Hirdetés
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Köszi! Az eredeti EX DN, már vagy 10 éves konstrukció, ilyen távlatból pedig elég könnyű felmérnie egy gyártónak a vásárlói igényeket. Nem hiszem, hogy ha továbbra nyereséges lett volna az eladása, akkor megszűntették volna a gyártását. Szerintem egész egyszerűen nem volt már egyensúlyban a kereslet-kínálat viszonya. Ezt részben alátámasztja az is, hogy a - vélhetően legnépszerűbb - 60mm-es DN Art obit leszámítva, a másik kettő (19mm, 30mm) a mai napig kapható, holott lassan 3 éve leálltak a gyártásával.A másik dolog pedig, hogy ezekkel az objektívekkel elsősorban nem a m4/3 rendszer híveit támogatták (az csak egy kis szelet a tortából). A Sony usereket pl. elég érzékenyen értintheti, hogy - szemben az új f/1.4-es contemporary obikkal, - ezek még nem fast hybrid AF kompatibilisek. És akkor az erős marketing gépezetről még egy szót sem ejtettünk...
A 12-45-ön egyelőre még töprengek, ennyi pénzért szinte ajándék. Ami picit zavar az Olympus obiknál, az az ellentétes irányú zoom, illetve nem tudom, hogy mennyire jól kezelhető vele a kézi élességállítás. Én leginkább manuálisan állítok élességet, ezért is örültem meg neki, hogy mennyire jól kezelhető a 19mm-es Sigma. A 25mm-es Pana ehhez képest például kész rémálom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest