Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszaking
tag
válasz Paxker315 #125798 üzenetére
Én ezeket néztem igy elsőre
CHIEFTEC GPS-500A8 500WFsp hexa+ 500w
FSP HYPER S 500W
BE QUIET! System Power 9 500W
Bocsi linkelni nem nagyon tudok mobil nezetből. Inkább 500 wattosakat kerestem hogy valami tartalék legyen benne ha kéne.
De akkor válogatok abból amit linkeltetek. Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz kaszaking #125797 üzenetére
nézd a jó oldalát: 400-450 wattos tápból 20k körül már nagyon jót kapsz, míg, 650w-ból egy tízessel többet ki kellene adnod (ha a Formula Gold 650-est nem számoljuk).
remek választások:
Fix Kábeles PurePower 11 400W
Félmoduláris PurePower11 400W CM
Előző generációs 400w PP10 CM
és a már említett -ajánlott ár:érték bajnok Formula Gold 450WNem írtál keretet, ezért inkább csak a legracionálisabbakat listáztam. Ha nem szánnál rá ennyit, jelezd, aztán lehet valami egyszerűbbet-olcsóbbat ajánlani (csak szerintem nem éri meg annyira)
-
kaszaking
tag
Sziasztok!
A konfiguráció:
I5-9400F processzor
16GB DDR4 RAM
1 SSD
1 1TB merevlemez
Asus Strix gaming gtx 1060 6gb videókártyaEhhez szeretnék tápegységet. Mekkora táp kell neki? Kell a 650W?
-
bitpork
nagyúr
Vicceltek vicceltek itten de nekem ez nagyon nagy baj- vagy vacsora v pna nincs ha zug allandoan mert zavarja a nappaliban a tv nezest.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Cs1csó
félisten
válasz Drazn #125789 üzenetére
Érdekes kérdés de kb. egy átlag proci mellett - mondjuk max 100W - 2 háttértár, 2 RAM modul, 4 házventi mellett egy 200W-os VGA-val elbír. pl. RX 5700, RX 580, GTX 1080, RX 2070 vagy ezeknél kisebb fogyasztásúakkal is. Itt ki tudod számolni: [link]
A fogyasztási érték 50-80% közé essen ideális 60-70% max kihasználtság ez egy 500W-os táp esetén mondjuk 350W-os összfogyasztást jelent terhelés alatt ha ez az érték 400W vagy a feletti akkor már inkább 550W-os táp kell, de 350W-ig okés.[ Szerkesztve ]
-
Drazn
csendes tag
Csao! Corsair 500W-os tap mit bir el 2019ben? VGA-ra gondoltam
-
MZsoltee
veterán
válasz hoffman_ #125785 üzenetére
Szerintem itt tuti tudnak segíteni:
Tápokról alaposan - mélyvízA tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
picit OFF a kérdés, de hátha tudok megbízható választ adni. van egy be quiet Straight Power E9 tápom, pci oldalon 1x8 és 1x6 pin van csak rajta. így a jelenlegi kártyámat kénytelen voltam molex-átalakítózni 2x8 pin-re. most tervezem szálanként harisnyázni a kábeleket és egyúttal az 1x6 pin-ből csinálnék 1x8 pin-t. mivel teljesítményt nem nagyon kell a kártyához adnia, ezért nem igazán van veszélye. ehhez keresek megbízható layout-ot, hogy mely szálakat kell dupláznom.
tudnátok erre megbízható kiosztást linkelni?
köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Cs1csó
félisten
-
pilu01
senior tag
Sziasztok
A Be Quiet! Pure Power 10 400W moduláris (BN276) tápját néztem ki a paraméterei ára alapjàn, de már nem nagyon lehet kapni,gondolom kifutó modell. Mi a gyártó mostani modellje ami hasonló kategóriájú? -
bitpork
nagyúr
Jelentem mén a táp. Viszonylag csendes. Sajnos a ház rezonál.
-
Paxker315
addikt
válasz zsoika #125777 üzenetére
Főleg a VGA-n fog múlni, ha 2060 v Radeon RX5700 lenne a választott, oda 450w tökéletesen elég (Formula Gold)
Ha komolyabb energiaigényű kártya lenne (~5700XT, RTX2070Su) akkor 550w már biztosabb megoldás (olcsóbban félmoduláris 550w)
Szerintem, egy 2600-2600x v 9400f & 2060-5700 szintű konfig megérdemel egy Formula Gold-ot, vagy TX550M-et. Ha picit tudsz nyújtózkodni, Whisper M, SeaSonic Focus Plus Gold v EVGA G3 Supernova is kiváló választás (utóbbinál a 10 év gyártói gariból 2 évet áll csak az alza :\ )
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Paxker315 #125776 üzenetére
Konfig amit beszéltünk privátban i5 9400f vagy amd ryzen 2600 stb.
Nem ragaszkodom az Fsp hez de ár/érték arányban jók. Minden gépbe amit én rakok össze FSP t szoktam rakni ....kivéve egy Chieftec CTG500-at, meg egy Zalman zm750hp de ezek régen voltak . Raider pl. Silver minősítésű a Hyper M meg félmoduláris ...ami nem lenne hátrány ,de ha ez a minőség rovására megy akkor nem feltétel.
Max 20eFt ra gondoltam, persze mehet feljebb ha extra jó a vétel.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz zsoika #125775 üzenetére
Szia...
szerintem írj keretet, és mihez-milyen HW alá kellene. FSP-hez miért ragaszkodnál? Elsőre azt mondom, hogy akkor éri meg a csere, ha minőségben is fentebb lépnél. Én újonnan Hyper M-t vagy Raider II-őt nem hiszem, hogy vásárolnék. Vannak kedvező áron frissebb-jobb egységek.
-
zsoika
addikt
Sziasztok.
5 éves FSP Raider 550w t érdemes Raider II re cserélni ...vagy Hyper vagy Hyper M 500 ra?[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz fasyrt #125772 üzenetére
Tudom, hogy kártérítésre nem kötelez. Viszont anyagi kárt sem okozhat márpedig okoz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
syberia
veterán
válasz FrezeR #125770 üzenetére
Árkategóriájában az egyik legjobb minőségű és teljesítményű, nagyon halk típus. Ha visszaolvasol a topikban, nem egy pozitív visszajelzés érkezett róluk. Megbízható CWT Gold hatásfokú platformra épülnek.
OCP - Overcurrent protection: Túláramvédelem;
OTP - Overtemperature protection: Túlmelegedés elleni védelemATP - [link]
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
FrezeR
senior tag
válasz syberia #125764 üzenetére
Persze igazad van és én sem most vettem az enyémet, akkor az még jó volt. Amiket felsoroltál sajnos nem tudom, hogy mit jelentenek (OTP és OCP), mert ennyire nem követem a változásokat és a részleteket sem ismerem táp ügyben, de hiszek neked. Viszont amit ajánlottál a BITFENIX tápját, megmondom őszintén még nem is nagyon hallottam róla Volt vagy 3-4 nagyobb gyártó, amelyek termékeit szem előtt tartottam.
-
syberia
veterán
válasz bitpork #125763 üzenetére
Ez nem csak halk, hanem nagyon jó minőségű is! Nem lesz itt gond.
(#125762) FrezeR: Tápegységen nem érdemes spórolni. A Seasonic S12II a maga idejében jónak számított, de a modern dc-dc modulos típusokkal már nem tud versenyezni. Védelmek tekintetében sem tökéletes OTP és OCP sincs benne. 300 ezres értéket meghaladó gépbe én nem hagynám benne, maximum nagyon átmeneti megoldásként. Uff, én szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
Meggyött az ajánlott corsair 450w sfx táp. A dobozát megfogva betojtam h nem lesz jó. Kicsomagolás után meg azért mert olyan pici hogy félek a telefonomat nem tölti Remélem rendesen fogja tenni a dolgát.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Köszönöm az ajánlatokat és a véleményeket.
Ha úgy látjátok, hogy a #125748-ban leírt épülő PC-met elviszi a jelenlegi tápom is biztonsággal, akkor azt még most nem cserélném le ha nem muszáj. Később majd talán igen, de ha most tudok úgymond spórolni ezen, az csak jó nekem
-
syberia
veterán
válasz kuzma88 #125760 üzenetére
A Radeon 19.8.2 lehet a ludas, remélhetőleg javítani fogják a hibát.
(#125748) FrezeR: BITFENIX FORMULA 550W 650W a keretedbe belefér, lényegesen stabilabb tápegységed lenne a váltással.
(#125754) Goll-r: Neked is érdemes fejlesztened, 550W az optimális.
[ Szerkesztve ]
-
kuzma88
tag
válasz syberia #125690 üzenetére
Meglett a megoldás:
Eltüntettem a CPU OC - ot is, minden default beállításon volt és ugyanúgy lehalt a gép.Mint kiderült a probléma szoftveres jellegű. A Firefox hardveres gyorsítása nem tetszik neki. Amióta kikapcsoltam, illetve elkezdtem Chrome - ot használni eltűnt a hiba. Valószínűleg az 5700XT és a Firefox nem jó barátok.
-
MZsoltee
veterán
Nézegettem a használt tápokat fent HA-n és belefutottam 13k ért egy ilyenbe:[link]
Nekem jó vételnek tűnik. Az X-es változatról jókat olvastam, de a simáról nincs semmi. Szerintetek?A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Paxker315
addikt
válasz Goll-r #125754 üzenetére
25k pont elfér egy TX550M, hét év garanciával. Elég amúgy a mostani is, inkább akkor cserélném, ha szeretnél jobbat-minőségibbet.
-
tag
Gigabyte Aorus Elite alaplap
2x8 Gb HyperX 3200 MHz ram
Ryzen 3600-as proci
Később tervezek venni egy Radeon RX 5700-at.
Jelenlegi tápegység egy 1 éves FSP Hyper 500W.
Kérdésem esetleg ez egy darabig bírná hajtani vagy cseréljem kapásból? Ki milyet ajánlana. 20-25 ezer kb amit rászánok. Félmoduláris is lehet.[ Szerkesztve ]
"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?" ^.^
-
koko52
nagyúr
válasz fasyrt #125745 üzenetére
Tehát felelősséget vállal arra,hogy ha 500W-al terhelve szétcsapja a fél millás gépet akkor megtéríti a káromat? Vagy majd az aki oda adta neki a tanúsítványt? Szerintem egyik se, de tuti nem hagynám annyiba ha így járnék. Ott van most az AMD esete, hogy a specbe írt 4.6 Ghz-ek van akinél nem jönnek hanem 100-150hz-el elmaradnak. Erre most kötelezték az alaplap gyártókat új BIOS-ra. Tehát ha nekem max 500W-van a spec-ben és nem tudom 7/24 500w-on járatni 2 évig akkor az a vásárló megtévesztése! Azon gondolkodom, hogy jelzek a fogyasztóvédelem felé
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Cs1csó
félisten
válasz FrezeR #125748 üzenetére
Ha nem kell a moduláris kábelezés: BitFenix Formula 550W Gold 22k
Ha kell a moduláris kábel: Seasonic FOCUS Plus 550W Gold
ALZA-nál 30k szállítással és 10 év garanciával, minőségben szintet lépnél de maradnál a jól bevált márkánál.
Teljesítménynek elég ez a konfig kb. 350W-ot fog kajálni elméleti maxon játék alatt erre elég egy 550W-os táp. (bármelyik VGA-val számolva)[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Jelenleg épülő PC-m a következő, amihez tápot keresek.
Számítógép ház: Phanteks Eclipse P600S
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
Processzor: AMD RYZEN 7 3700X
Hűtő: Alpenföhn Brocken 3
RAM: G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
Videókártya: Red Devil 5700XT és/vagy egy 2070 Super kártya
Illetve van egy szünetmentesem is egy APC Back-UPS RS 1000
+ 3 vinyó, egy SSD, és egy hangkártyaJelenleg egy Seasonic M12II 520W tápegységem van, amivel kapcsolatban azt a tanácsot kaptam, hogy érdemes lenne cserélni, mert talán idővel kevés lesz. Elégedett vagyok a táppal, ezért egy hasonlót néztem ki egy Seasonic M12II-620 Evo-t.
Kérdésem, hogy ez elég lesz-e a fenti konfighoz, vagy ajánlanátok jobbat ettől? Max 25 ezer Ft-ig kerestem.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz galervin93 #125746 üzenetére
Megpróbálhatod, gyártó szerint halk.
COOLERMASTER MWE White V2 500W van belőle 400W-os is, az árát nem tudom.
Azt írja félpasszív.
"The MWE White platform has a built in silent mode for low wattage operation. While your system is in standby mode or running at lower loads, the fan will not spin. This ensures complete silence during casual operation. Once your system passes the load threshold, the 120mm HDB fan will activate automatically and cool the unit appropriately based on system use and needs."
Noise Level @ 20%
11.77 dBA
Noise Level @ 50%
18.3 dBA
Noise Level @ 100%
31.0 dBAvagy
FSP Hexa 85+ , valamelyik be quiet! táp.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Üdv!
Egyszerű netezős, filmnézős gépbe (VGA nincs) keresnék valami kicsi tápot. Alaplap, proci egy A8-5600K, meg lesz mellette egy 256-os SSD, slussz-passz. Nem kell extra halk, de pl. egy FSP HEXA+ 400 hangját ne érje el, az kicsit traktor.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
fasyrt
őstag
válasz koko52 #125739 üzenetére
A bevizsgalasrol legfeljebb egy allasfoglalas/velemeny/report keszül, de nem jogosit fel semmire - nem is kötelezö. Ha beüt a gixxer akkor a gyarto lobogtathatja, hogy körültekintöen jart el es külsö bevizsgalasra is elküldte az arut.
A CE-jelölés általános elvei
(1) A CE-jelölést csak a gyártó vagy meghatalmazott képviselője helyezheti el.
(3) A CE-jelölés elhelyezésével vagy elhelyeztetésével a gyártó jelzi, hogy vállalja a felelősséget a termék valamennyi olyan alkalmazandó közösségi harmonizációs jogszabályban megállapított követelményeknek való megfeleléséért, amely a jelölés alkalmazását előírja.
Forras: 765/2008/EK IV. fejezet, 30. cikk
-
Csaby25
őstag
válasz Csaby25 #125726 üzenetére
Sziasztok!
Picit változott a helyzet.
Gainward GeForce RTX 2060 SUPER GDDR6 8GB Phantom "GS"
Ez a kártya lesz.
Be Quiet! Pure Power 11 500W CM 80+ Gold
Seasonic Focus Plus Gold 550WMelyiket válasszam ha esetleg utólag bővítve lesz a gép (i5-9400F ez van kinézve jelenleg)?
Illetve elég lesz az 500-550W vagy erősebb kell?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
MMIX
addikt
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz fasyrt #125738 üzenetére
De van. A mi cégünk is ad. Igen komoly minőségi követelményeknek kellett megfelelni. Évente audit van és bevizsgálások.
-
Grave_444
nagyúr
válasz koko52 #125734 üzenetére
A kommentek marha jók.
Viccen kívül olcsó, gagyi gépekbe, amik használtan érnek 10 ezret én Danibius tápot rakok, amit nettó 3-ért kapok nagykerből. Az is ez a kategória, csak ezüst színű fekete ventilátorral. Vannak helyzetek, amikor félre kell tenni a minőséget sajnos.
Persze a sok okostojás a drága "gamer" gépébe is belerakja ezt az Approx csodát.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Cs1csó #125733 üzenetére
rákerestem erre az approx-omra árukeresőn top5. táp. Az hogy?
-
Cs1csó
félisten
válasz koko52 #125732 üzenetére
Megjegyzem ezen én is gondolkodtam már, hogy egy épkézláb bolt, ami számítástechnikával foglalkozik miért tart ipari hulladékot. Pedig bőven vannak olyan olcsó tápok amiket lehetne közvetlen veszély nélkül forgalmazni pl.: olcsó Corsair, FSP
Kedvencek, árukeresőről válogatva: Akasa, Antec, Approx, Danubius, Eurocase, Floston, Hiditec, Keep out, LinkWolrd, Nbase, Njoy, Serioux, Tacens, WhiteEnergy, Zeus
Egyik jobb mint a másik.
-
koko52
nagyúr
válasz Cs1csó #125731 üzenetére
Munkahelyi és a hálózat központija a nyomtatók rákötve.
Az lemaradt, hogy akkora zavart keltenek a tekercsei, hogy a gép hangszórói pattognak tőle, ki kellet húzni őket.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Üdv!
A veszélyes tápegységek között nem látom az Approx-ot. Szerintem mehet nyugodtan.Ma reggel a 6 éves Cooler Master ventije megált és jött az égett szag, ezért sos cserére volt szükségem. Természetesen a környező boltokban értelmes office táp nincs csak alja és high end. Rendeltem netről egy értelmes 400-as FSP-t és addig gondoltam bedobok egy ilyen gagyit, mert a gépnek mennie kell.
A példány egy Approx 500W PS lett. Kivéve a dobozból azt hittem üres, mert a lecserélt 400-as cooler master kb 3x nehezebb volt. Belenéztem és elgondolkodtam, hogy ezt betegyem-e egyáltalán. Muszáj volt. Úgy indult hogy az 500w-hoz nem fér el VGA csati (szerintem gondoltak rá, nehogy valaki VGA-t akarjon rádugni), de volt átalakítóm és rádugtam (gtx 650 nem egy falánk jószág). Bootolás után win megjelent majd lefagyott
Átdugtam alaplapira, VGA kikapcs. Win fut szépen, CPU (i3 4xxx) stressz teszt fél óra után a táp olyan forró, hogy meleg a gépház oldala és van szaga rendesen. A venti pörög maxon, zúg mint a vonat. A fogyasztásom lehet 80-100w talán SSD-van még a gépben meg 1 RAM.
Remélem kibírja hétfőig, aztán megy vissza a boltba elállással.A nagy kérdés, hogy hogy lehet ilyen szarokat kiadni CE és hasonló minősítésekkel? Ezt ki ellenőrzi? Ez a moslék az ég egy adta világon semmibe nem való. Egy low end gépbe sem. Ezt még a vargánya is túlszárnyalja szerintem.
-
oba
addikt
Pontosan ugyanehez a proci/vga kombinációhoz rendeltem a Pure Power 11 500as tápot. Szerintem tökéletes lesz hozzá. A 400as is elbírná de ha később akarsz plusz ventiket, világítást a házba akkor nem árthat az 500as.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
syberia
veterán
Végül is veheted az eggyel nagyobbat belőlük, a moduláris picit drágább:
Be Quiet! Pure Power 11 500W Gold (hibásan Bronze hatásfokot írtak ki)
Be Quiet! Pure Power 11 500W CM 80+ Gold moduláris kábelezés(#125719) Csaby25: A keretedből egy Seasonic Focus Plus Gold 550W is kijönne. Ez még jobb minőséget kínál, az összes kábele lecsatlakoztatható, kapcsolható félpasszív üzemmódba, kis terhelésen úgy semmi hangja.
Most már csak azt kell eldöntened, hogy mennyire fontos egy táp jobb felszereltsége, avagy ki tudod e használni az előnyeit. A géped későbbi fejleszthetőségébe is beleszól a teljesítménye, ezért gondoltam hogy egyel nagyobb jól jöhet. Viszont ha nem tervezel erősebb kártyát/processzort, 400 watt is elegendő lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Leegyszerűsítem picit
i5-9400F + MSI GeForce GTX 1660 Ti GDDR6 6GB Gaming X (V375-040R) kombóhoz kellene táp.
A keret 26k körül van, BitFenix kizárva...
Köszi![ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
_Atesz
addikt
válasz Paxker315 #125714 üzenetére
A százalékos megközelítés nem jó, mert pl. egy 60k-s netezős\office gépbe kb. csak Akyga szintű táp jutna, és ha az a gép pont egy könyvelőé, akkor igen nagy károkat okozhatna.
Minden esetben legyen stabil a táp, működjenek a védelmek, garidő, passzoljon a gépházhoz (kábelhossz, plexi\edzett üvegűnél a vezetékek kinézete), stb. inkább ezek számítanak.
Azért így 2020 fele egy valamirevaló játékos gépbe (150k+) már inkább min. Silver\Gold hatásfok, lehetőleg japán kondis belsővel, jó teszteredményekkel. -
Csaby25
őstag
válasz syberia #125713 üzenetére
Igazából lehet drágább is, max 40k, de nem akarom olyanra költeni feleslegesen amit nem használok ki, a lényeg hogy megbízható, stabil legyen..
Eddig ezek vannak számításban:Innen venném:
220volt, Romániából..
FSP Hexa85+
Corsair CX450
be quiet! Pure Power 11 400W Gold
BitFenix Formula 450W GoldMelyik a nyerő?
Vagy van olyan ami drágább de megéri a felárat?Köszi!
[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Cs1csó
félisten
-
-
syberia
veterán
válasz baandii92 #125704 üzenetére
Melyik boltból vennéd, hátha akad hasonló árban jobb nála.
(#125711) Csaby25:
be quiet! Pure Power 11 400W Gold
BitFenix Formula 450W GoldA Chieftec CPS tápok megbízhatósága rendben van, de nem közel sem tudja a fentebbi típusok stabilitását és hatásfokát, összességében minőségét hozni. Persze ezt az ára is tükrözi. 150k fölötti összértékű konfiguráció már "megérdemel" egy jobb középkategóriás tápegységet.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz misirulez #125709 üzenetére
Amire te gondolsz, azok a régi passzív PFC-s tápok, olyat már nem érdemes venni. A maiakon nincs kapcsoló, hanem automatikusan "kapcsol át".
Ha elég a félmoduláris, akkor ezt ajánlom: [link] (gyártói oldal: [link])Teljesen moduláris: [link] (gyártói oldal: [link])
Csaby25Teljesítményre elég, max. kell hozzá venned egy 6pin to 8pin PCI-E csati átalakítót.
Ha még nincs meg, csak gondolkozol a vételén, akkor inkább írj egy keretet, és ajánlunk.[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
I5-9400F+GTX 1660 Ti
Elég lenne ez a táp hozzá, vagy erősebb kell?
Chieftec CPS-400S 400W Force Series
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Ribi
nagyúr
válasz misirulez #125709 üzenetére
Sokkal biztonságosabb amin nincs kapcsoló, mert nem felejted úgy. Én felejtettem, nem örült neki hidd el.
Csomó tápra rá van írva 100-240V, 50-60Hz. Ez biztonságosan megy mind két hálózatról.
Szerintem már nem is gyártanak olyat amin ilyen kapcsoló van.Ha ár mindegy akkor pl.: Be Quiet Pure Power 11 400W CM.
[ Szerkesztve ]
-
misirulez
senior tag
válasz _Atesz #125707 üzenetére
Sziasztok
Olyan tápot keresek ami biztonságosan tud működni 110 és 220V-ról is, mert van rajta kapcsoló. (ha létezik egyáltalán ilyen)
Lehetőleg moduláris.proci i7 7700k / 32gb ram / gtx1050Ti low profile / játékra nem használom, hdd nincs benne, alaplapi m2ssd van.
-ár mindegy, megbízhatóság fontos. gyenge minőségű ingadozó 110v-os áramnál ne csesződjön szét a gép, ez sokkal fontosabb.
Köszi
Misi -
senior tag
FSP Hyper K 600W vagy
Chieftec ECO 700W BronzeA korábban említett konfig alá a 15 000-es árban melyiket inkább? Egész jókat olvastam a Chieftec ECO-ról is több külföldi teszten. Minőségben biztos az FSP jobb, de 100 W-tal kevesebb sajnos.
R51600X -húzva
RX580 Nitro+
2x8 gb Aegis 3000
3 hdd
1 ssd
1 nvme ssd
1 led csík
4 120mm ventilátor -
_Atesz
addikt
válasz misirulez #125706 üzenetére
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "20.000Ft alatt kéne megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Pl "Lásd az adatlapomon."
● Pl "i3 6100, MSI GTX 1050 Ti Gaming 4G, 1db SATA HDD, 1db M.2 SSD", esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Például: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● "Tuningolni tervezek" (írd le mit és mennyire tuningolnál) -
misirulez
senior tag
Sziasztok
Olyan tápot keresek ami biztonságosan tud működni 110 és 220V-ról is.
Lehetőleg moduláris.Köszi
Misi -
szasanyi
félisten
Ma megérkezett az új tápegység. Bontatlan, sérülésmentes gyári csomagolás - ahogy a nagykönyvben meg van írva, és ami sajnálatos módon nem minden esetben ilyen -, rengeteg kábel, és hatalmas (hosszú és nehéz) tápegység.
Szerintem ez minden tekintetben felülmúlja az átlagos igényeket. Ahogy a dobozán is fel van tűntetve: 10 év gyártói gari jár hozzá amihez regisztráció sem szükséges (csak a vásárlást ihazoló számlát kérik, ha probléma adódna). Mivel még mindig kedvező 40k-s áron kapható, gondoltam lehet olyan akinek jól jön az infó. -
baandii92
tag
Sziasztok!
Szerintetek ezt a gépet elbírja egy Corsair VS450?
G4560
RX 570 4gb
8gb DDR4
1 HDD
1 SSD
4db 12cm-es ventiA VÁLASZT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest