- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Balathruin #81299 üzenetére
Értem.
És akkor 25-27k-ig milyen ajánlott táp van ami jó ehez a konfighoz?
MSI Z97S Krait Edition
i7-4790K
Thermalright HR-02 Macho
Kingston HyperX Fury 1866MHz 16GB kit2 White
Sapphire R9 280X Vapor-X Tri-X OC (egyenlőre de cserélve lesz az éven egy combosabbra de mindenképp AMD)Ehez a konfighoz mi ajánlott?
-
Balathruin
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81297 üzenetére
Nem Enermax, hanem Lepa és ajtótámasz.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
jaja1981 #81293 üzenetére
Nem ajánlott, viszont ezek hasonló árban vannak:
-Thermaltake Hamburg 530 ~ 13k
-Thermaltake Berlin 630 ~ 15k -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Tudtok adni egy gyors helpet?
Ez a táp jóféle? Enermax MaxBron 700W B700
-
ansell
tag
válasz
Balathruin #81294 üzenetére
Keret: inkább 30 körülre gondoltam. XFX XTR 650 nem elég?
Persze ezzel gondolom ne nagyon eröltessem a 2x290-et.
Halkság továbbra is fontos szempont. -
jaja1981
addikt
Kívánok!
Olcsó, de jó tápot keresek a következő konfighoz.
Egy ilyen? [link]
6 év gari.Phenom II X4 3GHz@ X6 4GHz fesz emeléssel + 7870 VGA itt is tuning.
A helyzet az, hogy jelenleg egy 460W Giga SuperB van, de a VGA is egy 7750 OC.
De! Itt a lényeg, GTA V miatt VGA csere lesz.Köszönöm.
-
ansell
tag
Segítséget szeretnék kérni a következő konfigokhoz keresek tápot:
1. MSI Z77A-G45 Thunderbolt, i5-3570K@4200MHz, 4x4GB 1600, Asus R9 290
jelenleg egy Corsair TX850 hajtja, amit hangosnak érzek
a jövőben lehet,h még egy R9 290-nel bővül a konfig (4K gaming)2. Asrock Z68 Extreme4, i5-2500K@4200MHz, 2x4GB 1600, MSI GTX670 / Giga R9 280X
Előre is köszönöm!
-
CarajoEsp
senior tag
válasz
Balathruin #81287 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Balathruin #81287 üzenetére
Sőt, TITAN X-hez is.
HGyu
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi gépem a következő:
I5-4440
12 Gbyte Ram
Gtx 750 ti
SSD 120 GB Kingston Hyperx
WD EZEXEzeket egy Antec HCG-520-as táp látja el.
A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy bővülnék egy GTX 970 vagy 980-nal, ezekhez elég ez a táp, vagy érdemesebb nagyobbra cserélni.
Illetve lehet, hogy valamikor majd beújul egy 4690K-s proci is. Ehhez is elég vagy itt már kötelező a csere?
Köszönöm.
-
Andrej1
aktív tag
Üdv urak .
Mi a véleményetek erről a tápról ? Corsair AX860 860W 80+Platinum . Megfelelő utódja lehet a mostani Corsair HX 520w tápomnak ?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Balathruin #81280 üzenetére
Köszi , néztem [link] és meggyőzött - illetve meggyőztél
Köszi a jó tippért , csak érdemes volt benéznem ... tudtam , éreztem , hogy kell help -
Arach
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #81277 üzenetére
Hali
Ugyanilyen tápom van csak 630 asban. Mármint amit linkeltél.Nálam gond nélkül viszi a két db R9 290-et crossfireben. Ráadásul kénytelen vagyok lecserélni az alig egy hónapos tápot, mert vizeznem kell. A vízzel és a tuninggal már sajnos kevés lesz.Ha gondolod és érdekel privátban írj rám, vételi ár alatt megválok tőle.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Balathruin #81275 üzenetére
Hmmm XFX -et [link] nem is nézegettem
az ár is épp még jó ...
de az XFX Pro 750W is nagyjából ezen az árszegmensben van , az nem ajánlott ? -
-
_DiEGO_
őstag
30ezerig bezárólag kellene egy nagyon jó tápegység-ajánlat , előre is nagyon köszönöm !
700-750W magasságában .
Plusz egy ezres beleférhet...forintban -
Kernel
nagyúr
Jó részletes leírás, lelepleződnek benne a technikák. Blokksémát szépen fel lehetne vázolni belőle, de inkább csak írásban a lényeg:
CM6901: Biztosítja a 12V egyenirányító FET-ek szinkron kapcsolójelét, a primer kapcsoló FET-ek PWM meghajtását, ezzel együtt a 12 V stabilizálását.
A FET-meghajtást nem ám egy hagyományos csatolótrafón keresztül, hanem az SI8230 nagyfrekvenciás impulzuscsatolón, aminek különlegessége, hogy rádiófrekvenciás úton juttatja át a szekunder oldalon előállított PWM-jelet a primer oldali FET-ek Gate-jére. Optocsatolós DC negatív visszacsatolásra ebben a körben nincs szükség, mert maga a PWM-vezérlő is a szekunder oldalon helyezkedik el, így a 12 V-ot közvetlenül tudja mérni.
Végeredményben a főtrafó, a panel aljára forrasztott 8 db szinkron egyenirányító FET-en keresztül csak a 12 V / 58 A-t állítja elő. (Hogy ezeknek ennyi hűtés is elegendő, a jó hatásfok bizonyítéka). Ezután a 12V-ból DC-DC konverterek képezik az 5 és 3,3 V-ot, 20-20A terhelhetőséggel.
Korszerű áramkörök, korrekt felépítés.
-
MMIX
addikt
80+Titanium Andyson 700W teszt. TechPowerUP.com.
-
ViZion
félisten
válasz
Balathruin #81266 üzenetére
Kétágas nálam cicergett nagy VGA-val. Egyágasnál nem volt ilyen. Későbbi bővíthetőség miatt is egy 12 V ágra szavazok. XFX az olyan gondolom, nagytesója van nekem, az is olyan.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Alsótápos házba, egy 12 V ágas, megbízható táp kellene. i5 + 280X + a szokásos cuccok. XFX, Seasonic, FSP preferált. Nem kell modu vagy ilyesmi. 15k alatt lehetőleg. Köszönöm az ajánlatot! -
Arach
csendes tag
Sziasztok hölgyek és urak!
Segítséget szeretnék kérni. A kérdésem teljes mértékben kimeríti az adott témát. Milyen tápegységet vegyek?Olvasgattam az előző bejegyzéseket és a "szakértéseket" is, de ezektől csak hülyébbnek érzem most magam. Csak jobban elbizonytalanítottak, mi lenne a jó választás.
A vas:
-Ház: CMstorm Stryker(2X120, 1X140, 1X180-as ventik, ezek maradnak!)
-Deszka: Asus X99 Deluxe(2011-v3)
-Ram: Crusial Ballistic DDR4 2400(4X4GB)
-Proci: Intel Core i7-5820K
-VGA: 2XASUS R9290-DC2OC-4GD5 DirectCU II OC 4GB Crossfire
-HyperX 240G SSD és 2TB Seagate SSHDEddig egy be quiet! Pure Power L8-CM 630W ATX, 80PLUS Bronze szolgálta ki a vasat, szinte bármilyen őt ért terhelés mellett, tökéletesen. Viszont fellépett egy elég nagy probléma, a melegedés. Egyszóval ha nem akarom ezt a nagyjából vadonatúj konfigurációt ropogósra sütni kénytelen vagyok néhány lépést megtenni.
A további beépítésre kerülő áramigényes elemek listája:
-4X180-as ventillátor a radiátoron, alaplapról vezérelve /n.a.
-1pár Revoltec katód 12V/5W
-2 pár tartályled 12V/2W
-Aquacomputer D5 pumpa 12V/max 30W
-Koolance INS-FM18D áramlásszenzor kijelzővel. 12V/n.a.Az alaplap(processzor) automatikusan 10%-os OC-val indul,hogy a processzor teljesítményemelkedésével szinkronba kerülhessen a 2400-as ramokkal. Emellett , ha a pancsolás bejön további 10%-ot szeretnék emelni a processzorteljesítményen. Ramok nem lesznek húzva. A Crossfire, ha elég hűvös tud maradni, egy max 20%-os húzást fog kapni (ha a víz kitart).
Ennél a pontnál jutottam el oda, hogy nem tudom ilyen feltételek mellett mekkora és milyen tápot vegyek. Azt gyanítom, hogy a 630-as sajnos már nem lesz elég ehhez. Tudna valaki, tapasztaltabb ajánlani egy tápot, úgy, hogy ilyen feltétek mellett esetleg egy kis plusz tartalék is maradjon.Sőt, hogy ne kelljen "hasból" "tippelgetni" az alábbi [link] -en pontos típusokat is ajánlhatna nekem. Igazából számomra ez lenne a legegyszerűbb.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
Balathruin
veterán
válasz
rocketry23 #81261 üzenetére
M12II Evo +1
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
A következő konfighoz szeretnék venni tápegységet.
ASUS P5Q Deluxe
Intel Xeon X5460 @3.8GHz
4X1GB Corsair Dominator
MSI GTX 960 Gaming 100METuning van a procin, idővel a vga-n is lessz.
Elég lenne hozzá egy SEASONIC G Series 360?
A SEASONIC M12II Evo 520W nem sokkal drágább, 4k a különbség. Megéri inkább ezt venni?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Balathruin #81257 üzenetére
Nálam meg AX1200 megy, és Seasonic 1000W, meg 520 platinum fanless, meg 400 gold fanless döglött be... No meg két G360 is.
Nem hiszem, hogy van olyan, ami nem döglik meg előbb, vagy utóbb.
HGyu
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
bebe159 #81252 üzenetére
Thermaltake Munich 430 ~ 11k
FSP Hexa+ 400 ~ 12k
Thermaltake Hamburg 530 ~ 13kProcinak i5 4570-et vennék az Intel-es gépnél. Lap: Gigabyte B85N, MSI B85I; Gigabyte F2A88XN-WIFI
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Még mindig szükségem van egy tippre.
Összedobtam 2 konfigot (nagyjából - ez inkább 2 elképzelés -), ezekhez kéne valami táp.
AMD:
Asrock fm2, mitx lap, A8-7600; 120-250 gb ssd, 250-500 gb 5400 rpm hdd, alap dvd író, 2x4 gb 2133 mhz kingston ram
Intel:
Asrock b85m-itx; I5-4570S; 2x4 gb 1600 mhz ram; a többi kb ugyanaz.
VGA nem lesz. Nem hátrány, ha halk. A keret nem egyértelmű, de kb. 12k.
Köszi!
-
Grózi
veterán
válasz
Balathruin #81249 üzenetére
Igen,találó a hasonlatod-nagyon igaz arra is.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Balathruin #81245 üzenetére
Az nemcsak az RM problemaja. Az a Corsair generalis problemaja.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #81242 üzenetére
Toljal par ora BF4 vagy Crysis3 multit...vagy terheld a gepet 50 kor IBT + furmark-al. Mindjart mas lesz a velemenyed.
-
sqpp
őstag
Ja és MicroATX-es gépházról van szó
-
micafighter
nagyúr
válasz
Balathruin #81237 üzenetére
Hamarosan tervezek 750-es G2-öt venni, tudom hogy van rola teszt böven a neten, de azért majd irok tapasztalatokat ide
-
sqpp
őstag
Üdv,
Vennem kellene úgy néz ki egy új tápegységet.
Keretem nincs sok rá, így használtan is venném.
A konfig a következő lenne:ASUS H81M-C
ASUS 24" VS247HR
Corsair Vengeance DDR-3 4GB/1600 x 2 (8GB)
Gigabyte Geforce GTX660 2048MB DDR5 192bit
Intel Core i3-4330 3.50GHz
WD Caviar Black 500GBKérlek dobjatok valami helpet!
Még ma kellene megvennem, így kérlek mihamarabb segítsetek, mert holnapra itt kellene lennie az új kártya miatt.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
A csirketap is nagyon jo!
Annyit tudok az RM tapokrol hogy melegedosek. Az EVGA jo tap, hangtalan. Nekem is az van.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
alapvetően a te véleményed itt többet ér mint az enyém...
igaz anno azért vettem a jelenlegi tápom, mert az volt az egyetlen amihez 24 óra alatt tudtam hozzájutni, mert nagyon kellett, gép nélkül élni
de jogos a felvetésed -
Balathruin
veterán
válasz
Lacielvtárs #81233 üzenetére
Kell RM a francnak, EVGA G2 jobb.
-
Beretvás
veterán
válasz
Lacielvtárs #81235 üzenetére
elméletileg az..gyakorlatilag meg nem tudom. ennek a kisöccse van most és az jól bírja
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Beretvás #81234 üzenetére
ebben a topikban az én szakmai véleményem annyit érhet mint halottnak a csók, de az is jónak tűnik...
ha olcsóbb mint a két ajánlott, akkor megérheti, a minősítése rendben van...
amúgy ha jól tudom az egy egy ágas táp?
mert a mai világban talán az egyik legfontosabb hogy egy ágon tudjon magas Ampert -
Beretvás
veterán
válasz
Lacielvtárs #81233 üzenetére
-
Beretvás
veterán
válasz
Balathruin #81226 üzenetére
Valamint a raidmax tápok? gyanúsan olcsók itt mifelénk..konkrétan ez lenne
jól menne a gép színvilágához valamint a mostani tápom még a bronz minősítést sem éri el. -
Beretvás
veterán
Hali..
Corsair RM szériája használható? gondolok itt a 750 vagy a 850 esre..
-
Balathruin
veterán
válasz
krumplikft #81223 üzenetére
Én jobbat vennék, pl. XFX XTR 650
-
krumplikft
csendes tag
Sziasztok !
Új gépet állítok össze, mégpedig a következőre gondoltam : i7 4790, msi gtx 970 gaming, msi h87-g43 gaming, geil black dragon 1600 mhz 2x8gb ddr3 ram, 120gb ssd, 1000gb hdd, antec nine hundred two v3 ház, dvd író
Tápnak egy thermaltake smart se 730w-ot gondoltam, szerintetek ez a táp megfelelő lenne ?
A főbb szempontok azok, hogy moduláris legyen és esetleg egy jövőbeli 2 kártyás sli-s rendszert is el tudjon vinni (bár ez az utóbbi nem elengedhetetlen).
-
mchris13
csendes tag
Üdv. kis segítség kéne, mert ezeknél a tápegységeknél eligazodni nem lehet...
Nos, most lesz véve HD7970 OC, 3GB videokártya, a jelenlegi tápom használatáról, LC Power 550 Watt, erről a többség igyekezett lebeszélni.
Most kedvező áron, még garisan hozzá tudok jutni egy FSP HEXA HE-500+ 500W Active PFC 80+ 12cm tápegységhez, a tulajdonosnál alaposan leellenőriztem működés közben, ő 8 magos proccal, 16 GB Rammal és egy r9 280 4GB kártyával használja. Ezek alapján az én gépembe elég lenne? A procim FX6350 3,9 és 8 giga Ramom van.
Ebben kérnék tanácsot, a "bemutató" alapján valóban bizalomgerjesztő a táp, de egyszerűen nem értem ha az enyém, még ha nem is minőségi, de mégis csak több 550 Wattos... mehet ehhez a táphoz is a kártya, vagy valóban érdemesebb megvenni a kisebb teljesítményű, de márkás tápot? -
bombibmw
veterán
Megvan az XFX TS430-am.
Szerencsére semmi maxon pörgés nincs a venti részéről.
Sőt,azt kell,hogy mondjam,nagyon is halk.
Ajánlott. -
Andrej1
aktív tag
Egy kis segítség azoknak akik Corsair HX 520w táppal rendelkeznek . Én körbekérdezgettem itt a topicban és a hozzáértők egyből mondták hogy elbírja az adataimnál szereplő Configot amit utólag is köszönök nekik
Péntek óta gyakorlati tapasztalatom is van . Tuningolva is elviszi a configomat . Terhelés/játék közben a ventije csendben van és hidegnek mondható levegőt fúj . Szóval jól döntöttem 6 éve hogy őt választottam
-
BuffoneDeDio
csendes tag
Az nem gond akkor megyek is érte koszonom
-
Balathruin
veterán
válasz
BuffoneDeDio #81213 üzenetére
Többeknek is hangosabb volt, mint várták, de jó.
-
BuffoneDeDio
csendes tag
FSP PSU 650W RAIDER BRONZE ehhez a táphoz tudnék most újonnan hozzájutni jutányos áron 22000ft. Ahogy láttam jókat írtatok a márkáról. Erossítsetek meg hogy ezzel nem fognék mellé.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Balathruin #81210 üzenetére
A TS, illetve az aprón lehet Pro-t is kifogni jó áron.
-
BuffoneDeDio
csendes tag
Ló Úr-nak
Azért jottem ide hogy megkérdezzem mások véleményét. Igen, annak ellenére hogy én foleg angol nyelvu fórumokon,értékelokben nem olvastam rosszakat errol a táprólHa téged idegesít az hogy kiváncsi vagyok arra is hogy miért irja valaki azt amit ir,mi a fo szempont egy táp vásárlásánál, akkor talán benned is van hiba.
Én nem megkérdojeleztem azt amit mások irtak, egyszeruen kérdeztem. Megkaptam a választ rá ennyi. Mint láttad még nem vettem meg az inter-tech tápot és ezek után nem is fogom. Koszonom azoknak akik érdemben válaszolgattak a kérdéseimre. -
Hauptmann
veterán
És Raider, vagy XFX?
-
Hauptmann
veterán
Az FSP Raider-ek közül a 650-es és a 750-is is ajánlott?
-
gaben82
tag
válasz
Balathruin #81203 üzenetére
100% a táp csinálja kivettem a házból abból jön a videókártyának semmi hangja.
A típusát nem tudom, ki kell vennem megint, hogy megnézzem...
-
gaben82
tag
Sziasztok nekem egy olyan problémám lenne hogy a tápom ciripel, de nagyon
Beleköltözött egy tücsök netán?Főleg amikor sok fps-em van /több mint 60/ Pl: Far Cry 4 menü stb.
Most már egyre jobban idegesít.
Tudja valaki mi lehet az oka?Fx8350, Sabertooth 990FX R2.0, Radeon R290 X,
A táp pedig: Coolermaster GX-750Van megoldás? vagy tápcsere?
Mit ajánlanátok helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest