-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
1/5-öt hol tartottad ki? Hánybol? 10bol 1* én is kitartom ha figyelek 35mmen de az 9 rossz kép. Inkább min1/15.
CCDstabi előnye a hátránya. Onnan, hogy megveszed minden lencséd ingyé stabis. Még a hozzá adott KIT is. Az összes régi fixed....
Ezért is imádják rengetegen akiknek van/vagy vesznek régi KAs pl fixeket.
DE mint orbano mondta ahogy nő a gyujtótáv és csökken az exp idő úgy egyre rosszabb a CCDstabi. Egy 1/100 vagy azalatt és 150mm vagy afölött pont ahol/amikor a legjobban kéne már kb "0át" számít.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
sziasztok
régóta rágódom már én is fényképezőgép vásárláson, de még mindig nem jutottam semmire olyan alapvető kérdésekben sem tudok dönteni, hogy dslr vagy valami jobb bridge de nem is ez a lényeg most, hanem az, hogy régebben nézegettem a canon 350d -t és a nikon d40-et, de akkor sehol sem sikerült megtapiznom a pentax k100d -t, és ma végre láttam egy helyen és megvizsgáltam közelebbről. azoknak akik ezek között gondolkodnak, azt tudom tanácsolni, hogy mindenképp próbálják őket végig vásárlás előtt, mert nem gondoltam volna, de nekem a pentax állt kézre legjobban (elég nagy kezem van, bár az ujjaim vékonyak - mondjuk a magasságomhoz nem is olyan nagy a kezem ) aztán a d40 és a 350d, okosabb mondjuk nem sokkal lettem, mert valahogy mégis a canon a legszimpatikusabb. a végén meg lehet, hogy veszek egy használt gépet, vagy nem is dslr lesz, a lényeg az, hogy próba mindenképpen kell, mert érhetik az embert meglepetések
üdv
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
hogy pontosan mennyi nem tudom, 1-2 FÉ lehet (gy.k.: 1/4 helyett 1/8 vagy 1/16 fog valszeg kelleni).
de ha jól emlékszem nagy gyújtótávokon teljesít gyengébben a ccd shift, ahol meg inkább számít a stabi.
persze, jobb, mint a semmi, de én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ne ez legyen a vásárlási/döntési szempont...A vér nem válik VAZZE!™
-
Dorian
félisten
válasz Szten Márs #5889 üzenetére
Köszi, elolvastam.
Még annyi szól a Pentax mellett, hogy abban van stabi, aminek az előnyét az FZ5-nél nagyon jól ki tudtam használni, valamint a Canon ellen, hogy nem sd-vel müxik, mert az már megvan...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
orbano
félisten
-
rozsdee
tag
Lehet hülye kérdés lesz, amit felteszek. Ha kisebb felbontáson használom a gépem, mint amit ténylegesen maximálisan bír (pl 7 MPixeles géppel csak 5 Mp-es képeket csinálok), akkor ugyanolyan érzékenységen kisebb képzajt érek el? Elvileg kevesebb részletet kell akkor az érzékelőre zsúfolnia a gépnek, nem?
-
Szten Márs
nagyúr
Szóval jó választás, azokra amit mondtál. Igazából 3 gép között lehet gondolkodni ezért az árért, Nikon D40, Pentax K100D és Canon EOS 350D. Erről röviden itt már írtam: [link] Most hullafáradt vagyok újragondolni a témát, azért linkelem inkább a régebbi írásomat. Ettől függetlenül ha bármi kérdésed maradt még, tedd fel nyugodtan.
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Előre is bocs a hülye kérdésért
Szóval DSLR gépet szeretnék venni, annyira nem ástam bele a téma mélyébe, gondoltam majd itt kérdezek
A Pentax K100D Super-t néztem ki magamnak, 135-ért kitobival elég olcsónak tűnik...
Most egy Pana FZ5-öm van, nagyon szeretem, de látom a korlátait. A DSLR főleg amiatt kéne, hogy gyenge fényviszonyok között is tudjak vaku nélkül viszonylag kis záridővel fotózni, valamint hogy az "elmosott hátterű" képeket ne csak max zoomon, max blendével tudjak csinálni, hanem normál körülmények között is.
Szóval mi a véleményetek?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
infectedmann
őstag
válasz Szten Márs #5885 üzenetére
Nekem nem kell szupergyors exponálási idő csak ne 10-20mp alatt exponáljon sötétben mint a mostani gépem ami már 4 éves
Szóval elfogadható idő alatt.
Ha nem tudtok semmit ajánlani vagy hasonló képességekkel rendelkező kompatk gép nem rendelkezik akkor mondjatok véleményt ezekről a gépekről:- Canon IXUS 75 (ez a videó egy ilyen géppel készült: http://www.youtube.com/watch?v=TRZe8CgKH2g)
- Canon Digital IXUS 950 IS
- Sony DSC-W200
- Sony DSC-W90 -
Szten Márs
nagyúr
válasz infectedmann #5884 üzenetére
Az elsőhöz egy videókamerát, a másodikhoz meg egy tükörreflexes gépet ajánlanék. Kompakttal nem igazán lehet sötétben gyorsan exponálni és szép képet készíteni.
-
infectedmann
őstag
Asszem ebben a témában egyedül maradtam
Azért megpróbálom leírni megint.
Tehát olyan kompakt gépet szeretnék ami:
-A videó mellé elfogadható hangot rögzít nagy zajban is (pl. buli).
-Sötétben, félhomályban, (gyorsan) változó fényviszonyok mellett (lásd pl. nagyon szabású buli) is jó képet csinál.
-Sötétben is viszonylag gyors az exponálási ideje.Nem hiszem, hogy ilyen gép nem létezik, de ha nem tudtok semmit ajánlani akkor megveszem a Sony DSC-W200 -at.
-
Zozzant
addikt
válasz infectedmann #5882 üzenetére
akkor kérdezd őket, mert tudják a választ
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
infectedmann
őstag
Akkor úgy látszik az összes ismerősöm NASA zsebteleszkóppal fényképezik.
Érdekes. -
orbano
félisten
válasz infectedmann #5879 üzenetére
valami űrteleszkópot akkor kérj el a NASA-tól, mert fényképezőgép ilyeneket nem tud...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Zozzant
addikt
válasz infectedmann #5879 üzenetére
kávét ne főzzön?
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
infectedmann
őstag
Mondjuk az is szempont, hogy sötétben jó képeket csináljon és folyamatosan mozgó fényeknél (lézer, robotlámpa) is jó képet csináljon. Fontos szempont a rövid exponálási idő sötétben, hogy a lézerfényeket egy jó pozícióban időben letudjam kapni.
De a videó része is ugyan ilyen fontos ahogy leírtam.Esetleg a fent említett két Sony DSC-W gépről van valakinek valami tapasztalata?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz infectedmann #5877 üzenetére
Huhh, jó kérdés.
Sorry az offért, de kiváncsi vagyok fog-e tudni valaki innen erre válaszolni. Általában fényképezésre szoktuk használni a fényképezőt és eszerint nézzük a tudását, minőségét. -
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Olyan gépet keresek ami a videóhoz jó minőségű hangot vesz fel. Most pl. arra gondolok ha elmegyek egy nagyszabású bulira külföldi akkor a nagy hangerő és az erős mélyhangok miatt ne valami torz recsegést halljak.Két gépet néztem ki eddig:
Sony DSC-W90
Sony DSC-W200Azért néztem a Sony DSC-W szériát mert a lengyel Sensation White -on a W40 -essel készített egy srác videót és igen jó lett a hang minősége.
(http://www.youtube.com/watch?v=cFW8Bu62f4w)
DSC-T10 -essel is készült már buliban videó aminek igen jó lett a hang minősége.
(http://youtube.com/watch?v=q4alyMXNWgE)
Csak a DSC-T széria eléggé nőiesEzek 60e-70e Ft körül vannak.
Ha esetleg hansonló árkategóriában tudna valaki ajánlani gépet ami mellesleg méretben is hansonlít ezekhez annak nagyon örülnék. (Fontos a kis méret, hogy könnyen betudjam vinni egy buliba)Előre is köszi a segítséget.
-
Mercutio_
félisten
Nem.
A GX-1S (én gépem samu verziója) lebutított változata.1L adatlap ez pedig a Pentaxos változatáé
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
1010
őstag
mi a véleményetek a Samsung GX-1L ról
megéri a kerek 100atmondhatjuk ennél a gépnél már csak a fotós képességi szabnak határt a műnek?
van expo sorozat?
-
Gary Z
csendes tag
Sziasztok.
50-60 E Ft körül melyik gép lenne a legjobb választás?
Szeretem a manuális opciókat, makró ne migazán érdekel.
7 MegaPixe felett szerintem ebben a kategóriában nincs értelme.
Általában kültéri képeket csinálnék...Másik kérgés: Egyik ismerősöm 3 gép közül választana, de nem tudja melyiket.
Canon PowerShot A720 IS
Olympus SP-510
Kodak EasyShare Z612Ti melyiket ajánlanátok?
köszi..
@nd!
-
_seth_
veterán
válasz Szten Márs #5867 üzenetére
Persze de akkor is jobb mint sok gépen a sima kukucskáló amivel nem is azt lehet látni ami a képen lesz
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz Szten Márs #5865 üzenetére
Én Azért vettem 5600/6500-at mert ezek még viszonylag jó gépek elérhető áron valamint full manuálisban is lehet használni ezeket és az optika sem rossz valamint fogása és kinézete is olyan mint egy fényképezőgépnek szemben a cigarettásdobozokkal
LCD: van ám EVF is Sokszor használom
Szerintem ha havernak bejön ez a 400d téma (miért ne jönne be neki? ) akkor én is váltok aztán majd rakok rá jó obit.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Szten Márs
nagyúr
Épp azt akartam kifejezni, hogy tuti a DSLR a befutó.... Persze ehhez hozzátartozik, hogy:
DSLR-t az vesz, aki tudja, hogy mit akar, tudja, hogy mit csinál és tud a későbbiekben is költeni rá.
Bridge gépet az vesz, aki most hirtelen akar ilyen olyan amolyan hiperzoomátfogást, a későbbiekben sem akar fejleszteni, és akinek nem számít, hogy ISO200-on már egy jobbérzésű ember sírvafakad a képminőségtől. Meg akit nem zavar, hogy egy LCD-t bámulva kell komponálnia. Engem ez végtelenül idegesít és már csak ezér is megéri DSLR gépet venni.
És igazad van, ha van egy DSLR vázad, később azt veszel rá, amit akarsz. Nem mellesleg vehetsz M42-es obikat Canon vázra és nem hiszem, hogy túl nagy anyagi megterhelést jelentenének. -
_seth_
veterán
válasz Szten Márs #5863 üzenetére
Ezzel sokan nincsenek így... én amatőr is úgy gondoltam, hogy a dslr a tuti befutó
Ui.:
Az obidolgot azért nem értem felhozni hibának mert az egy dolog, hogy kapásból drága obira nem lenne pénzem de cserélhető, azaz később azt rakok rá amit akarok, ez az egyik nagy előnye a dslr-nek akkor nem tudom miért kezelik sokan úgy a témát, hogy olcsó obival inkább meg se vegyem... vehetek hozzá akár félév múlva is pl canon obit.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Szten Márs
nagyúr
A nagy lótúrót nem eldöntött kérdés. BTW az összehasonlítás a kompakt meg a DSLR közöt már magában értelmetlen. Nem ugyanarra valók. Olyan mintha egy belvárosi kisautót, mittomén Renault Cliót vagy Opel Astrát akarnál egy Astom Martinhoz hasonlítani. Alapvetően mindkettő autó, mindkettővel el lehet jutni A-ból B-be, sőt a Clió még kisebb, mozgékonyabb is, persze. Ettől még az Aston Martin egy egészen más kategória, és nagyságrendekkel jobb autó. Persze, többet kell rá költeni, még a megvétele után is. Meg ha ráteszel egy 145/70 R13 gumit, akkor elég hülyén fog viselkedni és nem fogod érezni az előnyét annyira. Szóval kb ennyit a témáról.
-
Dare2Live
félisten
sztem is vedd az alapkittel(18-70) olyan embert még nem halllottam aki avval ne lett volna emgelégedve.
esteleg ha fényerő fontos akkor alapobinak jó és "olcsó" rá egy tamron 17-50 2.8felülre meg vagy 80-200 2.8
vagy 70-300vrMa is fotoztam egy ilyen géppel eszméletlen komoly/profi gép. Nem egy D40/400D/A100 kategória...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dtomi
őstag
Egyértelműen a 400D-t venném ha komolyan gondolnám! De ne hidd azt egy percig se, hogy ha 20-30e es obikban gondolkodsz hogy hanyatt fogod magad vágni a képek láttán. Ha nincs pénzed rendes obira akkor el kell felejteni.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
orbano
félisten
400d kitobival rövid gyújtótávon, lerekeszelve úgy odabax az s6500-nak, hogy csak pislogsz.
remélem sikerült érzékletesen fogalmaznom
na mentem aludni (remélhetőleg) már csak 2-t kell aludni. gyorsan le is tudok egyet... tisztára mint karácsonykor
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
_seth_
veterán
6500fd pl F11-ig rekeszelhető.
Úgy látom a kompakt vs olcsó dslr kérdés még nem egészen eldöntött pedig én azt hittem, hogy egyértelműen a dslr a jobb. Most az optikát ne nézzétek... tudom, hogy kiadás de akkor is, első körben meglenne pl az alap obival és ráérek utána jobbat venni hozzá, a 10x zomm nagyon szép dolog meg minden de jobban szeretek olyan közel menni a témához, hogy az már a lencsébe belelóg vagy simán zoom nélkül fotózni persze nem mondom néha azért nem bánom, hogy 28-300-ra képes a gép de ugye dslr-nél is meg lehet csinálni...
Amiért én váltanék: képminőség egyértelműen, jó már a 6500 is főleg rawban de még mindig lenne min javítani.
Akkor így kérdezem: melyik csinál szebb, élesebb, zajmentesebb képet?
Adott a 6500fd és adott lenne egy 400d 18-55 kitobival és esetleg vennék hozzá egy olcsó ismétlem olcsó nagyobb objektívet (linekltek már 100$-ért is, az még megfizethető).
+ Még egy kérdésem lenne: vaku, milyen vakut vehetnék rá amivel nagyobb "villanást" érhetek el mint a gyári beépített cuccokkal? Ugyan van itthon vakunk még a zenithez de az nem valami erős ketyere... Jah és itt is a megfizethető jön szóba csak...
Dtomi: és akkor te mégis milyen gépet vennél? Pl kérdem én, hogy újonnan 55-ért mi az ami jobb mint egy 6500fd?
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
válasz Mercutio_ #5854 üzenetére
az összes Fuji egy nagy határ szar s7000 től elkezdve a legkisebb kompaktig. Kivéve a hős szerelmemet az S3prot.... Ideális körülményeket akkor most kiemelném de kéremszépen mikor én fotózni akartam ele egy werk képet korántsem ideális körülmények voltak de nem is arra teervezték a gépet!!! Mikor valaki azt írta, hogy szeretné nem ideális körülmények között fotózásra használni a gépet mindíg leírtam, hogy előbb utóbb sírás lesz a vége. Viszont ha valaki csak venni szeretne egy komolyabb kis gépet a nyaralásra annak egy szót nem szóltam soha!! Mivel oda több mint kiváló.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Mercutio_
félisten
828 messze az egyik legjobb "kompakt" ne hasonlítsuk már a 6500fd-hez vagy a többi méggyengébb középkategóriás ultrazoomhoz.
Tudom, hogy megfelelő körülmények között és ha adott a kompakton a manuális beállítási lehetőség mi mindent lehet kihozni belőle, de a kompaktok korlátait se akarjuk már hirtelen elfelejteni, miért is van az, hogy jelenleg már az fz30/50-en S3 IS-en és a 828-on, R1-en kívül nagyon nem tudnak ajánlani ebben a topicban kompaktot az érdeklődőknek illetve az összes többire azt írják, hogy "egykutya, a szimpátia alapján dönts"...
A másik: Attól, hogy egy olcsó obi van egy korrekt vázon még meglesz az érzékenységbeli, sebességbeli, kezelhetőségbeli és egyéb általad ugyanúgy ismert előnye a gépnek a kompakttal szemben, ez akkor se vész el, és a belépőszintű obit később lecserélheti jobbra.
Emlékeim szeint annó meg igencsak fikáztad az S5600-at és senkinek nem ajánlottad, persze az idő sok dolgot megszépít
Jóccakát, fellőtték a pizsitEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dtomi
őstag
válasz Mercutio_ #5850 üzenetére
Ezt a felfogást soha nem értem/értettem. A kérdésedre a válasz ma fotóztam utoljára kompakal egy oly fe-130al és egy sony 828-al. azért mert DSLR fotózás sokaknak alappá vált, attól még nem kell szarba se venni egy kompakt gépet. E És volt fél évig otthon egy s5600 is és megnéztem nem egyszer, nem kétszer, hogy bizony simán jobb a minősége mint a 30D + 18-55nek a ~28.8-88 as tartomány egészében jobb volt, tehát ugye megvan a lehetőség a bővítésre de akkor ne azt mondjuk hogy 20at kell rádobni a gépre és jobb lesz mint a 6500fd mert ez azért így egy kicsit ferde. A 828 képminőségét pl ideális esetekben bármikor össze lehet hasonlítani egy DSLR minőségével. Csak tudni kell mit mire kell/akarunk használni.
-
Mercutio_
félisten
Mikor fotóztál utoljára kompaktokkal?
F8-nál vége a rekesznek, elég fénynél a nyamvadt uborkát lerekeszelve még mindig jobb, kevésbé mosott képet kapsz mint kompakttal, és bizony nem mindegy, hogy megvan a lehetőséged normális képet csinálni, vagy a légyfingnyi ccd eleve kizárja azt.
Mellesleg a kompakt 200mm-en ugyanúgy lágyul mint a dslr. Ha olvastad mit írt seth láthatod, hogy a 6500fd-re egy 20ast rádobva hozzájuthat a 400D+kitobihoz, ezen még a legszarabb alapobi se tud annyit rontani, hogy a középszintű kompaktok képminőségéig süllyedjen, volt S5600-om van összehasonlítási alapom szar képet meg 100ezres obival is lehet csinálni...Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gban
veterán
válasz Terapeuta #5844 üzenetére
Az ár az minél kevesebb...
Ez sajnos az elsődleges szempont.
De az is fontos, hogy normális legyen az objektív, tehát jó képeket készítsen - egy hétköznapi ember profikhoz képest totál vaksi szemével nézve.
Láttam már 3 Mp-es Packard Bellt, na az a kép nekem is totál sz@r volt ami azzal készült.
Viszont apám 2 MP-es Canonja számomra igen jó képeket készít.
Csak ilyet nem kapni már, legalábbis én nem látok már sehol ilyeneket..
Tehát: a jelenlegi kínálatból mi a javasolt legolcsóbb gép?
Én csak a megapixeleket látom, de megtanultam hogy az semmit sem árul el a kép minőségéről.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Dtomi
őstag
válasz Mercutio_ #5845 üzenetére
Ne vicceljünk már.... ezzel amit itt leírtál a pénzkidobáson kívül nem sok mindent ér el. Nem mind1, hogy a kompakt szar érzékelője miatt lesz lágy és részlettelen a kép, vagy egy ótvaros műanyag uborka egy drága DSLR-en. Mert azért anyagilag a kompaktal olcsóbban kihozza u.e a képminőséget mint amit a 20e-es 80-200 eredményez.
-
marsu
veterán
Ha gondolod, akkor osztd meg velünk a jól sikerült képeidet a Digitális fényképeim topikban!
Ha van kedved közös fotózásokra jönni, akkor tarts velünk a Nagy PH!otóstalálkozó topic-ban![ Szerkesztve ]
Press any key to continue ...
-
Mercutio_
félisten
válasz MC Pite #5828 üzenetére
Ne vicceljünk már, 20k körül vesz használtan egy 80-200-as alapobit telére, makrózni meg 10-ért beszerez egy raynox dcr-250-et ami praktikusabb és kényelmesebb mint a makróobit fel-le tekergetni és egy jódarabig nem az előtétlencse lesz a szűk keresztmetszet a makróképeknél, hanem a fotós
Képminőségben pedig bőven fölötte lesz bármelyik kompaktnak kivéve az R1-et, amit el kell dönteni-e, hogy akarja-e az időt obicserélgetéssel tölteni a jobb képminőségért.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gban
veterán
Sziasztok, milyen gépet javasoltok és honnan az alábbi kritériumok mellett?
ÁR!!!!
Jó optika (tényleg legyen minőségi, átlagos szemmel nézve, nem profi szinten)
Az sem baj ha csak 2 megapixel.
SD-vel menjen.
Esetleg CF.Kösz előre is.
Postázást nem vállalok.
-
Rakeem
aktív tag
oh. nagyon köszi.
már egy 15x opt zoomos képet csináltam teljes automatikus üzemmódban anyám csészéskészletéröl. kb 4 méter távolságból.
majd valahova feltöltöm és belinkelem nektek ide amint áttöltöttem a sz.gépemre.
meglepően szép lett a kép. (legalábbis az LCD keresőn visszanézve) -
T0rnad0
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek a samsung S850-esről? Most 28 ezerért lehetne megvenni...
Esetleg ilyen árkategóriában még milyen alternatívák vannak?
Csak sima kezdő gép kellene, "normális" videofelvétellel (ne 320x240)...
Mindenre ( gép+memóriakártya+töltő+tok) kb 40-45 ezer lenne.
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
Srácok megvettem a digigépemet.
Márkahűséges tipusom nyert. Egy Sony H9est vettem.
Kicsit drágábban jöttem ki mint terveztem mert Sony márkaképviseltben vettem, de nem volt drága (annyira)!!!
Mégis olcsóbb volt min a "nem vagyok hülye"-éknél.
Gyorsan egy hordtáskát is hozzácsaptam a bevásárlólistához és így lett 113980 HUF
Sajnos még nagyon nem tudtam vele mit csinálni, mert a memkari az nagyon kellene bele, de már az is úton van.
Reggel 10 óta 1000Wattos mosoly figyel az arcomon. -
orbano
félisten
válasz Szten Márs #5836 üzenetére
épeszű ember nem használja a kitobit csak 75-ig és ne bánts pitét, jó srác
A vér nem válik VAZZE!™
-
Szten Márs
nagyúr
Nem mellesleg szerintem egész nyugodtan abbahagyhatod az észosztást, mert a CMOS stabilizált S3-ad után most bejött a képbe, hogy a 400D kitobinál egy méter a makró (ugye 28 centi a közelpontja, majdnem egy méter, de pont nem...) meg hogy 75mm a vége (csak tudnám hogy jött ez ki), bár 55mm * 1,6-al a tudomány jelenlegi álása szerint 88 mm, meg ilyen apráságok...
-
_seth_
veterán
válasz #35104512 #5830 üzenetére
Én is ezért gondolkozom rajta
-
_seth_
veterán
A többlet költség az igazából egy nagyobb objektív lenne ami a kitobival együtt lefedi a 6500 tartományát.
Igazából már csak azt kellene eldöntenem, hogy szükségem van-e dslr gépre... na de még van időm gondolkozni ezen.
(A gép ára nagyon baráti lenne, na jó ahogy nézem talán egy 20-ast kellene rádobnom a 6500fd árára, hogy 400D legyen belőle kitobival, egy gép beszerzése már folyamatban van, ha meglesz akkor lehet én is bevállalok egyet vagy akár többet is ).
-
MC Pite
veterán
... a kettő nem egy kategória; és a 9600nál még lehetne talán, de 6500nél nem. De 1-1be nem hiszem hogy cserélsz 6500ről 400D-re. Ha igen, akor a kitobival 1 méterről makrózhatsz, telével 2ről, ami hagyományos makrózásnál kvázi használhatatlan. Ha kitobival olcsón is kapod a 400D-t (biztos nem annyiért amennyi a 6500) akkor azzal ugye 75mmig 'érsz' el, nem 300ig. De furcsa nekem ez az összehasonlítás, hisz ha akkora gyújtávtartományt és makrózást akarsz mint a 6500nél, akkor vagy egy 27-200as nagyzoomátfogású ojjektívet kell venned, vagy kettőt ami ezt lefedi (egyik sem jön ki 80nál olcsóbban), ha makrózól akkor ahhoz is kell egy obi, így sehogy sincsenek árban pariban.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Terapeuta
őstag
Jó szar dolog ez a gépvásárlás, simán bele lehet őrülni. Ha sokoldalú vázat akarsz, sztem Nikon. Függetlenül attól, hogy nekem nem annyira kényelmes, mint a canon (leszámítva a D40-et, ami szerintem nem rossz gép), a canon talán az obiválasztékban jobb, mint a többi. Tehát én úgy gondolom, hogy azért inkább az obikat nézd meg előbb, melyik választéka szimpibb, aztán utána nézd a vázakat.
A másik: a legegyszerűbb váz egy közepes obival annyira más kategória, mint a kompakt...tehát ha a sony-val meg voltál elégedve, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy csalódni fogsz egy akármilyen tükrösben....
[ Szerkesztve ]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
johnjohn
addikt
-
_seth_
veterán
válasz MC Pite #5813 üzenetére
Az árban 1:1 csere vonz... van amiben jobb a 6500-am mint egy 400D?
-
marsu
veterán
válasz johnjohn #5823 üzenetére
Találtam hozzá egy szép nagy obit: Nikon AF VR 80-400mm f/4.5-5.6D ED
-
MC Pite
veterán
Mert hw-ileg nem egyezik meg bármivel, csak a 300Dvel.
D40 tuti hgoy nem nyújt többet, hisz azt kiherélték fícsörökben mint állat; egy nagyobb kompakt többet nyújt nála swesen...Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
MC Pite
veterán
300D: Ha _garantált_ kevés expo van benne és tudod upgradelni 10D-nek akkor ok. Amúgy felejtős.
D40: Leszámítva hogy szoftveresen annyira lebutították hogy pár nagyobb kompakt és bridge gép lenyomja, és obi kompatibilitása ***, nem rossz ...
De én inkább K100D-t vennék...adik, és a Fuji S széria? Az meg a S* IS-t veri rommá...
Kapni mindkettőt! Másnem használtban, de érkeznek még. (Rendelésre
Várható érkezés: 2007-11-06)telex: Mert 5600/5700 egy kompaktok és bridge gépek hátrányait egyesítő gép. Kicsi érzékelő, motoros zoom, egyedül a rawban és nagyobb zoomátfogásban több egy huszonezres kompakttól; tipikusan vagizni veszik mert nagynak néz ki, szinte összes ismerős aki ezt vette azért vette mert komolynak néz ki és nem drága.
Félreértés ne essék, nem pocsék a gép, de nem az aminek sokan hiszik, 5xxx komapkt nagy mérettel, 6500/9600 a bridge gép (főleg utóbbi).seth: Ha nem tetszett akkor minek cseréled 400D-re? A 4 betű vonz, vagy valamire szükséged is van abból, mittomén brutálisan kicsi mélységélesség kell, vagy sokat lősz beltérben vaku nélkül? Vagy egy 600 tele kell természetfotózáshoz? Vagy csak belefér, akkor miért ne?
Én a plusz tudás/bővíthetőség miatt vettem 9600ost, pedig K100D-t akartam. Ugyanolyan érzékelős Sonyt próbáltam, 3 féle obival, egy hétvégét nyúzhattam, és kiderült hogy nekem rohadtul nem ér meg plusz 200 ezret annyi plusz. (Mert 3 obi kellene nekem azokhoz amiket fényképezek.)King428: Ha vársz lesz még 6500. Bár ha ekkora a keret akkor 9600al is kacérkodhatsz, ha kell a bulb, a külső vaku, a több gomb a vázon, a hajtogatható kijelző, jobb kereső. Nekem 6500 volt rengeteg utánajárás után, és DSLR helyett 9600 upgradeltem. 1 ideig egyszerre volt mindkettő, képminőségben egyértelmű győztes nincs, van ami egyiknek, van a mi másiknak fexik kicsit jobban; lényeg hogy nem nevezhető egyértelműen rosszabnak a 9600os.
Nem, nem rossz rajta a kézi élességállítás, bár lehetne nem interpolált az tény.
Én Panát nem venném, 2-3 gépüket próbáltam huzamosabb ideig fz30at)és sokal jobban tetszik a Fuji, képminőségben is ált. jobb (zaj téren van főleg különbség. CA meg nem olyan vészes, bár tény hogy ez sem egy hibátlan obi, de normálisabb obik maguk ennyibe kerülnek. Vannak jó CA eltávolítók. 6500 megvétele elött féltem tőle hogy észrevehető lesz, de nem az; ha meg vhol akkor vágást csinálsz, PSben belövöd a CA eltávolítót és done.)FZ50 vs 9600
1/8" 10MP vs 1/6" 9MP SCCD (így zajosabb néha jó fénynél is a pana, és állandó erős zajszűrés)
TTL vaku non TTL (más kérdés hogy ez gyakorlatban mennyire hátrány vagy sem)
35mmkezdő 28mm kezdő (Panán nincs nagylátó!!!!)
tárcsás beállítás mindkettőnél megvan, de egyiknél kényelmes, másiknál xarul használható, és ebben a fuji nyert
buta vs okos AF (sárga és 1 folt, zöld és sokpontos minta)
usb 1.1 vs 2.0
saját akksi vs ceruza akksi
AF makró vs AFC (első marketingnek tűnik, utóbbi viszont soxor jó szolgálatot tesz
több méretnél is állítható tömörítés vs maxfelbontáson használható legjobb tömörítés (ezt utálom)
stabi vs nincs stabi (bár kezdők mindkettővel rosszat lőnek, haladók mindkettővel jó, legalábbis bnőm is, én is eleinte S3 ISis tudtunk bemozdult képeket lőni, ismerve a gépet a 6500/9600al sem jött már elő, pedig előtte mikor keresgéltem fontos szempont volt nekem is a stabi; plusz beltéren ami ISO 200 a panánál képminőségben, az iso 400 a fujinál és azt pedig simán ki lehet tartani 200ig.(mert ugye az ember EVFt használ ezeknél)
szűk rekesznél látható minőségromlás vs nem látható
lassabb vs gyorsabb EVF frissítés (30v 60 fps lehet fujinál)
lassabb vs gyorsabb sorozat (egyiké sem egy hűde ettől még, de fujié már használhatóbb)
Ill. jobb makróképességek vmivel a Fujinak (fz30hoz képest tuti, plusz nem mindenkinek előny de van akinek az lehet hogy a fuji obiját letámaszthatod a makrózandó témára )[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
marsu
veterán
Elég meggyőző amit olvastam róla: Kipróbáltuk: Nikon D80 ...
Azt hiszem ez lesz a végleges döntés ...