Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Igazad van, de nem pénzzel akarom helyettesíteni a tudást, csak besegíteni egy kicsit. Eszem ágában sincs méregdrága gépet venni, de úgy tűnik, hogy a 30D alá a képminőség miatt sem nagyon mehetek, de ez még nem eldöntött tény.
A gyors sorozat szükségességét pedig azok is felhozták, akik már bőven benne vannak a sűrűjében. Egyelőre gyűjtöm az infót, mert ebből úgysem mostanában lesz gép vásárlás. Addig pedig gyakorlok ezerrel a haver 350D-jével, hátha tényleg elég lesz valami lassabb gép is.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
BEE
addikt
Attól tartok, hogy az 50mm kevés lehet egy táncversenyen.
Egyáltalán nem garantált, hogy mindig elég közel tud menni a témához.
Főleg ha a nézőpontot is variálni akarja.
Szerintem jobb választás egy zúm, aminek 90-100mm körül van a vége.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Dare2Live
félisten
Ő mondta kényelmetlen neki a 350D, nekem kicsi a kezem és semmi bajom vele.
Képstabi müködésével kösz tisztába vagyok. ésha rohangál össze vissza fényképezés közben ahogy mondja akkor szerintem a stabi majd nélkülözhetetlen dolog.
Ezt a táncos melót meg nehéz elképzelni, Bici meg már csinálta ha használta eddig a zoomot akkor olyat vesz ha nem hanem elég neki a fix 50/70 kell a fényerő akkor meg fixet, eltudja ezt dönteni.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Hydra SR
addikt
Inkább 1/20 környékén szokott mozogni, ha a többi paramétert is ésszerű értéken tartom, de már az 1/20 is elég gáz. A reciprokszabály értelmében még a berázás esélye is jelentős, mivel nagylátóban 38mm ekv.
Vakuja is gyenge. Azt hiszem, éppen a beltéri (vagy éjszakai) eseményfotózásra a legkevésbé alkalmas a gép.
Ha sokat kattintgatsz, és kitanultad a használatát is, akkor úgy kb. ''csak'' minden 2. kép lesz szar mondjuk egy koncerten. Szóval lesz sok használható, és sok hasznáhatatlan képed. Szóval annyira nem gáz, ennyiért meg nem sok jobbat találsz.
Ezek persze inkább animatrix11-nek szóltak csak valamiért adiknak válaszolokA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
quantal
tag
Én csak az első kép exif-jét látom (elképedve), az mindenesetre nagyon érdekes, hogy egy automata gép vaku mellett 1/3s(!) záridőt állít be Ez teljesen passzol a magyarázatodhoz.
animatrix: Ha a lentebb említett pana gépek közül választasz, abban biztos lehetsz, hogy nem fog neked ilyen fénycsíkokat húzni!''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
animatrix11
őstag
-
Mosómedve
tag
Elég sokat böngésztem őket a neten, és végül nekem ez a típus jött be talán leginkább:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=24098&cat=258&page=2
Látom te a Powershot A530-ast javasoltad...majdnem eltaláltam véletlenül...
Akkor legalább normálisat néztem...
Nem éri meg az A530-ashoz képest azt a plusz 10 rókát? Vagy esetleg ha futja ruházzak be az 550-sre, vagy az a plusz 1,1 megapixel nem jelent sokat.
Elsősorban a kép minősége a fontos számomra...amúgy amire használni fogom: extrém-sportfotók, tájképek, bulik-fotók, meg ha utazok vmerre csak úgy. Szóval a tökéletes átlagfelhasználó lennék, bár elképzelhető, hogy nagyon megtetszik a fébnyképezés, és szerelem lesz belőle, de sztem ilyen célokra tökéletes lesz kezdésnek egy ilyan A5xy, igaz?
Amik még tetszettek, a Sony-k és Casio-k, vagy ezek nem olyan nyerőek?
Köszi az eddigi segítséget... -
Mosómedve
tag
No, akkor egyenlőre úgy néz ki, hogy a Canon Powershot A540-es a befutó, mert az A530-ban már sok funkció nincs benne, míg az A550 meg fölösleges a maga 7,1 megapixelével...de ha tudtok jobbat ilyen kategóriában, hallgatom!
Egy kérdésem lenne, ami nem derül ki a leírásból:
Ha USB-vel dugom rá a gépre kell vmit telepíteni v. ilyen Plug and Play cucc...ez elég fontos lenne...előre is köszi a választ meg a segítséget. -
Dare2Live
félisten
A SZAKemberek véleménye jellemzően egyezik.
z612 et ezért került be a listába:
-12* stabilizált optikai zoom. Melyik gépnek van ekkora átfogáson ennyiért stabilizált obija?
-mpeg4. Hatalmas előny annak aki szokott videozni a géppel. (Ah mitnem adtam volna ezért a funkcioért 2hónapja.)
Ez 2 nagyonagy ok.
Ezen felül:
-Zajban egyértelmüen jobb mint a pana, nincs nagy eltérés a canonhoz képest.
-és ami még nagyon nagyot nyom a latba: Nézz be Kodak p850 topicjába. Jopár ember váltott rá canon/Panarol és imádják a gépüket, mig panat pl ha jól emlékszem ''nagy csalódásként'' jellemzik. z612ránézésre pedig egy áttervezett K850.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
izual
csendes tag
http://www.edigital.hu/product.php?productid=26858&cat=559&page=1
És ezzel mi a helyzet? Nem tudom hogy van e benne képstabilizátor, de úgy olvastam, hogy van, mondjuk lehet hogy azon az oldalon hazudnak. Meg ahogy látom elég jó képeket készít (review-ekből láttam, személyes tapasztalat nincs) -
Andie
őstag
Képminöségben több ? Azaz nagyobb a ''megapixel''? Nekem nem kell 4000x4000 -es kép, úgysem tudom egy monitoron sem megnézni kicsinyités nélkül. A mostnai 1600x1200 is sok (bár itt kicsit fényszegény a kép mindig a 2 megapix miatt). Vagy rosszul látom? Kell a sok megapix?
Nagylátószög : Sajnos nemtudom miez. Tudsz mutatni 2 képet, ami kis/nagy látószöggel készült? Mi a jelentösége? Ugyanarról a tengerpartrészletröl készitve a képeket, a nagylátószöggel még a két szélén strandolók is beleférnek?
Vaku : nem valószinü, hogy veszek hozzá tizenezrekért plusz vakut. Nagy is, meg sztem nekem nemis kell...
Kihajtható kijelzö : újabb hibaforrás. Legyen csak az fix - szerintem.
Kezelhetöség: na ezt nemtudom látod. Mitöl jobb? egyszerübb a menü?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Szten Márs
nagyúr
Leica valóban távmérős. Ami azt illeti volt alkalmam már tekergetni és állítani, és tényleg hihetetlen feeling. Csak vagyok olyan primitív, hogy nem tudtam az elvét, csak azt láttam, hogy ott is ott van a kukucslyuk, azon meg nem gondolkodtam el, hogy a távmérős része esetleg úgy működik, hogy az obin keresztül is veszi az infót
-
sube
aktív tag
#1970 Szten Márs:
Megegyeztünk
#1971 Dare2Live:
Már nem samsung lesz Az általad felvázolt 3 lehetőség közül szerintem maradok a Fujinál. mondhatni megtetszett
#1972 adik:
Így már egyértelmű, miért nem ajánljátok... Egész változatos hiba leírás. A levegőbe dobálos módszerrel meg pont ma játszottunk csak mobillal -
Szten Márs
nagyúr
A Pentax K100D is ugyanúgy ISO200-ról indul, hisz ugyanaz a sony ccd van benne, mint a D50-ben meg D40-ben. Bár szeritnem sem kell, hogy ez baj legyen.
johnjohn: szerintem egy Nikon D70s-t érdemes még megfontolni, nem annyira nagy az ugrás talán az árban, de a kitobi egy egészen más, magasabb kategória, na meg a váz sem rossz.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Ez a CCD van a D200-ban, D80-ban, K10D-ben és még kitudja hány gépben. Nem tudom miért zajos itt, valami fűti belűlről, mint plusz feature?
Amúgy rawban lehet ugyanakkora a zaj, nem igazán foglalkoztam mélyen ezzel a Sony modellel. Egy ismim el akarta adni, és egy Canon 20D-t venni helyette használtan, de maradt mellette végül... -
Mercutio_
félisten
Kiveséztük szegényt a makróképességen és a vakuszabályozáson kívül szvsz mindenben visszalépés az S5600-hoz képest - na jó talán az lcd még pozitívum, de zabálja az elemet - , és nincs benne raw se, sd és xd között 3k a különbség, csak 1x veszi meg az ember, szvsz jobban jár egy S5600-al, és nem azért mondom mert az enyém pl. eladó
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_seth_
veterán
5600 még sok helyen kapható ha vki a Fuji S szériáját azért veszi mert, hogy az az S széria lásd elődök akkor az 5700 nem fér bele ebbe a sorozatba, az inkább egyszerű kompakt 10x zoommal, sok automata programmal, nagy kijelzővel... szal olyan kis trendi mint a mai gépek de az eddigi S gépek inkább a hobbifotósoknak készültek akiknek nincs pénzük DSLR-re de mégis szeretnének jó képeket csinálni (pl a raw ugye nem rossz találmány de nincs benne az utódban), ez csak az én véleményem
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
Fogadjunk, hogy neked Fuji 5600 van?!
Itt [link] megnézheted, hogy milyen ''ömberesen szar'' képeket ill ha átlépsz a videóra, milyen videót csinál.
A képek vágva, ill. leméretezve vannak, és a videót is tömöríteni kellett.
sulep: Veszprémben és környékén elég esélytelen a Kodak. Én WEB-en rendeltem P880-at, de hibás és hiányos volt, így visszaküldtem. A fehérvári Auchan-ban vettem meg a C875-öt, és ha jók az infóim, szintén a fehérvári MM-ben is van Kodak.
[Szerkesztve]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest