Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
porto1992
tag
FSP350-60MDN ez kb milyen konfighoz elég? és minőségi e a táp?
A Legnagyobb biznisz az lenne , ha megvennék pár embert annyiért , amennyit érnek , és eladnám őket annyiért , amennyit hisznek magukról !!
-
Martell
tag
válasz porto1992 #57951 üzenetére
Bármilyen proci + középkategóriás VGA (40-50k) + a szokásos cuccok. 2-3 HDD/SSD, ramok, pár venti etc... És igen, minőségi táp. Ajánlott a beugró tápok közül.
ui: Bár gyanítom vmit elírhattál mert MDN végű FSP verziót nem ismerek... illetve nem látom az FSP adatbázisában sem.
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
Pedig van. Nem értem. Mindenesetre meglepne ha az APNtől eltérne bármiben is. Márpedig az erősen ajánlott táp a kategóriájában.
-
zolee0307
őstag
Köszi! A tesztben jókat írtak a 400-ról, szerintem ez a 450 sem lehet rossz. A webshopnál, ahol venném ot 2 db 6+2 vga csatit írnak, meg sok külföldi oldal is ennyit ír, a képeken is látszik, hogy 2 db 2 tűs kiegészítő csati van. Nekem az nem gond, hogy nem félpasszív.
Szerintem teszek egy próbát vele, még megpróbálok találni cikkeket róla (sajna az angolom már nem olyan jó). Szerintem igényesen megcsinált tàp, 5 év gari, gold minősítés, a teljesítmény is rendben van, nem hinném, hogy gagyi lenne. Egy i7- 4770 + r9 280x konfighoz lenne egyébként.
A tajvani kondik problémásak?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Williams
aktív tag
válasz kedvesgabor #57946 üzenetére
Kondenzátorokat nem ártana ellenőrizni benne... Jó állapotban kiszolgálja az említett vasat. Persze ahogy feljebb is írják, ha van rá keret, miért ne cserélnéd újabbra?
-
tornas
őstag
válasz Martell #57953 üzenetére
Nekem van ilyen MDN típusú FSP tápom, még pedig 350 W-os és egyben hagyott 12 V-os ággal, ami 25 A-t ad le. De van az MDN-ből egy másik verzió is, ami 19,5 A-t ad le az egyben hagyott 12 V-os ágán.
Az APN fejlettebb (már csak az APFC, és a nagyobb hatásfok miatt is), és újabb is. Az MDN meg passzív PFC-s, 2 kg körüli nehéz dög, viszonylag sok kábellel és a kábelköteg tövénél egy nagy ferrit gyűrű is van árnyékolás gyanánt. A 19,5 A-os verziónál meg a táp belsejében található meg ez a nagy ferritgyűrű. Összességében jól összerakott kis szerkezet...
Van belőle 400 W-os is...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Ati007
őstag
az alábbi konfighoz ajánljatok tápot: i7 4770, asus gryphon Z87, 16giga ddr3 , 1terrás vinyó, gigabyte GTX660 2gigás vidkari,
-
tornas
őstag
válasz syberia #57963 üzenetére
Ezt hirtelen meg nem írom neked, de azt tudom, hogy a PNR és a SAGA, SAGA II is a PNF "utódja". Elektronikáját megfigyelve szerintem is a PNF az MDN áttervezése.
Lehet, hogy az MDN gyártását túl drágának tartotta az FSP akkoriban és így kezdte a "lebutítás-sorozatot". De ez inkább csak egy kósza gondolat a részemről...
-
SWINIE
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Radeon HD 7970 3GB mellé venni új tápot. Hány W legyen és milyen márkát ajánlotok?A jelenlegi confgom:
- ASUS P8B75-V
- INTEL CORE I7-3770 3.40GHZ 1155 BOX
- 2x Kingston 8GB 1600MHz DDR3
- Geforce GTS450 Cyclone 1BG OC
- FSP FSP400-60GHNElőre is köszönöm!
-
Ati007
őstag
válasz Rypejakten #57966 üzenetére
15eft körül
-
porto1992
tag
kösz az információkat fiúk a tápról
A Legnagyobb biznisz az lenne , ha megvennék pár embert annyiért , amennyit érnek , és eladnám őket annyiért , amennyit hisznek magukról !!
-
Frozzy
őstag
válasz SWINIE #57968 üzenetére
én inkább azt mondanám, hogy XFX PRO550. de inkább vennék egy 650W-osat hogy ne legyen gubanc.. azért egy teljes rendszernek és egy 7970-nek nehogy már 450W-ot dobjunk oda.. még szerintem 550W-nál is csutkán menne mindig.. R9 270X-em mellé vettem az 550W-osat.. R9 280X-hez ajánlják a 650-eset akkor a 7970-hez is illendő lenne egy 650-es táp..
7970 TDP-je alapból 300W...
átlag system loadnál mértek 314W-ot LINK
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
tornas
őstag
válasz Graphics #57967 üzenetére
Ezt nem is vitatom, és ezért is raktam idézőjelbe a lebutítás-sorozatot...
Az egyik konfigomat is egy ilyen 350-es MDN (25 A-os) hajtja, azóta is hibátlanul. Egy D0-ás stepping-es S478-as 3 GHz P4 Prescott-ot fűt rendesen.
-
janos666
nagyúr
Szerintetek melyik 1000-1200W-os tápot érné most meg beszerezni, akár apróról használtan, de még mindenképp kisker garanciával, ami bírja a strapát 24/7 üzemben is 800-1000W terhelés mellett?
Ja, és legyen minél több PCI-E tápcsatija, 6 és 8 pines is.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
SWINIE
csendes tag
Köszi az infókat.
De XFX PRO550 nem nagyon találok R9 280X-hez.
Esetleg alternatívákat tudok, mondani, a márkákkal nem vagyok tisztába?
Meg olvastam olyat is hogy 600W minimum kell, a karihoz. Ez mennyire igaz? -
Frozzy
őstag
válasz SWINIE #57978 üzenetére
hardverker.hu-n Ipon.hu-n illetve LeC kollégánál tudsz XFX-et venni.. ha rám hallgatsz akkor a hardverker.hu-t választod nekem is onnan jött.. de mondom inkább vennék egy XFX 650-eset ahhoz a kártyához (hogy aludni is tudj )
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
Dtomka
veterán
Szerintem a SEASONIC M12 II 620W táp most jó áron van, és a minősége magárét beszél, a 280x nek több mint elég .
500-550 W is elég neki, de ha egy kicsit nagyobb az nem probléma, "ne legyen határon".[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Ez attól is függ hogy ki mennyire húzza és milyen tdp értékű procival van hajtva, de a legtöbb esteben egy minőségi 500-550-es táp is elég a 280X mellé. Ha sok tartalékot akarsz hagyni a tápban akkor a Seasonic S12 II 620 nagyon jó választás.
(#57980) Dtomka ha modulárist szeretne akkor azt
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
RAMBÓ
aktív tag
Sziasztok.
vélemény eme 2 tápról:
Cooler Master GX750
Chieftec CFT-650 14cs -
MMIX
addikt
Corsair CS550M 550W teszt, jonnyguru.com
---------------------------------
Mai, Sharkoon WPM500 teszt, ComputerBase.de[ Szerkesztve ]
-
Ati007
őstag
válasz syberia #57971 üzenetére
és ha kicsit emelem a keretet mondjuk huszon párezerig ? a konfigban található táp de nem vagyok biztos benne hogy jó választás vagy hogy nincs e jobb:
alaplap : asus gryphon z87
proci : intel core i7 4770 1150,
hütő: Cooler Master Hyper 412 Slim RR-H412-16PK-R1 processzor hũtő
videokártya : Gigabyte GTX760 OC 2GB DDR5 GV-N760OC-2GD
memória: Kingston HyperX 2x8GB DDR3 1600MHz KHX16C10B1BK2/16X
hdd : Seagate Barracuda 3TB 7200rpm 64MB ST3000DM001
ház : Thermaltake V3 BlackX Edition VL800M1W2N
dvd író : Asus DRW-24F1ST
táp : FSP Raider 550W -
Ati007
őstag
válasz Rypejakten #57986 üzenetére
mi a gond vele? milyet ajánlanál? nem kirakat gép lesz , gyakorlatilag az asztal alatt nem is látszana.
-
sota81
csendes tag
válasz KAMELOT #57863 üzenetére
Szóval elgondolkodtam a dolgon, és megbarátkoztam ezzel a CTG-500-assal, viszont megnéztem, hogy hol fogom megvenni, és - mivel helyi üzletet akartam - látom, hogy 2 év garanciával adják. Ugyanott a Corsair VS550 4 év, az FSP Raider 550 pedig 5 év garanciával van. Ezek "egyágasak", ettől még jó lesz ezek közül is valamelyik?
Üdv.
"Csak a bolond hisz abban, amit soha sem látott." - Kevin Costner, Waterworld
-
Graphics
Jómunkásember
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Az adatlapomon levo konfighoz milyen tapot tudtok ajanlani? Jol gondolom, hogy 1 400wattostol nem kell nagyobb? Hasznalt nem jatszik, mert mar holnapra kell! 10 k alatt, ha megoldhato . Elore is kszonom.
(Bocsi a helyesirasert, mobilrol vagyok)Mi az az ekezet dragasag??
-
miku85
újonc
Szevasztok!
Ez lenne a gépem:
Alaplap: Gigabyte 970A-D3, Proci: AMD Phenom II X4 965, Videó kártya: Gigabyte HD 6670
Sajna HKC tápot vettem,egy 550 wattosat.
Ha lecserélném a tápot,milyenre cseréljem,s mit kellene majd,hogy tudjon? És egy esetleges komolyabb videó kártya cserénél is érdekelne egy opció.
Előre is köszi srácok! -
szkink
aktív tag
Sziasztok.Kinéztem ezeket a tápokat de nem tudok dönteni,HD 7790 2gb kártyához kellene,Cooler Master 600W Elite Power Black - RS600-ACABM4-WB vagy Cooler Master B600 - 600W - RS600-ACABD3-E1 előre is köszönöm a válaszokat,a rá szánt összeg max 15k.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest