Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz KINIZSI #56504 üzenetére
Igen, FSP beles, nem rossz, de van tőle jobb, pláne 14k-ért
nekem még mindig van egy GE 460-as, abban 4 év után elkezdett kerepelni a venti és cicergett is...egy ideje benn pihen a szekrény alján...
Javaslatom: XFX Pro 450 vagy 550, Chieftec CTG 500 80P, FSP Raider 550[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Lenne egy ILYEN kérdésem.
-
TechN7ne
nagyúr
Duliee és syberia,hatalmas köszönet a megerősítésért,nagy kő esett le a szívemről.
-
nis.
csendes tag
Sziasztok,
Ti melyiket választanátok a három közül, ha egy árban lennének?
Cooler Master V1000
Cooler Master M2 1000w
Cooler Master Silent Pro Platinum 1000wKöszi!
-
MMIX
addikt
Corsair RM sorozat módosított ventilátorvezérlés azonosítása.
The RM Series PSUs, like all Corsair PSUs, are designed and tested using methodologies that closely simulate the environment of an enthusiast/gaming PC under heavy, sustained workloads. Our testing has proven that the cooling system of the RM Series will engage and provide the necessary cooling during heavy real world use.
That said, we’re enthusiasts, too. We understand why Kyle and Paul came to the conclusions they did, and based on their feedback, we’ve implemented a design change that will allow our RM Series PSUs to go the extra mile and endure the extreme synthetic test conditions of the HardOCP test lab.
We have changed the value of the resistor between the thermistor and the fan controller so the fan turns on much sooner than the temperature that would trigger OTP. Therefore the fan should always turn on before OTP is triggered; preventing the PSU from shutting down before it is necessary.
This change has been implemented in all RM PSUs produced since mid October. While we honestly believe even extreme users will never run into the issue encountered during HardOCP’s synthetic test, those end users that want to know if their RM can endure HardOCP’s torture test can identify the updated PSUs by a lot code of 1341 or higher.
Forrás: hardforum.com
és
forum.corsair.com--------------------------------------------
Ha már Corsair RM, fénykép az RM1000 belsejéről.
www.ocaholic.ch[ Szerkesztve ]
-
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, lehet hülye kérdés lesz, de ezek között mi a különbség?
FSP 400W 400-60APN 10.622 Ft
FSP 400W FSP400-60APN 11.218 Ft -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Leendő konfighoz keresek ideális tápegységet:
ASRock Z87 EXTREME4
Intel Core i5 4670K
Corsair Vengeance Pro (2x4GB) 1600 MHz
HD7770 GHZ Edition
1db SSD
1db HDD
A házon található 4db 12cm-es, és 2db 20cm-es ventilátor, plusz egy Corsair H100i vízhűtés lesz a procin.Méret mindegy. A házba befér.
Szerk: Majd kifelejtettem... Piros-fehér-fekete konfigba kell illenie.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, szeretnem ha mondanatok egy passziv tapot egy ilyen kicsi mediaPC-re: i3-2100 + ITX alaplap + 120 gb ssd + 4 gb ddr3. A gep passziv, csak valami passziv tap kellene....
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Zizou81
újonc
Sziasztok!
Az Intel-ről váltanék AMD-re és az alábbi konfighoz szeretném ha segítenétek, hogy milyen és mekkora tápot vegyek. Ár azért lényeg, 10 körül jó lenne kihozni a tápot.
AMD FX 6-Core FX-6300 + ASUS M5A97 LE R2.0 alaplap
viedokártya: ASUS Radeon HD7790
Jelenleg egy 400-as tápom van, több embertől hallottam, hogy AMD-hez ez kevés lesz.
előre is köszi szépen a segítséget
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Nézelődtem aprón és két tápot néztem ki, amik közül nem tudom melyik lenne a jobb választás:
FSP Aurum Gold 500W (2012.07.18.-án vásárolt, 2015.07.18-ig garanciális, PCX) 14kCorsair CX500 (2012.06.06-án vásárolt, 2017. 06. 06.-ig garanciális, iPon) 12k
Z77 lap
2500k/3570k
HD7950Tuningolva lenne a CPU/VGA is.
Előre köszönöm a segítséget.
Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Morris
veterán
válasz syberia #56525 üzenetére
No, megérkezett az új XFX Pro 550W tápom. Nem tudom miért mondták sokan, hogy hangos!?
A leghangosabb dolog a gépemben egy sata2-es vinyó! Ha az leáll (átmegy energiatakarékosba) gyakorlatilag hangtalan a vas.Jó választás, csak ajánlom!
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat! -
Martell
tag
válasz sanyek2 #56521 üzenetére
Mondom akkor a feketéket, az mindenhez passzol.
15 Alatt XFX Pro 450 a legjobb választás
15-20 között XFX Pro 550, Seasonic S12II 520, FSP Raider 550/650, vagy esetleg FSP Aurum S széria.
20 felett jönnek a tökösebb goldos moduláris tápok, de gondolom ilyen perverz igényeid nincsennek.(#56528) Morris: Csak nem vették észre, hogy az anyjuk/nőjük a másik szobában porszívózik, kint pedig tataroznak.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz MiklosSaS #56522 üzenetére
PicoPSU-120 12V DC-DC ATX tápegység + ACDC 12V/10A/120W
desktop tápegység
Olcsóbban az aliexpress-ről, ebay-ről...[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Milo629
aktív tag
Chieftec Smart 600W GPS-600A8 Erről vélemény?
Ehhez a konfighoz:
Gigabyte GA-Z87-HD3
Intel® Core™ i5-4440
GIGABYTE GV-N760OC-2GD (rev. 2.0) GTX760 2GB GDDR5 OC
+HDD+SSD+8Gb RAMEz lett lecserélve a fent említettre:
Chieftec-iARENA GPA-500S8 -
Buci21
addikt
Üdv!
egy i5 4440 és egy HD 7950 kombinációja alá milyen tápot javasoltok, a lehető legolcsóbban? CTG 500 szerintem elboldogulna vele, nagyon max esetben egy FSP Raiderre rászánnánk a pénzt, de a lényeg, hogy minél több lé jusson a VGA-ra, de a táp se legyen megbízhatatlan hulladék. Vélemény?(#56533) Milo629:
minek Z87 a szorzózáras alá?[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
válasz Buci21 #56534 üzenetére
Itt most két szálon fut a történet, már kezdem szégyellni magam, hogy spammelem a topikot, én karácsonyra tervezem a gépcserét egy-két oldallal ezelőtt van talán az AMD-s hsz-m, ez most egy ismerősé, csak közvetítek.
Ez a gép tipikusan úgy lett összerakva, hogy itt van X Ft, tudja Y-t meg Z-t. Ebből is látszik, hogy mennyit ér ez a módszer...
@Duliee: Az egész úgy kezdődött, hogy arénásan egyszer csak megállt a gép, aztán kis pihenő után lehetett megint működésre bírni, így első körben hirtelen felindulásból ez a tápcsere sikerült, mert egyrészt nem volt rajta elég csatlakozó, videókártyára nem jutott 8-as PCI csak 2 molex-es átalakítóval, optikainak már nem jutott SATA-s kábel, stb. másrészt az aréna hírneve. (és azért is kérdeztem rá most erre a tápra, mert ez is úgy jött, hogy van rá X összeg és legyen rajta Y kábel)
A hiba viszont az új tápnál is megvolt, amit lehetett másik gépben tesztelni azt sikerült és úgy néz ki, hogy a 760-as VGA adta meg magát, ez lehet az arénás táp miatt? -
Milo629
aktív tag
válasz Graphics #56539 üzenetére
Köszi az ajánlásokat, de már (sajnos/nem sajnos) meg van az a 600 Chieftec, én is reménykedtem benne, hogy legalább CTG lesz az új, de hát ez van, én ezért kérdezek inkább vásárlás előtt.
A VGA-sat azért kérdeztem, mert nem egyből összerakás után ment szét, hanem pár napra rá, így kicsit furcsa, hogy ilyen hamar tönkremegy.
-
Milo629
aktív tag
válasz Graphics #56543 üzenetére
Ez az egész fél éve kezdődött, amikor a gép magától lecsatolta neki az egyik HDD-t, akkor lett az aréna táp, ezek után még mindig csinálta, akkor jött az alaplap, CPU, RAM, SSD aztán a chipset nem fért össze a HD7770-el, (legalábbis fórumokon ezt írták a csíkozás okának, (a VGA azóta tökéletesen megy egy másik gépbe) akkor jött a 760GTX ezzel ment is pár napig és itt jött most a 600-as Chieftec, innen pedig már ismerős a story
-
sanyek2
senior tag
syberia,Martell: Köszönöm szépen!
Ha esetleg modulárisban gondolkoznék, mit ajánlanátok? -
Buci21
addikt
válasz syberia #56548 üzenetére
mi ez az osztott ág mizéria? a mostani 750-es Toughpoweremen 4 12-es ág van, és semmi baja. 3*18 amperrel mi a baj? (tudom, hogy peak értékek). Miért ne tudnám úgy elosztani, hogy ne egy ágon legyen a VGA? 2 dugót kell beledugni nem? egyik innen, másik onnan.
Azért néztem csak a lenovot, mert workstationba nem tesznek szar gyári tápot. És ATX méretű, szal bárhova passzolna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest