Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz koko52 #144142 üzenetére
A margójára: A garancia lejárt fél éve, de a mai napon visszakaptam a teljes vételárat, mert gyártáshibás szériába tartozott.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
_Atesz
addikt
válasz koko52 #144265 üzenetére
Elég videót néztem használt autókról, ez a leginkább meghatározó, olyan mondja, aki ezek átvizsgálásával foglalkozik: [link]
A legtöbb műsorban ki szokták emelni, hogy jók a japánok, csak a rohadásra kell nagyon figyelni..
Suzuki nekem inkább magyar, ezt nem szokás japánnak nézni.
nemedikacsaNem vészes, de van kisebb is. Ha felső tápos a ház, ez is jó lehet:
FSP SP300-A [link] 7k[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz koko52 #144165 üzenetére
Ez félre ment öreg.
Nem jellemző rám az árak miatti rinyálás. Most ez elő jött, hogy te egy kb alsó polcos táp miatt zsörtölődsz, hogy a 40-50k Ft-odért cserébe minőséget vársz. Majd megkérdezed, hogy egy játékra szánt hardverrel mi mást lehet csinálni...
Előre gondolkodva az aktuális és a várható igényeim-elvárásaim szerint vásárolok hardvereket.
Tavaly 340-ért vettem egy MSI Gaming X Trio 3070 Ti-t. Nem sokkal később mikor 500-ért ment az új akkor sem adtam el mert használtam amire való: játékra.
Minőségi dolgokat szeretem, nem az olcsó kacatokat. Az adatlapomat megnézve láthatod, hogy nem olcsó alkatrészekből áll a gépem (a CPU-n épített vízhűtéssel aminek a 70-80% része caseking.de-ről származik). Most ha ezek nem hullanak el menet közben akkor minek vegyek ezekből újat csak mert eltelt x idő?
VGA-ból amúgy a 9900K mellett 4 VGA-t már cseréltem. Adattárolóból 2db HDD + 1 db SSD-ről váltottam 1 NVMe SSD-re. Azóta megy és működik minden.
Jellemző, hogy ismerősök vagy az ő ismerőseik megkeresésére új gépeket rakok össze. Amíg nem volt így felcseszve az ára az új VGA-knak (meg tápoknak) addig ez nem volt gond...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz koko52 #144155 üzenetére
"Lehet magasak az elvárásaim, de ha kiadok 40-50k-t egy tápra, akkor elvárom hogy hozza minimum a szabványt."
Ha ti bányászok nem b@sztátok volna fel az árakat anno, akkor lehetne értelmes áron venni tápot és VGA-t meg lenne készleten is ezekből. A készlet mostanra ugyan normalizálódott, de az euró-forint árfolyamtól függetlenül eléggé magasan vannak az áraik ezeknek a cuccoknak.
A Seasonic Focus Plus 850W Platinum tápomat 48k Ft-ért vettem... 2018 decemberében...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
_Atesz
addikt
válasz koko52 #144159 üzenetére
Akkor bevállaltad a kockázatot és most ráfáztál. Most kellene a Szomszédok c. sorozat végéről egy a jelenet: figyeljetek a fogyasztásra, ne vegyetek kétes tápegységet és vigyázzatok a terminátorokkal.
GPU-Z egyrészt egy szoftveres mérés, másrészt írtam, hogy "fel tud venni", nem azt, hogy minden esetben annyit fixen fel is vesz.
-
_Atesz
addikt
válasz koko52 #144157 üzenetére
Minek vetted, ki ajánlotta?
300W felett ehet is, hiszen a PCI-E foglalatból is fel tud venni a kártya 70W körül.
Csatiknál van lehetőség, minél pontosabb illeszkedés, jobb anyagminőség, nagyobb anyagvastagság az érintkezőknél, a kábelek megfelelőbb csatlakozása...
Mindegy melyik csatiról beszélünk, az áramerősség a lényeg azon a csatin. Mint írtam a vastagabb kábellel szereltre jobban odafigyelnek.Nem én szerkesztem azokat a listákat.
-
_Atesz
addikt
válasz koko52 #144155 üzenetére
288W a max. és persze itt szóba jöhet, hogy az a peak, vagy a folyamatos terhelhetőség.
Akinek gond, az vegyen pl. RMx szériát, ilyen egyszerű.
Gigabyte GP P750GM Gold [link] 32k
Corsair RM750x 2018 [link] 50k
Corsair RM750x 2021 [link] 61kVan árkülönbség rendesen..
Készíts egy alapos és friss tiltólistás doksit, ha ok beteszem az összefoglalóba.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
-
-
-
palfitom
félisten
válasz koko52 #136238 üzenetére
Én is szereltem be párat, ajánlott volt, főleg amíg 15-20k között lehetett megvenni.
Most, közel 30k-ért már egyáltalán nem venném meg, inkább Formula 550 Gold, vagy Core 650 Gold, de akár "házon belül" is vannak jobbak, újabbak, olcsóbban: Hexa Pro 550, Hydro Pro 600, ráadásul a Hydro GD 550W Gold is hasonló áron megy.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz koko52 #136236 üzenetére
Tényleg jó táp, de vannak már nála jobbak, akár olcsóbban is. Ráadásul undorító szivárványszínű kábelei vannak...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ace Ventura
addikt
válasz koko52 #136203 üzenetére
Csak a kábelt, és már csatt is le a villanyórát. Pedig a kapcsoló 0 állasban van.
Több konnektor, és több kábel is próbálva lett.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
-
fasyrt
őstag
válasz koko52 #125739 üzenetére
A bevizsgalasrol legfeljebb egy allasfoglalas/velemeny/report keszül, de nem jogosit fel semmire - nem is kötelezö. Ha beüt a gixxer akkor a gyarto lobogtathatja, hogy körültekintöen jart el es külsö bevizsgalasra is elküldte az arut.
A CE-jelölés általános elvei
(1) A CE-jelölést csak a gyártó vagy meghatalmazott képviselője helyezheti el.
(3) A CE-jelölés elhelyezésével vagy elhelyeztetésével a gyártó jelzi, hogy vállalja a felelősséget a termék valamennyi olyan alkalmazandó közösségi harmonizációs jogszabályban megállapított követelményeknek való megfeleléséért, amely a jelölés alkalmazását előírja.
Forras: 765/2008/EK IV. fejezet, 30. cikk
-
Grave_444
nagyúr
válasz koko52 #125734 üzenetére
A kommentek marha jók.
Viccen kívül olcsó, gagyi gépekbe, amik használtan érnek 10 ezret én Danibius tápot rakok, amit nettó 3-ért kapok nagykerből. Az is ez a kategória, csak ezüst színű fekete ventilátorral. Vannak helyzetek, amikor félre kell tenni a minőséget sajnos.
Persze a sok okostojás a drága "gamer" gépébe is belerakja ezt az Approx csodát.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz koko52 #125732 üzenetére
Megjegyzem ezen én is gondolkodtam már, hogy egy épkézláb bolt, ami számítástechnikával foglalkozik miért tart ipari hulladékot. Pedig bőven vannak olyan olcsó tápok amiket lehetne közvetlen veszély nélkül forgalmazni pl.: olcsó Corsair, FSP
Kedvencek, árukeresőről válogatva: Akasa, Antec, Approx, Danubius, Eurocase, Floston, Hiditec, Keep out, LinkWolrd, Nbase, Njoy, Serioux, Tacens, WhiteEnergy, Zeus
Egyik jobb mint a másik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest