Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Következő hibát vettem észre az idén novemberben vásárolt Canon A610-esemen:
[link]
A kép oldalirányú ellenfényben készült, egy ''piszkosfehér'' falfelületről, a fal és a mennyezet találkozási pontján. A ''műtermék'' az áttetsző folt a kép legfelső részén.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez?
Visszanézve a képeimet, már az elsőkön is látszik, nagyon halványan. Helye, mérete és denzitása ugyanolyan maradt. Vakuzás esetén és bizonyos fényviszonyokban nem észrevehető. Az optikán - kívül - nem látszódik semmilyen szennyeződés.
(a készülék amúgy garis, de mivel kifutott modell, így vagy javítják vagy cserélik - utóbbit nem szeretném...)
Köszi!
[Szerkesztve] -
x64
aktív tag
Sziasztok!
Apám szeretne digitális fényképezőt venni. Mivel 1,5 éve nem foglalkoztam a témával, így nem vágom, hogy manapság mit érdemes venni.
Alapvetően egy kicsi, egyszerűen kezelhető, 3x optikai zoom, ~5 megapixeles, akár lakáson belül is szép képeket készítő (jó CCD-jű), nem sok manuális beállítást igénylő, jó ár/érték arányú gépre kérnék ötleteket.
Nekem ugyan a Canonhoz húz a szívem, de ebben az esetben nincs márkapreferencia. Jó lenne, ha SD kártyás (Fuji, Sony kilőve), és AA akksis lenne.
Árban max 50-ig, de nem baj, ha kevesebb... (nem tudom, hogy ezek a - számomra új - 20000-res-3x-optikai-zoomos-5-megapixeles kategóriába tartozó gépek milyenek? pl: Fujifilm Finepix A500, Kodak C530, Nikon Coolpix L10)(nekem amúgy Canon PowerShot A610-em van, amivel tökéletesen elégedett vagyok, viszont ennek egyrészt "bonyolult" a kezelése, másrészt meg már nem lehet kapni...)
Várom az ötleteket, köszi!
-
x64
aktív tag
Kicsit visszaolvasgatva, utánanézve a következők merültek fel lehetséges alternatívákként:
Kodak C613
Nikon Coolpix L10
Canon PowerShot A460
Canon PowerShot A550esetleg Fuji A800
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
x64
aktív tag
válasz Szten Márs #6599 üzenetére
Csendben megjegyezném, hogy a kolléga a Fuji A800-as, ill. A820-as típusát hasonlította a Canon A460-hoz, csak nem talált hozzá tesztképet. Állítása szerint az A820 és A920 specifikációi megegyeznek, annyi a különbség, hogy ugyanakkora CCD mellett, az A820-as "csak" 8,3 megapixeles, szemben az A920 9 megapixelével. (hozzátenném, hogy utóbbi LCD-je is nagyobb, 0,2"-lal )
Így viszont a Canon A460 25900-as árával szemben a Fuji A820 26400-as ára áll, ami már erősen az összehasonlítható kategória...
Egyébként a sokrétű manuális beállítás vonzó lehet egy, a téma iránt érdeklődő, fiatal, kezdő hobbifotósnak, de zavaró lehet sok középkorú, csak "kattintgató" felhasználónak. Ha pedig a Canon A5xx szériájának fejlődése az A530 óta (ennek megvásárlását fontolóra vettem anno ~2 éve) kimerült a megapixelek számának növelésében (ami igen sajnálatos tendencia), változatlan CCD méret mellett, akkor véleményem szerint a manuális beállítási lehetőségek nincsenek egyenrangban a gép lehetőségeivel...
-
x64
aktív tag
válasz Szten Márs #6614 üzenetére
A Canon PS A460 gyújtótávja 38 mm-152 mm. Szerintem ez se sokkal jobb...
-
x64
aktív tag
válasz Tomika1981 #6630 üzenetére
Igazából nincsenek. Csak régen (XVI. sz) azt hitték a kráterekre, hogy azok tengerek, tavak medrei, és ezért elnevezték őket tengerként pl: Mare Orientale.
Ezek valójában meteorit kráterek, közük nincs vízhez. A Holdnak ugyanis nincs (és nem is volt) légköre, ergo víz se volt rajta.Igérem nem offolok többet ezügyben. Csak nem bírtam megállni...
[ Szerkesztve ]
-
x64
aktív tag
Mi a véleményetek a Pentax Optio E-20-ról a 20 000-res kategóriában? Megéri megvenni?
Szerk: Vagy valami alternatív ötlet ebben a kategóriában (25-ig)?
[ Szerkesztve ]
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Kompakt gépet szeretnék venni ajándékba.
A legfontosabb az lenne, hogy indoor\gyengébb fények mellett is szép, éles képeket csináljon. Jó lenne, ha lennének legalább alapvető manuális beállítási lehetőségek is (záridő, rekesz). Nyilván nem lényeges, hogy csillió megapixeles\zoomos legyen (sőt!).
Nekem Canon A610-em van (amivel maximálisan elégedett vagyok), de sajnos ez a modell már nem kapható újonnan. Kb. ez lenne a mérce.
Árban ca. 70 000 a plafon. Ha ennyiért nem lehet nagyságrendekkel jobbat kapni, mint 40-ért, akkor persze nem dobok ki +30-at. Szóval bestbuy a cél.Amiket néztem: Canon A570 IS, Canon Digital Ixus 950 IS, Canon A650 IS
Nem kellene feltétlenül Canonnak lennie persze...
Előre is köszi!
-
x64
aktív tag
válasz Szten Márs #10065 üzenetére
Hali!
Köszi a választ! Külsőre az A570IS és az A650IS elég hasonlóak (nyilván az A650-es kicsit tömzsibb, nehezebb, lévén a 6-os széria négy AA elemszükséglete miatt).
Az Ixus meg talán "stílusosabb", bár a manuális lehetőségek igencsak korlátozottak benne...Nem írt viszont senki semmi egyéb javaslatot! Pedig a 40-70 kategóriában azért csak van más használható kompakt is...
Közben ismerőstől is kaptam javaslatokat:
Canon PowerShot S5
Panasonic Lumix DMC FZ8 EG
Fuji FinePix S 5800
Fuji FinePix S 8000fdEzekről mi a véleményetek? (személy szerint én fölösleges túlzásnak tartom a 6x< zoomobjektívet kompakt gépbe... mégha "bridge-es külsejű", akkor is...)
Köszi előre is!!!
Szerk: annyit hozzátennék még, hogy a gépet egy olyan középkorú ffi kapná, aki még sosem használt digi gépet, nem tud angolul, viszont szeret és tud is fotózni!
[ Szerkesztve ]
-
x64
aktív tag
Még egy dolog felmerült: "ősrégi" A630-as újonnan, boltból 51000-ért. Vélemény?
-
x64
aktív tag
válasz philoxenia #10072 üzenetére
Köszi a javaslatot!
-
x64
aktív tag
válasz Szten Márs #10084 üzenetére
Mondjuk a Canon A570IS és az (ugyanakkora érzékelőn) "1 megapixellel többet tudó" A590IS közül én az előbbit választanám, és nem a 3000 forint differencia miatt...
[ Szerkesztve ]
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném felhívni a Canon A570 IS típusú fényképezőgép vásárlásán gondolkodó emberek figyelmét, hogy tegnap vásároltam egy ilyen gépet, amiről otthon rögvest ki is derült, hogy pixelhibás a CCD-je. A mai visszavitelnél már kipróbáltam a cseregépet, amiről szintén kiderült, hogy pixelhibás az érzékelője. Majd a következőről, és az azt követőről is!!! (az elsőnél 2 helyen össz. kb. 8-10 pixel volt kék, a másodiknál szintén két - az előzőtől eltérő helyen - kb. 5-6 piros, a maradék kettőnél egy-egy fehér pixel világított - szintén más-más helyen)
Végül a bolt 5 Canon A570 IS-e közül csak egy bizonyult hibátlannak!!!
Szériahiba vagy csak véletlen? Utóbbinak mennyi esélye lehet???
Mindezzek ellenére elégedett vagyok a géppel! Remélem a maradék négyet nem "passzolják el" egy kevésbé figyelmes embernek...
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Kompakt, nagylátószögű, beltéri fényviszonyok között is értékelhető képeket készítő gépre mit ajánlotok?
Köszi!
-
x64
aktív tag
válasz philoxenia #29514 üzenetére
Szia! Elsődlegesen a leírt kritériumok (nagylátószög, beltéri felhasználás - vaku lehetőség szerinti mellőzésével) teljesülése, főleg fotózásra, másodsorban lehetőleg minél kompaktabb legyen. Az ár nem döntő tényező, de ha csak külsőségekben van különbség (pl. 100 grammal könnyebb, vagy fémházas) az valóban nem ér meg +20k-t...
Kollégák javasolták a Sony HX9V-t, mint bestbuy... Erről mi a véleményetek?
Köszi!
-
x64
aktív tag
Részletes kézi beállítás lehetősége nem szempont, inkább automata módban lehessen vele élvezhető minőségű beltéri képeket (családi fotók) lőni.
Egyébként nem saját részre keresek, hanem szülőknek. Jelenleg egy Canon Powershot A430-ük van, de már eljárt felette az idő. Meg értékelhetetlen képeket készít vaku nékül, beltérben... -
x64
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Felvetettem az opciókat, a Sony lett a befutó (annak ellenére, hogy szerintem se fogják kihasználni a képességeit). De legalább erről sikerült lebeszélnem őket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.