- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz flash- #78499 üzenetére
A Platimax attól még ENERMAX marad, mert a CWT-vel gyártatják le. (újabban, a régit is bérgyártaták valahol, szerintem). Ezek ENERMAX tervezett tápok és nem CWT modellek átalakítva.
Az ENERMAX Revolution XT például átalakított CWT CSG. (a kimeneti oldala ENERMAX)
A Seasonic platinához képest nem tudom, hogy mennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
úgytudom az enermaxokat már a cwt gyártja?
pedig a realhardtechx.com oldalon az van hogy az enermax platimax tápok bele enermax.
jól gondolom hogy ha 600 wattos tápot akarok akkor inkább egy seasonic-ot, mint egy enermax(enermax beles) platimax-ot?
ha jól gondolom akkor 600as seasonicból melyiket?
[ Szerkesztve ]
-
mazza
tag
válasz Balathruin #78495 üzenetére
Kemény , ezt jó tudni, köszi a linket. Közben megpróbálta a 8 pin helyére csak 1db 4est bedugni az alaplapra, de így sem indult el a gép.
Megoldás esetleg egy olyan táp ami nekem van, CTG-500? -
mazza
tag
Hello!
Ismerősömnek kellene segítség, azzal a problémával fordult hozzám, hogy nem indul a gép.
Több képből is csak ezt láttam problémának: [link]a táp már adott: [link]
videokartya(nem most vette): GIGABYTE HD 7770
alaplap(új): ASROCK 970 EXTREME4
cpu(új): AMD FX-6300
memóriák újakazt írja, hogy 2db 6os, 1db 4es és 1db 2es csatlakozója van, de a 2es csak fekete színű. Mit hova kössön, hogy jó legyen?
saját példámból próbáltam kiindulni:
gtx660 6 pin, gigabyte GA 970A UD3 ha jóllátom ide 2x4-t kötöttem, Chieftec CTG-500-80P
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz Balathruin #78485 üzenetére
köszi az infókat!
-
Egzee
őstag
válasz radgyulaba #78489 üzenetére
rendelést vissza lehet mondani...
-
radgyulaba
tag
válasz Balathruin #78488 üzenetére
Oké,csak hát ha megrendeltem ,már vissza ut nincsen.
Ford Mondeo 1995
-
Balathruin
veterán
válasz radgyulaba #78486 üzenetére
Nyugi, bőven elég lesz.
-
radgyulaba
tag
válasz Balathruin #78479 üzenetére
Most megnéztem jobban a 12 V-ágakon 20-20 A van.
Ford Mondeo 1995
-
general
addikt
válasz Balathruin #78483 üzenetére
ok, köszi
-
general
addikt
Tt városneves tápok közül mind ajánlott? 430,530,550,650?
-
Darius.87
csendes tag
válasz Balathruin #78477 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Renelem hamar be tudom szerezni, de jelenleg mèg áram sincs a házban. xD
-
radgyulaba
tag
válasz Balathruin #78479 üzenetére
Ok,Kőszi,akkor rendelem is,remélem hosszu kábeljei vannak.
Ford Mondeo 1995
-
Balathruin
veterán
válasz radgyulaba #78478 üzenetére
Nevében is benne van, hogy Sirtec, szerintem jó lesz.
-
radgyulaba
tag
Sziasztok, Egy I5-4460-as proci,750 Ti videokártyához ez a táp vajon jo lesz,nem ismerem a minoseget;http://www.altex.ro/sursa-de-alimentare-sirtec-hpc-550-h12s-550w-12cm-fan#additional
Ford Mondeo 1995
-
Balathruin
veterán
válasz Darius.87 #78476 üzenetére
Hát igen, ez egy öreg táp. Ha jól működik, akkor megtarthatod vagy eladhatod, hátha valaki megvenné és használná régi géphez, esetleg felújítaná/felújíttatná (megérheti, mert nincs túl sok Asus táp, aztán ha később se lesz, mehet múzeumi darabnak )
Cseréhez már felsorolták a lehetőségeket, ár/értékben a Hamburg a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Darius.87
csendes tag
válasz Balathruin #78475 üzenetére
Telibe találtad! Ez elég durva... Szóval egyértelmű számodra?
Miki
-
Balathruin
veterán
-
Darius.87
csendes tag
válasz Balathruin #78472 üzenetére
Egy régi ASUS táp a szerencsétlen. Akkor jól gondolom, hogy a teljes hiba a táp miatt van? Csere után lehetek bátor a bekapcsolással? Szó szerint analfabéta vagyok az elektronikához és eddig hasonlót sem tapasztaltam. Köszönöm a tippeket! Átgondolom az anyagiakat.
-
Balathruin
veterán
válasz Steve198310 #78466 üzenetére
Szerintem nem túl jó.
Relo: Hiányos a védelme, szóval nem.
Darius.87: Miféle hulladékod van most?
-
zolee0307
őstag
válasz Darius.87 #78468 üzenetére
Én egy kicsit megtoldanám azt a 15-öt. De pl. Tt hamburg 530, antec neo 520, fsp raider 550, xfx 450, super flower golden green hx 450, fsp hexa 500, chieftec ctg 550
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
perecKING
senior tag
válasz schawo #78425 üzenetére
töltök majd fel pár képet!!
a beléről is! így ti szakik be tudjátok azonosítani
biztosan szétkapom! 30fontba került. visszaposta meg a cécó nem éri meg.....
Igen ebay-ről van de boltból. Nem hamisítvány! egyszerűen ez nem ts hanem talán valami pro lehet más matricával mert a matrica nem is állítja hogy ts...sem azt hogy pro!
szerintem maradt pár alkatrész és össze dobtak belőle egy eco megoldást!
1 biztos táp csak seasonic vagy enermax...de mivel a csönd nem elérhetetlen lásd az új néma gtx 980 kártyák szerintem megnőtt a fanless létjogosultsága. mint az én 520am
-
Darius.87
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert fogalmam nincs, hogy mi történt.
Tegnap kicseréltem az MSI 560 GTX-met egy Gigabyte 670 GTX-te és nem is volt semmi gond több órán keresztül. Ma viszont játék közben levágta a biztosítékot valami és a gépre gondoltam természetesen. Jelenleg egy 550 W-os táp van bent, aminek a három darab 12V-os ága van és 18A az ellenállása. Maximum 370 wattot képes ezeken felvenni. A konfigom Intel i5 2400, 8GB Gskull 1600MHz Ram, egy sima 2TB Samsung HDD és az említett GTX 670 egy full alap ASUS lapban. A táp kicsit zajos pár hónapja és múlthéten volt egy iszonyatosan hangos kirohanása... Azóta nyugiban volt az alap zajjal, de szerintem nem bírta a harcot. Jelenleg a házban nincs áram... Háromszor levágta és már vissza se tudom kapcsolni a főkapcsolót...
Ha jól sejtem és tényleg a táp a gyenge akkor milyen tápot ajánlanátok max 15.000 forintért? Én egy 600-as CoolerMasterre gondoltam.
Segítségeteket köszönöm szépen! Szép napot!
Üdv,
Miki -
Relo
tag
Sziasztok!
Mi a vélemény erről a tápról: Chieftec 400W GPS-400-A8 ?
Érdemes megvenni majd 2 év garival? 6-7k körül lenne egyébként. -
Steve198310
őstag
Sziasztok
Erről vélemény? Thermaltake smart se 630w 80+
Köszönöm a válaszokat
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
coolpet
senior tag
válasz Balathruin #78463 üzenetére
Hat igen nekem egy XFX core edition 550W van, meg 16-ert vettem de egy 2600K-t hajt meg egy HD6870-el.
Meg vagyok vele elegedve, de inkabb orientalodjunk a 10 fele, de hagyjuk ki a HCK es Vargane tapokat
-
feco43
csendes tag
az én hexa he500om 1-1 ágon 18 ampert összesen 36amper
-
coolpet
senior tag
válasz Balathruin #78457 üzenetére
Ugy nezem a hamburg is 1 agas 38A.
-
feco43
csendes tag
a hexák a királyok
-
bundaska
aktív tag
válasz Balathruin #78443 üzenetére
Jajj köszönöm a választ, már el is felejtettem az a csoda márkát
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
coolpet
senior tag
válasz Balathruin #78443 üzenetére
Miert nem jo a hamburg vagy a Hexa+, ha mar az is 500W-os amit ajanlasz?
-
feco43
csendes tag
válasz Balathruin #78453 üzenetére
a haverom kaposban számítástechnika üzletben dolgozik régen mondta még hogy sokan csak a hkc tápot vitték és még manapság is és egyszerse vitték vissza hogy valami gond lett volna vele ez jó egy éve volt kb
-
feco43
csendes tag
válasz Balathruin #78451 üzenetére
hát az enyémet nem mert az én gépemben egy 500w hexa van
a hkct azt úgy kaptam ajándékba -
feco43
csendes tag
válasz WhiteAngel89 #78446 üzenetére
annyira ratyi ??
mert már kerestem rá neten valami tesztet de nem találtam[ Szerkesztve ]
-
feco43
csendes tag
-
titán
válasz oszkarfincs #78439 üzenetére
Az említett TS 550 egy fura anomália. Nem normális a típusszáma, ilyet sem Magyarországon, sem máshol nem lehet kapni. Egy-két darab korábban felbukkant ebayen ebből a konkrét típusból, meg néhány angol webshop listázta pár hétig, de semmi egyéb. Még egy nyomorult kép sincs róla az egész interneten. Nem lennék meglepve, ha valami hamisítvánnyal lenne dolgunk. De ha nem is, akkor sincs semmi köze az itthon kapható TS 550-hez.
(#78441) feco43
A megoldáshoz vezető út első állomása az lenne, ha legközelebb sikerülne normális magyar írásjelekkel és helyesírással leírni, hogy mit szeretnél, és akkor nem kéne 3x elolvasnom ahhoz, hogy valamit kihámozzak belőle. Még most sem értem teljesen, de úgy sejtem, hogy azt írod, hogy valamelyik alaplap sokkal alacsonyabb feszültséget jelez vissza, mint a normális. Ha ez a kérdés, akkor ne is törődj vele, az alaplap visszajelzése hibás. Ha valóban 8V jönne a 12V-os ágon, el se indulna a gép.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Balathruin
veterán
válasz coolpet #78436 üzenetére
+-nak minimálisan javult a 12V erőssége is.
bundaska: Valami kínai cuccos van benne, inkább FSP.
oszkarfincs: 550-nek tönkrement a ventilátora, alapból nem hinném, hogy hangos volt.
coolpet: Ilyen géphez inkább egy Antec Neo ECO 520C kéne.
feco43: Hibás a mérő, multiméterrel mérd meg, a szoftveres legtöbbször pontatlan.
-
Just486
senior tag
-
feco43
csendes tag
hali
lenne még kérdésem
van egy asus p5kpl-am epu alaplapom és egy pentium D630 proci van benn és egy 500W hexa táp az lenne a kérdés hogy 12V ágról 8.6 megy de ha én másik gépemben rakom egy asrock g41m-vs3 R2.0 van egy e8400 procival és egy msi cyclone gts 450 megy ott meg 12,2-11,9et mutat
erre a jelenségre van meg oldás ??[ Szerkesztve ]
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz Balathruin #78432 üzenetére
Konkrétan a 430-ra és az 550-re írták itt, hogy amiket most vettek, azok hangosak. Ne érts félre, biztos vagyok benne, hogy ez egy rossz széria és nem mind szar. Viszont nem én akarok az lenni, aki ezeket megveszi. Ha fél év múlva vennék gépet, akkor nem izgatna, de most nagy valószínűséggel belenyúlnék a 450-essel is. Ki tudja, lehet hogy pont ennyit olcsósítottak a TS szérián, hogy hangosabb lett.
Egy helyről szeretnék vásárolni, szombati kiszállítás meg csak az Aquánál van, ráadásul olcsóbbak is pár ezressel (most éppen). Ha biztos lennék az xfxben, akkor leszarnám, jöhetne az iponból, csak így nehezen teszem kosárba.
Neo eco 520 nincs az Aquában és drágább is ezektől.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Egy gyors kérdés! Egy Xilence RedWing 350W táp mennyire ajánlott vagy nem ajánlott kategória egy fsp 350 60 apn-hez képest?
Thx:
BUndasAz élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz coolpet #78436 üzenetére
Hexa+: újabb, alsó tápos házakhoz is jók a kábelei
Hexa: régebbi, alsó táposokhoz nem biztos, hogy elegendőek a kábelei.Inkább írj egy keretet(+gépet), mert a véleményem szerint az FSP Hexa(+) 500 nem éri meg.
Szerintem ez jobban megéri: Thermaltake Hamburg 530(TR2-530AH2NH > rossz, TR2-530AH2NSW > jó) -
coolpet
senior tag
Mi a kulonbseg a Hexa+ 500W es Hexa 500W kozott a szinen es az aran kivul? En nem talalok kulonbseget.
-
mantequilla
aktív tag
válasz WhiteAngel89 #78434 üzenetére
Akkor az r9 280-at sem fogja mert ugyanakkora a fogyasztásuk
Nem szeretnék tápot cserélni mert bevallom nem tudom hogyan kell összerakni, mit hova dugni.
Ott van még a gtx 960 ami hozza az r9 280 teljesítményét viszont fogyasztásban a 270x-szel egyenrangú. Ez lehet még egy jó alternatíva. -
WhiteAngel89
aktív tag
válasz mantequilla #78431 üzenetére
nekem a ctg 500 nem bírta a gtx 760 at. antec neo eco 620c az most ajánlott lett részemről
iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
titán
-
Balathruin
veterán
válasz oszkarfincs #78430 üzenetére
XFX 450-re hol van negatív tapasztalat? Ipon-ban 5 év garival adják...
Igen, az a jó Hamburg. -
mantequilla
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy ilyen gépem.Lap. Asrock B75 pro4m
CPU: Intel Core I5 3450
Ram: 4gb kingstone nemtudom
HDD: 250gb Western Digital WD2500-AAKX
VGA: Gigabyte HD 7770
Táp: Chieftec-ctg 500 wA kérdésem a következő lenne:
Szeretnék fejleszteni, vennék még 4gb ramot és egy új videókártyát. A táp jelenleg két éves. Melyik az a videókártya amit még elbír ez a táp az említett konfigurációval?
Kezdetben r9 280-ra gondoltam de úgy látom tesztek alapján, hogy ez egy elég erőforrás igényes kártya. Szerintetek elbírná vagy érdemesebb inkább egy r9 270x-et választani?Köszönöm
-
oszkarfincs
aktív tag
Mondjatok már légy szíves alternatívát az XFX 450-re, lehetőleg az Aqua-ból. Onnan venném a komplett gépet, de sajnos csak 1 év garit adnak az ötből, meg ugye "elég sok" a friss, negatív tapasztalat vele. Nincs időm kivárni, hogy mi igaz ezekből, venném a gépet.
Volt szó itt erről a Hamburgról, erre gondoltatok? Tényleg csak a kép alapján lehet beazonosítani, hogy a szar vagy a jó beleset árulják? Mert a legtöbb shopban ki van írva, hogy a kép csak illusztráció. Mennyivel lehet ez hangosabb az XFXtől? Javarészt idle-ben menne a gép, szóval igazán ott számítana, hogy halk legyen.
FSP Raider 550 lett volna a másik befutó, de az meg egyre hangosodik állítólag.
Teljesítményben és árban amúgy megfelelne az XFX 450, szóval ilyesmit keresek i5 alá, később menne bele egy vga is.
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerosom szeretne venni egy hasznalt gepet, amiben egy Corsair CX750 tap van.
Ez a tap mennyire ajanlott/mennyire biztonsagos?
Koszi!
-
titán
válasz WhiteAngel89 #78421 üzenetére
Tudnál csinálni róla fotókat? Főleg a speckós oldala érdekelne. Egész interneten egyetlen kép sem létezik róla.
Sőt, ha a venti miatt úgyis szétszeded, akkor a belseje is érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz WhiteAngel89 #78421 üzenetére
Ez nem dealbreaker. De azért igazán csinálhatták volna szalagkábelesre 2015-ben. Az nem lenne drágább, csak jobban kezelhető.
(#78422) perecKING
Hmm, ez az új Pro-ról átnevezett TS sorozat elég gáznak tűnik.De meg ne bontsd, ugrik a gari. Cseréltesd gariban.
[ Szerkesztve ]
-
perecKING
senior tag
Xfx 550w P1-550S-GREN
NE VEGYETEK!
kerreg a venti munt az állat 2 hét után. napi 2-3 óra használat max.
Már vágom is ki a ventit belőle
-
titán
válasz Balathruin #78418 üzenetére
Tesztből:
Alaplapi 56.0 cm
PEG 53.5 cm
Molex 87.5 cm
SATA 86.5 cm
EPS12 64.5 cm[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Balathruin #78416 üzenetére
Az 520-assal van tapasztalatom. Kábele annyi van mint a rosseb, és végtelen hosszú kígyók. Pont ez az egyetlen baj vele, hogy harisnyás, hosszú, sok, és fix, ezért végtelen helyet foglal a házban a kÁbel a rengetegben.
-
Balathruin
veterán
válasz WhiteAngel89 #78417 üzenetére
Ha lehet egyszer le kellene mérni, hogy pontosan hány centi, mert az, hogy hosszabb nem mond semmit.
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz Balathruin #78416 üzenetére
elég hosszúak a kábelek jóval hosszabbak mint CTG 500 -é volt.
-
Balathruin
veterán
válasz WhiteAngel89 #78415 üzenetére
Nem látni a képről, hogy miből mennyi, hogyan, merre, hány centi.
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz Balathruin #78414 üzenetére
kábelezés a mellékelt képen látható hangját a tápnak még nem hallottam.
-
Balathruin
veterán
válasz WhiteAngel89 #78413 üzenetére
Kábelezésről és a hangról írhatnál.
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz Balathruin #78412 üzenetére
most ugy van hogy felfelé néz, de akkor hagyom így ahogy van
-
Balathruin
veterán
válasz WhiteAngel89 #78411 üzenetére
Nem mindegy. Ha nem tud alul szellőzni, akkor felfele nézzen. Lefele nézős beszerelés után ellenőrizd a hátuljánál a légmozgást.
-
WhiteAngel89
aktív tag
az mindegy, hogy a táp ventilátora felfelé néz vagy lefelé? alsó tápos gépről van szó.
-
vittorio7
őstag
válasz medvezsolt #78408 üzenetére
Igen!
-
Balathruin
veterán
válasz medvezsolt #78408 üzenetére
Igen.
snipy: Hétköznap "reggel" 5-től délután ~4 óráig mobil van csak.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Ez jóféle táp?
FSP FSP400-60APN
Köszi" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Adott lenne az alábbi konfig:
ASROCK FM2A88X Extreme4+
AMD A10-5800K
Samsung SSD 840 EVO 128GB
Western Digital 1TB
8GB RAMJelenleg egy ilyen Hipro van benne, viszont bekerülne a képbe egy Asus A9 270X VGA, amihez már gondolom ez a táp nem lesz jó.
A kérdés adott tehát, milyen tápot vegyek?
Árérézékeny a szitu, de ha mondjuk egy jó táp x, egy sokkal hatékonyabb meg x+2, akkor érdekelhet. Lényeg a jó ár/érték arány.Köszi!
-
snipy
tag
-
Just486
senior tag
válasz Balathruin #78399 üzenetére
Nem tudom én ezt már követni, eddig mindenhol azt olvastam, hogy az E3-mat azonnal cserélni kell, mert "veszélyes". Örültem is neki, amikor 2012-ben D3-mat kaptam vissza a szerviztől. Most meg.. Na mindegy, akkor gondolom a Corsair CX jobb.
Bár még lehet nem is GX-et kapok most vissza, mert már elég régi típus, nem is nagyon látom forgalomban.That unconquered country we call the future.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kutya topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Seasonic Focus GX850 full modular
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest