- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szabokarlo
tag
Én 2 gb extreme III-t veszek digitalmix-ben 8500 Ft-ért, legalább gyorsan fel tudom majd pakolni a gépre a cuccokat, a 2 gb ultrat meg 6200-t láttam legolcsóbban, de az ultra a simához képest még jobb ár/érték arányú. Kérdés, hogy kihasználja-e, de én türelmetlenebb típus vagyok ezért inkább megveszem a gyorsabbikat :-)
-
Hydra SR
addikt
-
zeorsdfd
senior tag
Nincs benne se manuális expozíció beállítás, se blende-állítás és ilyet írnak róla az olympus.hu-n:
"Hihetetlenül hangzik, de igaz: Mosoly üzemmódban a µ 820 érzékeli az emberi arcon a mosolyt, és a megfelelő pillanatban automatikusan kioldja a zárat."Aha, persze.
Mindez, így, nem kicsit hangzik gázosan, ugye? -
macco
csendes tag
Jólvan akkor marad a Canon Powershot A720 IS. ebből következik a másik kérdésem kell ennek a gépnek gyors memóriakártya, vagy ugysem használja ki a sebességét?
Szoval melyiket vagyem hozzá?Secure Digital 1GB(3 MB/s adatátviteli sebesség )
Secure Digital Ultra II 1GB(9 MB/s adatátviteli sebesség )
Secure Digital Extreme III 1GB(20 MB/s adatátviteli sebesség ) -
-
piqla
őstag
Oooooooo, hat en aztan nem ajanlok semmit, en is azert cseszegetek itt mindenkit mar jo ideje, hogy segitsenek nekem
Kiegeszito alatt kartyat, tokot, es esetleg igen, akkut ertek... Amugy ha csomagban veszed az A720-t, akkor picivel 60 folott meg lehet uszni, de ha mindennel egyutt legyen maximum 60, akkor szerintem ez nem lehet olyan rossz... De inkabb nem mondok semmit, mert eleg viccesen nezne ki
Szereted az állatokat?
-
Hydra SR
addikt
válasz zeorsdfd #6988 üzenetére
Szerintem nincs B záridő. Legalábbis eléggé meglepődnék, ha egy alapból 3 másodperces leghosszabb záridejű gép tudná a B záridőt. Távkioldó van hozzá? Az S5600-hoz nem volt, és az S5500-hoz sem.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
zeorsdfd
senior tag
Tudja vki, hogyan lehet használni a B záróidőt a Fujifilm 5700-on ha nincs távirányító? Vagy nincs B záridő mégse?
http://www.depo.hu/fujifilm/finepix_s5700_s700 -
piqla
őstag
Igen, ebben igazad van. Viszont fontos szempont a hordozhatosag, az, hogy ha ugy adodik, konnyen zsebbe (kabatzsebbe) tudjam rejteni, tenni. Es valljuk be, nekem nem hogy egy DSLR, hanem egy Fuji A820 is eleg. Csak azert kell uj gep, mert egyszerre tobben is szeretnenk hasznalni a csaladbol, ennek meg fizikai akadalyai vannak.
Szereted az állatokat?
-
Gusztáv
addikt
Sziasztok, valakinek van tapasztalata a sony dsc h3-ról? Az az igazság, hogy tegnap vettem egy panasonic tz2-est, csak kicsit kiakadtam rajta, hogy nincs manuális mód, de még záridőt vagy rekeszt sem lehet állítani, ezt az öt éves canon-om is tudja . Már tegnap is a 2 gép között örlődtem, és most még ki tudnám cserélni a sonyra, csak egyszerűen nem tudok dönteni. Amire kell, mindennapi fotózás, sielés, buli, ilyesmi, de néha jó lenne, ha tudnék valamit állítgatni, pl éjszakai képek, napfelkelte. A panasonic javára szól a nagyobb látószög, jobb optika, olcsóbb memórikártya, sony: manuál mód, felugró vaku, optika takró sapka, meg valahogy fényképezőgép szerűbb, a és lehet rá szűrőket tenni. Sajnos tényleg tanácstalan vagyok, jó lenne ha írna valaki, aki használja a sonyt, mert ami tesztet olvastam, abban a menürendszerét említették, mint gyenge pont meg a viszonylag nagy kromatikus abberációt.
Előre is köszi
Laci
Laci
-
piqla
őstag
válasz szabokarlo #6974 üzenetére
A DSLR-es felveteseddel kapcsolatban: nem egyszerre vennem a dolgokat, hanem szepen, fokozatosan... Es azert nem mindegy, hogy egyszerre 65 ezer forintot adok ki, vagy 140 ezret Makrot nem vennek ra, maximum egy telet.
#6976: Macco: A kiegeszitokkel egyutt 60, vagy anelkul?
Szereted az állatokat?
-
rii
nagyúr
válasz Hydra SR #6980 üzenetére
pont azért kérdeztem én is, mert tök ua a két gép ...
és amúgy ratyi ez a gép, vagy annyira nem? mondjuk a már említett, meg a nekem is ajánlott Canon Powershot A570 IS -el szemben?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
orbano
félisten
Na gyerekek mondjatok nekem valami okosat:
Canon A560 vs. Pana LS75
Pana nálam eddig győzött a képstabi miatt. Vélemények?
Más, olcsóbb, 2.5"-os kijelzővel szerelt gép is szóba jöhet, pl nézegettem a Samsung S630-at is, nem tűnik rossznak, és még olcsó is. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Hydra SR
addikt
Árkülönbség: egyszerű marketing Autóknál is van különbség az árakban, ha más színben veszed.
Kötve hiszem, hogy bármilyen technikai paraméterben eltérne egymástól a kék és a fekete.orbano: jaja, ezt a szót kerestem
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
rii
nagyúr
engem is érdekelne a véleményetek az olympus MJU 820-ról.
meg hogy mire fel ez az árkülönbség?
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
macco
csendes tag
sziasztok! nagyon elvesztem a sok hozzászólásban, és nem tudtam kibogarászni hogy 50-60 körül milyen gépet vagyek.
Canon PowerShot A720 IS -típusúval szemezek, de ha tudnátok ajánlani esetleg valami jobbat ilyen árkategórában akkor azt nagyon megköszönném. -
Hydra SR
addikt
válasz szabokarlo #6974 üzenetére
Nem közgyűrűnek hívják, hanem adapter gyűrűnek vagy ilyesminek. Közgyűrű is van de az teljesen más, azt csak DSLR-eknél lehet használni és nem is erre való.
-
szabokarlo
tag
Szia!
Kell venni egy közgyűrűt (LA-DC58G),ennek a segítségével lehet rögzíteni az előtétlencséket, ez még viszonylag olcsó, aztán nézhetsz egy nagyot, hogy mennyibe kerülnek a lencsék, jobban járnál egy dslr-el ha tuningolni is akarod...
nagy látószögű: WC-DC58N
tele: TC-DC58N
makró: 250D (58 mm)
Mindegyik olyan 40k körül van, elég horror[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #6961 üzenetére
Viszont volt elotte egy 1.7* telekonverter. De az 30 ezer forint Mindenesetre kezd az A720 fele dolni a dolog. Sot.
Ujabb hulye kerdes: egy ilyen telekonverter hogy mukodik, ami a felszereles illeti? Van egy menet a gepen?
Szereted az állatokat?
-
szaya
tag
Megpróbálom másképp......
Milyen gépet javasoltok 50-60K között? Stabi, + egy kis manualitás nem lenne hátrány.
Üdv: szaya
''Sohasem kell tanácsot adni. A bölcsnek nincs rá szüksége, a bolond pedig úgysem fogadja meg...'' by: Lyderch
-
bgcs3
csendes tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek erről a gépről : Olympus MJU 820
Tudod, hogy ebben a kategóriában nem ez a legjobb, de mivel ingyen jön
Válaszotokat előre is köszi -
x64
aktív tag
Mi a véleményetek a Pentax Optio E-20-ról a 20 000-res kategóriában? Megéri megvenni?
Szerk: Vagy valami alternatív ötlet ebben a kategóriában (25-ig)?
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz petertoszegi #6966 üzenetére
Emm... a nagyobb tele alatt a "10x-es zoom" végértékére, a 380mm ekvivalensre gondoltam... nagylátón valamivel gyengébb.
Kritika... hátööö... csak az S5600-hoz való összehasonlításról idéznék egy hsz-t:
[link]Ha kell a 380mm, akkor oké, váltani kell, bár valószínűleg akkor is van jobb megoldás.
-
petertoszegi
csendes tag
Igen, meg a 10x optikai zoom is jónak tűnik.
Miért a Fuji negatív kritkája? -
Szten Márs
nagyúr
válasz petertoszegi #6964 üzenetére
Én azt gondoltam, hogy cserélhető objektíves gépre akarod cserélni az Ixusodat... de egy S5700-ra? Miért akarnád arra lecserélni? Nagyobb tele kell? Vagy mi a váltás oka?
johnjohn: Ki lehet abból kapni, csak akarni kell
[ Szerkesztve ]
-
petertoszegi
csendes tag
Igazad van, valóban nem vagyok nagy profi a témában.
Viszont a kis IXUS-t tényleg lecserélném egy olyan gépre, mint pl. a FUJI Finepix S5700; a különbséghez a két gép között Te biztosan jobban értesz. -
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #6961 üzenetére
Hehe, biztos arra gondolt, hogy nem lehet kikapni, mint a műszemet.
-
petertoszegi
csendes tag
joi29, ha esetleg érdekel, ez nem kerüle annyiba, mint a rendelkezésre álló kereted
Anno bruttó 97.000,- + Memo kártya volt az ára -
Szten Márs
nagyúr
Annak, hogy 6x-os zoom, nincs információtartalma. Egyébként 210mm ekvivalensen készült.
Ha nagyon kell a nagy gyutáv, akkor csak-csak SX100 egyébként.
A720IS: [link]
H3: [link]
Itt sajnos SX100-ról nincs teszt, de pixinfon van, bár azt gondolom olvastad.petertoszegi:
Miért, az ixusodnak nincs objektívje?[ Szerkesztve ]
-
petertoszegi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy tökéletes állapotban lévő Canon IXUS 500-asom van, de szeretném lecseléni egy objektívesre.
Ha érdekel valakit, szóljatok. Biztosan megegyezünk.
Karácsonyi ajándéknak is tökéletes... -
piqla
őstag
válasz Szten Márs #6958 üzenetére
#6955?
Leginkabb kozelre fenykepezem (par meter), viszont ha zoomolnom kell, akkor nagyon kell zoomolnom. Ejszaka sokat fenykepezem (Hold, viharok), termeszetkepeket csak szep idoben keszitek, nappal.
Melyik lenne az idealis valasztas? Ujra irnam: a Holdat ha fenykepeznem, nem csak egy kis pottykent szeretnem latni. Ez vajon 6* optikai zommal keszult?Elore is koszi. Mar nem sokaig kerdezgetek
Szereted az állatokat?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Chesterfield #6957 üzenetére
Ha már Fuji, akkor S5700, jobb, olcsóbb, stb... jobban jársz vele.
Egyébként eléggé más gép a kettő:Fuji S5700(5800): 38-380mm gyújtótávátfogás
Canon A570IS: 35-140mm gyújtótávátfogás.
Ha kell neked a nagy tele, akkor a Canon nyilvánvalóan kiesik. Ha nem kell nagy tele, akkor ez nem szempont, viszont sokszor az a pár fok nagylátóban, amit a 3mm jelent jól jöhet, szóval ha nem is sokkal, de ott a Canon jobb. Szóval döntsd el, hogy mennyire fontos a tele és mennyire a nagylátó. (Miket akarsz fényképezni leginkább?)A570IS egy kis gép, az LCD mellett átnézeti keresővel. A Fuji valamivel nagyobb, az LCD mellett EVF-el. Már ha ez számít valamennyire.
A Fuji max. zárideje 4mp, a Canoné 15mp. Ha sokat fotózol éjszaka, akkor igencsak jól jöhet a többlet.
A Fuji fényereje nagylátón F/3,5, a Canoné F/2,6. Ez elég sokat számít, még egy nagylátós előny a Canonnál. A Canonnál 140mm-en már F/5,5-re esik vissza fényerő tekintetében, a Fuji 380mm-en is F/3,7-es. Tele tekintetében itt megint előny a Fujinál, megint ott tartunk, hogy el kell dönteni, melyik állás a fontosabb.A lényeg: ha ismered a saját igényeidet, akkor elég könnyű a válsztás
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Ma estig kell döntenem 2 gép közül:Canon PowerShot A570IS
Fuji Finepix S5800Melyik legyen?
-
piqla
őstag
Na, fakk... A Sony H3 is bekerult a lehetseges gepek koze.
SX100/A720/H3.
Hm.
Szereted az állatokat?
-
sK0t
tag
Üdv.!
Itt van egy másik topicból hsz-em: LinkItt néz meg mi tartozik a te árkategóriádba, és aztán írd be h melyeken gondolkozol, és akkor több tanácsot fogsz kapni valószínűleg .
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
joi29
őstag
Hali.
Nekem milyen digitális fényképezőgépet hozzon a jézuska karácsonra,
ha max 28k-ig hitel képes
Minden nemü véleményt,indokot szivesen várok. -
Szten Márs
nagyúr
Igen MM-ben elég reménytelen a helyzet. Edigital, vagy akár optiform a ferenc körút - üllői út saroktól nem messze.
SX100-on van kereső, az LCD
Az ilyen gépek átnézeti keresője nem valami nyerő dolog, egyrészt iszonyat kicsi, másrészt paralaxis hibával terhelt, harmadszor meg kb 70% a lefedettsége, szóval nem nagy veszteség.... -
piqla
őstag
MM-ben ma voltam, megkerdeztem eladot, hogy ugyan mar, nem lehetne kiprobalni oket mukodes kozben?
- Nem, mert a lopasgatlo miatt nem lehet elemeket cserelni bennuk.
- Aham. De szeretnem azert kiprobalni oket, valami megoldast nem tudnal javasolni?
- Ha megveszed, kinyitok neked egyet. De akkor el kell vinned.Hat, oda sem megyek tobbet.
Valaki mondja el, SX100-on miert nincs kereso
Szereted az állatokat?
-
johnjohn
addikt
válasz monika7676 #6949 üzenetére
-
monika7676
csendes tag
Sziasztok! Internetről szeretnék rendelni gépet,de nem tudom
mennyire megbízhatóak? Gondolok: jótállásra
Tud valaki segíteni honnét érdemes?
720-as canont venném.Köszönöm
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #6935 üzenetére
Hm, ertem.
Akkor mar csak egy boltot mondjal/mondjatok, ahol ki lehet probalni a gepeket, mert a kulonbozo nagynak mondott elektronikai szakuzletekben csak kikapcsolt allapotban lehet megnezni oket, az meg ugyebar lofasz.
Szereted az állatokat?
-
Kazimír
őstag
válasz Szten Márs #6943 üzenetére
Most mit mondjak? Talán annyit, hogy köszönöm!
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
-
Kazimír
őstag
válasz Szten Márs #6940 üzenetére
gondolom vagy 50-80e-el többe kerül + egy telés objektívvel, akárcsak az analóg gépek esetében..
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Kazimír #6939 üzenetére
Ez erősen attól függ, hogy csak vázat veszel, vagy objektíves kit kiszerelést
Az egyobis kitben a 18-55-ös obijukkal adják: [link] - ő az
Dupla obis kiszerelésben a 18-55 mellé egy 50-200 jár: [link]szaya: Hát remek kérdés, ehhez gyors, pontos AF és kis shutter lag kéne, pont olyan dolgok amik az "akár 50-60 ezer" háromszorosáért kaphatók meg kb a DSLR-ekben... kompakt kategóriában ilyen felhasználásra jó szívvel hááát... nehéz ügy. Bár FZ50-es Forma1-es képeket láttam, amik igen jók lettek, szóval talán nem reménytelen a helyzet a kompakt gépek AF-jével sem, talán lesz valaki aki az árkategóriában tud korrekt javaslatot tenni, de sok illúzióm nincs. Mindenesetre jó lenne tudni, hogy milyen messziről kéne azokat a járműveket fotózni, hogy kb a gyujtótáv-tartományt be lehessen lőni.
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
válasz szabokarlo #6923 üzenetére
A Pentaxhoz alapból milyen objektívet adnak? Jár egyáltalán hozzá valami, vagy csak a csupasz vázat adják?
-
szaya
tag
Hali!
Kellene egy kis segítség. Unokaöcsém keres gépet, tőle kaptam ezt a az üzit:
Fényképezőgépet szeretnék venni, az egyetlen szempont, hogy mozgó járműről (a jármű mozog, én nem) is tudjak jó minőségű képet csinálni akkor is, ha nincs verőfényes napsütés. Meg persze azért nem árt ha van éjszakai üzemmód, meg vakubeállítások, képstabilizátor, de gondolom, hogy ez már azért a legtöbb géphez jár. Meg tudnád mondani, hogy milyen gépet kell mégis keresnem. Most akár 50-60 ezer ft-t is rászánnék, de akkor az tényleg arra legyen jó, amire nekem kell. Köszi a segítséget előre is.
Ha tudna valaki pár típust ajánlani megköszönném.
Üdv: szaya
''Sohasem kell tanácsot adni. A bölcsnek nincs rá szüksége, a bolond pedig úgysem fogadja meg...'' by: Lyderch
-
drkbl
őstag
válasz j.bravo #6929 üzenetére
A családban van egy Fujifilm A210, ez alapján javasolnám megtekintésre a kis Fujikat is, szeretik a zöldet, élénk kültéri fotókra képesek napsütésben. Képek vele.
Ha a garancia annyira nem kérdés, akkor használtan tán érdemes megnézni a Canon Ixusokat, ennyiért régebbiek, alacsony pixelszámmal, nem olajfestmény, fémház. Nálunk negyedik éve nyomja egy, látványos ütésnyommal, akkucserével. Mécsestől képek vele. -
Szten Márs
nagyúr
Gondold meg, hogy kell-e neked a 360mm-ig terjedő tele... 210mm vég, vagy 360mm-ig terjedő vég. Gondold meg, hogy mennyire fontos neked a tele, mit fotóznál telével, ahhoz milyen gyutávok kellenek. Az sem árt, ha kézbe fogod mindkét gépet, milyen az érzetük, milyen a használatuk, LCD-jük, stb és azt csak személyesen fogod megtudni. Képminőségben fene tudja, 720-tól nem láttam túlzottan sok képet még.
[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
válasz Szten Márs #6933 üzenetére
Ezert is kerdezlek titeket, is
Te melyikre szavaznal? Most leginkabb az sx 100 es az A720-ra gondolok. Kepileg 720 az eddigiek alapjan jobb, de sx100 meg 10* zoom
Szereted az állatokat?
-
piqla
őstag
No, segitsetek kerlek, ujfent.
1. A720 vagy SX100? (zoom miatt nyero, de a digitalversuson az a720 szerintem jobb)
2. SX100 vagy Olympus 550/560? 550 mar plusz otezerert elviheto...
Szerk.:
3. SX100 vs Oly SP-510
4. A720 vs Oly SP-510Koszi!
[ Szerkesztve ]
Szereted az állatokat?
-
adik
őstag
-
j.bravo
addikt
No hát eljutottunk oda, hogy én is keresek édesanya-fémpékezőt.
- Keret: minél kevesebb 30 körül.
- A memóriakártya típusából úgy döntöttem, nem csinálok gondot, ne ez döntsön.
- Nem baj, ha minél egyszerűbb; tényleg anyukám használná, ha túl sok funkció van amire figyelni kell, ki-be kapcsolni, az nem előny.
Jelenleg egy eleve pocsék HP120-assal küzd, ami még féllábú is és a torka is véres, szóval annál csak jobb lehet.Ötletek:
- Canon PS A460
- Canon PS A550/A560
- Pana LS600 / LS2 / hasonló (előny: optikai képstabi, hátrány: olajfestmény?)
- Kodak Easyshare C613
- Nikon Coolpix L sorozat (csak ha meggyőztök... Nikon-párti és d50 júzer vagyok, de ezek nem tetszettek egyelőre)
- Sony Cybershot S700- jó állapotú használt gép (nem baj ha még garis) hasonló kategóriából
- másra is nyitott vagyokKöszi előre is!
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
félisten
válasz j.bravo #6927 üzenetére
Igen, én is így olvastam, de valami Raw és jpeg közötti sötétítésről is olvastam, de nem tudom melyik gépnél volt ez. Elég régen olvastam erről, nem emlékszem jól, de az szinte biztos, hogy az s7000-esnél is van valami csel a dologban, erre emlékszem, csak az nem tiszta már, hogy pontosan hogy is volt.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #6917 üzenetére
Az elektronikus zárra gondolt szerintem
Bici: az utólagos sötétítés vajmi keveset ér, legalábbis a kiégéssel szemben... az A1-nél elektronikus zár volt a redőnyzárral kombinálva, az én legjobb tudomásom szerint is.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
szabokarlo
tag
válasz monika7676 #6924 üzenetére
Az a720 IS-t 50k-t megkapod most, ha ez változtat valamit a sorrenden :-)
-
Soockit
aktív tag
válasz monika7676 #6924 üzenetére
Én innen biztosan az SX100 IS-re szavaznék, de az A570 IS sem rossz. Talán ebben a sorrendben.
-
monika7676
csendes tag
Sziasztok.Szeretnék gépet venni,ezeket néztem.
kodak easyshare Z612
CANON PowerShot SX100 IS fekete
CANON PowerShot a570isKiránduláshoz,családiképhez,főként az izgő-mozgó kisgyerekhez kellene.
A kodakrók nem írtak a fórumon semmit,hogy milyen.köszi -
Dashes
őstag
D40x vagy 400D ?
-
félisten
válasz Hydra SR #6917 üzenetére
Hali!
Nem emlékszem pontosan a dologra, régebben, amikor a Minolta A1, és A200 között vaciláltam, akkor valaki adott egy linket, ahol le volt írva, hogy ez hogy műxik.
Olyasmi volt a lényeg, hogy ezeknél a gépeknél (pl. Minolta A1) a zár a valóságban 1/2000, 1/4000 mp-ig van nyitva, és az ennél "rövidebb" záridőt úgy éri el a gép, hogy a jped feldolgozás elött arányosan sötétíti a képet, mintha az érzékenységét csökkentené. Vagyis nem lesz olyan rövid a záridő, hanem csak a nagyon világos témák (nap, villanykörte, stb.) esetére ad némi plusz lehetőséget.
Egy másik fórumban meg azt írta valaki, hogy az A1 esetén van mechanikus zár, aminél a legrövidebb idő az 1/4000, és az 1/16000-et meg elektromos úton éri el.A fujinál nem tudom, hogy van, de emlékeim szerint ott is van valami turpiszság. Én is ilyen gépet akartam venni régebben, és ilyesmire emlékszem.
-
Tibee
csendes tag
Sziasztok! Két gép között vacilálok már csak, az egyik a sony dsc-h3, és a fuji finepix s5700.Ebben szeretném kérni a segítségeteket, hogy melyiket érdemesebb megvenni. Akiknek estelg van tapasztala valamelyik gépről, megköszönném ha leírná hogy mégis melyiket érdemesebb megvásárolni. Válaszotokat előre is köszi
-
félisten
válasz Soockit #6916 üzenetére
Azért ezt a mostani pixinfo összehasonlító tesztet egy dpreview nagyteszthez hasonlítani eléggé igazságtalan. Egy részletes pixinfo teszthez már lehet hasonlítani.
Véleményem szerint egy pixinfo-nál szokásos részletességű tesztnél nem kell több, mert a személyes tapasztalatot a dpreview-s teszt sem helyettesít, és a pixinfo teszt is elég részletes ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, hogy melyiket akarom kipróbálni.
De ez persze ízlés dolga.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Hydra SR
addikt
"Az 1/10000 természetesen szoftveresen jön ki. A valós - azt hiszem - 1/2000"
Na ezt most elképzelni sem tudom, hogyan kell érteni. Kifejtenéd?
-
félisten
válasz Hydra SR #6910 üzenetére
A fuji s7000-ről írsz, ugye?
Tényleg nagyon jó gép. Még ma is. De nem szabad elfelejteni a hatalmas nagy kromatikus aberációt, és a dög lassú kártyáraírást sem, és persze a már akkoriban is cikinek számító AF sebességet. Ezeket leszámítva kiváló gép. Jó kezelhetőség, szuper fogás, és eszméletlen strapabíró felépítés jellemzi.
Megfelelő manuális beállítások mellett gyönyörű képeket lehet vele készíteni.Én ennyit tudok róla. Régen használtam néhány napig.
Az 1/10000 természetesen szoftveresen jön ki. A valós - azt hiszem - 1/2000.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Soockit #6911 üzenetére
Nem értem pontosan, hogy mi a baj a cikkel.
A tesztalanyok közül már többet is teszteltek részletesen, és ez csak egy rövid összehasonlítás.Bocsesz, helyesbítek: mindegyiket tesztelték már részletesen.
[ Szerkesztve ]
-
Soockit
aktív tag
Ismét egy a nullához konvergáló értékű cikk a Pixinfo-n. Persze Ők nem pontoznak, ők nem mondanak véleményt, ennek kifejtése a végén. Amit összehasonlítottak:
Canon PowerShot S5 IS
Fujifilm FinePix S8000fd
Olympus SP-560UZ
Panasonic DMC-FZ18
Sony DSC-H9Azért van egy két adat, hátha valakinek segítség!
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Huh nézem itt az adatlapját és ámulok-bámulok, hogy mennyire nem a mostani trendet követi, mintha épeszű emberek tervezték volna:
1/1,7"-os szenzoron 6,3 Mpixel, RAW formátum, F2.8-as fényerő, 35mm-es induló nagylátó, 1/10000-es (elírás lenne???) legrövödebb záridő, CF kompatibilitás...
Aztán megláttam, hogy 4 éves modell És még lehet kapni Mondjuk nem is olcsó.
Egyetlen bibi talán az ISO160-as legalacsonyabb fényérzékenység. Asszem akkortájt még ISO200-as érzékelők voltak a Fujikban, a 160 már egy negatív erősítés, gondolom én.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
:AMF:
senior tag
válasz szabokarlo #6906 üzenetére
Szintén az Auchanban Fuji S7000(!!!) 110-120k környékén...
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Canon A550
Canon A560
Canon A570IS
Canon IXUS 70
Canon PowerShot A720IS
Fuji Finepix S5800Ezek közül melyiket ?
Csak amatőr fotózgatásra lesz, amatőrök kezében. -
félisten
válasz szabokarlo #6906 üzenetére
Az árral semmi baj nincs, sőt elég olcsó.
Csak ugyebár a garanciától, és egyéb buktatóktól tartok. De lehet, hogy alaptalanul.
És a gépről sem láttam sehol semmit.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
szabokarlo
tag
-
félisten
Hali!
Kinézték Szüleim a Polaroid T730 gépet az ára, és a könnyű kezelhetősége miatt.
Az a helyzet, hogy a Korában áruják. Véleményeteket szeretnék kérni, hogy érdemes-e vele foglalkozni?
Elsősorban a gép érdekel, de a korával kapcsolatos gépvásárlásról is érdekel a véleményetek! Én nem vagyok tökéletesen nyugodt e téren...Köszi!
-
szabokarlo
tag
Makrónál azt adják meg, hogy mi az a minimum táv amilyen távolról lehet csinálni képet, némelyik géphez odaírják, hogy 0 cm, ennek nyílván nem kell bedőlni :-)
Canon a720 IS esetleg? igaz az nem 40 ezer alatti, hanem most per pill egy 10k-vall több (azaz 50k), de van benne képstabi, 6x zoomot tud, valamint több manuális beállítással is játszhatsz, végül de nem utolsó sorban jobb paraméterekkel is bír mint az 560, a sonys gépet nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
bgcs3
csendes tag
Sziasztok!
Még kezdő vagyok, ezért meg szeretném kérdezni, hogy a makrónál a kisebb vagy a nagyobb érték számít-e jobbnak?
Maximum 40000ért milyen gépet tudnátok ajánlani(Én a Sony dsc w55 és a Canon powershot a 560 között hezitálok...)
A fényképező kis tárgyak fotózására lenne...
Válaszotokat előre is köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...