- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NOD
senior tag
Üdv tápot szeretnék venni és ehhez kérnék egy kis helpet.
Mindenképpen moduláris táp kellene egy alsó tápos házba.
450-550W-os körüli és ha lehet ne a Corsair féle lapos, HX-eknél is használt félkemény kábelezéssel.
Az ár nem a legelső szempont így egy minőségibb darab lenne jó hosszabb távra. -
Bishoop
tag
válasz
04ahgy #20392 üzenetére
Az első kettő sokkal szimpatikusabb árban, 10k felett nem nagyon akartam rá költeni, viszont nem akarok kábeleket toldozgatni.
Ha még nem említettem volna, ezt a konfigot most tervezem megvenni.
Tudnál ajánlani valami olyan tápot, aminek hosszúak a kábelei, vagy talán még jobb: olyan házat ami nem alsótápos? -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam a témához közelebbi topicot amivel kapcsolatban tenném fel a kérdésemet így előre is elnézést!
24-230 voltos 400Wattos invertert szeretnék vásárolni ezzel kapcsolatban arra lennék kíváncsi, hogy a teljesítményét hasonló kép kell nézni mint a PC tápoknál?
Tehát a fentebb leírt 400W-os táp le is ad 400-at, de az akkumulátorból 470,58 Wattot vesz fel 85% hatásfokkal?Erre az inverterre gondoltam:
-http://www.psvt.hu/inverterek/sp-400-24v-inverter.html -
04ahgy
nagyúr
válasz
Bishoop #20391 üzenetére
400W-450W CTG, vagy FSP APN/Hexa. Ha kissé extrábbat szeretnél, akkor CoolerMaster GX450W (RS-450-ACAA-D3), vagy 400W-os FSP Aurum.
Amennyiben az első két táp mellett döntesz, lehet, hogy kell +12V-hoz hosszabbító (pár száz Ft), mert elég rövidek a kábeleik, a házad meg alsótápos. Az utóbbi két táp kábelei elegendőek.
Használtan az apróban is vehetsz nagyon jó tápot, mint pl. Corsair VX450W, CX400W (ma már újonnan csak elfekvő készletről kaphatók, a CX430/CX500/CX600 össze sem hasonlítható a 400W-ossal minőségben).
HGyu
-
Bishoop
tag
Sziasztok ! Az alábbi konfigurációhoz szeretnék tápot venni:
Alaplap
Asrock Z68 Extreme3 Gen3Processzor
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOXMemória
CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9video
VTX3D HD 6770 1GB GDDR5 (V2)ház
SHARKOON Vaya ValueLesz még 2 db HDD és egy optikai meghajtó, még nem tudom milyen.
Milyet javasoltok? -
Boki1982
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy elég-e Chieftec CTG 450W táp a következőkhöz:
MSI P67A-C43 (B3) - azért kell, mert később lehet hogy i5 procit veszek
i3 2100
Kingston 2x4GB 1333MHz
HD 6750 512MB GDDR5; lehet hogy 6770 vagy 6850 leszEzen kívül kinéztem neki egy CHIEFTEC GX-01-BOP házat, gondolom jó ezekhez, nem tudom mi fontosabb szerepe van a háznak.
Köszi
-
04ahgy
nagyúr
Valóban, már jó. Nagyon meglepett, hogy nem bírta sem a CTG sem az APS 550W az 550W-os folyamatos terhelést azon a teszten. Jól megfigyelhető a primer oldali bemeneti tranziensszűrő tekercsei és az aktív PFC tekercse közti szembetűnő rézhuzalbéli vastagságkülönbség a két táp közt. Az APS ugyebár 100V-on is üzemel, ahol több, mint kétszeres áramerősség lép fel a 230V-os üzemhez képest, így indokolt a vastagabb vezetékezés.
HGyu
-
razRR
csendes tag
-
Traxx
őstag
410W-os Chieftec-et egyrészt újonnan már régóta sehol nem kapsz, másrészt nem is ajánlott az említett géphez, mivel az ágai még nem 12V-ra vannak gyúrva. A Hiproról leírták a többiek, hogy inkább ne.
@ptimus@: a barátodnak azt kellene megértenie, hogy ha futotta Core i3-ra és Radeon 5770-re, akkor fussa normális tápra is. Tipikusan ez az az alkatrész, amin (főleg egy ilyen konfig esetében) tilos spórolni. Tegyen még hozzá 5 rugót a tápra szánt kerethez, és vegyen egy 400-as FSP Hexát, vagy egy Chieftec CTG450-et. Ezekkel ellesz a gépe elég sokáig.
-
-
MMIX
addikt
CHIEFTEC CTG-550-80P (230V only 80+ , 12cm venti) régi teszt.
Vs.
CHIEFTEC APS-550S (80+ , 13.5cm venti) mai teszt.
Szerintem érdekes, mert szinte azonos a belsejük. Azonos körülmények között tesztelve. -
razRR
csendes tag
Hello all!
Ez jó minőségű táp: LC Power LC6550v1.3 550W ??
egy kissebb P4-es gépet hajtana,tehát nem lenne szétterhelve...
-
Traxx
őstag
válasz
petrelli86 #20359 üzenetére
A Tagant valóban sokan ekézték amiatt, mert jó drágán mérték, ellenben a minősége hagyott maga után kívánnivalókat. Az említett táp Topower belsőt kapott, amiről nem a legjobb véleménnyel vannak az itteni szakik úgy általánosságban. Emellett 12v-on csak 22 A-t tud, és single rail ide vagy oda, ez nem a legtöbb manapság, habár sok konfignak elég lehet, pl. nekem is bőven elég lenne teljesítményügyileg. De egy komolyabb, játékra jobban kihegyezett gép alatt megfekszik.
A tápot a PH! még 2005-ben tesztelte, tehát bőven nem mai modell. Ez alapján én azt mondanám, hogy ettől jóval modernebbeket is kaphatsz már. Annak ellenére, hogy a Tagan árát nem ismerem, látatlanban azt mondom, hogy nem sokkal drágábban.
-
urdug
aktív tag
válasz
petrelli86 #20359 üzenetére
Ha megvetted, akkor megérte, ha még nem, akkor megfogja.
Amúgy nem rossz, -stabil. Mindenesetre nem egy gémer.
-
petrelli86
aktív tag
aloha
tagan TG380-U01-ről mi a véleményetek, itt a fórumban kap a tagan hideget-meleget..
a ph teszt viszont csak jót ír a tápról, konkrét tapasztalata van valakinek? -
sonique
őstag
válasz
azigazimoris #20354 üzenetére
van aki olyan fiatal hogy már nem is latott floppyt van ilyen
nekem is már csak a szekrény alján van 1db emlékbe -
C0d3r
addikt
válasz
zsoltti #20352 üzenetére
550-es nem jobb a 600-nál logikusan, P és PB jelölés között annyi a különbség, hogy PB a Bulk (nem jár hozzá doboz, hálózati tápkábel, leírás), P pedig BOX (járnak hozzá az említett cuccok).
Mondjuk nem tudom hogy oldják meg a 6 év garanciát, gyártó tudtommal 3 évet vállal, viszont ennyiért jó vétel, mert máshol se olcsóbb (és tipikusan 3 évet adnak). -
zsoltti
senior tag
[chieftec-550w-ctctg55080pb] Ez a tápegység jó? és miért ennyi és miért van rá 6 év garancia?
[chieftec-ctg-600-80p-600w] ehhez képest mennyivel jobb. látom ajánlott tápek közt van itt [link]
-
Teodor52
senior tag
Köszi szépen!
-
Teodor52
senior tag
A segítségeteknek köszönhetően vettem egy hexa 500-at, de még nem sikerült letesztelnem, hogy mire is képes mert akadt egy kis problémám! Van itt egy ilyen csatlakozó pontosabban 2:[link]és közülük csak az egyiket helyeztem be ide:[link]
Az lenne a kérdésem, hogy mind a kettőt csatlakoztatni kell az aljzatba vagy sem?Illetve egy 3-ik kép amin látható csatlakozó szerepével van problémám!Mire használható?[link] -
P.Dude
őstag
Sziasztok!
A tápegység vezetékeit rögzítő fehér recés cuccnak mi a neve?
Van egy ,ami rögzíti a felesleges vezetékeket, de nem tudom lecsatolni róluk.
Hogy lehetne levenni róluk?
-
ryger
aktív tag
Csak elol es hatul van hely eredetileg ventiknek a flexelos/kokanyolos megoldas erdekes
. Ahogy olvasgattam a forumokban az oldalso venti annyit nem dob mintha elol hatul van venti es jo kereszt huzat. A hazat meg le is cserelnem minden szivfajdalom nelkul de akkor ugye uj tap is kell es mindjart 30-40K-rol beszelgetunk azert gondoltam hatha valaki mar probalt nem also tapos tapot(ezt jol megaszontam) tenni alulra. Koszi azert az otletet!
-
Attix82
addikt
válasz
vzsryl #20340 üzenetére
Igazándiból az Adatanál többen panaszkodtak, hogy a venti elkezd búgni. FSPnél még nem hallottam ilyenről. Ezért is gondoltam ,hogy a tutira megyek inkább.
Amúgy a gép maga ez lesz. A lényeg, hogy hangtalanul tegye a dolgát.
SB 2500K tuningolva kicsit. Alapon 95 watt TDP
6950 2gb 250-300 watt
2x4gb
SSD -
vzsryl
nagyúr
válasz
Attix82 #20334 üzenetére
Egyrészt az ADATA halkabb az ADDA ventilátor és a szabályzás miatt. Ettől függetlenül az Aurum is halk.
Az ADATA-ban csak japán kondenzátorok vannak, az Aurum-ban pedig vannak kínaiak is, tehát a spórolás inkább az Aurumra jellemző. Azért kerül annyiba amennyibe, mert 80+ Gold hatásfoka van, és a Gold tápok még mindig felárasak.
Egyébként csak 50W a különbség köztük. Egy táp nem csak 12V-os ágból áll. Az más kérdés, hogy már évek óta az a lényeges. Egyébként a 12V-os ág teljesítményével nem lehet túl sokat spórolni, tehát ez a rész is kiesett. -
urdug
aktív tag
Üdv'
Kérdés: A ház oldalára lehet tenni? Illetve Házilag tudsz egy kicsit barkácsolni?
Ha igen, akkor egy kis kreativitás, pénz és kész!
Volt anno még elvetemült koromban, hogy csak így tudtam megoldani a ház megfelelő hűtését.
Igaz egy új, másik fullextrás házzal könnyebb a kísérlet de akkor a lóvé ugrik..
-
ryger
aktív tag
Az a gond, hogy a mostani hazamba csak hatul van venti es "elore" nem tudok tenni mert az MSI 6870 kartya tul hosszu es a vincsik moge menne a + venti csak a nagy batar kartya es a tarto kozott meg 1 cm hely sincs mar
Az uj CPU huto meg vagy a tapra vagy a graf kartyara fujja a levegot es egyik sem joo.
-
urdug
aktív tag
Üdv'
Szerintem totál felesleges mert ha a házba elegendő hűvös levegőt juttatsz és ugye a táp ventilje a házból szívja ki, akkor a kérdésed halott. Továbbá a meleg levegőt a ház tetején lévő (ha van) elszívó ventilátor(okkal)al simán megoldhatod.
Az itt bemutatott ház szép ... TT Spacecraft VF-I
-
Attix82
addikt
Ismerem azt a linket
...onnét nézem ki a tápokat. De itt most a hang a kérdés.
FPS Aurum 500 watt lett a vége, amúgy GX450 lett volna de az sajna most per pill elfogyott.
(Csak furcsa , hogy az Adata kb +100 wattal többet tud leadni ugyan azért az árért , ez hogy van? Vagyis valahol biztos spórolniuk kellett , hogy ezt meg tudják valósítani.)
-
ryger
aktív tag
Ha vennek egy TT Spacecraft VF-I hazat abba a tap ele lehet tenni egy ventit, adna eleg hideg levegot a tapnak? Vagy mindenkeppen olyan tap kell amin alul van venti es onnan szivja a levegot?
-
sonique
őstag
válasz
vzsryl #20327 üzenetére
igen evvel a táppal soha nem volt gond és nem most vasaroltam
csak ugy érzem ez a vga kartya már sok neki
föleg hogy par dolog már igy is atalkitot igényel
mint cpu csati vga csati .. stbés szerintem ha nem is watt de amper ben tuléptem a táp teljesitöképességét
meg ugye 2x 18amper 12voltnak ami fogalmam sincs hogy van elosztva a kábeleket sztem
most sikerült eltalálnom az egyenlö terhelést és azért mehetde igazábol csak találgatok
-
sonique
őstag
válasz
Hunork #20326 üzenetére
de volt vele gondom
amikor bekerült a GTX460 akkor nvidia driver hibát dobalt és néha elment kékbe a windowsezt csak ugy tudtam megoldani hogy szétválasztottam a par dolgot hogy a vga kartya egyik 6pines csaitja ami atalakitot igényel teljesen egyedül logjon a tápon igy most müködik
meg akkor is müködöt atcsoportositas alött ha lekötöttem 4HDD-t
sztem a tap 2x 18amp 12voltos kimenete lehet kevés
Chieftec sajna nem opcio Enermax után
Seasonic X660 on gondolkodok
evvel talan még a fogyasztas is kevesebb lesz a jobb hatásfok miatt -
vzsryl
nagyúr
-
Hunork
veterán
válasz
sonique #20320 üzenetére
Üdv!
VGA:160W, Proci 95W + az alaplap+memcsi, és egyebek, ha minden egyidejűleg dolgozik, akkor sem vehet fel 100W-nál többet. Elvileg. Ez összesen ~360W. Tehát a mostani, ha nincs gondod, akkor tökéletes. Szerintem. Én Chieftec párti vagyok, abból is A80-as CTG sorozaté, itt lehetőség a CTG-550W, és akkor van tartalékod is. -
Atke
senior tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem.
Van egy CM Silent Power M700, erre ha SLI-be kötök 2 GTX460-at használhatok Y kábelt, vagy az nem igazán tesz jót a gépnek? A honlapon nem értettem, mert valami olyasmi volt hogy ha több konnektor kell akkor vegyél tápot,vagy használ kábel konvertert, de egy másik GYIK (7.-8.)kérdésben meg azt írta hogy egy kábelen keresztül használjunk egy konnektort. Lehet nem jól fordítottam (nem igazán tudok angolul)Köszönöm előre is
Ilyen kábelt szeretnék használni:
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Kb 2 eve vettem egy Antec Sonata III hazat benne tapegyseggel. Az egy Earthwatts EA-500D Green tipusu, A kerdesem, hogy mivel a tapnak alul nincs ventije csak a hatuljan ahol a kabelek vannak be lehet-e szerelni alsotapos hazba? Gondolom nem de cafoljatok meg ha megis!
Koszi elore is!
-
urdug
aktív tag
Ha a dizájn számít és a pénz nem! Teljesítmény a toppon, (((harmadlagos)))! Persze ettől még kitűnő technika.
Tényleg szép és jó kiváló minőség!
http://kingwin.com/products/cate/power_supplies/lzp_550.asp
http://kingwin.com/products/cate/power_supplies/flier/lazer_platinum_series/lazer_platinum_webflier_550.pdf
-
urdug
aktív tag
válasz
Attix82 #20318 üzenetére
Kérdés: mire akarod használni? Milyen konfigod van? Ugyan is ma "szinte" nincs olyan játék ami igényelné ezt a teljesítményt. Persze elveteműlt gémerek azért léteznek!
Ha a dizájn érdekel ami minden konfig. esetében szubjektív, másod-harmadlagos,akkor az AURUM -nekem legalább is az tetszik.
De ne adj Isten hegeszteni akarsz, akkor az ADATA!**** SZEGED Számítástechnikai webáruház Cím: http://www.atipc.hu/ **** Ott érdeklődtél?!
Ha visszaolvasol kicsit akkor ajánlatok is vannak leírva az általad kért típusú tápokra.
http://jotapok.atw.hu/ ~~~ Itt is kutakodhatsz.
Ajánlom még (#20317) Kantorpe szösszenetét.
-
sonique
őstag
kérdés a következö ehez mekkora tápegység lehet az ideális
a gép p55deszka + i5 750 + 7 HDD + DVB-C tv tuner 6db haz ventillátor +8gb ddr ram
2 dvd /cd/rw ....stb
vga GTX 460 OCjelenleg egy iylennel üzemel eg495ax-ve
elöre is köszi
-
Attix82
addikt
Üdv!
Szerintetek melyik a halkabb.
ADATA HM-550 CWT 550W
FSP Aurum Gold 500 FSP 500W
-
Kantorpe
tag
válasz
zsoltti #20316 üzenetére
A te konfigodhoz olyan szinten overkill a 600W hogy az megnevezhetetlen. A legnagyobb zabalasban sem fogyaszt 300W folott, ami azt jelenti, hogy felgazon sem jarna csucs eseten a 600W tap. Gondolom nem egesz nap furmarkolsz, es meg CF eseten is elegnek tartanek egy 500W kornyeket.
Ami jo is lenne, ha alacsony kihasznaltsag eseten nem lenne rosszabb a hatasfok, ami nem is a nagyobb halozati betap fogyasztas, hanem a elfutott ho kihajtasa a tapbol reszen okozna esetleg nagyobb hangot az esetlegesen emelt ventillator fordulat okan.De ha olyan tapot nezel ami esetleg ilyen szinten kikapcsolja a ventillatort akkor oke, csak azok dragabbak.
Ha visszaolvasol kicsit akkor ajanlatok is vannak leirva a fenti tipusu tapokra.
Ha meg azert vagy meggyozodve a 600W tap szuksegessegerol, mert a HKC csodan valami nagy szam van, akkor azt elobb elosztod kettovel, es ugy meretezed a minosegi gyartok tapjait hozza.
Igen van ennyi kulonbseg koztuk. Legalabb. -
zsoltti
senior tag
Én 600wattosra gondoltam, biztos ,ami biztos
CFT-600-14CS és CTG-600-80P és Turbo CFT-600-14C
Közt mi a különbség,az áron kívül?
Van még valami jobb márka ezen az áron 20 körül?vagy pl ez? Corsair Builder Series CX600 V2
-
Kantorpe
tag
válasz
zsoltti #20314 üzenetére
Pl. a mar sokszor emlitett CM GX450 ? Vagy egy be quiet!, esetleg ha tenyleg "nagyon olcso" kell akkor FSP.
Ha tervezel CF t akkor nagyobb tapot vegyel.
Biztosan a HKC az oka, szepen tulterhelodik es lekapcsol, eleg szuboptimalisak azok a tapok, csoda, hogy az 5870 melett nem adta meg rogton magat. Es kulon jo, hogy egy "jobb felet" fogtal ki es nem lott ki semmit a gepben. Nekem zabszem lenne a seggemben minden esetben mikor bekapcsolom a gepet.
-
zsoltti
senior tag
válasz
balpis #20311 üzenetére
Értem, sejtettem, na és akkor a következő kérdés: Milyen tápot vegyek hozzá?
4ghzra tuningolva dob egy extra 2fps-t a Skyrim, valamiért a GPU tuning viszont nem. ami a nagy különbség a nagyvárosokban ahol 16 fps-re is lemegy . Úgy hogy úgy használnám fullon tuningolva a gépet.Annyi lenne hogy márkás jó legyen , és lehetőleg alapjáratban legyen halk, terhelésnél nem érdekel ha hangosabb lesz. Ja igen , és minél olcsóbb legyen
-
harcikoca
senior tag
Heló, egy Chieftec GPS-450AA-101A tápot szeretnék újítani, a kérdésem az lenne, hogy valakinek volt már ilyen? engem főleg a zajszintje érdekelne, hogy szinte 0 legyen.
-
balpis
őstag
válasz
zsoltti #20310 üzenetére
Hogy a te szavaiddal éljek:
"A táp kevés? vagy szar?"
Valószínűleg a táp kevés, mert szar.De nem úgy szar, hogy tönkrement. Egy HKC egyszerűen ilyen. Jó esetben. legalábbis a fórumokon olvasható tapasztalatok és tények alapján...
Egyébként lehet, hogy összesen még le is adna annyi áramot, amennyi kellene a rendszerednek, csak valamelyik 12V-os ág túlterhelődik. -
zsoltti
senior tag
Jah, igen , a kérdés, a táp kevés ? vagy szar?
-
zsoltti
senior tag
Helló!
Most vettem egy használt 5870es kártyát és resetel a gép nagyon ritkán skyrimbe
phenom2 x4 965 és 6 giga ram 1 vinyó 1 dvd olvasó
hkc ups565 tápom van , szerintetek táp? a táp 4 hónapos. -
Ervin bá
csendes tag
A kb 8 évvel ezelőtti szériás 300-400W-os tápknak, amiknek még hátul van a 8 centis ventillje, az hány dB és hány cfm lehet kb?
-
Jim-Y
veterán
válasz
alma55 #20300 üzenetére
Az összes túl erős, feleslegesed drága, és nagy táp, a konfigodnak elég egy 500W-os tápegység is. Innen válassz egyet: jotapok.atw.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.