- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beeerka
aktív tag
válasz honda 1993 #74589 üzenetére
Bízzunk benne hogy nem az ajánlásodat veszi meg a kolléga, mert rohadt nehéz lesz egy fx procit egy z77-es lapba belekalapálni... Ha ajánl az ember, az elküld gomb megnyomása előtt illendő átfutni a dolgokat még egyszer. Nem bántásból vagy kioktatásból mondom, de ha épp egy hozzá nem értő ember fogadja meg ezt a tanácsodat, akkor sikeresen elköltötte a pénzét egy nem összeállítható gépre.
-
Grózi
veterán
válasz honda 1993 #74610 üzenetére
Szerintem is fejezzük be-ne offoljuk a topicot.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
freemanone
addikt
válasz honda 1993 #74608 üzenetére
Ha már kiragadsz 1db képet egy videóból, akkor linkeld az egészet! [link]
Játék függő, hogy melyik megy jobban. Ahogy a srác is mondja a videoban, "when it comes to gaming, it's pretty much a tie".
Egyszóval döntetlen. Illetve utánna lehet járni, hogy mely játékok érdekelnek és a többség melyik procival megy jobban aztán pedig választani!
Most pedig térjetek vissza a tápokhoz, mert ez az intel - amd cicaharc eléggé unalmas már.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz honda 1993 #74604 üzenetére
Én alapba Amd fan vagyok,de jelenleg egy I5-s alapon bármelyik szénné húzott fx-t reggelire eszi az esetek 98%-ban fele annyi fogyasztás mellett és akkor az I7-ről ne is beszéljünk.Már az árkülönbség se akkora(4670k=50k,8350=40k) mint régen.Sajnos ezek tények amit bármely teszt/tapasztalat alátámaszt.Sajnos az Amd lemaradt mint az a bizonyos borravaló...
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
veterán
válasz honda 1993 #74600 üzenetére
"Ha fx procit vesz, akkor elobb vagy utobb tuningolni is fog"
Persze,hogy legalább egy I3-s szintjét el tudja érni!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Ribi
nagyúr
válasz honda 1993 #74600 üzenetére
Azt hiszem összekevered LLidzsa és ngabor94 konfigját
Én ngabor94-nak írtam, neki nem lesz tuning.Amúgy nekem is FX procim van és nem tuningolok, vagyis inkább alulfeszelve megy. Biztos megöregedtem
Persze emellett még nagyobb a táp, de ez a csatlakozók miatt alakult így.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz honda 1993 #74598 üzenetére
Mivel nem tuningol, nem tud olyan VGAt venni ami ne vinne el egy 450Wos táp. Hacsak nem SLI. De ezt viszonylag kétlem. (Esetleg egy NV750 rezsó edisün + 300Wos fűtőtesttel télire.)
[ Szerkesztve ]
-
ngabor94
tag
válasz honda 1993 #74587 üzenetére
oké, akkor egy kb 500W-s táp elég is, este szét lesz szedve és kiderül milyen táp van most. Tápot csak vész esetén akarok cserélni, ha a mostani nem elég. Most is csak venti csere szükséges mert már eléggé zúg párszor.
És csak annyit kérdeznék hogy maga a venti nincs semmi kihatással magára tápra, nem? Azonkivül hogy ha tropa a venti akkor táp leáll -
MMIX
addikt
-
Ribi
nagyúr
válasz honda 1993 #74589 üzenetére
Írta, hogy 2db 1x4GB memó modul.
LLidzsa: Lehet olyan kérdésem, hogy mire kell ez a gép?
[ Szerkesztve ]
-
LLidzsa
újonc
válasz honda 1993 #74583 üzenetére
Még semmi nincs megvéve először össze akarok szedni mindent hogy lássam jó lesz-e?
-
Potzee
addikt
válasz honda 1993 #74572 üzenetére
Ha csak egy VGA lesz (nem SLI/CF) akkor olvadásig is húzhatod a procit...ezen a tápon nem fog múlni.
(#74573) Lacielvtars:
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz honda 1993 #74569 üzenetére
Ha szar lenne, nem ajánlanám...
A Seasonic-nál nincs gagyi széria!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
04ahgy
nagyúr
válasz honda 1993 #74567 üzenetére
A tápok Rolls Royce-a. Az XFX is a Seasonictól veszi a tápok belét, amit meg nem, az minőségben alatta ve.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Potzee
addikt
-
Vasshammer
tag
válasz honda 1993 #74319 üzenetére
Chieftec CTG 600-80P-re esett a választás. Remélem nem bánom meg
Köszönöm!
Üdv, VH
-
Vasshammer
tag
válasz honda 1993 #74315 üzenetére
Köszönöm!
Sokan azt mondják, hogy a GPS sorozat nem túl jó, meg hamar elszáll(hat). Remélem akkor ez nem fog megtörténni és így olcsóbb is lesz a konfigom (most vettem a tápot idén januárban)
Üdv, VH
-
HREH
senior tag
válasz honda 1993 #74300 üzenetére
Tudom
De most benne van, és elvileg csak egyféleképpen mehet bele, szóval én is remélem, hogy nem lesz belőle probléma
Holnap mindenképp megnézem."Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
HREH
senior tag
válasz honda 1993 #74297 üzenetére
Félhomályban tudtam csak csinálni, nem láttam teljesen tisztán.
Egy hete megy a gép, eddig semmilyen fagyás nem volt. Holnap megnézem rendesen, a lapot is kiszedem."Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
Lendova
őstag
válasz honda 1993 #74289 üzenetére
Már megvan egy ideje, egyik napról a másikra kellett a csere, így vettem, amit épp tudtam. Viszont számomra emészthető tesztet nem találtam még. Az aláírásban látható konfigba van, amibe hamarosan jön majd egy GTX 760. Tudom, hogy erősen overkill W terén, de nem volt választék...
All fiat goes to zero.
-
speedydb23
senior tag
válasz honda 1993 #74268 üzenetére
Én ez alapján mondtam amit mondtam
(#74273) Potzee
Ezt nem tudtam, de akkor miért írják rá, hogy két ágas?[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz honda 1993 #74268 üzenetére
Szerintem max terhelésen nem enne többet 400W-nál a komplett rendszer.
CTG500 két ágas (áganként 20A ami 240W jelent), ezért nem a legideálisabb...
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz honda 1993 #74266 üzenetére
450-es is eleg lenne,de lelkibeked miatt legyen 550-es.
-
Potzee
addikt
válasz honda 1993 #74260 üzenetére
A CTG 600-as két 12V-os ágon tud alig több. mint 500W teljesítményt nyújtani az XFX egybe hagyott 12V-os ágán ad 528W teljesítményt. Egy combosabb VGA kártya és a többi periféria képes megfektetni az egyik ágat, míg a másik fél gőzzel kiszolgálja a CPU-t. Az XFX 528 wattját valamennyi hardver "együtt eszi", nincs korlátozás...Bár, újabban napvilágot látott olyan információ, hogy a CTG sorozatnál is egybe hagyták a 12V-os ágakat...korábban folyt itt a topicban egy kis eszmecsere.
Az XFX 80+Bronze hatásfokkal rendelkezik, a CTG 600-as még csak 80+ -os.
A Seasonic sokak szerint jobb minőségű elektronikát gyárt, mint a Sirtec (aki OEM szállítóként adja a CTG szériához a belsőt) de a Sirtec is mindenképp a jobbak közé tartozik.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
zolee0307
őstag
válasz honda 1993 #74244 üzenetére
Az olcsóbb xfx.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
GeronimoTama
tag
válasz honda 1993 #74256 üzenetére
azért írtam az i7-et mert egy i5-ért nincs az a pénz amiért lecserélném.
GTAO: tamadotcom
-
speedydb23
senior tag
válasz honda 1993 #74256 üzenetére
Mind1, majd kiderül mit hoz a jövő, de én még azt látom, hogy az Intel utcahosszal vezet és ezt nehéz lesz behozni + modulokkal/magokkal ha azok a magok harmatgyenge architektúrára épülnek.
Vita lezárva részemről.
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz honda 1993 #74253 üzenetére
Az a gond ezzel, hogy AMD leragadt a 32nm gyártástechnológián, Intel meg már kopogtat a 14/16nm technológia ajtaján, egyre jobb fogyasztás/teljesítmény mutatóval.
Nem beszélve az architektúrális előnyről, ami 1szálon nem pici.Egy valamiben tud még villantani az AMD az pedig az árképzés, de már ott se sokkal jobb mint az Intel.
FX-8350 44k
i5 4460 44kmeglehet nézni, hogy melyik a jobb...
-
TechN7ne
nagyúr
válasz honda 1993 #74249 üzenetére
Hmmm,sokat kell meg tanulnod,de neha kikell fizetni a tanulo penzt!
-
speedydb23
senior tag
válasz honda 1993 #74249 üzenetére
Ebben nem vitáznék mert OFF téma, de az AMD nem hiszem, hogy utolérheti az Intelt bármiben is.
Táp ügyben pedig még van egy alternatíva bár picit OverKill:
FSP Hyper 600W 5 év garancia (rendelhető)Amennyiben a hatásfok is fontos dolog akkor FSP Raider Silver 550W a legoptimálisabb, erre is 5 év garancia van:
[link][ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz honda 1993 #74240 üzenetére
XFX TS 550W (P1-550S-XXB9)
Seasonic belső, egybe hagyott 12V-os ág max. 528W teljesítménnyel
18.2kPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
TechN7ne
nagyúr
válasz honda 1993 #74244 üzenetére
Nem nagyon akarlak ossze zavarni,de jobban jarnal egy 4.generacios i5 konfiggal.
Fogyasztasban es teljesitmenyben egyarant,de ha mar megvan a gep akkor nem szoltam.
Siman kijonnel a tervezett konfigod arabol.De ez mar egy masik tema.....
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
-
speedydb23
senior tag
CTG széria két 12V ágra van bontva, ezért nem ajánlatos ilyen esetben.
Szerintem egy XFX TS550 vagy FSP Raider S 550W neked a megfelelő tápegység, és ezzel már a csillagos égig húzhatod a procidat.
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
18.000-30.000 Ft között mozognak az árak. A legolcsóbb az fsp raider 550, ami elég neked, vagy xfx 550 (ts az olcsóbb verzió, azt hiszem).
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
vzsryl
nagyúr
Ha ennyire szűk a keret, akkor nincs alternatíva.
De ne tégy most úgy, mintha erre akartál volna kilyukadni, mivel alapvető fizikai tényekkel sem vagy/voltál tisztában. Tehát pontosan te sem tudtad, hogy neked miért a CTG-600-as a legjobb választás.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz honda 1993 #74238 üzenetére
Igazunk is van. Ez tény, fizikai megállapítás. Olyan, mint a v=s/t.
A táp teljesítménye pedig úgy számolható ki, hogy bizonyos feszültségen mekkora áramerősséget képes leadni, tehát 1W=1V*1A. Ha procid és a VGA-d tunningolva fogyaszt 450W-ot, akkor olyan tápot kell nézni, ami 12V-on legalább 37.5A-t tud leadni. Ezzel még nem ért véget a keresés, mert mindenféle tápokra ráírnak mindenfélét. Itt jön képbe az, hogy jó minőségű belsővel szerelt tápot kell választani.
A CTG-500-80P valóban csak 400W-ot tud leadni 12V-on, tehát neked ebből a típusból szükséged van 600W-os-ra.
De egy erősebb 12V-os ággal rendelkező 500W-os is simán elvinné a konfigod. Játék közben kb. soha nem mennél 450W-ig.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz honda 1993 #74236 üzenetére
Nem, a hatásfok nem ezt jelenti! Tessék elolvasni az 1. hozzászólást!
"Hatásfok:
A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.
Nagyon lesarkítva:
felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok = 1-veszteség
Esetünkben: 350 W-os táp max.-ra terhelve 437,5 W-ot vesz fel konnektorból.
De ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor ő is csak 275 W-ot kér a konnektortól. Feltéve, ha 0,8 (80%) a hatásfoka.
Az egyes tápok hatásfoka viszont a terheléstől függően változik (kb. 5-20%-ot, tápfüggő, hogy mennyit).
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot.
Egy 350 wattos táp nem attól 350 wattos, hogy annyit vesz fel a hálózatról, hanem attól, hogy igény esetén annyit képes folyamatosan leadni a számítógépnek!
A hatásfok nem keverendő a PFC áramkör által a táp 1-hez közelítő teljesítménytényezőjével!"megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
zolee0307
őstag
válasz honda 1993 #74231 üzenetére
Nem teljesen igaz, amit írsz, a bronz minősítésű tápoknál igaz, de néztem pl. a superflower, meg a seasonic gold minősítésű 550 w-os tápjai, azok pl. 546 w-ot tudnak leadni 12 volton, feljebb is hasonló, vagy jobb az arány. A platinum minősítésű tápok 12 volton meg leadják azt ami rá van írva.
A seasonic g450, a superflower golden green hx 450 444 wattot tud a 12 voltos ágán.
Amit írtál konfigot ahhoz egy 500-550 wattos táp elég.
Pl. Én lehet cserélem a tápom egy 450 wattosra.
-
TechN7ne
nagyúr
Azadatlapomon szereplo konfigot fsp 350-el hasznaltam,es volt mikor egy 125w zabalo phenom es egy hd7870 volt melette,nem beszelve a legalabb 3 db hdd,odd stb.
"tehat a 600-as is csak kb 520w-ot kepes leadni"
Ez inkabb a gagyi tapokra ervenyes,rosszul lattod a dolgokat.
Szoval en tudom mirol beszelek,egy minosegi tapegyseg ha kell,meg tobbre is kepes a rairtak alapjan.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
"Es azt ugye tudod hogy a 400-as tap sem kepes leadni 400w-ot, akarmilyen jo minosegu is legyen."
Hajjaj, de nem igaz ez az állítás. Itt egy érdekes ellenpélda: Seasonic X-400 ventilátor nélkül is elérte a 602.2W-ot, mielőtt lekapcsolt a védelme. Ebből 12V-on 528W-ot adott le.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
GeronimoTama
tag
válasz honda 1993 #74229 üzenetére
Én ezt a tápot néztem mivel előny lenne a fekete táp illetve a harisnyázott kábelek.
És a 2 kártyás rendszer sosincs kizárva.GTAO: tamadotcom
-
TechN7ne
nagyúr
válasz honda 1993 #74229 üzenetére
Minek neked a 600-as,ket kartyas rendszered lesz?
Barmilyen egy kartyas rendszerhez egy minosegi 400 w eleg!
-
Zsohi
őstag
válasz honda 1993 #74215 üzenetére
Ha neked a Chieftec "szinte hangtalan" akkor bármelyik tápot nyugodtan megveheted.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Balathruin
veterán
válasz honda 1993 #74218 üzenetére
Az 550-nek semmi hangja nincs!
Nekem FSP Raider 550 tápom van a hangja 0 !!!!![ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz honda 1993 #74218 üzenetére
Ajánlott táp az is.
-
zolee0307
őstag
válasz honda 1993 #74215 üzenetére
Azt nem tudom mennyire hangos a raider.
-
zolee0307
őstag
válasz honda 1993 #74211 üzenetére
Elég hosszúak a kabelei a raidernek. Amit írtál az ugyanaz az fsp raider, csak a 750 w-os verzió. Egyébként felesleges a 750 w, max sli/crossfire rendszerhez kell annyi. Ha nagyon kell a nagyobb táp (mondjuk az általam írt tápokban bőven van tartalék), akkor az általam írtak 650-es változatai.
-
Balathruin
veterán
válasz honda 1993 #74211 üzenetére
Én is jeleztem, hogy nem komoly. Ott van a hsz. jobb oldalán.
-
zolee0307
őstag
válasz honda 1993 #74208 üzenetére
Fsp raider 550, xfx 550, super flower golden green hx 550, seasonic s12II 520 (620), s12g 550, g550
-
Balathruin
veterán
válasz honda 1993 #74208 üzenetére
-
Graphics
Jómunkásember
válasz honda 1993 #39553 üzenetére
Kérdezz rá, hogy CTG-500-as tápról van-e szó, de szerintem igen. De pár OEM CTG-500-ast itt is találsz
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Inter-Tech Combat Power Plus 650W tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- EVGA 650 GQ tápegység
- ASUS ROG LOKI 850W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Be Quiet! Dark Power Pro 850W Platinum minősítésű moduláris tápegység eladó