Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
korren
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Van vkinek tapasztalata/infoja erről a márkáról, azon belül is erről a két tápról?
Az moduláris, dobozos, de rosszabb hatásfok:
A jobbik hatásfokú, de nem moduláris, valamint OEM:
Túl olcsónak tűnnek tudom... 2 év gari.
Köszi szépen előre is!
-
korren
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #114254 üzenetére
Hehe, igen találó név.
Csak arra gondoltam, hogy ha a 900-ból lead 700-at nekem már az is elég lenne, de persze inkább hagyjuk kategória. Csak kíváncsi lettem volna, pl. a belseje melyik beszállító, de se a realhardtechx-an se a tech power up-on nem találni infót még a márkáról se....
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Erről vélemény:
[XILENCE Performance A+ Series 830W]
[RealHardTechX] Itt ugyan nincs ez a konkrét típus, de a performance A+ széria HEC belsős.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz korren #114265 üzenetére
edit: Visszaolvasva a HEC belsőt nem nagyon szoktátok javasolni úgy tűnik.
Akkor gondolom a COUGAR GX 800 (v.3)-at szintén hanyagoljam, lévén ez is HEC belsős.
vagy esetleg változott vmit a tapasztalat azóta?[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #114267 üzenetére
Jogos, az alábbi a meglévő config:
CPU: AMD FX-9590 /220W TDP/
MB: Asus Sabertooth 990FX R2.0
RAM: 4x4 GB DDR3 HyperX Predator /2400MHz/
1 db SSD + 1 HDD /7200k rpm/
3x92 mm FAN + 1x140 mm CPU FAN
VGA: Asus GTX 1050 /75W/
-de ez csere lesz, lehetőség szerint erre:
VGA: Nvidia GeForce GTX 780 Ti /250W/Jelenleg (GTX 1050-el) egy Corsair VS650 "eteti" a rendszert.
Köszönöm szépen előre is!
Aprón néztem ilyet is: Corsair CMPSU-850AX /csak kicsit fázok ettől, mert pl. hiányoznak kábelei.../
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Help plz!
Kettő közt vacilálok:
Bitfenix - 650W Whisper M BOX 80+ Gold
Chieftec - 750W Box - GPS-750C
Mindkettő "Gold" minősítés, elvileg elég lenne a 650W de nem tudom kell-e egy kis plussz tatalék a rendszerbe...
Az OuterVision PSU calculator ~620W -ra szamította ki.Köszi előre is!
-
korren
aktív tag
válasz syberia #114316 üzenetére
AMD FX-9590 mellé vagy egy GTX 780Ti lesz vagy egy GTX 970. Ha a 970-es lesz, akkor a 650W bőven elegendő lenne, a tuning fel se merül. A 780Ti-vel határ eset a 650W, bár gondolom egy ilyen minőségi táp bírj a határ terhelést. Amúgy is van benne még plussz biztos, a 650W felett is.
Amúgy a Chieftec is Gold+ -os.
[ Szerkesztve ]
-
-
korren
aktív tag
Üdv!
Közel azonos ár esetén, a (felsőtápos)házban is bőven befér, kérdés melyiket válasszuk?
VS
[Seasonic FOCUS PLUS GOLD 650 W]
Köszönöm!
Gondolom a Prime a válasz-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
Személy szerint már vagy 3 db 450W-os Chifetec (GPS-450AA, iArena 450) tápot vásároltam, innen az apróról. 5.000 Ft körüli összegért biztos találsz. Mind hibátlanul üzemel a mai napig régi gépekben, gari ide vagy oda.
Szerintem bátran belevághatsz egy hasonlóba.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Elolvastam a tesztet róla a Tom's Hardware oldalon, nagyon dícsérték, ráadásul csak egy passzív Seasonic olt tőle halkabb.
Bajban vagyok, mert már megrendeltem a Seasonic Prime Gold 650W -ot, nem tudom mit csináljak...
Ez meg 7.000- Ft-al olcsóbb is lenneHelp!
-
korren
aktív tag
válasz Graphics #115161 üzenetére
Hát olyan áron van, hogy 1 év garit adnak rá (iPon) a 12 (!) év helyett, de nem igazán érdekel, mert ha lenne is vele vmi, amire igen kicsi az esély, a gyártói garit lehet érvényesíteni úgy tudom.
A Super Flower-re is 5 évet ad a gyártó, még a webshop 2 évet ír. De nem szempont igazán.
-
korren
aktív tag
válasz Enter65 #115163 üzenetére
Igen, vittem már vissza terméket iPon-ba, nagyon korrektek szoktak lenni ilyen téren.
Ráadásul a Seasonic erre nem a szokásos 10, hanem 12 év garit ad.Akkor marad az.
Bár fáj a szívem a SUPER-FLOWER - ért, mert irtó jó áron van! Ha kell vkinek csapjon le rá!
Annyi hogy egy PCI-E ág van rajta.[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz S.O.S. #115168 üzenetére
Így van, drágább is.
Nekem akkor lehet folyamat szerencsém volt velük, bár a 300 ezret párszor már meghaladtam sajna én is
Amúgy a 3 hetes átutalás korrekt, mert 30 napjuk van rá, ez rá is van írva a kis papírosra amit ilyenkor kapsz.
A tápos eseted persze gázos, a tanulság az, hogy ne hagyja magát bepalizni az ember, illetve vannak jogérvényesítő lehetőségek, amiket szükség esetén használjunk.
Amúgy a Prime Gold-ot úgy tűnik az utolsó pillanatban rendeltem, ma délután hirtelen megugrott 6.000 Ft-al!
Persze a hirdetett garancia továbbra is 1 év... Ennyiért már egyszerűen máshol, több garral érdemesebb megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz arpad.1002 #115180 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy mennyi idő után tette ezt?
A vásárlástól számított 10 év is letelt már?-I like the misery. -I like this world!
-
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap végre átvehettem, megérkezett a [Seasonic Prime Gold 650W]
Néhány unboxing kép, hátha segít vkinek a választásban:
Iszonyat igényes körítéssel érkezett, beépítettem már ugyan, de még tesztelni nem volt időm.
A választásban ez a fórum és annak aktív, segítőkész tagjai segítettek, ezennel is nagy köszönet nektek!
[ Módosította: jim bcs ]
-
korren
aktív tag
válasz Mexeltkeszeg #115322 üzenetére
Lefutattam OCCT-t, 3DMark Fire Strike-ot, FutureMark-ot, AIDA64 stabilitás tesztet. Hybrid módban bekapcsol ugyan a venti, de csak teljesen közel hajolva hallani, hogy talán megy vmi ott benn, gyakorlatilag ha kézzel kapcsolgatom a hybrid módot és odateszem a fülem, hallani a különbséget, de egy normál távolságban a géptől már semmit nem fogsz hallani.
Mivel mellette van egy 12 cm-es Be! Quiet Pure Wings 2 PWM, az totál elnyomja hangügyileg.
Cicergés, búgás vagy csak hasonló egyáltalán nem tapasztalható számomra. De mondjuk csalódott is lennék.Nekem felsőtáposként üzemel és alatt közvetlenül a CPU hűtő van, így én kikapcsolva fogom tartani a hybrid módot. Nem mintha annyira fűtene CPU, de had járjon a levegő.
Így kell elképzelni a dolgot.
Előtte egy Corsair VS650 volt, amiről azt gondoltam, hogy megfelelő és nekem halk is, de tévedtem, mert a különbség jelentős.
A moduláris kábel elrendezés lehetőségéről nem beszélve. Szinte kötelezővé kéne tenni, annyira hasznos dolog. Mivel a 1050 Ti nem kér tápot, így gyakorlatilag 3 db kábellel meg lehet oldani az egész gépet.(#115321) jim bcs: bocs az előbbiért, és köszönöm a jó tanácsot
(#115326) syberia: Távol álljon tőlem, remélem segítek másoknak a választásban, a táp a TI érdemetek, nekem csak ki kellett fizetni (és jó áron volt!)
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit OFF-ba hajlik, de ezzel (ilyennel) van tapasztalat? Mennyire adhat pontos értékékeket ez a konnektorba dughato fogyasztásmérő?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz Mexeltkeszeg #115366 üzenetére
A Seasonic-ből is van 550 W-os és az full moduláris, nem semi, egy tízessel olcsóbban.
Meg - javíts ki - de a bq! nem tud hybrid módot.[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz speedygonzi2 #115370 üzenetére
- SUPER-FLOWER Leadex Platinum 550W
[(SF-550F14MP)]- SEASONIC Focus Plus 550 Gold 550W
[(SSR-550FX)]- BITFENIX Whisper M 550W
[(BWG550M)]Ezek 28 e - 30 e környékén kaphatók, nem mindegyik tud hibrid módot, de úgy is brutál halkak.
De majd tőlem sokkal hozzáértőbbek mondnak mást is, biztos van olcsóbb is ezeknél.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Gyors kérdés, segítsetek lécci.
Corsair RM650 - használtan, jó állapotban, mindenével
vagy
Super Flower Leadex Platinum 550W - új, 8 ezerrel drágábban.
Sürgős help .....
[ Szerkesztve ]
-
-
korren
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz cskamacska #115425 üzenetére
Igen, köszönöm, olvastam én is gyorsan a választás előtt.
Érdekes baki annyi szent
Sajna / nem sajna le is maradtam arról.-I like the misery. -I like this world!
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség azoknak akik ezen/ilyen táp vásárlásán gondolkodnak:
Super Flower Leadex Platinum 550W
Egyenlőre még nem volt időm beépíteni se, a fenti tesztben olvasottakra tudok/tudtok hagyatkozni.
Köszönöm azoknak, akik tanácsaikkal segítséget nyújtottak a választásban!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz lajtika #115510 üzenetére
Szia!
Nagyon csendes táp gyanánt a Bitfenix Whisper M 450W szokott lenni az ajánlott.
Ez a táp pont a hangjáról, illetve annak hiányáról szól, mindamellett, hogy minőségi CWT belsős, full moduláris, stb.
Arra figyelj vásárláskor, hogy ne elégedj meg a 3 év garis bolttal, hanem keress 5 év garisat.
Nem akarok reklámozni, csak segítség képpen:
Aqua.hu11.63 dB átlagos zaj kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
BFG450G = 10.3 dB
BWG450M = 11.63 dBA Formula Gold nem csak hogy fix kábeles, de fél-passzív üzemmódra sem képes, szemben a Whisper M-el.
Ennek fényében ki-ki döntse el, hogy ~1.6 dB-t mennyire fogja hallani.
A cicergés passz. De mindkettő CWT belsős szóval .... Meg mit nevezünk cicergésnek? Fogod-e hallani vagy oda kell hajolni hogy halld. De lehet igazad van.
-
korren
aktív tag
válasz smekone #115521 üzenetére
Ugyanaz a minőségi CWT belső, kissé hangosabb (~4 dB) a Cybenetics Lab mérése szerint, de egy hangyányival jobb hatásfoka is. Ergó gyakorlatilag szerintem ugyanaz...
Azonban a magyar árakat figyelembe véve, ebben az ársávban már a sokat emlegetett SeaSonic Focus Plus 550W is kiváló alternatíva.
Újfent nem akarok reklámot csinálni egyik cégnek se, vannak mindenféle ár összehasonlító oldalak, könnyen el fogsz igazodni. (az Alza most jó áron adja és a 10 év gyártói garit kiskerként is garantálja)
SeaSonic Focus Plus 550W teszt
10/9,8 pont - brutál
Mindkettő csúcs táp, egyikkel sem lehet mellényúlni, nézd meg a körítést is, gusztus dolga.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Egy GTX 1080 + i7 7700k mellé szerintem mehet a 650 W inkább.
Akkor meg Seasonic Focus Plus 650 Gold.
Jó lenne a Whisper M szériából a 650 W-os is, ha lehetne kapni...
Amúgy jó a be quiet! Straight Power 11 650W Gold is, de a magyar kisker árak alapján annyiért a Focus Plus-t már Platinum tanúsítvánnyal megveheted és nem 5, hanem 10 év garival.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Amúgy általában nem 60% körüli terhelésnél a legjobb a tápok hatásfoka?
Csak kérdem.
Persze pár százalék ide vagy oda...
Én biztos nem 100 Watton spórolnék.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz smekone #115543 üzenetére
Focus Plus, Whisper M, ezek fél-passzív üzemmódra képesek, azaz ha a terhelés alacsony és jó a légáramlás a házban be sem kapcsolja az amúgy PWM képes ventilátort.
Egy dLNA stream-nél szerintem például nem fogja forgatni akár. De ha forog kicsit se lehet hallani...
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz Hachiko95 #115564 üzenetére
Nem tudom, hogy irigyeljem-e a füled vagy sajnáljalak miatta
Én személy szerint nem is értem ezt a hangtalan tápegység - de lehetne mondani más ventiket is - hajszát.
Nekem a beszűrődő forgalom zaja hangosabb mint az 1 m-re lévő gépemé, pedig egyáltalán nem hajtok a legcsöndesebb PC címre. Ha pedig a gépen végzett dolgomra koncentrálok nem is figyelek némi alapzajra.
Annyit akartam ebből kihozni, hogy szerintem ez azért szubjektív dolog jó részt, én nem is hajszolom.
De biztos sok fórumtárs hálás lesz ezért a tanács/tapasztalatért is.
(amúgy a cybenetics oldalán több a csöndesebb Seasonic mint be quiet)
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz DeckardCain #115572 üzenetére
Hogy még egy fajtával kiegészítsem a listát, kicsit hazabeszélve:
Super Flower Leadex Platinum 550W
Én totál közel sem hallom, más elnyomja a hangját. De ez én vagyok, lottón nyertem a füleim
-
korren
aktív tag
Azt gondolom említtessék meg például a be quiet! STRAIGHT POWER 11 esetén, ami biztos atom jó táp, csendes is (ez a cég imidzse), de nem képes fél-passzívan üzemelni, ha jól tudom.
Ha meg nem forog a venti, akkor annak hangja sincs. Annyi se.Ezeket se árthat figyelembe venni a potenciális vásárlónak.
Nem akarok egyik márka felett se pálcát törni, se Sea Sonic Prime 650W Gold-omat, se a Super Flower Leadex Platinum 550W tápomat nem hallom, nem zavaró számomra és szándékosan van lekapcsolva a semi-passive üzemmód. De simán vennék be quiet! tápot is, ha a belső műszaki színvonala magas szintű (biztosan az).
Én inkább a belsőt preferálom, a hang totál másodlagos nekem, biztos mások is vannak így vele, meg fordítva is.
Jó hogy így eszmét/tapasztalatot cserélünk. Én személy szerint Duliee és Hachiko95 írásaiból is sokat tanultam.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz MineFox54 #115613 üzenetére
Szia!
Nekem van Seasonic Prime Gold 650W és egy Super Flower Leadex Platinum 550W is.
Igazából mindkettőt nagyon szeretem, rosszat nem tudom mondani róluk, nekem halkak is, bár nem szempont. A feszültséget atombiztosan tartják AIDA64 stress test alatt is.
A Leadex-el egy VGA-t tudsz meghajtani, de persze miért ne lenne elég. Ahhoz a körítés se olyan csicsás mint a Prime Gold-hoz, de árban (ha még annyi) verhetetlen szerintem.
Ha elég az 550W és nem akasz SLI/CF-t akkor ár-érték arányban a SUPER-FLOWER - rel nem nyúlsz mellé!
szerk.: ha visszatekersz csináltam pár képet mindkettő kicsomagolásáról, hátha segít dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Ha megkérem azokat akik rendelkeznek SeaSonic Focus Plus-al, megtennék, hogy leméri nekem a tápegység HOSSZÁT, a bedugott moduláris kábelekkel?
A Bitfenix Prodigy-be nem fér be a normál 165 cm-es ATX táp moduláris kábel része...
A Focus Plus ugye 140 cm hosszú (mély), csak nem tudom mennyit tesz még hozzá a kábel része.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz cskamacska #115781 üzenetére
Ma érkezett meg épp az Alza-tól a 120 hónap garis Focus Plus 650W, 22.500- Ft-ért.
Az nem annyira "futottak még" hál' isten...
Érdemes szétnézni, de tény hogy a Formula Gold igen jól sikerült táp. Bár nekem modulárisra volt szükségem mindenképp. (ITX ház)
Whisper M-et szerettem volna venni, de így +100 W és ~6.000 Ft-al olcsóbb. Nem hagyhattam ki.szerk.: most nézem, hogy már elfogyott náluk a "jóárasított" Focus Plus... Bocsi, akkor az úgy már más kategória annyiért.
[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
válasz horvathpeter #116082 üzenetére
Mind két típus teljesen jó, a SeaSonic tud hibrid üzemmódot, de a Corsair is nagyon halk. Ha olyan helyen veszed a Focus+ 10 év garis, az RMx talán 5 ha jól emlékszem. De úgyse lesz semmi baja ha nem eleve hibás.
A helyben én figyelgetném a webshopok árait folyamatosan, amelyik akciós és jobb áron megkapod, azt venném.
Teljesítmény szempontból gusztus dolga, az 550 W is elviszi lazán, de vmikor a 650 W-os olcsóbb....Jó magam SeaSonic mellett tenném le a voksom, de elfogult vagyok. Van Focus+ 650W az egyik gépben és hangtalanul, stabilan teszi a dolgát, beszerelés után el is lehet felejteni. Legközelebb akkor gondolok rá ha portalanítom a gépet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban