Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rypejakten
addikt
válasz GibsonSG #49750 üzenetére
egyiket sem. a Thermaltake német városokról elnevezett szériája nem a legjobb belsővel szerelt (HEC), a Raider a Yate Loon venti miatt annyira nem bejövős, a CX500-zal semmi gond nem lenne, de ebben az árban az XFX 450W / 550W-t venném. Seasonic belső, ADDA venti, egyes helyeken 5 év garival adják.
-
Terminator17
senior tag
Kérdés : régi Delta 350 w tápra rámerjek kötni egy 88 gtx et ? köszönöm a választ
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
GibsonSG
tag
válasz Rypejakten #49752 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az XFX 450W / 550W-t nem tudom beszerezni, úgyhogy akkor marad a Raider.
Másik kérdés:
Core 2 Duo E7200
HD 5750
2x2GB DDR2 RAM
ASUS P5K SE/EPUEgy ilyen konfinak mekkora tápra van szüksége?
-
GibsonSG
tag
-
GibsonSG
tag
válasz Rypejakten #49760 üzenetére
Köszi megint.
Tudtam, hogy gyenge ez a táp, de hogy a felét se tudja leadni, azért az kemény. Én első ránézésre egy CX430 80+ Bronze-ra gondoltam. Akkor ez felesleges lenne bele?
-
pcsabat
őstag
válasz Terminator17 #49754 üzenetére
nálam annál gyengébb táppal is ment anno.
-
Terminator17
senior tag
válasz pcsabat #49763 üzenetére
és játékok alatt sem volt gond? mikor elkezdett enni a vga?
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
pcsabat
őstag
válasz Terminator17 #49764 üzenetére
nem. Bár egy 65W tdp-s C2D ment csak mellett módjával húzva.
-
Terminator17
senior tag
válasz pcsabat #49765 üzenetére
hmm egy e8200 as 3.0 ghz sem eszik olyan sokat, mert ezt a cpu t néztem ki a vga mellé. Egy laza teszt erejéig össze rakom akkor őket meglátjuk mi lesz
-
pcsabat
őstag
válasz Terminator17 #49766 üzenetére
nálam anno Chicony belsős CM táppal ment a hasonló konfig, ami 1 db 12V-os kőkemény ágán tudott leadni 228W-ot. Ment másfél évig kb (előtte vitt pár évig kisebb konfigot is). Aztán egyszer csak nem indult többé. De gépben kárt nem tett, csendben elhalt. A Delta mindig is jó minőséget gyártott. Szerintem el kell vinnie az említett alkatrészeket. Bár azt azért tudni kellene, hogy 12V-os ágon mire képes (főleg ha régebbi).
[ Szerkesztve ]
-
bviktor93
tag
Valaki? [link] Elég bosszantó - érdemes lenne tápot cserélnem?
-
garambe
tag
válasz Rypejakten #49749 üzenetére
Koszi szepen. Ahogy neztem ebbbol is van ket valtozat. A dragabb megeri az arat?
-
Quent1n
senior tag
Enermax Pro 82+ II 525-ös tápom egyszerűen elhalálozott 1 év után.. Mivel hardverker már nem forgalmaz Enermax tápokat és mivel csak 2 év garanciát adnak a tápjaikra így visszakértem az árát 25k-t. Na most ebből szeretnék venni egy másikat mielőbb az alábbi konfighoz:
Asus alaplap most megnemmondom milyen.
Core i5 2400
Radeon 6950 2GB
3 HDD (500, 320, 150)
2 optikai meghajtó
2 db RGB LED szalag egy 12 V-os csatin
SB Audigy 2ZS hangkártyaNem feltétlen akarnám mind a 25kt elverni, a 2 év garancia alap és lehetőleg a héten kéne Minden javaslatot örömmel veszek
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
civil3d
csendes tag
Sziasztok!
Van szerencsém most végre 6 év után új konfigot vásárolni.
Adott egy Gigabyte H87-D3H lap, I7-4770, 2X4GB Kingston 1600Mhz Ram. HD 7870
Ha lennétek oly kedvesek és ajánlanátok egy megbízható tápot azt megköszönném.
Van egy Chieftec gps-500ab-a tápom de már régi és nem tudom hogy megbízható-e még.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Apone33
őstag
Melyik tápot érdemesebb megvenni, Corsair CX750w vagy XFX pro750w. Ha lehet kérnék indokot is hogy miért ez vagy az.
Play Hard!!!
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Egy kedves barátom szeretne összerakni egy gépet, és mindenképpen egy jó moduláris tápot szeretne. Nem híve a feleslegesen kígyózó kábeleknek. Eddig saját kútfőből ezeket szerezte be a konfigurációhoz:
Alaplap: ASRock Z77 Extreme6
CPU: Intel Core i5 3570K
VGA: ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2
RAM: CORSAIR Vengeance DDR3 8GB/1600GHz
HANG: ASUS Xonar DX
SSD: Corsair 128Gb SSD Force3 GS
HDD: Seagate Barracuda 3TB 64MB ST3000DM001
Plusz optikai meghajtó
És mindez egy Fractal Design Core 3000 házban lesz
Kb. ennyiMilyen tápot ajánlanátok neki? Előre is köszönöm a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszokat! Lesz miből választania. Eddig is a saját feje után ment, de remélem most azért hallgat a jó szóra. Tápokban nincs otthon, és olyan konok tud lenni!
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
GibsonSG
tag
válasz Rypejakten #49752 üzenetére
Egy kis utánaolvasás után azt az infót találtam, hogy a Raiderből a Silverek már Protechnic ventisek. Igaz ez? Kivétel nélkül mindegyik Silver ilyen?
-
GibsonSG
tag
válasz Wasp91 #49784 üzenetére
Köszi a választ.
Nem teljesen világos. Szóval mindegyik Raider eléri a Silveres szabványt, csak rosszul matricáztak, és Bronze-t nyomtak rá. Ezután átmatricázták amit még tudtak, és kihoztak egy új szériát amire már csak Silver plecsni került, és Protechnic venti. Jól gondolom? Miből lehet, akkor most tudni, hogy milyen venti van az adott Raiderben?
-
Ace Ventura
addikt
I3+GTX650Ti mellé kellene egy csendes táp fekete színben.
400W körülire gondoltam. Ventihang minimális legyen. 12V-os ág lehetne egyben.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
MMIX
addikt
válasz GibsonSG #49785 üzenetére
Protechnic ventis silver Raider létezik, de mint az írásból is látható, egy ázsiai (koreai) tápról készültek a képek. Nem minden országban azonosak 100%-ban a tápok, eltérések lehetnek a helyi piacnak, árazásnak megfelelően.
"Miből lehet, akkor most tudni, hogy milyen venti van az adott Raiderben?"
-Valaki megnézi, aki itthon vett ezüst Raidert.[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
A csúszó- és siklócsapágyas vagy a golyóscsapágyas ventilátorok a jobbak? Én azt olvastam, hogy a sikló az halkabb de a golyós meg tartósabb. Ahogy nézem a CTG 500-80ben lévő ventilátor Globe Fan ventilátor mint az Duliee írta korábban(azért nem volt könnyű visszakeresni Ezt gyakrabban is megjegyezhetnétek a CTG 500ról) és az ha jól látom a Globe Fan oldalán az golyóscsapágyas ventilátor ami ugye elvileg hangosabb habár nem tudom pontosan melyik ventilátor van benne a Globe Fantól a tápokban.szóval aki tudja az linkelhetné pontosan a Globe Fan oldaláról. A HEXA 400,500 ban golyós vagy siklócsapágyas ventilátor van?
-
Quent1n
senior tag
válasz Grave_444 #49773 üzenetére
Köszi a tippet, sajnos nem igen kapni jobb boltokban :S Pedig tetszetős darab lenne. Egyelőre úgynézki egy FSP Aurum Gold 500-as lesz a befutó 21k ért 5 év garral PCX-ből. Mindenképp budapesti bolt kéne a garancia miatt (nem óhajtok postázgatni), illetve olyan bolt ami esélyesen lesz még 5 év múlva is
Seasonicot néztem iponba de csak hétfőre tudják beszerezni az meg sok, hétvégén dolgoznom kéne már az asztali géppel mindenképp.
FSP Raider 550W mennyivel gyengébb mint az Aurum 500-as? egyik 16k másik 21k megér ennyit a minőségbeli különbség? 5 év gar lenne mindkettőre és ahogy látom a 8 tűs alaplap csati is megvan a 20+4-es mellett. Esetleg más táp ilyesmi árban hasonló feltételekkel?
-
pcsabat
őstag
válasz Ace Ventura #49786 üzenetére
Árban mi a cél?
Ő például az egyik leghalkabb ventis táp, csak nem egy ágas. De egy ilyen konfighoz egyébként is felesleges erőltetni az egy ágat, minimális lesz a fogyasztása a gépnek.
Esetleg Ő is szóba jöhet. Bőven elég és egy ágas.
[ Szerkesztve ]
-
Quent1n
senior tag
No hát egész éjjel a tápokat nézegettem kicsit elkeserítő volt az eredmény.. Végül egy FSP Aurum 500W lett PCLandtól 5 év gar és elvileg ma meg is van.. 6950-et vinnie kell mindenhol azt olvastam.
XFX-et akartam 5 év garral de nevetséges, hogy jövő hét SZERDÁRA tudnák csak beszerezni a PCGear-nél. Más helyeken meg írtak ilyen 14 napos határidőket. Vicc. Ami meg nem pesti bolt és/vagy noname az a gari miatt nem érdekelt annyira. Seasonic-ra furcsálltam a 3 év garanciát és ez tántorított el tőle pedig top márka nem is értem... FSPt fogom és 3 év után 2 év garral el tudom adni bátran és tudok venni egy zsír újat. No meg Ipon hétfőre tudott volna.. Láttam Antec-et Seasonic belsővel 1 év kemény garanciával.. Ahol meg 3 volt ott természetesen szerepelt a mágikus "rendelésre" szócska.
Sajnos munkára kell elsősorban a gép és már így sincs asztalim szombat óta, ezért egyszerűen a magyar kiskerek átlagos átfutási ideje nem fér bele így nem sok lehetőségem volt de úgy gondolom az Aurummal sem nyúltam mellé plusz ha egy Enermax meghal egy szó nélkül akkor bármi meghalhat ezért is akartam az 5 évet mindenképp. XFX-el spóroltam volna de hát ez van alapszabály, hogy nem bánok meg semmit, mindenesetre elszomorító, hogy pont a kategória legjobb tápjaiból nincs kb sehol se raktáron de már kezdem megszokni... A garancia eltüntetése meg szégyen és gyalázat, láttam, hogy egy AQUA is 1 évet ad egy Seasonicra..
-
pcsabat
őstag
válasz Ace Ventura #49792 üzenetére
akkor a Corsair CX430W a feltételeknek megfelelő.
-
pcsabat
őstag
válasz Ace Ventura #49794 üzenetére
sztem ez már a 80 plus bronze (azaz harmadik kiadás).
Egyébként ott van még az XFX Pro 450 ami alig drágább, de összehasonlíthatatlanul jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
Szeretnék egy-két véleményt kérni egy corsair cx750w-os tápról.
Play Hard!!!
-
Tharkoul
tag
XFX Pro 450 mennyire hangos? Most hiába nézem a táblázatot, 35dB nem árul el sokat, nem derül ki belőle hogy sípol -e, van -e egyéb mellékzaja. Valakinek bármi tapasztalat, vagy csak ajánljátok őket? (nem szemrehányás, csak kérdem!). Kábelezése nagyon jónak tűnik, az biztos.
Eléggé háklis vagyok a zajra, igyekszem csendesíteni a gépet ahogy csak tudom, ezért lenne csak fontos. Másik amivel szemeztem, az az FSP Aurum S Gold 400W, kérdéses mennyire éri meg. Gyártói honlap szerint eléggé halk (>21 dB), kábelezésre hasonló.
Jelenleg e8400, HD7850, 4GB ram, 2 HDD, 4 venti társaságában fut (5-600 rpm-en mennek), szóval nem különösebben van kihasználva agyonterhelve sem, elég lenne 400W is (később ha végre váltok végre i5-re, akkor se nagyon fog változni a fogyasztás, úgyhogy ebből a szempontból lényegtelen).
Kérdés az, hogy megér -e költeni +4.000 forintot Aurumra, lesz -e annyival halkabb? (hogy teljesítményileg jobban járok vele, az biztos)
[ Szerkesztve ]
-
petike2014
aktív tag
válasz Tharkoul #49797 üzenetére
Üdv!
Volt pár jó minőségű tápom. 2. gépemben a nevezett táp van. közel 350W konnektorból felvett áramnál teljes ott fülelve mellette (értsd a lapát rácsára teszed a füled) hallod,hogy halk/közepes hangerőn kattognak,"pattognak" benne a dolgok (hangosabban mint a venti). Leírták párszor már mi ez, nem vagyok elektronikai műszerész így nem tudom megnevezni. Amúgy a cucc teljesen hangtalan, tényleg, nem vicc. Bátran vedd meg én is háklis vagyok, ezért is csak 2. gép tápja, ennél már csak az a jobb táp ami az alap konfigomban van. -
pcsabat
őstag
válasz petike2014 #49798 üzenetére
hát ha az a seasonic G450 akkor az nagyon sok mindennél halkabb és jobb
-
petike2014
aktív tag
válasz pcsabat #49799 üzenetére
Bizony, az. Egyik itteni kolléga írta,hogy ha nem akarok semmiben kompromisszumot válasszam azt, nagyon igaza volt. Eddigi legjobb vételem, no comment. Az xfx nagyon a közelében van amúgy, nem műszeres mérés alapján, átlag userként tekintve (ctg chieftech,enermax,fsp aurum ilyenek fordulnak meg nálam, van összehasonlítási alapom) Persze ár / érték arányt az első helyen figyelembe véve írom mindezt, és 4eFt is 4eFt, tehát számít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- ATX - SFX TÁPOK, Több féle, több márka, nagy mennyiség, folyamatosan bővül.
- ZALMAN GigaMax 80Plus Bronze 750W
- Enermax Revolution DFX 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR RGB Led
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest