- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
korren
aktív tag
válasz Cs1csó #127283 üzenetére
Én tényleg nem értem miért jobb egy 70%-osan terhelt 550W-os, mint az ideális tartományba eső 650W - os.
Az a pár ezer Ft különbség annyira lényeges egy minőségi tápnál?
Nem gondolnám.
És rendszeresen ezt pusholjátok páran.
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
válasz exorcis2 #126998 üzenetére
Nagyon szívesen!
A Focus Plus - ban 12 cm a venti, a Prime 13 cm-est kapott.
Meg leheletnyit "jobb" értékeket tud produkálni, meg 2 év garival többet ad rá a Seasonic.Volt Focus Plus 650W tápom, Gold hatásfokkal, kétszer két különböző ráadásul.
Hibrid mód nálam mindig minden körülmények között OFF, így sem lehetett hallani semmit belőle, vagy egyáltalán tudomást szerezni a létezéséről.Mindemellett volt/van egy Prime Gold 650W - esem, még nem az "ultra".
Ugyanez a helyzet.
És nagyon nem vettem észre különbséget soha.
De egy biztos, sokkal nyugodtabb vagyok, hogy tudom, hogy a Seasonic zászlós hajója vigyáz a gépemre.[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz _Atesz #126209 üzenetére
Ha semmi más nincs rákötve, lehet...
Még 650W - os minőségi minimum
Emlékszünk még a Seasonic "balhéra", amikor konkrétan a védelem lekapcsolta a tápot, amikor a Vega 64 bekérte a peak power-t? Azok is 650W-osök voltak azt hiszem.
Vagy ez városi legenda? Nem volt még Vega 64-em.[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz pokers #126097 üzenetére
Pont az a két bolt a szürke zóna, ahol megadják a gyártó által vállalt garanciát?
A többi meg a frankó? Wut?
Az Alza-t 1994-ben alapították, 2014-óta több országában is jelen van az EU-ban.
A Pixel meg tudomásom szerint a Seasonic hivatalos magyarországi forgalmazója. De javítsátok ki ha tévedek.
-
korren
aktív tag
válasz csiga8 #125970 üzenetére
A 650W - os is elviszi a 1080 Ti + 8700k@5 GHz combot, de simán veheted a 750W - ost is, max nem 60, hanem 50%-os terhelésen viszi. (ex-has)
Ideális terhelés úgyis 50-65%, ott a legjobb az efi.Én legalábbis úgy vagyok mindig táppal (ellentétben az itt általánosságban ajánlottakkal), hogy inkább lazán vigye, mint izzadjon.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz wasdffafaaff #125376 üzenetére
hardverapro.hu
Vannak FSP 300-350W-os tápok, vagy brand (Dell, HP, stb.) gépek tápjai.
Mercury, Deer, Codegen stb. is van, de azt inkább ne...
Régen linkelgették itt, Seasonic 300-350 W-os régebbi tápokat egy, cégtől, talán még 6 hó gari is volt rajta. Nevetségesen olcsón. Hátha vki tud dobni egy ilyen linket...
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz balintka #124936 üzenetére
Szia!
Nekem egy Prime Gold 650W-os van, de volt Focus+ Gold 650W-osom is.
Mindegyik kattan.... De ez amúgy totál normális, nem is igazán értem miért kizaró tényező, egy egyébként csúcs minőségű tápegységnél.
Ha jól rémlik tán a SuperFlower II Platinum 650W-osm is kattant.
De konkrétan észre se veszem.
Nekem a Seasonic tápok mindig aktív ventivel mentek/mennek, de denevérnek kell lenni egy süket szobában hogy azt meghalld...
Szóval kattan, ja. Mindamellett csak ajánlani tudom a Seasonic Prime sorozatot.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Üdv Szakemberek!
A napokban szert tettem egy EVGA Supernova G3 850W-os tápra, használtan.
Elég gyorsan döntöttem, bár 1 tesztet elolvastam róla, ott nagyon dicsérték, max annyit rónak fel niki, hogy kissé hangos.
Erősítsetek meg kérlek (vagy küldjetek el melegebb éghajlatra), hogy jól döntöttem-e?
Esetleg ha van vkinek hasonló G3-as tápja, tudna nyilatkozni arról, hogy ez a "hangos" dolog mennyire az? Zavaró vagy gépben lévő ventik mellett úgyse nagyon hallani?
Köszi előre is!
-
korren
aktív tag
válasz axe125 #119804 üzenetére
Én is írtam már korábban, két különböző Seasonic tápom hajt egy 1080 Ti-t, gond nélkül. Nem hiszem hogy ez az ún. "probléma" teljes termék palettákat érintsen. Bár nem olvastam még a cikket. Szóval egyáltalán nem kell aggódni szerintem. De lényeg hogy Te biztonságban érezd a configod.
-
-
korren
aktív tag
válasz ates2 #119774 üzenetére
Nekem az egyik configban Seasonic Focus Plus 650W táp van, a másikban Seasonic Prime Gold 650W. Mindkettő hiba nélkül, csendben, észrevehetetlenül dolgozik az 1080 Ti alatt. Nem igen kell félni az SS tápoktól, egy-két gikszer ide vagy oda...
-
korren
aktív tag
válasz Cs1csó #119324 üzenetére
Én az iPon-nál vettem a most is használatban lévő Seasonic Prime Gold 650W tápom, egy év garival, és igen, tudtam jól hogy vannak ahol 12 év garival forgalmazzák, de annyival olcsóbb volt, hogy így is lazán megérte.
Mert ha egy évig elmegy, mi baja lenne egy tápnak később? (normális, hozzáértő használat mellett)
Valamit a Seasonic RMA-zik korrektül. Max a kiküldés költségét bukom.
-
korren
aktív tag
-
-
korren
aktív tag
válasz NagynéAncsa #118682 üzenetére
Egész egyszerűen kis teljesítményű szegmensben nincsenek olyan jó minőségű és szolgáltatású tápok mint a közép mezőnyben (450-650W).
El kéne engedni már néha azt dolgot hogy a rendszer teljesítmény 200W akkor vegyél 300W-os tápot mert nehogy már, meg amúgy is óverkil. Pláne ha ilyen igény van, mint ez esetben, munkagép, nem az 5 ezer Ft-on fog múlni. Mondjuk amúgy se azon kéne. Marad a tápban 100 - 200 W tartalék. És? Sajnos (vagy nem) a gyártóknál 450W-tól kezdődik a PSU.
Ancsa vegyél Seasonic Focus Plus 450 vagy 550W-ost, vagy BitFenix Formula vagy Whisper-t. Abból baj nem lehet.
SeaSonic Focus+ 450W -> 10 év gari!
Bitfenix Whisper M 450W -> 5 év gari!
BitFenix Formula Gold 450W -> 5 év gari!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz Bestspiler7 #118637 üzenetére
Szia!
Én tápegység tesztre az AIDA64 stress tesztjét ajánlom.
Többet fog felvenni vele mint BF1-el
-
korren
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Hál´ Isten egy Prime Gold 650W szolgálja a configom, a legnagyobb megelégedésemre, csak kíváncsi voltam, hogy mi lett ebben "ultra" némi idővel később. Ha most venném akkor már lehet ultráznék, de még kb. 11 évig nemigen lesz ilyen gondom.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz mghltm #118118 üzenetére
Lécci mondja meg nekem vki hogy a mi a különbség a SeaSonic Prime Gold és a SeaSonic Prime Ultra Gold tápok között?
Nekem nem sikerült rájönnöm....
Nekem a Prime Gold van, a Prime Ultra Gold mintha később jelent volna meg, mégis olcsóbb egy-két magyar kisker weboldalán...
A Seasonic weblapja homály ezen a téren....
-
korren
aktív tag
válasz Bestspiler7 #118072 üzenetére
Szia!
Amikor nekem meg volt rántva a 8700k 5 GHz-re (kísérlet képp, delid nélkül esélytelen) az 1080 Ti pedig mókolás nélkül volt, AIDA stressz teszt alatt falból mérve bekérte a 450W plusszt.
Game alatt nyilván nincs ennyi, de én 650W -os táp alatt nem gondolkodnék a helyedben. Az se baj ha kiváló minőségűt /SeaSonic Focus+, Bitfenix Whisper, Corsair RMx/ választasz.
Szerintem egy táp 50-70%-os terhelésnél adja le a legjobb hatásfokot, én nem járatnám többel.
Úgy értem elvinni elviszi, de én eladnám a helyedben és beleforgatnám egy másik, 650W-osba.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz syberia #118042 üzenetére
Igen használt, tudom. Ennyiért már korrekt. Nagy baja úgyse igen lesz ha egy évig bírja az embernél. Bár nem tudom gyártói garit így lehetne-e rá intézni az egy éven felül... Bár szinte ugyanennyiért az általad linkelt Prime Gold bontottan, full garival jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz krisz12356 #117955 üzenetére
ÚÚÚ jut eszembe!!! Remélem Alza-tól rendelted, nemcsak azért, mert ott a legolcsóbb, de ők adják a 10 év garit is.
Lehet érvényesíteni persze közvetlenül a gyártónál is, ha a kisker csak teszem azt, 1 évet ad, de hát ha amúgy is olcsóbb ott, akkor így még kényelmesebb is.
Jómagam is 1 év garival vettem a 12 év gyári jótállású darabomat, szóval nem para, csak gondoltam szólok.
Kissé késve...[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz krisz12356 #117951 üzenetére
Mivel elég kellemes ár-határt adtál meg, kb. erre vadásznék a helyedben:
[SeaSonic Focus Plus 550W Gold]
#117953 syberia Na ja, kb. amelyiket kifogja az ember előbb vmi akcióban, újracsomagoltan, ilyesmi, arra le is csaphat!
[ Szerkesztve ]
-
-
korren
aktív tag
A Cybenetics tesztjeiben én nem találom az SS-430GB-t, de a BF450G vitathatatlanul halk a ~10 dB-el, az általam linkelt tesztben a SeaSonic ~25 db-el szemben, bár ha ez különbség a döntő tényező, akkor nincs vita. De ár-érték tekintetében a SS-430GB annyiért kihagyhatatlan..volt.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
3x hangosabb? Van vmi mérés is esetleg?
OC3D.net tesztje -> idézem: halk mint Michael Dudikoff!
JonnyGuru tesztje az 520W-os verzióról
szerk.: (#117936) syberia Nem csoda, belépő szintű árért cserébe kifejezett MINŐSÉGET kaphatott az ember, ráadásul az otthoni PC-k túlnyomó többségébe még a teljesítménye is elegendő. Bár ~3 ezer Ft-al drágábban van még máshol is.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz Beretvás #117577 üzenetére
Most komolyan, mi lenne még radugva egy feszültség mérőre? Vagy gondolod annyi esze van vkinek hogy nem veszi észre ha egy eloszto van beledugva?! Rofl De mind1, ügyes hozzászólás volt, én értettem félre, Bocsánat!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz kemcso #117093 üzenetére
Ne is mond!
iPon-ban vettem a Seasonic Prime Gold 650W tápom, gyártói 12 év (!) garancia, kisker gar 1 év. Elvileg persze gyártón keresztül tudom érvényesíteni a valós 12 évet, de nyilván bonyolultabb lenne mint itt Mo-on simán besétálni vele az üzletbe. Bízom benne sose fog kiderülni számomra
Nem tudom hogy honnan szerzik be ezeket, hogy nem adják a gyártói, csak a jogszabály szerint kötelező garit.[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz kemcso #117088 üzenetére
Nekem viszont van, konkrétan még a Seasonic Focus Plus 650W tápom is onnan van. Te állítottad, hogy nem ajánlott, de még sose vettél onnan semmit. Kaptál ajánlatot, 3-at is (sőt 4-et). És kettő nem Alza. Olvass vissza. Vagy ne.
[ Szerkesztve ]
-
-
korren
aktív tag
válasz tokarm #117061 üzenetére
Szia!
Árat nem írtál, szóval például ezt:
Elég lenne akár a 450W - os is, de 1.500 Ft a különbség...
Ő se nem drága, se nem olcsó.
De ha rám hallgatsz, ennél nem is adod lejjebb.
Drágábban a BitFenix Whisper M 550W, meg ugye az ultimate,
Seasonic Focus Plus 550 Gold <3.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz CSB29 #116965 üzenetére
Ez esetleg?
De ugye minél kisebb annál drágább
Nem ismerem azt a házat, nekem BitFenix Prodigy van ITX-ben, abba speciel elfért a Seasonic Focus+ 650W, a maga 140 cm-es hosszával.
Anno én is néztem hozzá a Corsair SF600-at, de az 35 ezernél kezd, bár k*rva jó táp az is![ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz -Haseo- #116952 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz ahhoz a bolthoz:
[Super Flower Leadex Platinum 550W]
[Seasonic Focus Plus 650 Gold]
[Be Quiet Straight Power 10 600W]
Mind ~30k HUF.
Amelyik szimpatikusabb, mindegyik csúcs táp, esetleg nézd a garit. Én a SeaSonic-ot választanám.
Remélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz -Haseo- #116941 üzenetére
Egy ilyen confignál ne komolytalankodjunk már a Chieftec diszkont-táp sorozatával....
100 ezres proci meg 150 ezres kártya, legalább tegyünk már alá vmi minőségi tápot.
Seasonic Focus Plus 550W;
BitFenix Whisper M 550W;
SuperFlower Leadex Platinum 550W;
Corsair RM550x;
Be quiet! Straight Power 600W.
Csak ami hirtelen az eszmbe jutott.
Ezeket 30 e alatt megúszod. A 10 ezer Ft különbséget szerintem megéri.
-
korren
aktív tag
-
korren
aktív tag
válasz gergo0328 #116612 üzenetére
Seasonic fan vagyok
Abból bármit, árban viszont magasabb sajna.
De a Focus+ 550W, vagy 450-es ha a hozzáértőbbek tanácsait nézzük.
A BitFenix Whisper M is nagyon jó egyébként.
De a 30 ezres határ alatt lehet találni SuperFlower-t is.
Lényeg ne add alább a Gold minősítésnél.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz gergo0328 #116606 üzenetére
Szia!
Tápot ugyan nem írtál, de a 20 ezres keretben például:
Ha kicsit teszel hozzá (~7-8 ezer) akkor már moduláris tápok közül tudsz válogatni. Nagyobb lehetne a merítés és akkor már Seasonic
De amúgy a BitFenix Formula teljesen jó!
-
korren
aktív tag
válasz Roija #116584 üzenetére
Ja az más, akkor úgy meg van kötve a kezed. Az általad felsorolt két táp is teljesen jó, a Bitfenix-ben azt hiszem CWT belső van, de a legjobbak közül való, ahogy tesztekben olvastam.
Nyilván a Gold minősítésű SF is hibátlan, egyikkel sem fogsz mellé nyúlni. Az SF Leadex belet EVGA használja előszeretettel, ha jól tudom.Ezen a fórumon is olvasni Whisper M tulajok véleményét, nagyon dicsérik.
Bár nem Platinum minősítésűek, de laikusként nem gondolnám, hogy akkora lehet a minőségi lépcsőfok ezen a szinten.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz Roija #116582 üzenetére
Nem akarok ingyen reklámot csinálni, de HwAprón van fenn egy ugyanilyen, azt tőlem vette meg komplett configban a srác és szétbontva árulja. Újonnan vettem és alig volt használva, ma küldtem át neki a gari levelet is, van még rá vagy másfél év, de gyári gari 4 és fél még. Szuper egy táp, nagyon szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz 8nemesis8 #116359 üzenetére
A SilverStone ad hozzá SFX -> ATX átalakító keretet.
A Corsair - ha jól tudom - nem. Csak mert korábban én is gondolkodtam SFX tápban egy ITX házhoz, ahol ATX méretű volt a keret. Szerencsére a SeaSonic Focus+ 140 mm-es hossza még éppenhogy befért.Ha esetleg számít neked...
-
korren
aktív tag
Én kikapcsolt félpasszív módban használom, volt már 2 különböző konfigban, minden mást hallani, de őt pont nem. Corsair RM550x-em nincs, így összehasonlítani nem tudom, de ha a Tom'sHW-nek hinni lehet, akkor tényleg halk.
Ráadásul platinum hatásfokot ad ugyanazon az áron. Én ráadásul még olcsóbban jutottam hozzá, újra csomagoltba sikerült kifogni. Bár a gari idő kevesebb vmivel, de úgyis húzza 10-15 évig-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
-
korren
aktív tag
Wow! Ígéretesnek tűnik! Ugyanakkor hiánypótló!
Tényleg, miért nem ajánl senki SilverStone tápot itt? Ár - érték arányát tekintve nem rosszak, nem?
JonnyGuru is tesztelgeti őket.-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
válasz horvathpeter #116156 üzenetére
Pont erről van szó!
Azt hiszem benyomva van kikapcsolva a hibrid mód, ha jól tudom hőfoknál kapcsol be csak. Nekem folyamat megy és úgy se hallani.
10 evig biztos kiszolgál.
-
korren
aktív tag
válasz South Velen #116095 üzenetére
Jó tudni, köszi
Gyakorlatilag akkor a kolléga azt választ ami szimpibb. Rosszul nem jár.
( SeaSonic rulez )
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz horvathpeter #116082 üzenetére
Mind két típus teljesen jó, a SeaSonic tud hibrid üzemmódot, de a Corsair is nagyon halk. Ha olyan helyen veszed a Focus+ 10 év garis, az RMx talán 5 ha jól emlékszem. De úgyse lesz semmi baja ha nem eleve hibás.
A helyben én figyelgetném a webshopok árait folyamatosan, amelyik akciós és jobb áron megkapod, azt venném.
Teljesítmény szempontból gusztus dolga, az 550 W is elviszi lazán, de vmikor a 650 W-os olcsóbb....Jó magam SeaSonic mellett tenném le a voksom, de elfogult vagyok. Van Focus+ 650W az egyik gépben és hangtalanul, stabilan teszi a dolgát, beszerelés után el is lehet felejteni. Legközelebb akkor gondolok rá ha portalanítom a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz cskamacska #115781 üzenetére
Ma érkezett meg épp az Alza-tól a 120 hónap garis Focus Plus 650W, 22.500- Ft-ért.
Az nem annyira "futottak még" hál' isten...
Érdemes szétnézni, de tény hogy a Formula Gold igen jól sikerült táp. Bár nekem modulárisra volt szükségem mindenképp. (ITX ház)
Whisper M-et szerettem volna venni, de így +100 W és ~6.000 Ft-al olcsóbb. Nem hagyhattam ki.szerk.: most nézem, hogy már elfogyott náluk a "jóárasított" Focus Plus... Bocsi, akkor az úgy már más kategória annyiért.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Ha megkérem azokat akik rendelkeznek SeaSonic Focus Plus-al, megtennék, hogy leméri nekem a tápegység HOSSZÁT, a bedugott moduláris kábelekkel?
A Bitfenix Prodigy-be nem fér be a normál 165 cm-es ATX táp moduláris kábel része...
A Focus Plus ugye 140 cm hosszú (mély), csak nem tudom mennyit tesz még hozzá a kábel része.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz MineFox54 #115613 üzenetére
Szia!
Nekem van Seasonic Prime Gold 650W és egy Super Flower Leadex Platinum 550W is.
Igazából mindkettőt nagyon szeretem, rosszat nem tudom mondani róluk, nekem halkak is, bár nem szempont. A feszültséget atombiztosan tartják AIDA64 stress test alatt is.
A Leadex-el egy VGA-t tudsz meghajtani, de persze miért ne lenne elég. Ahhoz a körítés se olyan csicsás mint a Prime Gold-hoz, de árban (ha még annyi) verhetetlen szerintem.
Ha elég az 550W és nem akasz SLI/CF-t akkor ár-érték arányban a SUPER-FLOWER - rel nem nyúlsz mellé!
szerk.: ha visszatekersz csináltam pár képet mindkettő kicsomagolásáról, hátha segít dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Azt gondolom említtessék meg például a be quiet! STRAIGHT POWER 11 esetén, ami biztos atom jó táp, csendes is (ez a cég imidzse), de nem képes fél-passzívan üzemelni, ha jól tudom.
Ha meg nem forog a venti, akkor annak hangja sincs. Annyi se.Ezeket se árthat figyelembe venni a potenciális vásárlónak.
Nem akarok egyik márka felett se pálcát törni, se Sea Sonic Prime 650W Gold-omat, se a Super Flower Leadex Platinum 550W tápomat nem hallom, nem zavaró számomra és szándékosan van lekapcsolva a semi-passive üzemmód. De simán vennék be quiet! tápot is, ha a belső műszaki színvonala magas szintű (biztosan az).
Én inkább a belsőt preferálom, a hang totál másodlagos nekem, biztos mások is vannak így vele, meg fordítva is.
Jó hogy így eszmét/tapasztalatot cserélünk. Én személy szerint Duliee és Hachiko95 írásaiból is sokat tanultam.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz DeckardCain #115572 üzenetére
Hogy még egy fajtával kiegészítsem a listát, kicsit hazabeszélve:
Super Flower Leadex Platinum 550W
Én totál közel sem hallom, más elnyomja a hangját. De ez én vagyok, lottón nyertem a füleim
-
korren
aktív tag
válasz Hachiko95 #115564 üzenetére
Nem tudom, hogy irigyeljem-e a füled vagy sajnáljalak miatta
Én személy szerint nem is értem ezt a hangtalan tápegység - de lehetne mondani más ventiket is - hajszát.
Nekem a beszűrődő forgalom zaja hangosabb mint az 1 m-re lévő gépemé, pedig egyáltalán nem hajtok a legcsöndesebb PC címre. Ha pedig a gépen végzett dolgomra koncentrálok nem is figyelek némi alapzajra.
Annyit akartam ebből kihozni, hogy szerintem ez azért szubjektív dolog jó részt, én nem is hajszolom.
De biztos sok fórumtárs hálás lesz ezért a tanács/tapasztalatért is.
(amúgy a cybenetics oldalán több a csöndesebb Seasonic mint be quiet)
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz smekone #115543 üzenetére
Focus Plus, Whisper M, ezek fél-passzív üzemmódra képesek, azaz ha a terhelés alacsony és jó a légáramlás a házban be sem kapcsolja az amúgy PWM képes ventilátort.
Egy dLNA stream-nél szerintem például nem fogja forgatni akár. De ha forog kicsit se lehet hallani...
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Amúgy általában nem 60% körüli terhelésnél a legjobb a tápok hatásfoka?
Csak kérdem.
Persze pár százalék ide vagy oda...
Én biztos nem 100 Watton spórolnék.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Egy GTX 1080 + i7 7700k mellé szerintem mehet a 650 W inkább.
Akkor meg Seasonic Focus Plus 650 Gold.
Jó lenne a Whisper M szériából a 650 W-os is, ha lehetne kapni...
Amúgy jó a be quiet! Straight Power 11 650W Gold is, de a magyar kisker árak alapján annyiért a Focus Plus-t már Platinum tanúsítvánnyal megveheted és nem 5, hanem 10 év garival.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz smekone #115521 üzenetére
Ugyanaz a minőségi CWT belső, kissé hangosabb (~4 dB) a Cybenetics Lab mérése szerint, de egy hangyányival jobb hatásfoka is. Ergó gyakorlatilag szerintem ugyanaz...
Azonban a magyar árakat figyelembe véve, ebben az ársávban már a sokat emlegetett SeaSonic Focus Plus 550W is kiváló alternatíva.
Újfent nem akarok reklámot csinálni egyik cégnek se, vannak mindenféle ár összehasonlító oldalak, könnyen el fogsz igazodni. (az Alza most jó áron adja és a 10 év gyártói garit kiskerként is garantálja)
SeaSonic Focus Plus 550W teszt
10/9,8 pont - brutál
Mindkettő csúcs táp, egyikkel sem lehet mellényúlni, nézd meg a körítést is, gusztus dolga.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
BFG450G = 10.3 dB
BWG450M = 11.63 dBA Formula Gold nem csak hogy fix kábeles, de fél-passzív üzemmódra sem képes, szemben a Whisper M-el.
Ennek fényében ki-ki döntse el, hogy ~1.6 dB-t mennyire fogja hallani.
A cicergés passz. De mindkettő CWT belsős szóval .... Meg mit nevezünk cicergésnek? Fogod-e hallani vagy oda kell hajolni hogy halld. De lehet igazad van.
-
korren
aktív tag
válasz lajtika #115510 üzenetére
Szia!
Nagyon csendes táp gyanánt a Bitfenix Whisper M 450W szokott lenni az ajánlott.
Ez a táp pont a hangjáról, illetve annak hiányáról szól, mindamellett, hogy minőségi CWT belsős, full moduláris, stb.
Arra figyelj vásárláskor, hogy ne elégedj meg a 3 év garis bolttal, hanem keress 5 év garisat.
Nem akarok reklámozni, csak segítség képpen:
Aqua.hu11.63 dB átlagos zaj kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség azoknak akik ezen/ilyen táp vásárlásán gondolkodnak:
Super Flower Leadex Platinum 550W
Egyenlőre még nem volt időm beépíteni se, a fenti tesztben olvasottakra tudok/tudtok hagyatkozni.
Köszönöm azoknak, akik tanácsaikkal segítséget nyújtottak a választásban!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz cskamacska #115425 üzenetére
Igen, köszönöm, olvastam én is gyorsan a választás előtt.
Érdekes baki annyi szent
Sajna / nem sajna le is maradtam arról.-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
-
korren
aktív tag
Gyors kérdés, segítsetek lécci.
Corsair RM650 - használtan, jó állapotban, mindenével
vagy
Super Flower Leadex Platinum 550W - új, 8 ezerrel drágábban.
Sürgős help .....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- World of Tanks - MMO
- Azonnali fotós kérdések órája