Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• --ka

senior tag

válasz looser #125312 üzenetére

Mivel számomra a 12 V only megoldás egyelőre kvázi szabványnak tűnik, én nem tudok megfogalmazni általános érvényű megállapításokat, csak abból következtetek, amit eddig láttam (hangyányi eltéréseket véltem felfedezni a Fujitsu, a Dell és a HP, meg a Lenovo megoldásai között, viszont oda-vissza nem próbáltam még ezeket).

De. ...és ezt is a saját tapasztalatomból tanultam meg, nem minden szabványos ATX brand alaplap szeret a saját házán kívül lakni. A Dell imádja a saját megoldásait, ha nincs minden (bekapcsoló gomb, usb port, hang port, saját HDD visszajelző panel, stb...) rákötve a lapjára, akkor nem hajlandó csak F1 lenyomásával az Error-ok kiírása után bootolni és ezt a BIOS-ban sem lehet kiiktatni, mint a consumer lapok többségében. Hasonlóan gondot jelent a nem megfelelő számú venti; ez meg a HP hülyesége, ha nincs házventi is bekötve, akkor ott is kiiktathatatlan error-t jelez a BIOS post screen. Szóval brand lapok költöztetésével csak megfontoltan.

Visszatérve az eredeti problémára meg kell nézni; hogyha a tápból jön ki SATA (Molex) csatlakozó is, akkor mehet rá az átalakító, ha csak az alaplapra csatlakozik, akkor - házilag - szinte esélytelen.
    Minőségi 12 V only 365W-os táppal nem lehet gond, max. lekapcsol.

szerk.: ...természetesen a Dell gyári Huntkey tápja rendben van!

[ Szerkesztve ]

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés