- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbi85g
csendes tag
Mivel megszuletett a dontes megtennem az utalast.
Hogyan utaltok IB USD szamlajara?
(USDt akarok K&H devizaszamlamrol az IB altal megadott JP Morgan bank szamlajara)
=> https://prnt.sc/uQiyS7-kRo-r
Beirogattam az osszes adatot amit kaptam az IB-tol (bal oldalon). Az ABA Routing numbert pedig az egyeb azonositohoz. De igy se engedi elinditani az utalast.
Mi itt a megoldas? -
Top cat
addikt
válasz
Nordik #108918 üzenetére
Az attól függ mi a cél.
Ha csak rövid távon tudod a pénzt nélkülözni, akkor nyilván a rövid lejáratút.
Ha hosszzab távon nincs szükség rá, akkor jobb a hosszabb lekötés, nagyobb hozammal.
De a későbbiekben, jó eséllyel csak csökkenni fog a hozam.Egyébként nincs nagy különbség köztük. Milkókat kell lekötni, hogy értékelhető hozam különbség legyen.
-
Nordik
őstag
Ha DKJ akkor inkább a rövid lejáratú verziók között érdemes nézelődni?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Tegnap utalták ki nekünk a 10M Ft babaváró hitelt, amit PMÁP-ba terveztünk befektetni. Nagyon bosszant, hogy éppen lemaradtunk róla.
~2-4 év múlva tervezünk lakást vásárolni. Válasszuk helyette a BMÁP-ot? Tudnátok javaslatot adni kérlek?
Előre is köszönjük.
-
bigdady
nagyúr
Mikortól él ez hogy max dkj hozamot kaphatnak a cégek is már a betéti kamatra?
-
stingy2
senior tag
válasz
sbi85g #108910 üzenetére
Én is az 1. szavazok. Amit írtál, abból az jön le, hogy 15.000$-t akarsz mozgatni.
Ha 32$ a KH díja és max 2 levelező bank költsége jön rá, akkor olyan 90$-körül lesz a teljes ktg, ami 0,6%. Ez akkor van, ha a KH nem a JPMorgan-en keresztül küldi, mert akkor 2 lev.banki ktg lesz: egyik a KH lev.bankjáé, másik az IB lev.bankjáé. (bár ez nem biztos, mert a JPMorgan biztos nem használ levelező bankot bankot USD küldés/fogadásnál, akkor meg megúszod 0,4%-ból)
A KH USD utaláshoz 3 levelező bankot használ, egyik a JPM, tehát akár szerencséd is lehet, és csak 1 plusz ktg-ed lesz - nem tudom, meg lehet-e beszélni velük, hogy a JPM-en keresztül küldjék?- és úgy csak 60$-ra jön ki az össz.ktg. ami 0,4%. Ez mindenképpen jobb megoldás, mint a kártyás 1,34%.Ha váltani akarsz, akkor ekkora összegnél (5.000$ felett) már lehet egyedi árat kérni a KH-tól, ami alig rosszabb, mint a Revolut. Utána HUF-ban az IB magyar számlájára elutalni, és fillérekért visszaváltani az IB-n. Sztem a KH váltást 1% alatt nem úszod meg így sem, plusz ott a devizakockázat, hogy pl. 350-ért eladod ma, aztán holnap 355-ért visszaváltod, és máris a legdrágább lesz.
Hosszú lett, bocs, de #108911UberMutant jól összefoglalta. -
Dare2Live
félisten
válasz
üzenabakusz #108907 üzenetére
kérdés mikor mennyit fizettél be.
Amennyire én látom jóval nehezebb úgy pénzt rakni bele, hogy megverje a pmapot mint hogy ne. Ha adóvisszatérésre játszol imo jobb a nyesz.
Sajnos nekem is fizeti a cég kb ~4%ot hozott évente az elmúlt 10+évben... szégyen, no comment.
-
sbi85g
csendes tag
válasz
SzGee #107852 üzenetére
Bocsi hogy visszamegyek egy regebbi beszelgeteshez.
Meg mindig probalom kitalalni, hogy lehetne legertelmesebben K&H USD szamlarol IBKRbe berakni a penzt (base currency USD), legkevesebb koltseggel. TBSZ szamlan szeretnek ETFeket venni.
Van mar USD alapu kartyam a szamlahoz, de Revolutra feltolteni kartyaval 1.34%os card processing dijal tudok csak. Ami $200+ annal az osszegnel.
Azt hittem azert jobb ez az irany mert nem igazan lenne a kartyarol feltoltesnek dija, es akkor Revolutrol mehetne IBKRbe.Na de most akkor mi a legjobb irany?
#1 K&Hbol direktben (USD) az IBKR amerikai szamlara - $32 dollar koltseget ir a K&H de a kozvetito bankok miatt gondolom tobb lesz.
#2 K&Hbol Revolutba (USDben) es onnan az IBKR amerikai szamlara
#3 K&Hbol Revolutba (USDben), ott atvaltani EUR vagy HUFba es onnan az IBKR irorszagi szamlajara (gondolom itt valamennyi atvaltasi koltseg azert lenne)
#4 K&Hn belul atvaltani HUFba es ugy HUFban utalni IBKRnek (K&H eleg szarul valt penzt)
#5 .... ?
Barmilyen otletet vagy megoldast szivesen fogadok
-
aldebaran
addikt
Esetleg téma összefoglalóba be lehet tenni ezt a videót a PMÁP-ról. Jól összefoglalja a lényeget: vétel-eladás, kamatszámítás....
-
üzenabakusz
tag
Ezt olvasom most:
"A 2022-es fekete év után az idei eddig az óriás hozamoké a nyugdíjpénztáraknál, kilenc hónap alatt csaknem a tavalyi veszteség dupláját visszanyerték, és még az inflációt is leelőzhetik."Én úgy látom, hogy az én portfóliom éppen visszament a háború előtti időszakhoz, annál már kicsit jobban áll, és akkor nem számoltam az inflációval. Ha a pénzem ebben a két évban nem itt, hanem állampapírban feküdt volna, akkor most sokkal több volna. Jól értelmezem?
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Azt tudja esetleg vki h eladott állampapírt aminek kiutalását pénzforgalmi szlára kértem, mikor érkezik meg? Másnapra? Esetleg lehet tudni h másnap mikor?
Hupsz szerk: most meg is érkezett kb. fél óra alatt.
-
Peetey91
senior tag
Aki próbálta már ezt az Erste Futures beutalást, mennyi idő amíg megjelenik a számlán? 3 napja csináltam NYESZ számlára és még semmi.
-
B1868
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #108887 üzenetére
Hát az Erste netbrókeren sajnos csak amerikai államkötvény ETF-et tudok venni, közvetlenül amerikai államkötvényt nem. Pedig vennék.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
PredatorZoli #108887 üzenetére
Azert alapvetoen mas kotvenytipusrol beszelunk, szerintem nem tudnak kozvetlen versenytarsak lenni. Egyik esetben az adozassal egyaltalan nem kell foglalkozni, illetve az ido elotti aladas arfolyama sokkal nagyobb pontossaggal jelezheto elore( nem jobb, hanem tervezhetobb, kiszamithatobb), illetve nem szukseges deviza konverzio. Legalabbis esetemben, aki ugyis forintban tervez.
-
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Sziasztok,
Annak van valami módja, hogy az IBKR-nél lévő portfóliómat átemeljem az IBKR-nél lévő TBSZ-re? Nem találok erről semmit a FAQ-jukban.
-
Én is kitöltöttem ezt a Webkincstáros kérdőívet. Ha nem mondjátok itt, soha észre sem veszem. Ami a legnagyobb problémám volt vele, hogy a visszaváltást és a visszavásárlást szándékoltan szinonímaként kezelte. a megfogalmazott kérdésben visszaváltást írt, majd utána zárójelben odaírta, hogy visszavásárlás, hogy egyértelmű legyen, hogy arra gondol. De a visszaváltás nem az, pont, hogy benne van a hirdetményben, hogy visszaváltás nincs!
Akkor mit várjunk az átlagembertől, ha még maga az ÁK sem tudja a pénzügyi fogalmakat helyesen használni? Kicsit olyan érzésem volt, mint ha valami gyakornoknak adták volna ki, hogy rakja össze kérdőívet.
-
válasz
eagleberg #108883 üzenetére
Ez azért nem annyira fekete-feher... van mondjuk most valakinek 10 millióra vett januárig 14 majd utána 17-18% kamatot fizető pmapot azért itt az 1 év 2 hónapos kamatot lehet behuzni 10-12% reál hozamot, ha az infláció jövőre 6-8% közé esik... és visszaváltáshoz nem nyúlnak...
-
nort_on
senior tag
Van korábbi TBSZ is IBKR-re!
2018-tól lehet(ne) vinni. Már csak a KELER szám parát kéne valahogy megoldani...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
BlackV #108874 üzenetére
Az új PMÁP-tól sincs jobb kockázatmentes jelenleg, én biztos továbbra is az összes megtakarításomat PMÁP-ba fogom tenni. De azért a csökkenő kamatok picit megmozgatnak abba az irányba is, hogy simán csak költsem el, de ahhoz még a 9.9% kamat is rohadt sok a magamfajta gyűjtögető típusnak.
-
nort_on
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #108878 üzenetére
A 10%-ra befizetni kell, nem kell papír. 10% max 12 ezer, éves 120 ezer babakötvény vételével lehet kimaxolni.
-
BlackV
őstag
válasz
PredatorZoli #108875 üzenetére
Majd akkor is ugyanezt fogom mondani.
-
tomazin
veterán
válasz
[CS]Blade2 #108873 üzenetére
Vagy 20at kapsz vagy 10et. Ha van ilyen papirod akkor 20at. Akinek nincs az csak 10et.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
tomazin #108870 üzenetére
Ilyen papírt kapott:
IGAZOLÁS
a Start-számlával rendelkező, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek magasabb összegű állami támogatásra való jogosultságáról
A települési önkormányzat jegyzője, mint gyámhatóság igazolása
Eljáró hatóság megnevezése és címe:
Igazolom, hogy fent nevezett gyermek a ____ __ __ és a ____ __ __ közötti időszakban a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény szerint rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre volt jogosult.Ez a 20%-ra van, ha jól értem. A 10%-ot is igazolni vagy kérni kell?
-
Dare2Live
félisten
Bár néha úgy tűnik hülyék ülnek az MNBnél de talán ennyire nem. Ha a befi eladja akkor majd javítanak az új papíron ami meg bevonza a büfit.
A lakosság meg az egyik legjobb befektető ebből a szempontból. Közel se menekül, ugrál úgy mint a nagybüfik.
btw kiváncsi vagyok hogy az új pmap hogy fog fogyni.
-
Vesa
veterán
válasz
forumpista #108718 üzenetére
"Szoval egy olyan “ csuszo” visszavaltasi illetek ami majd 2025re lesz 5% az az allam szempontjabol pont ertelmetlen"
Kamat szempontból valóban, csak nem ez a lényeg, és valamiért nem számoltok a névértékkel. Több ezermilliárd forint csücsül ezekben a papírokban, nem elhanyagolható részük az ingatlanpiacról -és más piacokról- vándorolt be a magas kamat miatt, amit esélyesen ki fognak onnan szedni. Ha ezt egyszerre sokan akarják megtenni, akkor az nagyon jelentős, akár ezermilliárdos nagyságrendű hirtelen kiadás lesz az államnak, függetlenül a kamattól. Ráadásul tervezni sem tudnak a mértékével, mert nem tudják, mennyit akarnak majd kiszedni az emberek. Szóval el kell szakadni gondolatban a kamatoktól, mert az államnak a tőkét még nagyobb probléma lesz kifizetni és ez simán indokolhat olyan lépéseket, amitől tartani lehet.
-
tomazin
veterán
válasz
[CS]Blade2 #108869 üzenetére
10%
-
[CS]Blade2
addikt
Bátyám 1 éves lánya kapott egy levelet:
Tisztelt Ügyfelünk!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a – gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szerinti – rendszeres
gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV.
törvény 6. § (2) bekezdés a) pontja értelmében a Kincstári Start-értékpapírszámlára történő természetes személy
általi befizetés esetén további támogatás illeti meg, jelenleg az adott évben befizetett összeg 20 százalékának
megfelelő, de legfeljebb évi 24 000 forint összegben.Tájékoztató
Az igazolást a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény 6. § (4) bekezdés b) pontja szerinti
jogosultság érvényesítéséhez kell kiállítani, az abban foglalt adatok kizárólag az állami támogatás nyilvántartásával,
folyósításával, kezelésével összefüggésben használhatók fel.
Ha a gyermek a naptári évben legalább egy napig rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre volt jogosult, ezen
igazolás alapján emelt összegű állami támogatás illeti meg. A támogatás összege az adott évben a Start-számlára
befizetett összeg 20 százaléka, legfeljebb 24 000 forint. (Amennyiben a gyermek a naptári évben rendszeres
gyermekvédelmi támogatásra nem volt jogosult, a Start-számlára történő befizetés 10 százalékának megfelelő, de
legfeljebb 12 000 forint támogatás illeti meg.)
A támogatást a Start-számla vezetője ezen igazolás alapján igényli a Magyar Államkincstártól (a továbbiakban: kincstár),
illetve amennyiben a Start-számlát a kincstár vezeti, akkor a támogatást a kincstár az igazolás alapján írja jóvá a
számlán.Van normális munkahelye, a gyerek egészséges. Jól értem, hogy akkor nem jár semmi, vagy így is kaphat 10%-ot (max 12K)?
-
Kicsit lemaradtam az elmúlt hónapokban és most eszméltem rá, hogy 2024-től megszűnik a Random Capital-os / Erste ingyenes csomag. Valaki esetleg képben van ezzel, össze tudná foglalni röviden, hogy milyen díjakra számíthatok? Van náluk egy 2022-es meg egy 2023-as TBSZ-em, ezeken összesen kb. nyolcezer-ötszáz euró.
Értékpapír számla alapdíja 350 forint per hó + Két TBSZ 2*350 forint per hó + állományi díj 0.015% per hó (1.275€ per hó)?
-
peetie1
aktív tag
válasz
sbi85g #108864 üzenetére
Eleve usd van már a khban is? Ha nem, akkor szinte biztosan jobban jársz ha az IB vált.
Én a múltkor azt szamolgattam, hogy kB 233ezer Ft alatt jobban megéri a revoluton váltani (mondjuk én az eurót néztem) ezen összeg fölött az ibie fix 2$ váltási díja miatt már jobban megéri az ibre forintot utalni és ott atvaltani egyben. -
sbi85g
csendes tag
Utalás IBKR-be (TBSZ miatt).
Az bázis devizanem USDre van nekem beallitva.K&H USD deviza bankkartyaval tudnék Revolutra tenni USDt. És onnan mehetne IBKR-be.
Ez így működne és a legertelmesebb megoldás?
Vagy számít hogy USDben vagy forintban utalnám a IB-be?
TI hogyan csinalnatok ezzel a felallassal?
-
peetie1
aktív tag
válasz
PredatorZoli #108862 üzenetére
Megjott nekem is. Ez azért így jobb lesz ha jövőre is kiküldik, nem nekünk kell össze kukázni hozzá a doksikat.
-
peetie1
aktív tag
válasz
PredatorZoli #108856 üzenetére
Nekem még nem jött ilyen email. Ha jön azért én is bekuldom epapíron is,az sose baj ha 2x kapják meg.
-
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #108856 üzenetére
Gondolom akkor ez csak azokra vonatkozik, akik az IBIE alatt nyitottak tbsz-t.
Nekem anno semmi nem jött, amikor az IBCE nyitott, és azóta se.
Meg aztán az első befizetéstől számított 30 napon is már bőven kívül vagyok. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
PredatorZoli #108854 üzenetére
Akit esetleg érdekel, én epapíron az alábbi helyre küldtem a bejelentést: (korántsem biztos hogy így kell, de én ezt találtam leginkább relevánsnak)
Témacsoport:Adóügy (NAV)
Ügytípus: Nyilatkozat (Adóügy)
Címzett: NAV <saját megyéd> Vármegyei Adó- és VámigazgatóságaÉrtelemszerűen a saját megyéd vámigazgatóságát válasszad.
-
-
julius666
addikt
válasz
PredatorZoli #108854 üzenetére
Ezt automatikusan kaptad ugye, pusztán amiatt, hogy TBSZ-t nyitottál? Magyarán nem az ügyfélszolgálattal folytatott levelezés miatt küldték el külön neked.
Ha elküldted a NAV-nak és küldenek valami viszontválaszt (azért lenne egy erős tippem arra vonatkozóan, hogy az e-papíros befogadó üzeneten kívül semmit nem fogsz kapni
), akkor pls. majd azt is írd meg nekünk!
-
PredatorZoli
Topikgazda
IB TBSz fejlemények:
Most jött egy ilyen levél: (És mellékletben van egy magyar nyelvű igazolás, amit el kell küldeni a NAV-nak, ami egyben kísérőlevél is és minden infót tartalmaz ami a NAV-nak kell)
Dear Client,You have recently funded your TBSZ account U**** (TBSZ-2023) for the first time. To comply with the Hungarian legislation (Section 67/B (8) of the PIT Act) you need to submit the attached Certificate and Account Statement to the Hungarian National Tax and Customs Administration.
Please note that you have 30 days from the day the first funding was completed to submit the documents. Failing to do so should result in the tax treatment set out by Section 67/B of the PIT Act being not applicable to the income earned on your above-mentioned TBSZ account.
In addition, please note that you do not have the obligation to notify any further fundings on the above-mentioned account number to the Hungarian National Tax and Customs Administration.
Please contact your local Client Service center should you have any questions regarding this notice.
Na szuper, akkor ez csak ennyi, epapíron ezt becsatolom a NAV-nak aztán csók a családnak. Pont most akartam megcsinálni, így akkor nem kell vakarózni mit küldjek be meg mit írjak nekik.
-
aAron_
őstag
válasz
Uyuarasy #108851 üzenetére
ÁKK nyilatkozatban ott a válasz tulajdonképpen. Azért lehetséges, mert a kibocsátó több vételi ajánlatot elfogadott, mint a meghirdetett mennyiség. Settlement előtt még rábocsátással fedezik a különbözetet.
Ami durva, hogy így a 2033/I kintlévő állománya kb. 300 Mrd Ft-tal nőtt forgalmazásának lezárásának híre óta.
-
Uyuarasy
tag
2033/I Rábocsátás
Az ÁKK Zrt. tájékoztatja a befektetőket, hogy a Kibocsátó - annak érdekében, hogy a 2023. november 28. napjáig a Forgalmazókhoz érvényesen leadott és a Kibocsátó által elfogadott valamennyi vételi nyilatkozat teljesüljön - a Nyilvános Ajánlattételben meghirdetett összesen 750.000.000.000,- Ft, azaz Hétszázötvenmilliárd forint összegű értékesítésre meghirdetett mennyiségnek 2023. november 29. napjától további 30.000.000.000,- Ft, azaz Harmincmilliárd forint összeggel való megemelését határozta el, így 2023. november 29. napjától az értékesítésre meghirdetett mennyiség 780.000.000.000,- Ft, azaz Hétszáznyolcvanmilliárd forint.
Ez amugy miert lehetseges? Nincs valami kozponti adatbazis hogy mennyi az eladhato keszlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256 Gb
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest