-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csanyiati
csendes tag
Hali mindenkinek! A kedvesemmel kinéztünk egy TECHNIKA Z 735 ös fényképező gépet. Egy dolog érdekelne 2.8" os kijelzője van, de csak 750 mAh az akksi kapacitás. Szerintetek mennyi képet lehetne vele készíteni egy töltéssel? Segitsetek!! Tapasztalat infó stb........... Mert csak nem veszem meg, ha 10 kép után kikapcsol KÖSZI
-
csanyiati
csendes tag
válasz paragraf85 #7299 üzenetére
Hello! Jutottál valamire a fényképező géppel kapcsolatosan? Mert én is venni szeretnék, de kicsit kicsinek találom az akkumulátor kapacitássát ekkora kijelzőhöz.
Köszi: Attila
-
d@minator
addikt
Lehet melléfogtam de megvettem a TZ2-t...Azért volt ez szimpibb, mert a kollégámnak TZ1-e van és laikus szemmel jó képeket csinál és sokat tud. És! Van benne optikai képstabilizátor. Ha a Canon jobb akkor ezt elsiettem...
ottkar, ócskás: köszi a segítségeket és a linket.[ Szerkesztve ]
-
-
ottkar
addikt
válasz d@minator #7490 üzenetére
http://www.edigital.hu/product.php?productid=31745&cat=257&page=1
Ezek az értékelések nem támpontok, a két gép teljesen azonos tudáskategóriába tartozik apró eltérések vannak köztük. Az Edigital lapjai szerint egyikben sincs képstabilizátor. A Samsungnak kicsit fényerősebb az optikája a Panának nagyobb a zoomja.Samunak 1cm-ről van makrója panának 5-ről de ez nm jóságot jelent mert egy illető pld érmék fotózására akarta a makrót használni az meg 1 cm-ről lehetetlen. A Pana nekem kicsit drágának tűnik ezért az árért mintha Canont lehetne kapni pld stabilizátorral.Meg is van Pont IS-es ez tudásban eléggé veri a Panát én inkább ezt ajánlanám.
-
d@minator
addikt
Sziasztok. Légyszi segítsetek abban, hogy a Panasonic TZ2 megér e 59900-at vagy ebben az árban találok jobbat.
Külföldi fórumon 7-8-7-8 értékelést kapott amíg pl. a Samsung S85-ös 8-8-10-8 értékelést, ami meglepő ugyanis utóbbi csak 39900Ft + 2GB-os kártya is jár hozzá.
Lehet, hogy csak számomra meglepő mivel nem értek hozzá. -
Hydra SR
addikt
válasz lumiukko #7485 üzenetére
Szerintem semmi baja a gyári sapkának, nekem nem esett le soha. Elég sokat nyúztam azt a masinát. Adapter ring mindig rajta volt, sokat szűrőztem. Pont UV-m sosem volt, az adapter gyűrű eléggé túllóg az obi végén ahhoz, hogy sokmindentől megóvja. Amitől nem, attól többnyire az UV szűrő sem. És én is azt vallom, hogy a szűrőt valaminek a szűrésére tartom, nem az objektív védelmére.
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Chris_T
tag
válasz Szten Márs #7480 üzenetére
Kösz a tippet, megnézem azokat is
-
ottkar
addikt
-
lumiukko
tag
Igen, felvan téve. Miért kérdezted amúgy?
Lenne akkor már egy kérdésem nekem is: Van egy hama uv szűrő is hozzá. Mi a jobb, ha az rajta van állandóan, így nem porosodik az optika (ellenben a lencsevédő műanyagot így nemtudom felrakni ha nem használom), vagy csak ha használom a gépet akkor teszem rá, vagy egyáltalán nem szükséges a szűrő?
Köszi -
Chris_T
tag
válasz Szten Márs #7456 üzenetére
Arra gondoltam hogy talán ebben a kategóriában is van egy két gép ami kiemelkedik a többi közül pl. Canon vagy a Panasonic a leica optika+képstabi miatt - (egyelöre egy Pana LS60-as lett kinézve) -
Stitch
őstag
Nagyjából lehet sejteni, hogy PowerShot 720 IS-t meddig lehet majd kapni?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Dare2Live #7473 üzenetére
"btw mi a véleményed az A610 vs SX100rol zaj tekintetében?"
Ezt tőlem kérdezed? Egy kép alapján nehéz bármit nyilatkozni. (Akkor is, ha egyesek meg vannak róla győződve, hogy ezt szoktam tenni ) Nem tűnik roszabbnak amúgy, sőt... De mondom egy kép alapján nem lehet sokat mondani.
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #7469 üzenetére
Ez a hsz Szten Mársnak írodott elsősorban azért nem privi lett mert bár értelmezhetetlen de azért annyira mégse.
SX100at vettem és mért, milyen milyen az A610el szemben.
[L:www.nikons.uw.hu][link][/L]Itt van hirtelenjében pár félhomályban álványrol készült alacsony isos kép. ISO200 talán használható sok fénynél de félhomályban iszonyat, ISO400as "hosszuexpos" kép meg félhomályban hát vmi elmondhatatlan ld utolsó 2kép kép.
exp időkre álványos képeknél érdemes figyelni!
ami még feltünt, hogy SX100 így elsőre jobban aberál mint a610 és a610 sokkal több fpst tud(2.4fps) mint SX100(1.3fps) vmint, hogy az Sx100 vakuja büdös lassan töltődik az A610esezéhez képest.
Ami miatt SX100lett:
-G9/A650IS/A640 nagyon drága és A640ben stabi sincs vmint a nagy mp szám miatt rohadt lassu a sorozatuk is.
-Kodakjuk nemvolt.
-A570 is elég gyorsan kiesett nem részletezem.így maradt az A720 IS és az SX100, A720 IS olcsobb 9Kval de csak 6*os zoom és kevésbé aberál.
SX100: Nagyobb felbontásu az LCDje. (2.5"ön 115.000pixel az k*szar.) 10*es zoomja van és a kezelése bazi jó: 30Ds tárcsával minden pillanatok alatt megy sokkal gyorsabban mint a szokványos A610/400D féle modszerrel és ugye amit említettem print/share felüldefiniálható én azonnal a custom(fehér lapos) WBt raktam rá.
Mivel csak 9K volt a difi így lett az SX100.hirtelenjében ennyi. Korrekt zajelemzést még nemvégeztem, A610nél nagyobb aberálás zavarni fog pont mint a lassabb fps és a lassu vaku töltési idő de másik oldalt meg ott van a 3-4stop IS a nagyobb LCD, a jobb/gyorsabb kezelés.
btw mi a véleményed az A610 vs SX100rol zaj tekintetében?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ett
aktív tag
válasz Szten Márs #7469 üzenetére
És kijött utána még pár ilyen gép, aztán jött a mumus és az akkori masinák szépen eltűntek.
Azért arra az oly masinára kíváncsi lennék. Biztos jó volt a maga idejében.Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
monika7676
csendes tag
köszönöm!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz monika7676 #7467 üzenetére
Most hosszú történeti áttekintés nélkül a jelenlegi általános köznyelvi besorolás az, hogy minden gép kompakt, aminek nem cserélhető az objektívje. A bridge gépek pedig olyan kompakt gépek, amik kinézetben és funkciókban igyekeznek a tükörreflexes gépekre hasonlítani. Én azokat a kompakt gépeket sorolnám a bridge kategóriába amik rendelkeznek manuális zoom és fókuszgyűrűvel, mint Fujifilm S9600, Panasonic FZ50, Sony R1. Egyesek bridge gépeknek hívják generel a viszonylag komolyabb tudású kompaktokat, ebben a megfogalmazásban az S3 IS valóban bridgenak tekinthető. Nincs egységes, elfogadott "fényképezőgép-rendszertan". Mindenesetre abban megegyezhetünk, hogy mostani értelmezésben a bridge gépek a kompakt gépek részhalmazát képezik, azaz minden bridge kompakt, de nem minden kompakt bridge
Egyébként a bridge kifejezés eredetileg valamikor a 90-es években eleje/közepe fele jött be, amikor az Olympus kihozta a nem cserélhető objektíves tükörreflexes gépeit. (Amely kategóriát ők ZLR-nek: Zoom Lens Reflex-nek hívták) A bridge szó arra utalt, hogy hidat próbál képezni a tükörreflexes és a kompakt gépek között. Azóta persze szélesedett/változott a bridge jelentése, lsd a hozzászolásom első felétpiqla:
Árban ott vagy akkor, minőségben viszont hátrébb...[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
Szerintem az A720 mellett maradok, ha pedig nem birok magammal es az ejszakaim sirassal fognak telni, hogy nekem kell a nagyobb zumzumzum, akkor veszek ra egy telekonvertert. Igaz, akkor arban mar ott leszek, mintha S3-at vettem volna
Szereted az állatokat?
-
monika7676
csendes tag
Azért kérdezem mert valaki nagyon erősen állitja,hogy
Bridge az s3is.Mi a különbség a bridge és a kompakt
között ? -
monika7676
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a Canon Powershot S3 IS
milyen gépcsoportba tartozik? Kompakt?Köszönöm!
-
piqla
őstag
Hat gyerekek, en meg mindig szenvedek
A720/SX100/S3.
Sx100/S3: Nem igazan ertem, hogy lehet csak hetezer forint a kulonbseg? Namarmost. Nagyon szivesen vennek egy S3-at, de en igazan kocafenykepesz vagyok, szoval felesleges ennyi penzt kiadni erte. Az A720 viszont szimpatikusnak tunik, plane, hogy most 52 ezer forintert hozzajuthatok... Szerintem mire megveszem, mar 49*** korul lesz. Erositest kerek: ennyiert ez a besztbály? Csomagban vennem, nagyjabol a gep+kartya+tok az az osszes, amennyit en ra szeretnek szanni.
Szereted az állatokat?
-
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #7461 üzenetére
Igaz, pl. az A 570 IS tesztfotói is meggyőzőek.Valójában a megjelent teszt miatt linkeltem a Sony-t.
-
sharkyj
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne 2 db Canon obim "eladóba":
Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 IS USM 85.000 Ft
Canon EF 80-200 mm f/4.5-5.6 II 40.000 FtHibátlan állapotúak, teljes felszereltséggel, gyári dobozban, karcmentesen.
Illetve van 4 db profi akkutöltő ugyanitt:
Ansmann Energy 16 18.000/dbHa vkit érdekel, please e-mail! THX előre is. További szép napot mindenkinek!
"Az élet nem habostorta Pelikán elvtárs !"
-
-
Hydra SR
addikt
"Nincs kereső?"
LOL, ilyet még nem láttam bridge gépen Most már végképp arra van kárhoztatva szerencsétlen user, hogy nyújtott karral maga elé tartott géppel komponáljon. Még csak rászólni se lehet, hogy ugyan nézz már a keresőbe, mégiscsak más, ha kitölti a látóteredet az, amit fotózni fogsz.
A többi adat nem újdonság, bár nem is jó.[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
ottkar
addikt
válasz johnjohn #7457 üzenetére
Ha a design-al fényképezni lehetne. De ha jobban megnézzük már nem is olyan szép a leányzó telis tele van az adatlap nagyotmondó adatokkal. 1/2.5" -ra 8 megát rápakolni, mikor az 5 is sok.Nincs kereső? Mivel keressen szegény fotós? Azt keresheti. 3200 ISO? Monitorja is elég gyenge. Csak F/3,5-re tellett?
[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
Ha valaki kompaktot keres!Nem is rossz!
[ Szerkesztve ]
-
Chris_T
tag
Üdv
20-30E Ft körüli áron milyen gépet érdemes venni? -
B.Rocky
csendes tag
Fujifilm FinePix S5700, vagy KODAK EasyShare Z612???
-
lumiukko
tag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Egyébként a cél valóban amatőr szinten megtanulni a fotózást. Az LCD mérete igazából nem érdekel, mostani gépen is csak zabálja az elemet. (Bár ez nemhiszem, hogy csak a kijelző miatt van, már nagyon régi gép - HP735.) Igazából ami érdekelt az 5600-ban, az a nagyobb Mpixel, de ha ez a képek rovására megy, akkor megelégszem a kisebbel is.
Remélem mihamarabb sikerül hozzájutnom egy s5500-hoz
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz lumiukko #7446 üzenetére
Az S5500 korrektebbnek tűnik, ha legalább amatőr szinten meg akarsz tanulni fotózni. Nem nagyok a különbségek de szinte mindegyik az S5500 javára van ilyen téren.
Különbségek:
+ Picivel (1/3 fényértékkel) nagyobb fényerejű az S5500 objektíve
+ A zoomátfogása egy hajszálnyival a nagylátószög felé van eltolva az S5600-hoz képest (37-370mm ekv. a 38-380 helyett). Általában a nagylátó hasznosabb, mint a nagy tele.
+ A zajelmosása lényegesen jobban sikerült, nem maszatol úgy jpg-ben.
- Az LCD-je és az elektronikus keresője gyengébb minőségű. Az EVF gyakorlatilag csak komponálásra alkalmas. Ilyen téren az S5600 sokat fejlődött.
+ A vakuteljesítmény manuálisan korrigálható.
- nem TTL a vakuja, külső fénymérője van. Elvileg ez több túl-/alulvakuzáshoz vezethet. Gyakorlatilag nem rossz az S5500 vakuja a kategóriában.
? 5 helyett 4 megapixel egy valamivel kisebb szenzoron. Kérdéses, hogy ez jó-e, inkább semleges. Helytakarékosság szempontjából jobb, már ha ez számít.
+ Leszedhető az adaptertubus, nem árnyékol bele a vakufénybe makró módban, valamint kisebbre lehet összecsukni emiatt.
? a maximális fényérzékenység ISO400, míg az S5600-nál van ISO800 és 1600 is. Ekkora szenzoron ez nem igazán kihasználható.[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
válasz lumiukko #7446 üzenetére
Hali!
A S5500-ös jóval fényerősebb objektívvel rendelkezik, 1Mpixellel kisebb a felbontása, úgyhogy a zaj is kevesebb mint a S5600-ban, ráadásul egy picit (1mm-el) jobb a nagylátószöge...
Az S5600-osnak egy kicsit nagyobb a LCD mérete, meg talán a fénymérésben jobb...
Mint S5600-os tulajdonos inkább a S5500-ös választanám
-
Killberk
aktív tag
Üdv! Lehet Én kerestem igen bénán, de nem találtam olyan kompakt/ultrakompakt méretű gépet amin van manuális záridő és rekesz állítási lehetőség, valamint optikai képstabilizátor is van benn. Létezik ilyen gép?
http://killberk.deviantart.com/gallery
-
lumiukko
tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek. Használtan egy S5500 vagy inkább egy S5600? Árban kb 5e a különbség.
Köszi
-
Hydra SR
addikt
válasz teknősbika #7443 üzenetére
Szerintem pénzkidobás. A gép nem lő ilyen gyorsan, közel sem. A letöltés lesz gyorsabb. Mondjuk nem 1 percet kell várni, hogy az összes képet letöltse, hanem 20mp-et (csak mondtam valamit hasraütés szerűen, de nagyságrendre ilyen léptékről van szó)
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz teknősbika #7440 üzenetére
SD és xD kártya megy bele, ha ez a kérdés.
Itt megnézhetsz mindenféle adatot, meg egy pár tesztet is digitális gépekről.
-
Hydra SR
addikt
válasz teknősbika #7438 üzenetére
Attól függ, mik a szempontjaid Alapból azt mondanám, hogy olyat, ami jó bele a gépkönyv szerint
-
teknősbika
csendes tag
F40fd-hez milyen kártyát vegyek?
-
Szten Márs
nagyúr
A képstabilizátorát valószínűleg azért nem istenítették, mert nincs neki. (Nem, a digitális képstabilizátor NEM képstabilizátor, csak a tudatlan vásárlók megtévesztése az adatoknál)
A fényerő nagylátón meg nagyon rossz, ez is tény. Mennyire kell neked ultrazoom gép, mennyire akarsz nagylátón, mennyire telén fotózni, mennyire bennt/kevés fényben, meg úgy általában elsősorban mik lennének a fők felhasználási területek? -
Teng
aktív tag
Helloka Fényképezőgépet szeretnék venni 50e ft körül, nem akarnék sokkal többet költeni rá mivel kell hozzá aksi is meg memkari meg miegymás... Fujifilm FinePix S5700-t találtam ami még tetszik is viszont némely helyen nem istenitették a képstabilizátorát, meg "Rekesztartomány F/3,5 - F/3,7" és ezt is sok helyen keveselték... Esetleg valami vélemény róla? Remélem valaki tud ilyen árkategoriában mondani valami "best of gépet"
-
monika7676
csendes tag
Köszönöm!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz monika7676 #7430 üzenetére
-
Hydra SR
addikt
válasz monika7676 #7430 üzenetére
Ezt a topicot ajánlom figyelmedbe: Canon PowerShot S3 IS
A piros szövegre kattintva egyből oda is jutsz.
[ Szerkesztve ]
-
monika7676
csendes tag
SZIASZTOK
Van valakinek Canon PowerShot S3IS gépe?
Szeretnék pár képet látni amit ezzel a géppel
csináltak, Jobbára makrók érdekelnek mire
képes a gép.Köszönöm
-
pleiades
csendes tag
Sziasztok!
Felment a négy ultra-wide objektív összehasonlítása az oldalamra.
(Canon EF-S 10-22mm USM vs. Sigma 10-20 EX DC HSM vs. Tamron SP AF11-18 Di II LD ASP vs. Tokina AT-X 124 AF PRO DX)
A nagy képek még töltődnek, szólok, ha az összes fenn van!http://pleiades.extra.hu/
-
BEE
addikt
válasz levy1983 #7423 üzenetére
Inkább egy új belépős gép, mert a középkategória szolgáltatásait nem biztos hogy kihasználnád.
Döntsd el a gyártót, és inkább jobb obikat vegyél a géphez,
aztán mire belejössz tudni fogod hogy milyen gép legyen az utódja.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
ottkar
addikt
válasz levy1983 #7419 üzenetére
Nem lehet általánosítani mert még a belépőszintűek között is igen nagy különbségek vannak.A Canon 300D teljesen műanyagból van természetesen a tükre és a zárja is gyengébb. Míg az én Pentaxom (K100D) fémházas a zár és a tükör is jóval erősebb nem csoda hogy sokkal több expoziciót bír. Azt hogy a használtat megveszed e csakis a te döntésed, én nem venném, főként a teljes műanyagot. Viszont pld optikákat a gépemhez a kitobin kívűl csak használtat vettem a Vaterán 8 db-ot!! , igaz hogy értek a fotócikkekhez eléggé.
-
-
werttzui
addikt
válasz szabokarlo #7420 üzenetére
A 30 d az egy komoly gép Be kell vinni a camera kft-hez ott megmondják,hány expo van benne ha 30 e alatt akkor jó .Én nem is gondolkodnék rajta megvenném.
PENTAX
-
levy1983
aktív tag
válasz szabokarlo #7420 üzenetére
Akarom mondani fém vázas, magnézium burkolattal, ha jól tudom, de már elkelt a gép...épp az imént érdeklődtem...
[ Szerkesztve ]
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
levy1983
aktív tag
Azt szeretném még kérdezni, hogy ezek a DSLR-ek könnyen sérülnek, romolnak? Mert lenne lehetőségem jó áron venni egy Canon EOS 30D gépet, de csak 90 nap garit adnak rá. Szerintetek érdemes beruházni egy ilyenbe? Vagy inkább vegyek egy belépőszintűt 1 év garival.
???
[ Szerkesztve ]
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
adik
őstag
válasz Tomika1981 #7417 üzenetére
ha olyat látsz a hirdetésben,h ogy zárcserén már átesett, akkor az jó ómen, mert az eredeti zár az fogyóeszköz, de amit utólak beraknak, az már assem módosított, de erre nem vennék mérget.
Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz Tomika1981 #7414 üzenetére
kb 20-30ezer kép. Aztán, hogy hol áll a számlálója, mennyit vall be a tulaj és hogy mennyi a valós, az nem mindig esik egybe.
Nézd meg, hogy a gombok - pláne az expó, és a tárcsák - mennyire lötyögnek, mennyire precízen járnak, és az ajtók hogy nyílnak, ezek sokat elmondanak a gép állapotáról.
Ez lesz az első géped?Kettő, csipkebokor vessző!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Tomika1981 #7414 üzenetére
Attól függ, hogy melyik Canon...ha 300D, annak nem túl tartós a zárszerkezete, de egyszerűbb, ha elmondod a paramétereket.
-
Tomika1981
tag
Sziasztok
Megcsapott a fényképezés varázsának a szele. Elhatároztam hogy veszek egy tükörreflexes digitális gépet. Kezdetnek egy használt gépre gondoltam. A márka is megvan CANON. A kérdésem az lenne hogy mire figyeljek egy használt gép vásárlásánál? Milk lehetnek a hibák amiket az ember az első kézbevételnél megtapasztalhat? Szóval mire vigyázzak? Egy egy hirdetésben le van írva hogy hány képet csináltak a géppel. Mi számít soknak?Tomika
-
Dare2Live
félisten
Fujinál mi? 12mps F50, amikor az az obi épp kirajzolta a 6mpt az F30on és az F30 hoz képest zajban komoly a visszalépés? Ezen felül F50 még nem kapható és első honapban ugye csak boroso felárral elsz nekem meg már jövő héten meg kell vennem a gépet.
Kodaknál C875 egy nagyon jó gép álta a sarat 1éve a Canonokkal is csak azóta minden Canonba belepakoltak ISt az pedig elég nyomos érv.
Az egy ami specifikációk aapján Kodaknál tetszik az a Z712 IS. Annak még utána kell nézni, még S3 mellett is jónak tünt anno mostmeg, hogy nincs S3 specifikációk alapján elég bestbuy. (Csakhát lehet mérete miatt kisik több mint 300gramm: nehéz)
Canonnál még tetszik az A650 is csak drága meg, hol lesz vele 3fpsem mint A610el...?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
Nos akkor ajánljatok nekem kompakt digi gépet.
Kompakt Canon A610em volt, csak kölcsönadtam és leamortizálták, kifizetik(50KFt) de uilyet már nemtudok venni: ez baj mivel 1/1.8" és 5mp elég zajtalan volt.
Kis méretű gépet akarok, nagyméretvüle már rendelkezek.
Amik szóba jönnek:
Canonok:
Canon A570 IS 45K 35-140mm
Canon A720 IS 57K 35-210mm
Canon SX100 IS 70K 36-360mm
ezek mindegyike 1/2.5"ös és 7.1 vagy 8mps. Displayban szintugy egykategória az SX100nak van picit nagyobb felbontású LCDje.
Canonhoz nem ragaszkodnék de a full manual beállításhoz igen és a Nikon kompaktok a tesztek szerint nem túl jók, LX2 meg drága és még ezeknél is zajosabb Canonbol meg 75K ig nincs már más.apropo zaj... csak engem vág fejbe egy ilyen fenti géppel készült kép vagy mást is?
[link]
ennyire alacsony ISOn sose volt rossz az A610 1/1.8on 5mpvel.[ Szerkesztve ]
-
Vagy azokra sem. Ez kb olyan mint hogy, melyik autó a jobb. A mercedes vagy a bmw?Közben nevető harmadikként a ... sokkal jobb.
(... helyére mindenki berakja a kedvenc márkáját)[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
joey04
titán
válasz Szten Márs #7404 üzenetére
Értem, köszi szépen!
-
Szten Márs
nagyúr
Nem mondtuk, hogy nem ajánloattak. Te konkrét gépeket hasonlíttattál össze, ezek a Canon gépek nem egy kategóriában vannak ezzel a Panával. A G9 árban ugyan ott van, mint az FZ50, de ez inkább presztizsmodell-mivolta miatt, nem egyéb okokból. Manuális zoom és fókuszgyűrű, Leica objektív, egy bridge gép nagyon többet nem kínálhat. (Na jó, lenne még pár ötletem, de hát semmi sem lehet tökéletes )
-
joey04
titán
értem, ez eléggé egyértelműnek tűnik!
A Canon gépek miért nem ajánlottak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...