Új hozzászólás Aktív témák
-
egész komoly gép ám ez, csomó tekintetben abszolút agyonveri a jellemző kompaktokat. persze a gagyi gxr ergonómiailag 10 pontos, ez nem. de ezzel együtt állati jó érzés kézbevenni. amúgy meg 1-2 éven belül szerintem nagyon komoly kompaktok érkeznek, szóval minden mostani gép "átmeneti" lehet, ha tényleg elég magasra tudják tenni a mércét (1" lapka, 24-120 fényerősen, evf). emmeg ákcijós volt.
-
Mercutio_
félisten
OK, de akinek az a képi hatás kell, az eddig is beszerezhette az obi valamelyik klónját, hisz a Petzvál wiki bejegyzés szerint a 90-es évekig gyártották, a portréobit többek között a Voigtlander is gyártotta.
-
a saját tapasztalatom az (de lehet, hogy rosszul tartom a gépet
), hogy vizes lesz és kész, maximum az első fotónál még nem. természetesen napellenzővel használtam mindig is.
amúgy én szeretek esőben fotózni, sőt, mindenféle átmeneti időszakot/időjárást kedvelek, mert nagyon jó hangulatot ad a képeknek. egy lapos kék égbolt, na az volna a gond, brrr...
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Azért nem egészen.
Egy ilyen nagyobb mFT vázzal nem szűnnének meg a jelenlegi pici mFT vázak és nyilván ezekkel párhuzamosan kapnánk egy nagyobb modellt. Ez a nagyobb modell pedig inkább csak a komolyabb DLSR FT vázakat fogja kiváltani. Egy Oly E-3-hoz képest meg még egy GH3 is érdemben kisebb, de legfőképpen sokkal könnyebb.Szóval ez csak nézőpont kérdése. Aki eddig E-3-al nyomta az kapna egy olyan kisebb is könnyebb vázat ami nem csak a jól megszokott FT üvegeivel, de adott esetben a pici mFT üvegekkel tudna használni.
Akik pedig direkt a kis méretet keresik, azok meg nyilván ezután is a jelenlegi kisebb mFT vázakat fogják választani.
Szóval szerintem ez nem visszatérés, csupán a termékkínálat bővítése lenne.(Ami pedig a kisebb FT DSLR-eket illeti, azokat már rég kiváltották a jelenlegi mFT vázak.)
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Hát még nem volt szerencsém Mk II 20-ashoz, de megnézve ezt a képet szerintem tisztán látszik a tagoltságából, hogy ez pont ugyanúgy fog pulzálni mint az elődje. Többek között ezért is írtam hogy szinte tuti hogy az optikai felépítéshez nem nyúltak. Ha belső fókuszálásra váltottak volna ahhoz az egészet újra kellett volna tervezni és mindenképpen nagyobb/hosszabb lett volna az elődnél.
Ez amúgy az igazi előnye ennek az építésnek. Még ha nem túl elegáns is a pulzálás, de belső fókusz nélkül kisebbre lehet tervezni az obikat és ez egy méretre kihegyezett palacsinta obinál gondolom nem volt utolsó szempont. -
Gondwana
addikt
(Ez lehet előny is, azaz pont azért, mert a frontlencse távolsága nem állandó a szűrőmenettől, ezért nem tudom az LX3 óta kedvelt DMW-LW46 wideadaptert használni X100s-en, viszont G 14mm f/2.5-ön picit távtartózva tökéletes, azaz ugyanannyit keni el a képszéleket, amennyit alapból is az objektív.)
-
-
persze, de vissza is vennék. mondom, számomra elképesztő, hogy azonnal ugrik mindenki, fogyvéd, minden. elrontottak egy termékfeltöltést, ennyi történt. figyelj, ha te 20e ft-tal többet fizetsz véletlenül a kasszánál, ne adják vissza? ha egy bolt elír egy árat, és megrendeli 1800 ember a cuccot, kötelesek csődbemenni? komolyan, oda-vissza legyünk már egy kicsit toleránsabbak. ha bolt lennék, ilyenkor adnék valami ajándékot a usernek a kellemetlenségért mondjuk, de rohadtul felb@szna, ha bárki nekiállna keménykedni.
a törvényt nem ismerem, mindez a véleményem, hozzáállásom. elfogadom, ha más nem ilyen megértő.
-
Mercutio_
félisten
Értem én csak próbáltam a szitut egy másik nézőpontból megvilágítani. A Azt lenne jó tudni, hogy ez ilyen 120 helyett most csak 80 jellegű akcióként volt kint, vagy mint egy tétel a shopban ilyen áron. Előbbinél mehet a fogyasztó félrevezetése míg utóbbi egy sokezer tételes webshopban előforduló sima elütés.
-
Mercutio_
félisten
Obi, tecsó mióta webshop?
Volt már olyan, hogy osanban nagy betűvel kiirva ott virított '' az eheti reklám újságban a miskakancsó ára tévesen jelent meg a helyes ár nyóccáz''
az meg egy másik történet amikor mondjuk a gorillapodot elárazzák és a webshopnak akkor fog feltűnni amikor 10-esével viszik. Ilyenkor eszébe jut bárkinek is jelezni a webshopnak, hogy szerinte elütötték az árat?
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
hát igen..csak milyen mértékben..?!
amivel én legalább is szenvedek de ezzel nem csak én vagyok így.. a 45 1/8 kiváló..szerintem..
viszont egy szobában..nem ér semmit..ott és oda kell 1 kisebb valami..ha én egy asztalt akarok fényképezni vagy is az ott ülőket..akkor ki kell mennem onnan mert nem látok csak fejeket..a 14-42 azt meg hát olyan amilyen...de nincs más választásom..ezt vagyok kénytelen használni..!
figyelem a topikot már lassan 2 éve amióta gépem van..meg persze keresem a következő objektívet amit megakarok majd venni... csak fix és semmi más..!
persze vannak alternatívák amikkel lehetne embereket fotózni kis helységben és így jött a képbe a 17 1/8..
de az igazi szerintem a 12 f/2 lenne..horror áron..még használtan is.. 150.000 ft...[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Igazad van, a reális ára 55ezer.. Az ilyeneken miért kell fennakadni?
Vedd úgy, hogy csak az E-PL1-et írtam.
Szerk: érdeklődik, és egy rekeszelőválasztós mód megtanulása különben sem nagy kunszt, szóval legalább eddig el fog jutni. Akkor meg szerintem már jobban jár, mint egy kompakttal, ahol egyáltalán nincs ilyen mód. Rawozni nem hiszem hogy fog, de az Oly jpegben is jó.
[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
nem lesz olcsó amúgy meg akinek "túl nagy" lesz a gx2, simán vehet még jó darabig jóval olcsóbban gx1-t, amivel még sok-sok évig nagyon klassz képeket lehet ám lőni!
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
Hát igen...
Persze _ha_ mindezek a tech specek igazak, attól függően hogy mennyire jó az a feltételesen létező stabi, meg milyen lesz a szenzor, de még designban is eléggé Olympus E-P5 konkurencia lesz (sőt, pluszban a (feltételes) beépített EVF) , az meg 1000 usd az amerikaiaknál, és 1000 euro itt az EUban. -
figyu, ha már írsz valamit, ami nem válasz semmire, ami épp felmerült, legalább ne gúnyolódj utána légyszi.
- a nikon 18,5 ugye a 45-ösnek felel meg
- nem, az az új f1,2-es portré
- hihi, az egy szar, a nikon értelmetlenné teszi a rendszert nekünkpersze, fedmannak teljesen igaza van abban, amit írt. de én is csak annyit mondtam, hogy annak, aki NEM akar portréobit venni, tök mindegy, hogy milyen egy olyan üveg, amit nem vesz meg. egyszerűen nem értem, hogy mi a francot lehet ekézni egy rendszert önmagában (most már rólad beszélek), amikor mindig az a kérdés, hogy ki, melyik részét használná és mire. az m4/3 egy nagy kalap szar szűk dofban egy ff vázhoz képest!!!4444!!!négy!!! igen, az, pont mint a nikon 1 az m4/3-hoz képest. és akkor mi van?
de mindezt te ráadásul tudod tök jól, csak valamiért osztasz engem jól.
[ Szerkesztve ]
-
már bocs, de hülyeségeket beszélsz... de nekem aztán mindegy, hogy miért. ha portrézni akarsz egy fényerős fixszel, akkor van jobb alternatíva, ja. de miért kéne másnak ugyanígy dönteni?
az új nikon 10-100 történetesen kisebb és jobb rajzú, mint az amúgy is tök jó m.zuiko 14-150. akkor most ennek ellenére kukázzam, mert neked a nikon portréobi drága? mindezt úgy, hogy én amúgy sem venném meg?
a nikon 1 az emberek 99%-ának még akár jó választás is lehet az af rendszere és a kompaktabb teléi miatt. te a maradék 1% vagy, aki amúgy is jól tudja, hogy mit akar. persze a logikád folytatva a nex is jobb volna számodra az m4/3 helyett, ha már portrézunk...
-
-
Freddy76
addikt
Tudom, csak mire rájöttem, hogy nem tettem szmájlit, lejárt a szerkesztési idő
.
Parci: ez nálam is így volt, csak az a gond, hogy egyedül kávézok, és sokszor nem volt időm/kedvem egymagamnak bekészíteni, lefőzni, majd (amit a legjobban utáltam) takarítani... Meg aztán egyszerre több kávét is futtattam, és volt, hogy elment az aromájuk... Most Nespresso-zok, nekem ez bejön, és ez is olyan milc-féleség: kicsi, egyszerű, könnyebben kezelhető, és alig tekinthető kompromisszumnak... Persze nem a legolcsóbb...
-
andersen10
aktív tag
Oké, tényleg bumszli az a púp az E-P5 tetején. De ha ránézek erre a képre nem kérdés melyik keresővel lehet jobban dolgozni.
Te melyikhez nyúlnál elsőre ösztönből? Nálam nem kérdés.
A VF-4 gyk. FF méretű keresőkép, mivel hátrafelé kilóg elfér az mellette az orrod, gyakorlatilag a szemgödrödbe tolhatod
. Kicsit a digit Hassykre emlékeztet
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
miért aggályos? ha németországban veszel valami 19%-os áfával, akkor sem kell bepengetned a különbözetet, ha hazajössz. ez ugyanaz, csak az áru jön hozzád. szóval így. legalább erre legyen jó az eu
a garancia más kérdés persze, de szerintem 1 év európai vagy világgaranciával adják.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Ha a méret nem számít, akkor (és csak akkor...egy mindenes jó minőségű fénycsapdával - Pana 14-45 - rendelkező) GH1-et mondanám....de rögtön utána az LX7 jönne...és persze ha a méret is számít, akkor a sorrend megfordul...persze ez az én sorrendem, szerintem van aki mindkettőt körberöhögi egy x100 ellenében pl...
-
Tulku
veterán
Hát igen azért az a vf2 a kicsi lx7-en ugyan brutálisan néz ki, de még így is belefér egy övtáskába kényelmesen (ha lepattintom 3 mp alatt akkor szinte mindenbe) és nagyon jó kis darab, ráadásul dönthető...én speciel az lcd-t akár ki is pakolnám a gépből, nekem semmi szükségem rá...
Hehe...vettem egy cserélhető obis gép helyett egy cserélhető evf-es kompaktot...sebaj ez azért így lényegesen kompaktabb
-
FEDman
addikt
Igen, fényerőben a 18-105-höz képest kompenzál rendesen az LX7.
Minőségre is a maga nemében az LX7 objektívje egy sokkal komolyabb, igényesebb darab.
Persze kimeneti oldalon azért nincs akkora különbség. Ha a D7100-al készült 24Mp-es képet leméretezzük az LX7 10Mp-es méretére akkor már elég minimális lesz a különbség. A kép sarkaiban persze valószínű így is jobb lesz a kis Pana, mert ha valamit eltaknyol a 18-105, akkor azon a leméretezés sem segít.De ami itt most a lényeg, hogy mind a kettő nagyon szépen teljesít, de a kettő közül csak az egyiket lehet zsebre vágni!
Szerk.
Ja és igen, rengetegen full amatőr vesz méregdrága fél profi DSLR vázat amihez aztán sose vesz mást a gagyi kit obin kívül. Nekik szerintem még egy ilyen komolyabb 1/1,7" szenzorral szerelt kompakt is sokkal jobb választás lenne, csak hát a DSLR-ek mítosza..
Ha erre gondoltál akkor ezzel nagyon egyetértek![ Szerkesztve ]
-
azért még így is tulkus túlzásokba estél... de persze a 16-85 + d7100 párosnál már nem is merülhetne fel a kérdés. ezért is gyúrok erre hosszútávon, ha az asszony kitart amellett, hogy kell neki dslr. csak meg kell várni, amíg a váz lemegy 80-100e ft-ra.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Hát azért egy D7100 szinte minden szempontból jobb, mint egy LX7.
Csupán csak annyit akartam ezzel mutatni, hogy ha ügyes vagy akkor az LX7 is pont elég jó már ahhoz hogy letégy egy szinte hibátlan A4-es nyomatot.Ami a színeket illeti, szerintem sokan nem tudják, de a Panánál akár az automata WB működését is lehet finomhangolni. Aki a kicsit melegebb színeket szereti az az AWB-t gond nélkül eltolhatja egy kicsit a melegebb irányba, egy pöccintés a zöld irányba azt máris más hangulatú képek fog köpködni magából.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
"Alsó hangon egy milliós szett-ár Magyarországon átlagember számára is megfizethető? Amikor az átlagbér ennek a töredéke? Na ne.
"
- látszik hogy nem topicozol elegetMindegy mennyi az átlagbér de úgy burjánzanak az FF-es vázak (főleg a másik fórumban) mint dudva eső után . . .
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Hát, nem tudom. A nikon topikban lassan már több fullfrém van (d6-7-800), mint apsc. Rólam tudják, hogy szeretek kütyüzni, és mindenki azt kérdezgeti, hogy miért nem veszek már fullfrémet. Erre csak azt szoktam mondani, hogy a d7000-től csak kétfele mehet az irány, az egyik az om-d em-5 utódja, ha kiküszöbölik az előd idegesítő hibáit, a másik az xe-1 utóda, ha lesz benne egy gyors af...
Ha már fuji: ma kimentem a játszótérre, és nem jött velem dslr, csak az x10. Annak viszonylag jó az af, de kipróbáltam azt a módszert, amit azt hiszem, madgie írt az x100-zal kapcsolatban: lenyomtam a gombot, és nem vártam meg, hogy teljesen fókuszt találjon, "zöldre" váltson a pont, hanem: félig lenyom - éreztem hogy mozdul - teljesen lenyom. Sokkal gyorsabb, mint megvárni, hogy teljesen találjon, és kint jó fényben mindig, bent 10-ből 9-szer pontos.
-
Szulita28
senior tag
-
FEDman
addikt
Nem tudom mennyibe fog kerülni ez az új csoda, de gyanítom ez már az a kategória lesz ami szép-szép, de akkor már inkább egy FF váz és egy 24-70/2,8
Mélységélességre ugyanaz a kettő, csak az FF felállás esetén lényegesen jobb átfogást kapunk. Mindkét végén pont annyival több, hogy sokkal jobban használható legyen.[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
-
FEDman
addikt
Az expo gomb mögött van egy külön kallantyú a bekapcsolásra. Az ami az expógomb körül van az tuti a power zoomhoz való. Persze nem sok ilyen obi van a kínálatban így remélem más feladatokra is befogható lesz. Mondjuk ha a rekeszt is lehetne vele pöcögtetni...
Főleg hogy a hátán van még egy mini szerencsekerék is, így ezzel a kettővel egész kellemesen lehetne a zár/rekesz/expó korrekciót állítani.Amúgy most olvastam az első GF6 hands on írást.
Ez egy okosított GF5 lesz 16Mp Pana szenzorral, program tárcsával és NEX-es dönthető kijelzővel.
Ezek érdemi előrelépést jelentenek, de ettől függetlenül szerintem nem lehet róla elmondani, hogy feljebb lépett volna egy kategóriával, ez nem a GF1/GX1 vonal folytatása.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Sandisk Extrem Pro Cfexpress 128Gb Type B kártya Cf express Újszerű Dobozos
- Panasonic DMC-LX15 Digitális fényképezőgép F1,4 2,8 LEICA DC 4K videó 20,1 MP LX15
- Smallrig Forewala W60 wireless vezeték nélküli mikrofon eladó
- Sony Vario-Tessar T E 16-70 mm f/4 ZA OSS
- Fujifilm WCL-X100 nagylátószögű konverter X100-as szériához