- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
imotrepus
aktív tag
válasz
Khaosz55 #150184 üzenetére
Teljesen igazad! Tök feleslegesen méreteznéd túl a tápot most, hogy legyen benne tartalék, ha majd később fejleszteni akarnál!!
Mert amikor majd fejleszteni akarnál és beírod, hogy van egy 1kW-os tápod úgyis azt a választ kapod majd, hogy fejlesztésképpen vegyél egy min 1200W-os tápot, hogy később legyen benne tartalék . . . . . . .
. . . . . és amikor majd ismét fejlesztenél . . . . . . . -
Khaosz55
addikt
-
jeni
félisten
válasz
Khaosz55 #150184 üzenetére
Talán még a 750W verzió is elég lenne.
Tutira menve akkor inkább egy minőségi 850W vegyél ami ATX 3.0 verziós.
Corsair RM850x Shift (ATX 3.0) /Alza bolt 10 év gari-60000Ft/
vagy a
FSP 850W Hydro Ti PRO 80+ (ATX 3.0) /Alza bolt 10év gari -91000Ft/
Ez olcsóbb
FSP Fortron Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W /Alza bolt 10 év gari-64000Ft/ -
Khaosz55
addikt
Az a helyzet, hogy eléggé belekavarodtam. Abba hibába estem, hogy minél többet nézem annál jobban elveszek az erdőbe. 4080-at megrendeltem, ehhez szeretnék tápegységet. Ajánlottátok a FSP 1000W Hydro Ti PRO 80+ tápegységet (106K), de őszintén nem tudom hova kell ekkora tápegység, ha a 12VHPWR 16-os csati tud 600 W-ot a kártya meg 320W-ot eszik, a többinek a fogyasztása meg életbe nem lesz szerintem 400W. Nem filléreskedni akarok, de van neki 850W-os változata (92K).
Illetve, mit javasoltok még ATX 3.0
- Halk, venti lekapcsolós
- 12VHPWR 16 csatlakozó
Ha nem szüksége nem költök el 100 000 FT-ot. -
válasz
Franklin #150182 üzenetére
Az FSP Raiderek már nem mai "gyerekek" és tudtommal régen sem voltak hűdejó tápok. Sőt, valaki úgy is fogalmazott egyszer valamelyik fórumon, hogy hullottak, mint a legyek. Ennek némileg ellentmond az, hogy az Én Raiderem 7 évig ment nálam és utána még eladtam használtan.
Szerintem egy 550-es vagy 650-es minőségi tápot vegyél, az utóbbiban még van bővítési lehetőség is.
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Szerintetek elvisz egy FSP Raider 550-es táp egy i7-11700K + 6700 XT kombót?
Egyik cucc sem lesz húzva, alapon vagy alulfeszelve fognak menni.
-
NvidiaRTX
őstag
Jó reggelt.
Szeretnék váltani ATX V3-ra tehát olyanra ami tartalmaz 12VHPWR 16 ágat, mert már nem bírom elnézni, hogy 3db kábel éktelenkedik a 4080 átalakítóján, egyszerűen ocsmány a gépházban.
A táp 850W-os (Gold) legyen legalább és legyen benne sillent opció (zero RPM) tehát csak akkor forogjon a venti ha terhelés alatt van. RGB nem kell.
Ezt néztem ki és ezt az ár kategóriát keresem: [link]
Köszi. -
válasz
magyarmark #150178 üzenetére
Akkor szerintem vedd az első 650-es Asus tápot. [link] Halk, full moduláris, gold hatékonyságú, 10 év gari és jó minőség. 5 év múlva meg majd meglátjuk.
Ha meg odajutsz, hogy eladod, ezért még a használt piacon valószínűleg kapni is fogsz valamit 5 év múlva is. -
jeni
félisten
válasz
jovás #150177 üzenetére
Az ATX 24 pin áramkör az kint van a szabadon?
Amúgy ha nagy tételben gyártják le akkor lehet kedvező árfekvésű. A ventit is lehet majd olyan vékony kiadásban húzosabb áron adják majd.
Vannak Slim ventik amik ma kaphatóak se lennének jók mert a kábel csatlakozás sem ismert ennek. -
jovás
senior tag
válasz
jovás #150042 üzenetére
Na pont erről elmélkedtem a minap, erre tessék.
-
tökfey
tag
Sziasztok!
Egy Fujitsu Siemens Esprimo asztali gépben valószínűleg meghalt a táp. Elkezdenék nézni hozzá valót, de a kivételkor feltűnt, hogy a tápon volt egy régi AT szabványú P8 csatlakozó, ami rá volt dugva a lapra.A kérdésem az lenne, hogy az mindenképpen kell-e? Tehát muszáj olyan tápot keressek, amin van P8 csatlakozó is a rendes ATX alaplapi tápcsatlakozón túl? És ha igen, nem lehet valahogy mondjuk molexről átalakítani?
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
magyarmark #150173 üzenetére
Hogy megéri-e hosszú távon, az szerintem jó kérdés, mert láthatáron a ATX12VO tápok. Mikor kell majd mindenkinek alaplapot és tápot cserélnie? 4-5 év múlva?
40k körüli kategória: [link]
50k-ig: [link] [link] [link]
60k-ig: [link] [link] [link] [link]Ha 60-k a plafon és hosszú táv a cél, akkor egyértelműen: [link] Jelenleg FullHD-n játszol, arra szerintem egy 650-es táp is több, mint elég lesz, kivéve, ha közeljövőben egy jóval erősebb VGA-ban gondolkozol, ami mondjuk egy újabb generációs Nvidia RTX kártya, akkor az ATX 3.0-t is meg lehetne gondolni.
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok!
Videókártyát szeretnék újítani nemsokára és szerintem nem lesz elég a jelenlegi tápom.
-Ár:
a lista alapján a max 40ezres kategória tűnik jónak, de hajlandó vagyok kicsit feljebb menni a 60-asra, ha megéri hosszú távon (jelenlegi is lassan 6 éves).
-gép:
-ház: aerocool aero 500
-alaplap: ASRock AM4 AB350 Pro4, fontos, hogy nem a kisebb "M-es", mert elrontottam egy rendelést, így a jelenlegi kábelek is éppenhogy elférnek, hajladoznak, ezért olyan kellene, aminek hosszabb kábelei vannak. (jelenlegi táp FSP Hexa+ 400W)
-Cpu: ryzen 5 5600
-Kinézett videókártya: rx 6700 xt
-Van még 4db. 12cm-es ventilátor, 2db. hdd, 1db. M.2 sddKöszi előre is!
-
TaaT
nagyúr
válasz
ezoro12 #150169 üzenetére
"aminek a használata nem teljesen tiszta, hogy az 1 vagy a több ágas az előnyosebb."
Lesz egy "kapcsoló" egy kábel végén, ha lelövi a 6900XT a tápot többágas módban, akkor átpattintod egyágasba és mehet az OC.
Ezt mondjuk corsairék szoftveresen oldották meg.
"ha az egyik jobb, akkor minek választási lehetőség a rosszabbnak is?"Alapból többágas a beállítás, hogy miért, nem tudom. De addig abban használnám, amíg le nem lövi valamilyen combos VGA a tápot.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Rowon #150170 üzenetére
Megtörtént. Amúgy én is annak éreztem. Az itteni és külföldi vélemények alapján is. Ahogy írtam, a ventije a gyenge pontja. De az ára...
Szerintem ott felejtették árazásban.
Ahogy már írtam, az árukereső grafikonjain nagyon megugrottak a Seasonic árak az elmúlt 1-2 hónapban. Ezt berendelhették és még a régi beszerzési ár szerint úgy maradt beárazva. Amúgy nem lehetne, hogy a kisebb verziója 5-8 ezerrel drágább...
Egy késsel jártam így egyszer, megrendeltem, és mire másnap ránéztem a webshopban már feljebb vitték az árát. Persze nekem még a régin hozták. Nem csodálkoznák, ha hétfőn itt is megugrana, ha van még készletük.
-
ezoro12
tag
válasz
Graphics #150162 üzenetére
Az ajánlott tápegységeknél szemezgettem, ott volt, hogy a cpu-nak van egy 8 pin-es és egy db 4+4 pin-es kábele.
Valamint rendelkezik ez a Be Quiet Dark Power 12 850W "kapcsolható 1 és több ágas 12V-os módok közt" aminek a használata nem teljesen tiszta, hogy az 1 vagy a több ágas az előnyosebb. vagy ha az egyik jobb, akkor minek választási lehetőség a rosszabbnak is? -
Wolfskin
őstag
válasz
Rowon #150167 üzenetére
Igen, az 500W-ban is Nippon van, a techpowerup.com-nál külön kiemelik, meg a honlapon is a benefitek közt, a G12 amiből meg már azt is kivették. A kisebb BQ-ban (Pure Power 650W) 2db 85 °C 330+270uF Teapot ír, szintén 400V-ost.
Füldugót is mellékelj neki.
Á, egyáltalán nem olyan hangos, sokkal hangosabbak ők a lányával ketten...
-
válasz
Wolfskin #150165 üzenetére
"Kap hozzá egy fél éves 2TB WD goldot, az jó lesz neki fényképeket lementeni."
Füldugót is mellékelj neki.
Vagy vegyél neki ajándékba egy külső HDD házat, annak örülni fog.
Abban a Seasonic tápban egyébként nincs japán kondi tudtommal, csak kínai, de olyan kínai, ami nem tajvani, ami nem olyan jó.Szerk.: elnézést, ezt benéztem. Ebben bizony japán kondik vannak, ez a 650-es bele, de az 550-es is biztosan ilyen belül: [link]
-
Wolfskin
őstag
válasz
Rowon #150163 üzenetére
Nem tudom, az félreértés lehetett. Vagy elírás.
Ezt a gépet nem szeretném sokat csesztetni, ez lesz a B-gép. A mostani fékonfig kötözik vidékre, azt meg nővéremnek adom. Kap hozzá egy fél éves 2TB WD goldot, az jó lesz neki fényképeket lementeni. Ez a családon belüli öröklési sorrendEzt meg egyszer összerakom aztán had szóljon. Jó bele a fix bele. Többet fog állni, mint menni, és ez is a Seasonic mellett szólt, mivel a kondenzátoroknak a hő mellett az idő se tesz jót. Jobb ma egy 105Cˇ-os Nippon, mint holnap egy 85 fokos Télapó (Teapo)/PP11.
A ventije a gyenge pontja, 25 ezer órás csúszócsapágyas, de azt a legkönnyebb cseréni, ha már nem kell a garancia. Azt gondolom, ez a marketing osztály műve, kellett egy versenyző ebben a szegmensben is. "Golfklasse".
Köszi a segítséget!
-
jeni
félisten
válasz
ezoro12 #150161 üzenetére
A piorítás akkor van ha félmodurális a tápegység. Akkor az elsődlegest illik bekötni ami a fix kábelen van.
Ez nem szentírás hanem logikus elgondolás.
A bontott 2x4pin oda kell ha csak 1x4 van vagy lehet azt is bedugni.
Az 1x8pin cpu EPS mehet a cpu helyre és a bontható cpu EPS 2x4pin egyikét meg mehet az alaplapi másik 1x4 cpu EPS helyére.
Tuning esetén be lehet kötni mindegyiket ha kihasználod. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #150150 üzenetére
Bocs, tévesen írtam, a pcx-nél már a G12-re mutat a link.
Viszont a Zóna Copmutersnél valóban 27.100 Brutto a Core GC 550W
Ami már csak azért is jó ár, mert a Core GC 500W mindenhol 31-33 ezerMegrendeltem, köszi mindenkinek a segítséget
-
jeni
félisten
-
ezoro12
tag
A PSU tier-nél azt is írják
" És mivel egyetlen 8 tűs PCIe kábel a legrosszabb esetben is ~342 W-ot képes kibírni (a tűnkénti áramkapacitás ugyanaz, mint a 12VHPWR-nél), az ilyen 2×8 tűs csatlakozós PSU-oldali kábel még biztonságosabb, mint a 12VHPWR-es. mindkét végén a nagyobb hőmagasság miatt"Így akkor ezek szerint, jobb is, ha átalakítósat választunk?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Devilstudio #150155 üzenetére
Ha garis gariztatni, ha nem, akkor meghirdetni így, hogy ezt produkálja.
-
nyunyu
félisten
válasz
Graphics #150129 üzenetére
Miért kéne ehhez adapter?
8 pin PCI-E csatis VGA egyik oldalába belemegy a 6 pines PCI-E kábel.6950XTt etettem úgy, hogy a táp gyári 8 PCI-E -> 2x6+2 PCI-E kábeléből volt bedugva egy 6+2-es csati a VGAba, meg mellé a régebbi tápom 2db 6 PCI-E -> 6 PCI-E kábele a másik két aljzatba, aztán simán ment róla a gép.
(Más kérdés, hogy az 550W-os táp bizonyult a gyenge láncszemnek, nem a 8+6+6 tűnyi kábel) -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Devilstudio #150152 üzenetére
Eladni Hardveraprón.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Graphics #150147 üzenetére
Oké, mindenhol olcsóbb, csak az emag volt az egyetlen, ahol mindkettő kapható egyszerre.
Az 550W a pxc-nél is 27.300
A kérdés inkább, hogy lehet az 550W (ennyivel) olcsóbb, mint az 500W. Van valami, amiről nem tudok? Eltérés a modellen belül? Vagy csak kevésbé fogyott, régebbi szállítás, és beragadt az ára? Amúgy a Seasonic tápok az árukereső grafikonjai szerint az elmúlt hónapokban sokat drágultak (átlag egy 10-es)
@(#150149)jeni ugye, hogy meg kell venni..?
-
jeni
félisten
válasz
Devilstudio #150146 üzenetére
A Corsair RM850X annak ellenére,hihy ATX 3.0-s azon ninics teljes értékü 12VHPWR csatlakozás vagyis 12+4pin helyett a 12+2 pin van.
A hiányzó 2 pin az nem feltétlen kell a VGA és a tápegység közé. Annak csak kontroll funkciója van. Anélkül is megy.
Az Asus teljes értékü.
A BeQuiet is teljes értékü-ellenben ebben nem Japan kondisok vannak benne hanem Taiwan Teapu gyàrtású valamit kevesebb sata csati van rajta.
Az árban az 1000 -s verzió jobb vétel.
Az első és a harmadik az Japan kondisok.
Mindhárom 10 év garis. -
Devilstudio
tag
Fontos az is hogy ATX 3.0 legyen és csendes.
A következőket találtam:
ASUS TUF GAMING 850W GOLD
Corsair RM850x SHIFT
Be quiet! PURE POWER 12 M 850WNa ezek közül te melyiket vennéd és ajánlanád a legszívesebben?
-
jeni
félisten
válasz
Tsudaro #150142 üzenetére
Igen használhatod azzal is melyet kaptál csak akkor két korbáccsról kell meghajtanod,illetve kell ehhez venni ismét egy pcie VGA 8pin to 2x8pin osztót ami plusz csatlakozást jelent. Igy mondjuk nem olyan jó sok kábellel összekötni. Minél több dugaszolás annál több kontakt hiba.
Egyszerűbb,kényelmesebb ha az a gyári külön jelölt 12VHPWR kábelt megveszed. Kevesebb dugaszolással jár.
-
jeni
félisten
válasz
Devilstudio #150140 üzenetére
Valaki tegnap írta,hogy az MSI MPG A650W az CWT beles.
Ami minőségi! 1 dologban viszont hátrány!
Csak 3 év garanciát adnak rá!
Persze ettől függetlenül elmehet akár 10 évet is.
Amúgy nagyon jó vétel lenne a Fractal Design Ion Gold 850 megvenni mert arra tuti 10 évet adnak.
Ez picivel jobb és kapható!
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 860W
Ugyan úgy jó vétel és ajánlott a
Corsair RM850x -
Tsudaro
csendes tag
Sziasztok, szükségem lenne egy kis segítségre.
Szóval tervezek venni egy Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 4070 Ti ELITE 12G videókártyát és az egy "16-pin to three 8-pin power adaptor"-al érkezik, viszont nekem az én tápegységemhez (Corsair SF750) csak 2db 8 pin-es kábel járt. Ha veszek egy ilyen kábelt: "600W PCIe 5.0 12VHPWR Type-4 PSU Power Cable" akkor ezzel működni fog? Ennél ugye 2db 8 pin-es PCIE kábel megy a táp-ba és a másik vége pedig a videókártyába.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Devilstudio
tag
válasz
zooliii #150127 üzenetére
Azt írják páran hogy ennek a tápnak a ventilátora zúg amikor felpörög de idézek.
"Második darab, és a ventilátor csak zúg. Ez leginkább akkor észrevehető, amikor 0RPM-ről alacsony fordulatszámra megy - így a Windows asztalon.
Ha állandó fordulatszámmal működne, valószínűleg nem tudná, de ahogy beindul és leáll - megmondható.
Harmadszorra nem venném meg.
Alatta vannak alátétek, a csavarok annyira meg vannak húzva, hogy már nincs többé - nem tudom, mi mást tehetnék...
nem zúg, csak akkor, ha nagyon sokat forog + amikor elnyomja a többi ventilátort""Mint egy másik ügyfél felülvizsgálta, a ventilátor mindig egy bizonyos időtartományon belül zúg, lenne értelme, hogy ez akkor történik, amikor fel van hajtva."
Mert nem szeretem ha valami zörög akkor inkább veszek MSI MPG A850G PCIE5 ez még pont belefér a keretbe és tervekbe.
Mi erről a vélaményed? -
MWhite
csendes tag
Sziasztok segítséget kérnék ismét... (múltkor benéztem a táp típusát).
Szereztem egy be quiet dark power pro p8 1200w tápegységet de nem kaptam hozzá kábeleket.
Ebben kérnék segítséget, pcie kábel kellene hozzá 12 pin az egyik fele 8 pin a másik DE
olyan kell hozzá aminek ezek a bekattanó kis fülei kétoldalt vannak nem fent középen.
Ha valakinek van esetleg 3 ilyen kábele vagy tudja hol lehet venni írjon pls
Mellékelten teszek egy képet a tápról.
Előre is köszönöm a segítséget.
[kép] -
-
válasz
Graphics #150135 üzenetére
"De kíváncsi leszek rá, elvileg sokáig halk"
Majd írd meg, kíváncsi vagyok rá, ugyanis Hong Hua ventilátort raktak bele.
Én most ezen a csodadobozon agyalok: [link] de ahogy magamat ismerem, sose tudnék elég pénzt elkölteni olyan dolgokra, amikre nincs is igazán szükségem.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Graphics #150076 üzenetére
Közben nem bírtam magammal, és vágytam a Full Modularis táp felé, és vettem egy MSI MPG A650GF tápot.
Elvileg CWT GPU a belseje, és minőségi felépítésű.
@Rowon: kicsit olcsóbban sikerült megvenni. De kíváncsi leszek rá, elvileg sokáig halk, az egész gépet átforgatom, bekerül egy kompakt Asetek LCLC víz is az ITX konfigba, de lehet fél év után átvariálom megint
-
blp85
senior tag
válasz
Devilstudio #150124 üzenetére
Arctic P12-t szoktak ajánlani, a sima 3 pines, nem slim verziót.
Topik: [link]
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
razor1010 #150128 üzenetére
Kell egy adapter akkor a VGA-hoz 6->8 pinre.
-
zooliii
tag
válasz
Devilstudio #150121 üzenetére
"itt a tápra gondolsz hogy csere vagy a ventire?"
Én az egészre gondoltam. Persze meg lehet bütykölni a hibás alkatrészt, csak kérdés, hogy egy belépőszintű, több éves tápegység esetén van-e ennek értelme. Persze ahogy érzed, én nem beszéllek rá semmire. Ha a 13900K + 4090-hez is kell ajánlás, akkor a Corsair RM1000e az, ami belefér a keretbe. Ha azonban ATX 3.0-st akarsz, azért mélyebben kell zsebbe nyúlni sajnos. -
jeni
félisten
válasz
razor1010 #150123 üzenetére
Ha a dugóra az van írva, hogy pcie akkor az a VGA csati.
Ha a dugóra az van irva,hogy CPU-EPS ez 2x4pin (van ilyen komolyabb tapokon ahol egybe van 2x4 pin vagyis 8pin)
A 19 csatlakozós kék szín nálad ez a USB 3.0.
Az USb 2.0 ehhez nem kell mert ez a házon van. Elölről van oda vezetve.
Devilstudio
Arctic márka
2 pin legyen és megfelelő méretű venti.
A pontos típust nem tudom. Ennek van topikja. -
Devilstudio
tag
5 év gari volt rá, de már lejárt
Ha esetleg a venti akkor milyen venti kell bele?
Mert akkor meg is rendelem, ha meg nem a venti akkor kuka és cserélem.
A csere táp gold és 850w-1000W? Mert ha cserélek nagyobb vga-ra és procira akkor oda már kell a kakaó. pl i9-13900KS + RTX 4090 szeretem ha jövőálló a cucc pár évig -
razor1010
tag
válasz
Graphics #150111 üzenetére
Köszi, most kezdtem el összerakni.
-1db 8pines csati van, ugye az a cpu.
A videókártya csaita is 8pines.
Van még 2db 4pin-es és 1 db 6 pines.
Ilyenkor mi a teendő?
-van egy f_usb3.0 port. Az ahhoz tartózó csati megvan a gépházban viszont van egy ág közvetlen mellette sima usb felirattal. Az alaplapon nincs neki, hely. Ennek az a célja, hogy valamelyiket a kettő közül kell használni ami kompatibilis az alaplappal, vagy helyet kellene találni mindkettőnek?
illetve még a következő lenne a gondom, lehet hülye kérdés, de inkább megkérdezem, nehogy utána baj legyen:
A 24 pines csatin 1 pin hiányzik viszont az alaplapi porton mind a 24 megvan. ez gond lehet?
-
jeni
félisten
válasz
Devilstudio #150121 üzenetére
Ha nem garis akkor megtudod bontani és látni fogod elvileg a lapátolni mihez ér hozzá ha tényleg súrlódás van ott.
Ha nem látsz kopás nyomot akkor csapágyas a venti.
Mindezek HA a ventire igaz.
Azonban lehet akár elöregedő alkatrész miatti hiba is a csiripelés. -
blp85
senior tag
válasz
Devilstudio #150117 üzenetére
Valamihez hozzáér a lapát, akkor van ilyen hangja.
-
zooliii
tag
válasz
De, tudja a 750-et, és ha teszem azt, 100%-on jár, akkor annál többet vesz fel a konnektorból. A konfigod fogyasztása sem 600W szerintem, annál lényegesen kisebb lehet. Ettől függetlenül nem hülyeség lecserélni, ilyen szintű konfighoz magasabb minőségű táp dukál. Alzán 50k a Corsair RM750x (2021), az teljsen jó lesz.
Szerk: belehallgattam a videóba, szerintem ott valami nem oké, mintha súrlódna a venti valamihez, vagy beleütközne valamibe. Csapágy adta volna meg magát? Hát, ezt én azért cserélném...
-
palfitom
félisten
válasz
"lehet rosszul tudom de várom a kiokosítást" -
A hatásfok nem ezt jelenti. A tápod kb. 930-940W-ot vesz fel a konnektorból ahhoz, hogy 750-et le tudjon adni. Itt van a kb. 80%-os hatásfok.
A tápod egyébként simán elég a konfighoz. -
Devilstudio
tag
Max 60.000ft
Régi konfig:
MSI X99S Gaming 7 ATX LGA2011-3
i75820K
1070gtx
64gb ddr4 ram
EVGA 750w b2 bronz táp
Új konfig:
ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI
Intel Core i5-13600KF
NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti
Kingston KC3000 NVMe 1TB
Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32 Renegade
Játszottam az Atomic Heartal és akkor tünt fel ez a cicergés vagy kerepelés a videóban hallható.
Arra jutottam laikusként hogy mivel ez a táp 80 bronz akkor gondolom nem tudja a 750-et csak annak a 80%-át az új konfig fogyasztása 612w a táp 80%-a meg 600w és ezért cicereg....lehet rosszul tudom de várom a kiokosítást
Ha cserélni kell akkor a keret a fentebb írt összeg. Előre is köszönöm a segítséget -
Wolfskin
őstag
válasz
Rowon #150113 üzenetére
Na zavar, azért is azokat válogattam össze.
De valahol feljebb nem azt írtad, (talán egy G12-est is ajánlottál), hogy nem olyan halk, de sokkal jobb a belseje, mint a BQ? vagy az egy másik BQ volt?
Ja, pont így: minden döntést alaposan körbejárok, agyalok rajta, mi lenne a legjobb, a végén meg veszek egyet, "oszt jóvan".
Mert ezért jó móka ez az információ vadászat.
-
Wolfskin
őstag
Kezd kikristályosodni, az itteni segítő válaszok
, a korábbi hsz-ek és a gugli alapján.
• Használtat nem érdemes, mert aminek van maradék garija, olyan 20-25 körül van, netto majdnem ennyiből kapok újat.
• A Seasonic tápok ára elmúlt hónap óta kb átlag 10 ezer Ft-al emelkedett... (árukereső grafikonja szerint)
• A jelöltek BQ vonalon, mert halkak SP9 500W (19), PP11 500W (23),
• Seasonic vonalon, ami nekem sokkal jobbnak tűnik: G12 GC 550W (21) , CORE GC 500W (24) FocusGC 550W (32)A Focus kilóg árban, de vannak előnyei a CORE-val szemben. Mindkettő tele van már japán kondikkal (itt nagyon dicsérik, bár egy csomó kép van, amiken mind eltérésű (színű) kondik vannak bennük kép, kép, gondolom az olcsósításról már itt is hallottak...
)
Ami nagy erőssége, a félcsendes mód (bár ez a gép csak ritkán lesz bekapcsolva) és a jobb ventilátor, (folyadékcsillapításos csapágy vs. csúszó, 50 ezer órás üzemidő vs 25 ezer). Kérdés, ezek megérnek-e plusz 8 ezer Ft-ot.(24 vs 32 ezer netto). Gyanítom nem...
update:
Ha valahol a 650W verziót nagyon dicsérik, akkor ugyanazok vonatkozna az 500W kiadásra is? Ugyanaz az anyaghasználat, kondik, dizájn. Vagy a kisebbet le szokták butítani? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
razor1010 #150110 üzenetére
Alapvetően célnak megfelel.
Ezekbe a brand gépekbe mindig jobb hatásfokú tápokat tesznek.
AcBel régi gyártó, a minőségét nem tudom megítélni, a hatásfok alapján nem lehet oly' szar.
80 Plus Gold
4db 12V-os ága van , 1db 17A-es és a többi 3db 16A-os ág.
Adapter lehet kelleni fog, de az alaplapi szabványosnak néz ki. Kábelekből is van mindenből, esetleg hosszabbító fog majd kelleni.
-
razor1010
tag
Sziasztok, a fő kérdéssel már elkéstem, megvan a táp.
-Lenovo ThinkStation S30 610 W AcBel 54Y8905 FSA034
Az a kérdésem, gondom, hogy fogalmam sincs, hogy jók lesznek-e a csatik(azt már tudom, hogy a 8pines cpu rövid lesz), kell-e valamit mókolni és úgy általában megfelel-e az alábbi konfighoz, minőségre milyen és ha nem jó akkor mit ajánlanátok helyette budget áron??:
-Gigabyte Z370P D3
-Intel Core i5-8600K
-RADEON RX 6600
-CoolerMaster Hyper 212 EVO
-G.SKILL Ripjaws V 2x8GB DDR4 3200MHz -
jeni
félisten
válasz
Wolfskin #150107 üzenetére
Ezért persze utólag könnyű mondani/írni, hogy mindig meg kell választani,hogy kitől mit veszünk. Persze ha van lehetőség erre. Azt sajnos én is észrevettem, hogy a HDD és az SSD terén egyre kevesebb garanciát adnak meg. Lassan a memória KIT-n és a tápegységek gari idején is spórolnak majd idővel.
Az alaplapok esetén elvileg ott még ez nem várható el, bár sosem tudni mit hozz a jövő?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról