Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooliii
tag
válasz fene_vad #125397 üzenetére
Értem, tehát SFX méretű tápot szeretnél?
Akkor ott van pl. a be quiet! SFX Power 2 300W.Esetleg a komolyabb modellek közül:
Corsair SF450
EVGA SuperNOVA 450 GM
be quiet! SFX-L Power 500W Gold (ehhez már 6 SATA jár)Közben még találtam egy teljesen passzívat is: SilverStone Nightjar. Sajnos egy vagyonba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz Paxker315 #125390 üzenetére
Akkor jó. Miből gondolod h annyi a fogyasztása kb?
A procinál ami meg van adva TDP az az hogy értendő? Ha teljes órajelen megy akkor fogyaszt annyit? Az i5 7400 pl 65, akkor annyit fogyaszt max órajelen?LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
fene_vad
senior tag
sziasztok,
Új tápot vennék a médiaszerverembe.
Az egész gép 100W alatt fogyaszt max terhelésen, minimum 4 SATA kell, és valamennyi venti (esetleg félpasszív), mert a gép maga passzív teljesen (QC5000ITX/PH, SSD, 3x HDD, 2x USB3 2.5" HDD, egyéb kis USB-s eszközök).
Az ár annyira nem számít, elsődleges szempont a minél csendes működés és a megbízhatóság. Másodlagos szempont a keskeny kivitel - standard méretet nehéz beszuszakolni a házba, kb 0 köbcenti hely marad... -
_Atesz
addikt
válasz Nabukin #125388 üzenetére
"de azért öcsémmel mi még időnként igényt tartunk arra a radeonra is" (teljesen érthető)
Elég lesz a 7850-nel is a 300W-os BQ PP 11.
Mahatma89Semmiképp sem javaslom a jelenlegi tápod, oda már kevéske lenne.
A gép árához ez dukálna: [link] Vagy kicsit olcsóbban ez: [link] (ez utóbbi fix kábeles)
wasdffafaaffMajd ha a jóáras táp jobblétre küld egy drága VGA-t, és a garancia ugrik miatta, akkor megtudod, hogy miért preferáljuk a minőségi tápokat. (persze nem csak ezért..)
[ Szerkesztve ]
-
Onyrew
csendes tag
válasz wasdffafaaff #125391 üzenetére
Magas hatásfok, túláram védelem, modularitás, hosszú garancia időtartam, halk ventilátor, termék támogatás, extra matrica a dobozban*
[ Szerkesztve ]
-
wasdffafaaff
junior tag
én 7 évig használtam olcsó tápegységet a legalja noname meg ilyenek és semmi bajom nem volt velük,és érdekel hogy miért mondjátok hogy minöségi kell akkor?nem értem tudni szeretném miért jó a jobb
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
A GTX 1660 hoz elég Chieftec CTG 500? Ilyen VGA akarok venni nem sokára.
Pár hónapja kérdeztem az 1060 ast, arra azt írták jó, de nem árt lecserélni majd a közeljövőben a tápot. De végül meggondoltam magam és inkább 1660 ast akarok.Ez a kiszemelt kártya, GeForce GTX 1660 MSI ARMOR 6GB GDDR5, egy i5 7400/ MSI H110 Pro VD re menne, mellette 3 HDD 1 SSD és két cooler, de a kis fogyasztók nem számítanak gondolom.
A tápom most 5 éves.Azt irja MSI oldalán 450 W os tap ajánlott hozzá, akkor elvileg elég ?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Mahatma89
tag
Sziasztok!
Fejlesztés előtt állok és abban kérném a segítségeteket, hogy a jelenlegi Chieftec GPS-450A8 tápom elég lehet az alábbi konfig elhajtására, vagy dobjak a kosárba valami combosabb tápot is?
ASUS PRIME X570-PRO
AMD Ryzen 7 3700X
G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz
Gainward GTX1080
1 db M.2-es SSD
2 db SATA SSD
1 db SATA HDDKöszi előre a segítséget!
-
zodo
nagyúr
válasz Norbi.Sz #125385 üzenetére
Ha egy minőségibb az FSP akkor nyugodtan.
Nekem ilyen 400W tápom van nagyobb fogyasztású procival és ugyanilyen vga-al + 4 tárolóval. -
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Mekkora teljesítményű tápegységet javasolnátok a következő konfignak, amivel már elmegy a jószág (?):
- Gigabyte H87M-D3H alaplap
- i3-4330 proci
- 2x2GB Gskill DDR3 memória
- ASUS Radeon R9 270X 2GB DDR5
- 1db 500GB HDDSajnos csak egy 450W-os FSP tápom van az előző gépből, de a kislányom ki szeretné próbálni a gépet. Ezzel meg lehet nézni esetleg? Ha nem elég neki a táp, lehet gondja a lapnak/videokártyának tőle, vagy fagyni fog, esetleg nem indul el?
Ki volt nézve hozzá a tápegység is, de az "úriember" akkor közölte, hogy este eladta, amikor reggel mentem a kütyüért...Köszönöm a segítséget!
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
chopin42
addikt
válasz tomgabor #125380 üzenetére
Nekem még tuningolt vega 56 mellett is néma. Nálad valami gond lehet vele. Kapcsold ki a félpasszív módot, mert úgy valóban hangos(abb), mivel magas az induló fordulat, így hallani a ki-be kapcsolást. Folyamatos ventivel végig csendes, sose hallom.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
zodo
nagyúr
Jelenlegi konfigomat egy 8,5 éves már venti cserés FSP Aurum Gold 400W tápegység hajtja.
ASUS F2A85-V PRO
AMD A10-5800K
MSI R9 270X 2GB HAWK
2 HDD
2 SSD
Fractal Design Arc MidiJövőhéten érkezik egy Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 OC 4G
valamint a közel jövőben AM4 rendszere váltok mint Ryzen 5 2600, DDR4, +1 HDDMilyen tápegységeket ajánlanátok 15k környékén?
Min. feltétel a jelenlegi tápegység paramétereivel rendelkezzen a kábel hosszakat tekintve mert házat nem cserélnék emiatt!
Ide tartózó részlet a táp PH-s cikkéből:A 20+4-es és 4+4-es alaplapi köteg ugyanúgy 55 centiméteres, ahogy a 6+2 tűs PCI Express grafikus kártyás is. Perifériás tápellátóból az egyik vezetéken négy SATA eszközökhöz való, a másikon három IDE eszközös és egy flopietető van, a táptól 55, 70, 85 és 100 centiméteres távolságban.
-
tomgabor
senior tag
válasz korren #125359 üzenetére
Az én 550W G3-am hangos RX460-al most nyáron és nem megy vissza idle-be a ventilátor. Ki kell kapcsolnom a gépet és vissza be(reset/restart nem segít) hogy vissza menjen a venti fordulatszáma.
https://linustechtips.com/main/topic/944852-dont-buy-the-g3/
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
FSP Hydro PTM+ 850W (1000W+víz), www.lab501.ro
CoolerMaster Project Fanless 650W (1000W+fan), www.gdm.or.jp
ASUS ROG Strix 750W, www.expreview.com
kép: TomsHardware.com (Computex 2019)Mást vetít, ha jól látom.
www.expreview.comSuperFlower LeadexIII 850W ARGB fehér., www.coolpc.com.tw
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz wasdffafaaff #125376 üzenetére
hardverapro.hu
Vannak FSP 300-350W-os tápok, vagy brand (Dell, HP, stb.) gépek tápjai.
Mercury, Deer, Codegen stb. is van, de azt inkább ne...
Régen linkelgették itt, Seasonic 300-350 W-os régebbi tápokat egy, cégtől, talán még 6 hó gari is volt rajta. Nevetségesen olcsón. Hátha vki tud dobni egy ilyen linket...
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
wasdffafaaff
junior tag
az ilyen akyga tápokat olcsó gépekbe szokták rakni?mondjuk ilyen gt1030 hoz ?
-
_Atesz
addikt
válasz wasdffafaaff #125374 üzenetére
Kedves wasdffafaaff, ennyiért nem kapsz minőségi tápot újonnan, max. használtan.
A Delux házas táp felejtős.
Ennél is olcsóbban? Esetleg a lopás marad.. -
wasdffafaaff
junior tag
sziasztok ilyen 3500-4000ft ért maximum ujjonan szeretnék 400-450 wattos tápot milyen tudnátok ajánlani?láttama delux tápot amit gépházzal eggyüt árulnak 7 ezerért az talán beleférne mert gépház is kéne,az jó választás vagy esetleg valami olcsóbb megoldás nincs?i5 2500k procihoz kéne meg gtx 950 hez
-
Paxker315
addikt
válasz vitaro #125371 üzenetére
hjaa akkor nyugodtan megnézheted a Corsair RM550X-et, BitFenix WhisperM 550-est is. Sajnos a többi "népszerű" 550w gold-teljesen moduláris táp (Corsair RM550X; SuperFlower Leadex Gold-LeadexII Gold; BeQuiet! StraightPower 11) már 30k fölött vannak.
-
Paxker315
addikt
válasz syberia #125366 üzenetére
Szerk: most látom csak, hogy két egység közül választana. Egyértelműen SS, bar van mas remek tap 30k alatt 550w gold fullmodular kivitelben.
mehetne EVGA G3 is, kár, hogy a tíz év gyártói garrit senki sem adja meg
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Balthazar777 #125364 üzenetére
https://howbad.info/
-
vitaro
senior tag
Sziasztok!
Újonnan építendő gépemhez keresek tápegységet, 30k körül. A processzor egy Ryzen 3700X lesz, a VGA egy RTX2060 vagy 2070. 4-5 db venti, 2 SSD és egy HDD kap még helyet a házban. Kalkulátor alapján azt mondanám, hogy egy 550-es elég lesz, de ha tévedek, javítsatok ki.
Két PSU-t néztem eddig, a SEASONIC Focus Plus 550 Gold-ot és az FSP Hydro GE 550W-t. Melyiket ajánlanátok? Esetleg van jobb ötletetek?The Arcana is the means by which all is revealed.
-
Balthazar777
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a választásban a gépemhez, aminek ezek a főbb alkatrészei:
● MSI B360 Plus Gaming alaplap
● Intel i5-8400 2.8Ghz, 65W TDP
● Geforce GTX1660
● 1db SSD és HDD
● tuning nem lesz
● NZXT H500i házban, tehát alsó tápos
● örülnék, ha csendesebb lenneKinéztem egy tápot (Corsair CX500W), de az ajánlásaitokban nem szerepelt, így érdekelne, hogy mi lenne a tuti, ha a keretem max 25k, márkák közül pedig a be Quiet! és a Thermaltake preferált?
Természetesen egyebeket is meghallgatok, ha a fentiekből nagyon nincs lehetőség.Üdv és köszi!
[ Szerkesztve ]
:)
-
_Atesz
addikt
válasz Nabukin #125362 üzenetére
Üdv, akkor leírom amit tennék.
HA-n eladod a 7850-et, mivel 1GB-os, ezért olyan 7k-t kapsz csak érte. 99%, hogy őseidnek simán elég lesz az UHD630.
Használt táp mindig rizikós, a jobb darabokért sokat kérnek jelenleg, lásd 2db BQ PP 10 300W.
Inkább egy ilyen újonnan: [link]
Az alsó tápos házba elég hosszúak a kábelei, csendes, megbízható. -
Nabukin
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy ez alá a konfig alá milyen táp lenne ajánlott?
1.: Mennyit szánnál rá?
● 10, nagyon max 15000. Tápegységből mennyire érdemes használtban gondolkozni?2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
●THERMALTAKE Element T VK90001N2ZD házban:Intel Core i3-8100 proci
Gigabyte Z370 HD3P alaplap
Kingston Hyperx Predator HX432C16PB3K2/8 2x4 Gb, 3200 MHz DDR4-es ram
Sapphire Radeon DUAL-X HD7850 1Gb videokártya
Samsung EVO 840 240 Gb SSD
WD10EARX 1 Tb-os HDDGondolom a házból is látszik, hogy ez egy nem mai gép, ami időnként frissítgetve lett. Már főként a szüleim használják, netezésre, csak néha van játékra is befogva. Cserébe viszont 0-24-ben megy, mert kímélni kell a kikapcsoló gombot.
-
Cirkaloo
tag
Sziasztok!
“Gaming” Mini Itx gépet építettem, a ház nagyon pici, de direkt ezt akartam.
Jelenleg egy 300wattos FSP SFX táp van benne, egy i7-4770 + GT1030-at hajt. Teljesen elég.
Vettem egy GTX 1060 3GB-ot, ehhez is elég a táp, viszont a kártya nem fér el a házban.....
Az az ötletem támadt, hogy kiveszem a tápot, akkor simán elférne a vga.
A tápot egy 300wattos paneltápra cserélném, DE nem tudom milyen külső adapter kéne hozzá...
Tapasztalat? Tudtok ajánlani valamit?
Paneltáp: https://www.amazon.co.uk/dp/B07D71R7D8/ref=cm_sw_r_cp_awdb_t1_JARvDb30GSN4R
Hatásfoka elvileg ennek is 80+/85 bár nincs velük tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
A jó üzlet alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz syberia #125356 üzenetére
Némi kis (későbbi) tuning miatt gondoltam, hogy akkor legyen ez. A ventit cserélni lehet végülis bármikor, most egyébként jó halk, minden szuper, kiporolva kaptam, belenéztem amennyire beleláttam, semmi kondipúp anomália vagy bármi. Sztem jó lesz.. egy Gigabyte 450-es (FSP 400-as belsővel) vagy 7-8 évet szolgált engem korábban.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
syberia
veterán
válasz Dißnäëß #125353 üzenetére
Szerintem jó lesz, kellően túlméretezted az áramforrást vele. A ventilátor típusát most nem mondom meg, de 50% terhelés alatt nem hangos.
(#125355) chopin42: Korábban a G3 volt a kiszemeltem, pont a Leadex II Gold belseje miatt. Végül SF Leadex Silver lett, ami szintén erre a megbízható platformra épül. Nem igazán logikus a listájuk, szerencsére nem hozzájuk kell igazodnunk.
(#125351) avatar2007: Szerintem elég kell legyen a Hamburg, 300W alatt marad az áramfelvétel. Ha hibás a táp, azt inkább újraindulással jelzi a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
ezek az önkényes listák. Megint átdolgozva, a korábban nem túl előkelő helyeken levő SuperFlower LeadexII egységekből az 550-650w a top osztályba került, a nagyobbak (az osztatlan 12V ág miatt) lentebb. Az EVGA megfelelő egységei meg lentebb. Káosz.
Aggasztó, hogy az új rendszerben a BitFenix Formula és Whisper is a legjobbak közé került, már így is túl sokszor volt ajánlgatva, meg hiánycikk itthon. Nem mindent értek, hogy került oda, ahová tették, kénytelen leszek idegesítő kérdéseket feltenni. (főleg A és B csoportban.. de a sima RM is meglepett
szerk: tudom, hogy nem irányadóak ezek, de gyors áttekintő tájékozódásra használhatóak. Annak ellenére, hogy a ruszki táblázatot kedvelem, illetve, azoknak, akik hozzám hasonlóak, síkok az eletronikához, tök hasznosak.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz syberia #125350 üzenetére
Végül egy FSP 600-as lett használtan, de nagyon maku. Ma kora este beépítettem a gépbe, jött be alá az alaplap, a Ryzen 5, az RX480, SSD, HDD .. - és gyönyörűen teszi a dolgát a rendszer, nagyon elégedett vagyok. Köszi az itt nyújtott tápos segítséget, tanácsadást.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
szasanyi
félisten
Nem vok naprakész árakben, de érdekelne: van-e most best buy 8500W GOLD (esetleg Platinum) tápegység? Az EVGA tápjai kiesnek a hazai 2-3 éves gari miatt, mivel más gyártó termékeire 5-10 éves gari van. Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Msi 970A-G46 lap gtx 960 kártya fx6100-as proci 16 gb ram 3 db venti 120-és 2 db 80 mm-es ezekhez a hardverekhez elég lenne a thermaltake hamburg 530w? A kérdés abból adódik hogy ezt a lapot nemrég kaptam 2 hétig ment majd fekete képernyő se bios se semmi ventik felpörögnek és ennyi visszaraktam a régi lapot és azzal megy.
A táp elméletben akkor ezek szerint jó és szerintem ehhez a konfighoz is elég kellene hogy legyen és így szerintem a lap kuka és nem a táp . ezek után arra lennék kíváncsi hogy helyes lehet e az elméletem.
Válaszokat előre is köszi -
Dißnäëß
nagyúr
válasz syberia #125348 üzenetére
Most jegelte nekem, de nem nagyon akartam összegben ennyi fölé menni. Elko-kat megnézem, dobozt kiporolom óvatosan, de nagy drámára nem számítok egyébként.
Túlméretezni sem akartam a tápot, úgy szintén nemhatékony (a topicösszefoglaló szerint). Most már bementem ebbe az utcába
Köszi az infókat, hasznos volt
-
syberia
veterán
válasz Dißnäëß #125347 üzenetére
Kellően túl van méretezve a pci-e tápcsatlakozó kapacitása, az fontos hogy ne legyen sérülése, nem esztétikai hibára gondolok. Ideálisan kiválasztott táp esetében nem szükséges agyalni a 12V ágának az erősségén, tartalék is fog maradni .
A XFX TS csak papíron osztott ágas, amúgy sem okozna lekapcsolást az áganként feltüntetett áramlimit. Viszont ha még nem vetted meg, akadhat nála jobb választás. Feltehetően drágábban.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz syberia #125345 üzenetére
Azt, hogy melyik ágon hány ampert tud, hogy kell értelmezi tápoknál ? Általában az van megadva, hogy 3V, 5V, 12V stb. mennyit tud, de olyat sehol nem látok, hogy mondjuk a 6/8 tűs VGA csatin mennyit bír kitolni. Gondolom, ezek a tápon egy pontból indulnak ki (legalábbis a mainstream tápoknál), tehát minden ágra nem tud külön áramerősség limitet definiálni, mert ők együtt adják ki a leágazási csomópont max. átfolyó áramát.
És arra sem találtam infót, hogy a 6 tűs RX480-om mennyi ampert igényel a csatin keresztül és melyik feszültségű ágon.
Mindezt azért feszegetem, mert látok 500W - 500W tápokon belül is elég nagy eltéréseket, például egyiknél megnemmondommármelyik feszültségre 20A a max, másiknál 30, harmadiknál 24, elég vegyes a kép.
Egyelőre behúzom az XFX tápot, csak érdekel a sztori mögötte, a P=U*I megvan, de hogy melyik kábelen/ágon .. ? Ezek valahogy nincsenek agyonspeckózva.
[ Szerkesztve ]
-
Compika
aktív tag
Szisztok!
Ez a Corsair TX-M Series TX650M 650W Gold 28-ért jó vétel.Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
syberia
veterán
válasz Dißnäëß #125342 üzenetére
Hasonló táppal 280X-et hajtottam jó darabig, ha hibátlan a tápegységed, akkor biztosan elég lesz a teljesítménye.
(#125328) Golli: Radeon 5700-hoz is elég lenne egy modern (DC-DC) belsős 550 wattos, például a Bitfenix Formula 550. Ha több tartalékot akarsz hagyni benne, mehet az egyel nagyobb, amire még egy 2080 Ti is rábízható.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
szerintetek egy XFX TS 450 elvinne egy Ryzen 5 3600-os konfigot (2 HDD, 1 SSD) egy XFX RX480/8G karival ?
Tomshardware szerint jobbféle 400-as is elég lehet, jobbféle 450-es simán (de ez csak a VGA-ra vonatkozott, egy átlagos körítéssel, nem volt megadva, miből mennyi egyéb fogyasztó van).
-
őstag
Várható, hogy a közeljövőben frissítitek az ajánlott tápegységek excelt?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
tag
válasz PadaVaJ #125338 üzenetére
Na igen én is ezt mondom. Látom szeretsz kalkulálni, de ha még nem volt kezed ügyében ilyen kártya akkor ez csak hasamra ütök szerű. Tapasztalat hogy 500W édes kevés egy 1080Ti-nak. Legalábbis az enyém mikor teszteltem majdnem berottyantott. Úgyhogy visszanézve amit ajánlottál, hogy Radeon 5700 elmegy egy 500W tápon ahhoz is kétségeket fűzök.
"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?" ^.^
-
PadaVaJ
tag
válasz _Atesz #125337 üzenetére
Így érthető.
Összefoglalóban lévő be quiet kalkulátor ezek szerint erősen csal lefelé. Tuninggal is csak 288wattot mutat bár nem volt róla szó kérdésben. Mindig felfelé szoktak csalni a kalkulátorok, élőbe pedig még nem láttam 1080Ti kártyát. Akkor 1080Ti-hez 650wattos táp kell.[ Szerkesztve ]
A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
_Atesz
addikt
válasz PadaVaJ #125336 üzenetére
Típustól függően csak a 1080Ti ehet 350W körül is ([link]), erre rájön a 3700x, ami tuningolható .. szóval érdemes 650w-ost, vagy nagyobbat ajánlani. Akinek van pénze 1080Ti kártyára, x570 lapra és 3700x procira ([link]), annak valszeg lesz 100W-tal nagyobb tápra is.
Ami az összefoglalóban van számítási képlet, az inkább az ajánlható minimumot tükrözi. Idővel csökken a táp teljesítménye, illetve növekedhet a fogyasztók száma is.[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz Paxker315 #125335 üzenetére
250wattal számoltam a 1080Ti, így 90%-nál jött ki 370watt elméletiben 100%-nál 410watt.
Tesztprogramokat gondolom 100%ra, játék alatt alig lesz 300watt fölött a fogyasztás persze elméletben. Még sose volt szerencsém kipróbálni fogyasztásmérővel egy ilyen kártyát, de ott is bele kell számolni a hatékonyságot plusz 10%ot az is csalhat. Nekem eddig minden kevesebbet fogyasztott mint amit vártam volna vagy a kalkulátor kihozott.A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
tag
válasz PadaVaJ #125331 üzenetére
Még 1 éves sincs a Táp. Nem volt nyüstölve egyáltalán. Egyszer egy 1080Ti volt rákötve. Azzal azért eléggé érdekes ciripelő hangokat adott ki. Nem is használtam 1 napnál tovább.
Egyébként egy 1060-as kártyához volt használva legtöbbet meg egy I7 4790-es procihoz. Köszönöm a válaszodat.[ Szerkesztve ]
-
PadaVaJ
tag
válasz Goll-r #125328 üzenetére
3600x és 5700x 380watt
3600 és 5700 310watt
3600x és 2060 360watt
3600 és 2060 330watt elméleti maximum fogyasztás.
3xS-ATA, 2xRAM, 3xVentillátor és NO Tuninggal számolva.Simán kellene bírnia. Mindig kiszámolom egyel nagyobbal is, hátha közben egy kicsit többet szánsz a gépre.
Tápegység kora és mennyit volt nyüstölve azért számíthat!
[ Szerkesztve ]
A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
-
-
tag
Én azért kételkedek. Én nekem az 500W FSP tápom cincogott mint a kisegér egy 1080Ti alatt. Nem merném hosszabb távon használni, de lehet egy drágábbal tényleg bírná.
-
tag
FSP HYPER 500W tápegységem van. Gépfejlesztés előtt állok.
Elfogja bírni ezt a konfigot? Leginkább videókártya dilemma.
Gép paraméterei:
GIGABYTE B450 AORUS ELITE Alaplap
Kingstone Hyperx RGB ram 2x8GB 3200Mhz
AMD Ryzen 5 3600 proci
2db 1 terás vinyó meg egy 1db 1 terás M2 SSD-t tervezek mellé.
Na ehhez néztem egy RTX 2060 6Gb-ot vagy egy Radeon 5700 8GB-ot.
2060-at tudom simán megbírná, de Radeon már más tészta.[ Szerkesztve ]
-
Gwendir21
újonc
Sziasztok! Az alábbi konfighoz érdekelne hány wattos tápot lenne érdemes beszerelnem. Köszönöm előre is!
Msi x570-A Pro
Ryzen 7 3700x
Msi stx 1080Ti Gaming Trio
RAM: Corsair Vengeance rgb pro 2x16Gb 3200Mhz
1db M.2 SSD
1db SATA3 7200rpm
Ház: Coolermaster Masterbox MB530P RGBIlletve gondolkozom meg beszerelni egy dupla fan-t is a házba.
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, jelenleg ez a konfigom
Lap: asrock z370 extreme 4
Proci: intel I5 4xxx
Táp: zalman zm700gt
GPU: gtx 480 (ha jól emlékszem)De nem is ez a lényeg, hanem hogy ha fejleszteni szeretnék modernebb i7 vagy R7 -re illetve ~100k körüli nvidia gpu-ra pl 1660TI vagy 2060 gtx -re azt a mostanában népszerű 450W-os formula gold vagy wishper elbírja vagy mi az a pont ahol már kell az 550W?
Illetve van olyan (fél)moduláris táp ami ajánlott 20k alatt?Köszi előre is
Üdv.: ChrisCrias
-
Compika
aktív tag
Sziasztok 650 es moduláris lehet fél is mi a best by 30k ig.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
senior tag
válasz looser #125315 üzenetére
A baj az, hogy a fent leírtak okán, hogy a szabványos ATX és mATX méretű lapok ugyan jók lennének (furatok) a consumer házakba és még a táp is jó lenne, de lehet nyűgje.
Aztán ott vannak a BTX és mBTX lapok ezekhez ma már consumer ház gyakorlatilag nincs; a PH-n van egy srác, aki mBTX házakat árul(t), vettem is kettőt, majd jó lesz egyszer.
És vannak a proprietary form factor lapok, ezek teljesen egyediek.
...a legutóbbi időben ezeket még megkavarja a 12V only tápok megjelenése, szóval a brand gépek világa izgalmas, ha hobbyként tekintesz rá!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
looser
addikt
A '90-es években találkoztam először brand pc-vel, Compaq 386-486 vonalon, és ha az abban látott megoldások (külön panelon a cpu szerencsére már nincs, gondolom), egyedi csatlakozók továbbra is megvannak, akkor inkább bele sem kezdek. Gondolom a csavarhelyek is máshol lesznek, akkor meg fúrhatok rá új lyukakat :-) Azt hiszem, nem szórakozok ilyesmivel, komplett gép egy plusz vga-val elég lesz. Egyenként nincs türelmem összeszedni :-(
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
senior tag
válasz looser #125312 üzenetére
Mivel számomra a 12 V only megoldás egyelőre kvázi szabványnak tűnik, én nem tudok megfogalmazni általános érvényű megállapításokat, csak abból következtetek, amit eddig láttam (hangyányi eltéréseket véltem felfedezni a Fujitsu, a Dell és a HP, meg a Lenovo megoldásai között, viszont oda-vissza nem próbáltam még ezeket).
De. ...és ezt is a saját tapasztalatomból tanultam meg, nem minden szabványos ATX brand alaplap szeret a saját házán kívül lakni. A Dell imádja a saját megoldásait, ha nincs minden (bekapcsoló gomb, usb port, hang port, saját HDD visszajelző panel, stb...) rákötve a lapjára, akkor nem hajlandó csak F1 lenyomásával az Error-ok kiírása után bootolni és ezt a BIOS-ban sem lehet kiiktatni, mint a consumer lapok többségében. Hasonlóan gondot jelent a nem megfelelő számú venti; ez meg a HP hülyesége, ha nincs házventi is bekötve, akkor ott is kiiktathatatlan error-t jelez a BIOS post screen. Szóval brand lapok költöztetésével csak megfontoltan.
Visszatérve az eredeti problémára meg kell nézni; hogyha a tápból jön ki SATA (Molex) csatlakozó is, akkor mehet rá az átalakító, ha csak az alaplapra csatlakozik, akkor - házilag - szinte esélytelen.
Minőségi 12 V only 365W-os táppal nem lehet gond, max. lekapcsol.szerk.: ...természetesen a Dell gyári Huntkey tápja rendben van!
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
looser
addikt
Sokat segítettél, köszönöm! Dell T1700 ws MT 365-ös táppal van.
Akkor azok alapján, amit elmondtál, azzal sem mennék sokra, ha egy megfelelő felszereltségű desktop gépet szerelnék át másik házba, másik táppal. Mivel nincs megfelelő csatlakozó az alaplapon. Ez mondjuk érthető, valószínűleg marad a T1700-as, bár nem sürgős.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
gunco0202
csendes tag
Hello.
Van egy régi Chieftec CTG-500-80P 500W tápom elég lenne-e ehez a konfignghoz vagy inkább vegyek ujat
Processzor: AMD Ryzen 5 2600X BOX (AM4)
Alaplap: MSI AM4 B450M Mortar
Videókártya: ASUS ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC Edition 6 GB GDDR6
SSD: Crucial BX500 480GB [2.5"/SATA3]Monitor: ACER KG271 Full HD 27
Ram: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
Számítógép ház: NZXT H500 MID-TOWER
-
senior tag
válasz looser #125308 üzenetére
Kevés információt adtál és inkább érzem hipotetikusnak a felvetést, de ha megengeded, akkor néhány jó tanács brand gépekhez.
Keress normál ATX táposat, de ezt már Te is tudod, minél újabb architektúra, annál nehezebb dolgod lesz. A 12V only tápos gépet, csak akkor vállald be, ha a tápon van külön VGA csatlakozó, ha már olyan kártyát akarsz, ami azt igényli.
(Honnan ismered fel? Ezek speciális tápok, csak az alaplappal vannak összekötve és a háttértárak (SSD, HDD, ODD) is az alaplapra vannak kötve speciális kábellel, ezekre nem fogsz tudni mezei átalakítót sem dugni.)Egy jó 365W-ossal tényleg meg lehet hajtani egy 1060-ast is; VGA 150W, CPU 65-130W TDP (ha tudnám milyen), a többi elenyésző (max. 20-30W).
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
looser
addikt
Sziasztok!
Brand gépekbe szerelhető egyéb - nem gyári - tápegység? Egy ismerősömnek raknék össze gépet és egyszerűen a régebbi márkás gépek verhetetlenek árban, viszont a psu elég kicsi bennük (max. 365W, amivel találkoztam). Ez azért kellene, mert egy közép vga-t (1060) is beszerelnék.
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
törölt tag
válasz PadaVaJ #125304 üzenetére
Ezt tudtam összehozni aránylag olcsón (4500Ft-ért kis alkuval). Ez csak átmeneti, október elejéig lesz. Akkor úgyis írok de, hogy mik lesznek a ajánlott minőségi tápok remélem lesz ajánlott 15.000Ft körül.
(#125305) syberia
Lényeg akkor vállalható. köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
_Atesz
addikt
válasz lanszelot #125299 üzenetére
A HTC Vive saját adatperrel rendelkezik.
A Formula gyártói oldala: [link]
(Connector Quantity 24Pin x 1 | CPU 4+4Pin x 1 | VGA 6+2Pin x 2 | SATA x 6 | Molex x 2)
ilyen_85Az jó lenne. Moduláris táp nem igen van 400w alatt, max. a BQ, de ugye az hosszabb. Ezt ajánlom, ha elég a 2cm minusz, ennek az alap 140mm a hossza: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- SilverStone 850W Gold Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest