- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pardise
senior tag
-
válasz
Pardise #79295 üzenetére
Rossz termék nincs, csak rossz ár. Ennyiért már Seasonic G belsős, moduláris, félpasszív XFX-et lehet kapni.
Hozza a jobb CWT szintet, ami középmezőny alja, de a DC zaja magas ahhoz, hogy magasabb kategóriába árazzák. És eladáskor a használtpiaci ára is jelentősen alacsonyabb lesz, mint amit várna az ember egy felsőközép kategóriába árazott terméktől.
-
Pardise
senior tag
válasz
Balathruin #79292 üzenetére
És az a táp amit linkeltem az milyen táp? Jó minőségű? Ilyen tápom van pár hónapja. Gondoltam meg kérdezem már milyen. Gépem konfigja az adatlapomon.
-
Pardise
senior tag
Hali.
Erről vélemény?
-
-
Gabe69
tag
Thermaltake Berlin 630W vélemény? köszi előre is!
-
flymi
addikt
Esetleg itt van valakinek ötlete mennyit ehet nagyjából IDLE és terhelve a gépem?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Balathruin #79275 üzenetére
Nem véletlenül az a legolcsóbb a három közül.Lehet marad az FSP. Most is az van,előtte Seasonic volt. Egyikre sem volt panaszom.
-
flymi
addikt
válasz
Balathruin #79277 üzenetére
Kösz a linket! Ez volt az!
Nagyon csábító a Seasonic Platinum 660-as tápja, "csak" az ára miatt húzom a szám.
-
Dosi
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó ajánlatot/tippet kérni egy 4690K+gtx 680 mellé, van egy régi ami 550W, de azt szeretném lecserélni egy jobbra/nagyobbra, ugyanis a mostaninak van cpu 8 tűs csatija, de pcie csak 1x 6 tűs van :/ így a másik 6tűs csati ami kell az satáról megy :/ valami 550W és 650W közötti kellene(ha a deszka csatik nem is modulárisak, de ha a többi az az nem hátrány). Van annyi jó hogy döntésképtelen vagyok
előre is köszi
-
flymi
addikt
Full modulárisból érdekelne engem most valami komolyabb darab. FSP Raider választása előtt XFX XTR 650 volt a nagy kedvenc, aztán költségkímélő megoldásként jött a Raider. Mondjuk ezzel is elmegy és ha jól tudom ajánlott táp kategória.
Sajnos nem saját gépről írok, így nincsenek meg a korábban mentett oldalak a tápokról. Voltak ilyen összefoglaló oldalak, ahol meg lehetett nézni, melyik táp milyen teljesítménnyel bír, hány ágon, milyen minősítésű, mindezt gyártóra és szériára bontva. Ha valakinek megvan és belinkelné megköszönném!
Akkor tudnék nézni valami hibrid passzív vagy full passzív tápot 550W környékén feltéve, ha az az passzívban elegendő a konfigomhoz. Alábbi márkák közül csipegetnék (Super Flower, XFX, Silverstone, Seasonic), csak a pontos típust kéne kiválasztani, fő szempont, hogy egy VGA marad, tehát nem kell a több ág.
-
Televan74
nagyúr
Seasonic Platinum 660
FSP AURUM PT 850
CORSAIR HXi Series HX750i
Hirtelen nemalvásból ezeket találtam.Gondolom ezek mind ajánlottak? -
Televan74
nagyúr
válasz
Balathruin #79272 üzenetére
Azt nem magamnak kérdeztem.Én 600w gold fsp -ről nem lépnék vissza felé.Felfelé szeretnék erőben és hatékonyságban is.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Balathruin #79268 üzenetére
Már miért lennének csak gold hatásfokúak, főleg az európaiak?
230Von jobb hatásfokuk van a tápoknak, mint 110V-on ámérikában.
Ja kezdem érteni, hogy nem kapni TT plat tápot, csak goldosat.
Megértettem -
Televan74
nagyúr
válasz
Balathruin #79268 üzenetére
Nem TT -re gondoltam.
Más gyártótól. Sorry nem szóltam.
(#79270) Ribi London és Paris.Ő ezekre gondolt.Mind kettő gold.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
SUPREME7 #79265 üzenetére
Nincsen nagy(főleg egy ilyen keveset fogyasztó konfignál). A veszteséget a hatásfok határozza meg, ez terheléstől függően is változhat. A TT Munich 430-ról ezt találtam: [link](egyesével nőnek bal oldalt a számok/százalékok, lent pedig tizesével).
Mondjuk azt, hogy a gép max 100w-ot fogyaszt. Ekkor a táp hatásfoka ~84%, ami azt jelenti, hogy a konnektorból ~119w-ot vesz fel, és ~19w távozik hő formájában.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
SUPREME7 #79262 üzenetére
FSP Hexa+ 400
Thermaltake Munich 430(TR2-430AH2NSW > jó, TR2-430AH2NH > rosszApróról
-Seasonic SS-300TFX(legolcsóbb, csendes, apróról ~3k)
-FSP 350-60APN, FSP 400-60APN, FSP Hexa 400 > ezek szerintem hangosabbak, mint a kis Seasonic -
Televan74
nagyúr
válasz
Balathruin #79260 üzenetére
Akkor felejtős.
Még egy kérdés.Most kellene ajánlanod 750W körüli,Modu,Platinium tápot? Mik lennének az alternatívák?
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok, HTPC-home szerver projektbe kéne egy táp. 12-13K max árban. Egy Antec ISK600-ba menne, terv szerint egy j1900-as lap társaságában (tudom ehhez még a 300W is sok, de későbbi esetleges fejlesztés nem kizárt). A Be Quiet system 7 300w-ot néztem ki laikusként, de ha van más javaslat, esetleg harisnyázott kábeles fekete csendes megbízható táp akkor megköszönném a segítséget.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
GÁgpstpn #79250 üzenetére
Az nem játszik, hogy más boltból veszed?Pl az iPon!-ban a jóféle van.Szerk: Olcsóbb az Antec NeoECO 520C, mint az FSP Raider S 550.
-
Televan74
nagyúr
A Thermaltake Paris 650W nagyon deja vu érzésem van.Mint ha az Adata 650W -ot látnám gold körítéssel.
Amúgy a London és a Párizs is jónak mondható minőségben? Vagy csak olyan közepes?
-
GÁgpstpn
tag
válasz
Balathruin #79254 üzenetére
Remek.
Köszönöm a segítséget neked is és DR|FTK|NG-nek is.
-
Balathruin
veterán
válasz
GÁgpstpn #79253 üzenetére
Persze. Még van Raider S 550 is, csak későn vettem észre.
-
GÁgpstpn
tag
válasz
Balathruin #79252 üzenetére
Köszönöm, ez még szerintem belefér.
(Most ez akkor a 290-hez is jó, ugye?)
Bocsi a sok kérdésért, de tápegység témában nem nagyon vagyok otthon. -
GÁgpstpn
tag
válasz
Balathruin #79249 üzenetére
Oké, csak még egy kérdés: van esetleg egy másik táp ami jó lenne? Mert ott ahol a többi alkatrészt vennénk (2. adag ram + vga), csak a német zászlós van.
-
GÁgpstpn
tag
válasz
Balathruin #79247 üzenetére
Köszönöm!
Mi a különbség a kettő között? -
GÁgpstpn
tag
válasz
Balathruin #79243 üzenetére
Az Asus a weboldalán az R9 280X-hez azt írja, hogy 300W kell neki. Az is sok?
-
GÁgpstpn
tag
Üdv!
A konfig a következő:CPU: Intel Core i5 2320
Alaplap: Asus P8H77-V
RAM: 2x4GB Kingston Hyperx Genesis 1866MHz CL11 + Kingston HyperX Fury 1600MHz 8GB CL10
TÁP: FSP Hexa 500W
VGA: GTX960 vagy R9 280X vagy R9 290
SSD: Kingston Hyperx 3K 120 GB
HDD: WD Green 1TB + WD RED 1TBA kérdésem az lenne, hogy a mostani táp elmenne-e ezekkel a kártyákkal, vagy ha nem melyik az a táp ami ehhez a konfighoz ajánlott lenne?
Előre is köszönöm.
-
flymi
addikt
válasz
s.s.j.goku #79240 üzenetére
Az enyém is elmegy ezzel mégis tervezem, hogy veszek valami passzív hibridet 600W környékén, ami nem 15k...
Csak mert miért ne, ha már halkítunk.
-
flymi
addikt
válasz
s.s.j.goku #79237 üzenetére
Vagy rádobsz még egy ötöst és viheted az én tápomat az aláírásban!
-
Balathruin
veterán
válasz
s.s.j.goku #79237 üzenetére
Még mindig Hexa+ 400 és Munich 430 van legolcsóbban.
flymi: Ne hirdess!
-
s.s.j.goku
tag
ASUS H81M-A
INTEL Pentium G3420 3.20GHz 1150 BOX
CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 KIT CMX4GX3M2A1600C9
SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
HAF 912 plusz
Ezek mellé kérnék akkor táp ajánlatot, vga nem lesz benne.
10K árban valami ajánlat? -
flymi
addikt
válasz
syberia #79229 üzenetére
Épp ez az, a másik (szaki) totyikban nem írtak semmit...
Ha már ilyen jó áron van, akkor vennék rögtön kettőt is. A másikról 1 router, 1 modem és egy lapos üzemelne róla. Mondjuk nem tudom mennyire célszerű hosszabbítót dugni az egyik helyre és arról menne a router és a modem, vagy ezeket érdemes közvetlenül az ajzatba dugni, a hosszabbítós megoldást meg felejtsem el?
Egy helyen annyit olvastam, hogy túlfeszültségvédős hosszabbítót nem érdemes rádugni, egyébként a sima mehet. Nem tom, nem értek hozzá, ha valakinek van hasznos ötlete szívesen várom!
Köszöntem! -
dik
őstag
Lec a hexa+ 400 3 év garit ad az már jobban hangzik akkor mehet az bátran a munich helyett? Bár azt nem tudja miféle bele van... Mi a véleményetek?
-
syberia
veterán
válasz
s.s.j.goku #79220 üzenetére
Sajnos nem kapsz ilyen árban újonnan házat táppal együtt, a legolcsóbb bolti/bazáros minőségi tápok is 10-től kezdődnek, inkább a házon spóroljon.
-
dik
őstag
válasz
Balathruin #79224 üzenetére
Mármint Lec-től? Vagy ipon mehet a hexa?
-
flymi
addikt
Valaki erre?
A fő kérdés az, hogy elvinné-e a konfigom és a monitort együtt, vagy a nagyobb tesója a Nano 800 lehet a megfelelő erre...?! Esetleg más?
Szünetmentes topicban is érdeklődtem, de ott sem kaptam még választ. -
dik
őstag
Helló!
Következő versenyzők közül melyik lenne a legjobb választás fő lényeg: minőségi belső, halkság, minél több évig szolgáljon
Mindre 3 év gari van iponból...
THERMALTAKE Munich 430W(meg kell kérdeznem még milyen képes amit ők árulnak remélem nem zászlós)
ZALMAN ZM400-LX
ENERMAX Lepa MX F1 400W
EVGA Power Supply 430W
FSP Hexa+ 400WKöszönöm a válaszokat előre is.
(Lec 11000 adná az elsőt de csak 1 év garival így azt kilőném mert máshol is akörüli az ára az első versenyzőnyek Munich.)
-
peq
aktív tag
válasz
s.s.j.goku #79220 üzenetére
Hali!
Ez az új dizájnos chieftec a-80 fantázianévvel illetett táp megegyezik a hagyományos sirtec belsős bádogdobozzal?
-
s.s.j.goku
tag
Hali
ASUS H81M-A
INTEL Pentium G3420 3.20GHz 1150 BOX
CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 KIT CMX4GX3M2A1600C9
SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
ehhez a netezős,filmnézős géphez keresek valami olcsó megbízható tápot.
Nincs tervben az hogy vga-t is kap, de nem tudom jó ötlet e egy táp+ház kombót venni 8-10K ért?
Vagy inkább valami normális táp mondjuk FSP Hexa+ 400W.
Ismerősnek lesz nem szeretnék rosszat ajánlani neki, de az ár a döntő nála.
80K körül szeretne ha megállna a konfig, ezért kellene olcsó táp és ház.
Valakinek ötlet? -
Najz
tag
Sziasztok!
A jelenlegi tápom : Chieftec CTG500-80P ezzel kapcsolatban kérdeznék .
jenelleg egy i5 2400at és egy 7790et hajt.
A kérdésem az lenne hogy elbírna egy újabb generációs i5-őt egy nagyobb vga-val (7950pl vagy ilyen szintü nvidiát) ?
Ha esetleg nem mit ajánlotok helyette ? tizenezer forint környékén ! -
s3toraph
senior tag
válasz
Balathruin #79217 üzenetére
Én jókat olvastam róla. Nagy tuning mondjuk nem lesz, 4GHz körül fog járni, ha egyáltalán szükségét érzem majd. Igazából haswell-re váltás volt a cél és alig volt drágább mint egy G3220. Akkor mondom kipróbálom.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Balathruin #79214 üzenetére
Óóóó bakker valóban, én bal...sz meg sem néztem a pinek kiképzését!
Köszi!
Mi a baj a konfiggal?
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #77777 üzenetére
Nos adódott még egy kérdésem, mert nekem is lett egy haswell upgrade időközben, és most raknám össze.
A konfig főbb elemei:
- asrock z87m pro4
- intel g3258
- FSP350-60APNA kérdésem: ezen az asrock lapon a CPU tápellátásának 8 pines csati van, de a tápon csak 1 db 4 pines. Hova dugjam be? A bal vagy a jobb oldalába a 8 pines csatlakozónak? Régebben tudtam, de most elbizonytalanodtam.
-
flymi
addikt
FSP Nano 600
Erről mi a véleményetek? Szünetmentest szeretnék, legyen megbízható és ne kerüljön a fizum felébe. Esetleg más ami ajánlott?
Köszi! -
Szajo
őstag
Sziasztok!
Chieftec CTG-600 80P vagy FSP Raider 550 lenne a jobb választás? Mind2 20 körül van! -
sixpak
nagyúr
válasz
Balathruin #79207 üzenetére
& vzsryl.
Köszönöm a válaszokat, ha jól értem, akkor ezek szerint némi tuningra is lehetőségem lesz ezzel a táppal.
Fentebb elfelejtettem hozzátenni, hogy 2 hdd és 2 ssd van a gépben és egy rakás ventilátor (8).
Nem tudom ezek mennyire számítanak, gondolom sokat nem esznek.
Kösz még egyszer, további szép napot. -
vzsryl
nagyúr
válasz
sixpak #79206 üzenetére
Szia!
Személyes tapasztalat kötve hiszem, hogy lenne, meg felesleges is. Tesztek alapján nagyon korrekt táp. Seasonic beles, 80+ Gold minőséítésű és 12V 648W-ot tud leadni gond nélkül. Egyébként elvileg ketté van osztva a 12V-os ág, és max. 35A@420W-ot tud leadni egyszerre egy ágon.
Bőven elég lenne a vázolt konfighoz.
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
Erről a tápról van valakinek személyes tapasztalata?
Vajon meg vannak osztva az ágai?
És ha igen, akkor elbír egy 290-el (300W) és egy 4690k-val?
Egy FSP Aurum Gold 500 tápot váltana.
Köszi. -
válasz
tornas #79202 üzenetére
Mondjuk egy full integrált lehet a legnagyobb szívás, mert a CPU, az alaplapi chipset és az integrált GPU is ugyanazt a 10A-es ágat cumizza. Pont integrált alá nem dugnám be semmiképp. Hacsak itt egy minifogyasztásos zsebgépről (itx-es htpc) van szó. Mert akkor meg a táp méretén bukik a mutatvány, oda paneltáp a jellemző igény.
-
kecsetif
aktív tag
Na megjött a hivatalos valasz a seasonic eu-tol.
"Hi Ferenc,
The PSU will work properly in either the Hybrid or standard fan modes.
As well, the fan can face up or down without any affect on the PSU.
But what is most important is that if you face the fan upwards and it is on the top part of the case, then there must be enough gap between fan and case for proper airflow.
As well, your case should have proper airflow for the total system.
Regards,
Walter"Tehat tök mindegy, hogy hibrid vagy standard modban van a tap, es az is mindegy merra nez a venti. A lenyeg, hogy legyen elegendö res a ventillator racsa es a gephaz lemeze között, hogy tudjon a levegö aramlani. (Magyarul ne takard le a venti racsat.)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
tornas #79202 üzenetére
1. nem haragszok, ezért van a fórum
2. integrált pc alá hamarabb teszek egy seasonic-ot vagy egy Hexa+-t mint a sharkoon-t
3. csak, hogy schawo-t ismételjem a rossz ár filozófia üti ki a nyeregből
"van amikor nem (csak) az ár számít"
pontosan, ezért nincs ajánlva, ebben az árban hamarabb teszek be egy CTG-t mint ezt pedig az se mai történet
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.