkor szereti.Gumi nálam is kuka 2 szezon után, a télire azért vigyázok, az zsebbenyúlósabb, mint a nyári.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Elemental
addikt
válasz deicide #41699 üzenetére
Én nem merek már így menni. Csak nagy ritkán engedek meg magamnak egy kis 180-190-et. Megtörtek a bírságok
Most inkább azon vagyok hogy hogyan lehetne nagyjából a megengedett sebességet betartva élvezetesen menni. Haverom meg is jegyezte, hogy azért mert 50 a megengedett nem kéne minden kanyarban annyival mennem.
Viszont most az jó, hogy az asszony autóján utolsó hónapjaikat töltik a nyári abroncsok. Szerintem többet koptak ezen a nyáron mint az elmúlt 4-en összesen. Lányomnak szólok , hogy körforgalom jön, ő már mondja is -Apa nyikantsááál! -
Byk01
őstag
Azért elmondanám, hogy politikusaink jelentős részére pl. a TEK-esek vigyáznak, akik a Rendőrségi törvény szerint rendőrök, tehát ugyanúgy lassítanod kell, ha kiintegetnek neked egy ilyen autóból. Nyilván nem a konzul vagy képviselő, vagy tudomisén, ki fog integetni neked, arra van a jóember a jobbegyben.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
deicide
veterán
Azt gondolom, biztos, mert elég gyorsan értem őket utol és aztán egy darabig mentem tisztes távolságban, de csak nem akartak lehúzódni, kibérelték M7-en a legbelsőt, pedig a középsőben is tiszta volt az út. Na mindegy, élménynek jó volt.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Gamer PC - i5 10600 KF/ 16 GB RAM / 1 TB M.2 SSD / Radeon RX 6600 XT
- Apple watch Series 9 45mm cellular megkímélt akku 98% 12 hónap szavatosság
- Rock Band 4 gitár + dob + játék
- ASUS GeForce RTX 4090 24GB ROG Strix OC Edition Aqua.hu garancia 2026.12.19 - ig
- Eladó a képeken látható SONY Playstation 2 FAT több ezer játékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest