- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
válasz yuing #116319 üzenetére
bef alapok buktatói:
- A ~2% költsége
- Esetleges sikerdíj
- A múltbeli hozamnak semmilyen garanciája nincs a jövőt illetően
- Ha bebukik a "magán"bank rohanhatsz a pénzed után(pl. Sberbank), jobb esetben visszakapod jó részét idővel, rossz esetben nemmindet.(Budacash)
De érdemes lenyitnod a összefoglalót is itt fent..
A tőkevédett alapokat a bank legtöbbször becsatornázza állampapirba, és felszámitja neked a költséget
Kevés tudással én most Fixmápot vennék a MÁK-nál (nem a banknál) ha neked volnék. még 29.-ig elvileg 3 évig ~fix 7%-ot hoz.
Aztán ha kockázatosabbra vágysz és jól ment az olvasgatás, akkor majd TBSZ meg ETF, csak azt szokni kell hogy mehet lefele is a pénzed, nemmindenki bírja[ Szerkesztve ]
Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
félisten
válasz yuing #116319 üzenetére
Vegyél belőle DKJ-t, pár havi lejárattal!
Aztán kitalálod addig, hogy mi is legyen.Minden nyugdíjtakarékosság, biztosítás, lakástakarék, vagy gyakorlatilag bármi amit havonta fix összeggel fizetsz, az bukó és felejtős.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
donat_sz
senior tag
válasz yuing #116302 üzenetére
Én azt javasolnám, hogy az első lépés (ha még nincs meg), hogy legyen 6-12 havi költségekett lefedő vésztartalék. Erre az egyik legjobb megoldás ma idehaza az államkincstár, vegyesen kincstárjegy és állampapír.
Ha ez a lépés már teljesült, akkor javasolnám a rövid és középtávú pénzügyi célok meghatározását. Rövidtávú pl. X éven belüli lakás felújítás, autócsere, nagyobb utazás.. Hosszútávú pedig gyerekeknek kezdőtőke kiépítése, saját nyugdíjas évek biztosítása. Ezekhez már az államkincstár mellett érdekes lehet az önyp, nyesz és tbsz opciók egyéni lehetőségek és kockázattűrő képességtől függően. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Be quiet! SYSTEM POWER 9 600W
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- lenovo yoga 7
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!