Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
Régebben ilyenkorra már publikálták, de most még nem tudni, gyanús...de simán kinézem a srácokból hogy mire felébredsz addigra lezárják a régit és az újat majd extrém fogyókúrával osztják
Pár éve minden állampapiros örült volna 7%-nak, most nem annyira, változnak az idők... -
Lmh
őstag
márc 29 után változik a fixmáp kamatozása?
Ez már tuti?
Mert akkor még beletolom azt a kevés likvidet amim van. -
Hmmz
aktív tag
válasz
yuing #116319 üzenetére
bef alapok buktatói:
- A ~2% költsége
- Esetleges sikerdíj
- A múltbeli hozamnak semmilyen garanciája nincs a jövőt illetően
- Ha bebukik a "magán"bank rohanhatsz a pénzed után(pl. Sberbank), jobb esetben visszakapod jó részét idővel, rossz esetben nemmindet.(Budacash)
De érdemes lenyitnod a összefoglalót is itt fent..
A tőkevédett alapokat a bank legtöbbször becsatornázza állampapirba, és felszámitja neked a költséget
Kevés tudással én most Fixmápot vennék a MÁK-nál (nem a banknál) ha neked volnék. még 29.-ig elvileg 3 évig ~fix 7%-ot hoz.
Aztán ha kockázatosabbra vágysz és jól ment az olvasgatás, akkor majd TBSZ meg ETF, csak azt szokni kell hogy mehet lefele is a pénzed, nemmindenki bírja -
válasz
tomazin #116314 üzenetére
Olvastam.
Csak egyelőre nagyon új ez a terület, még sokat kell tanulni, olvasgatni.
Befektetési alapok esetén mi a buktató?
Vannak tőkevédett alapok, nyilván nem túl magas hozammal. Arra próbálok valami megoldást találni, hogy ne a folyószámlán parkoljon a havi szinten beérkező pénz. -
afi0903
aktív tag
Köszi a válaszokat!
-
somegi
csendes újonc
Az Erste meghosszabította a future kedvezményt a köv negyedévre is.
[link] -
Paxker315
addikt
válasz
Segal #116309 üzenetére
Ja, és kifejezetten nem jó, hogy nincs "accumulating" állampapír. Egy évente 4x fizető állampapír esetén ez már rendkívül kellemetlen probléma lehet (azaz, a fixmap pont ilyen)
mihez kezdjen az ember a kifizetett kamattal, ha kb semmi értelmeset nem tud már kincstarnal venni?
-
válasz
donat_sz #116305 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, igyekszem körbejárni az állampapír témakört.
Letöltöttem a Mobilkincstár apppot. Nézelődök.Az Unicreditnél és a Gránitnál van számlám, betétekkel, befektetési alapokkal érdemes foglalkozni?
A fizetésből havi szinten megtakarított összegekkel nem tudom mit kezdjek pontosan.Egyik ismerős ajánlotta a Pannónia Esszenciaᴱ Életbiztosítást, mint havi szinten épülő megtakarítást.
-
afi0903
aktív tag
FixMÁPnál a 7% a negyedéves kamatok visszaforgatása nélkül értendő, igaz?
-
avl
senior tag
csak érdekesség; jo kis különbsegek
nyilvan multifaktor alatt inkabb lehet mast-mast erteni, mint 1-1 faktor alatt (szoval nem azt mondom, hogy nem értem)ha valaki nezelödni akar: [link]
-
donat_sz
senior tag
válasz
yuing #116302 üzenetére
Én azt javasolnám, hogy az első lépés (ha még nincs meg), hogy legyen 6-12 havi költségekett lefedő vésztartalék. Erre az egyik legjobb megoldás ma idehaza az államkincstár, vegyesen kincstárjegy és állampapír.
Ha ez a lépés már teljesült, akkor javasolnám a rövid és középtávú pénzügyi célok meghatározását. Rövidtávú pl. X éven belüli lakás felújítás, autócsere, nagyobb utazás.. Hosszútávú pedig gyerekeknek kezdőtőke kiépítése, saját nyugdíjas évek biztosítása. Ezekhez már az államkincstár mellett érdekes lehet az önyp, nyesz és tbsz opciók egyéni lehetőségek és kockázattűrő képességtől függően. -
bul07
nagyúr
Magyar államkincstárnál van a kis megtakarításom
Most volt/van a kamatfizetés
Kérdés hogy melyiket válasszam ezek közül [kép], mibe kössem le
Ha nincs gond nem venném ki a pénzt, de azért a 8évet soknak tartom
Vagy megéri abba rakni?
Vagy másba?Én nem vágom hogy mondjuk pár év múlva mi hozna többet én csak a mostani százalékokat látom.
-
Sziasztok!
A havi fizetésből félretett összegekkel mit érdemes kezdeni, hogy ne a folyószámlán álljon?
Illetve jelen pillanatban néhány millió forintot hova fektessünk be, ha a következő 3-5 évben nincsen rá szükség?
Próbálok infornálódni, vissza is olvastam, de még sokat kell tanulni a témában, így inkább kérdezek.
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Cyberpunk 2077
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hobby rádiós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest